Link do zewnętrznego obrazka
Nie odwróciła wzroku od okna, ale dostrzegła we własnym odbiciu ból, kiedy John zadał to pytanie. Chciała móc powiedzieć “wczoraj”, “rok temu” albo chociażby “przed piętnastoma laty”. Pragnienie poznania ojca było jednym (jeśli nie jedynym) z tych, które były czysto jej. Cała reszta została zaszczepiona przez matkę.
- Jeszcze nie potrafiłam mówić, kiedy ostatni raz go widziałam. Nawet nie pamiętam, jak wygląda. Nie rozpoznałabym go na ulicy - przyznała uczciwie. Brak ojca nie jest niczym wyjątkowym, miliony ludzi na świecie wychowuje się w niepełnych rodzinach. Nie uważała, że musi kłamać na ten temat. Co innego, gdyby spytał ją, czym zajmuje się jej matka albo czemu studiowała prawo. Chociaż John chyba nawet nie wiedział, że skończyła studia na Harvardzie z wyróżnieniem. Nie czuła potrzeby, aby jej ofiary ją doceniały czy uważały za różne sobie. Chciała tylko szybkiego ślubu i jeszcze szybszego rozwodu. Nie potrzebowała rozwodzić się nad swoim życiem. Tyle lat radziła sobie sama z własnymi myślami, poradzi sobie drugie tyle.
- Nie mam nawet jednego zdjęcia, bo matka wszystko spaliła, kiedy zniknął z naszego życia.
Miss Fashion Info – Misje Halloween 2017 | Instagram