Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 6 7 8 9 10 ... 56

#176 13-06-2013 o 13h27

Miss'wow
Aiamate
...
Miejsce: gdzieś tam na tęczy końcu

Crewedka napisał

Dziękuję bardzo - właśnie na łazienkę nie bardzo miałam pomysł... O ile projektowanie biura i salonu sprawiło mi ogromny fun, o tyle łazienka jest mi solą w oku... Zmieniłam ją nieco - postanowiłam w tym celu wykorzystać część itemów, które przywiozłam z wycieczki do Chin. Połączyłam pudrowy róż z silniejszymi akcentami w kolorze czerni i fioletu - musi wystarczyć do następnego doładowania konta  /modules/forum/img/smilies/bimbo/goutte.gif

Zobaczyłam i teraz pasuje do Twojego stylu. Nawet ramka się wkomponowała i rowerek pasuje /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Zajrzałam też do salonu i zauważyłam, że chyba posłuchałaś się mojej sugestii i zamieniłaś czarna ławę na pozłacaną szafkę. Teraz jest idealnie, przynajmniej dla mnie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Widziałam Twoją łazienkę - też mam itemy z przyśpieszonego kursu fryzjerskiego, ale do głowy mi nie wpadło, aby w taki sposób wykorzystać fotel! Super!

No wiesz... kiedy chcesz się wziąć prysznic to musisz się rozebrać a szkoda ciuchy rzucać na podłogę, więc skoro jeszcze nie mam kosza na pranie , to wykombinowałam fotel i nawet ładnie mi wypełnił przestrzeń. /modules/forum/img/smilies/content3.gif Potrzeba matką wynalazków.
W innym pomieszczeniach też mam fotele... niech sugerują jakąś kanapę albo fotel nim się ich dorobię /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

#177 13-06-2013 o 13h39

Miss'Żółtodziób
...

Aiamate napisał

Zajrzałam też do salonu i zauważyłam, że chyba posłuchałaś się mojej sugestii i zamieniłaś czarna ławę na pozłacaną szafkę. Teraz jest idealnie, przynajmniej dla mnie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Dokładnie, zdecydowałam wstawić zamiast ławy "artysty" szafkę z Chin - dług deliberowałam nad kolorem, ale w końcu zwyciężył pudrowy róż (as always).

Aiamate napisał

No wiesz... kiedy chcesz się wziąć prysznic to musisz się rozebrać a szkoda ciuchy rzucać na podłogę, więc skoro jeszcze nie mam kosza na pranie , to wykombinowałam fotel i nawet ładnie mi wypełnił przestrzeń. /modules/forum/img/smilies/content3.gif Potrzeba matką wynalazków.
W innym pomieszczeniach też mam fotele... niech sugerują jakąś kanapę albo fotel nim się ich dorobię /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

Podziwiam praktyczne podejście do sprawy - łazienka wygląda naprawdę przytulnie. Nie wiem dlaczego, ale Twój salon strasznie przywodzi mi na myśl stylizacje z "Ikea" /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Ten sam styl i zamiłowanie do "naturalnych" kolorów.

#178 13-06-2013 o 15h27

Miss'Żółtodziób
...

Witam, witam kochani, możecie mi powiedzieć co sądzicie o moim mieszkaniu. Mam je urządzone w dosyć mrocznym stylu i nie wiem czy nie jest zbyt mroczno, jeśli macie jakieś uwagi, to proszę śmiało o tym powiedzieć /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#179 13-06-2013 o 15h50

Miss'na całego
Nayna
...
Miejsce: Księgarnia

MissFashion0 napisał

Witam, witam kochani, możecie mi powiedzieć co sądzicie o moim mieszkaniu. Mam je urządzone w dosyć mrocznym stylu i nie wiem czy nie jest zbyt mroczno, jeśli macie jakieś uwagi, to proszę śmiało o tym powiedzieć /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Jak dla mnie? CUDO!

Looknijcie na moje, skomne biuro /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Link do zewnętrznego obrazka         

#180 13-06-2013 o 18h37

Miss'na całego
Masakra
Leśna Nimfa

Nayna - fail z perspektywą. Mini rowerek i półka na ścianie pod złym kątem.

#181 13-06-2013 o 18h41

Miss'Żółtodziób
...

MissFashion0 napisał

Naprawdę świetnie urządzone pokoje - salon jednak nie jest tak mroczny, jak się spodziewałam. Masz mnóstwo roślin, które świetnie wkomponowałaś w otoczenie. Do tego jestem kompletnie zauroczona biblioteczką - jak to się stało, że wcześniej jej nie zauważyłam? Jak już dochrapię się willi, jeden z pokojów urządzę w stylu przytulnej, sielskiej chatki.... Zaostrzyłaś mój apetyt tą biblioteczką po prostu  /modules/forum/img/smilies/bimbo/gros-sourire.gif

Do Nayna - ogółem świetnie sobie radzisz, ale ta półka wisi strasznie dziwnie... To półka na lewą ścianę, może spróbuj zamienić biurko z kanapą miejscami, i nad kanapą powieś półkę, wtedy będzie wyglądała naturalnie (bo teraz łamie prawa fizyki). Świetna kolorystyka.

Ostatnio zmieniony przez Crewedka (13-06-2013 o 18h42)

#182 13-06-2013 o 18h48

Miss'Żółtodziób
...

Moje pomieszczenie jest raczej skromne:) Salon bardziej romantyczny.

#183 13-06-2013 o 19h39

Miss'wow
Aiamate
...

Anastasia3 napisał

Moje pomieszczenie jest raczej skromne:) Salon bardziej romantyczny.

Jestem zauroczona... Prosto, minimalistyczne ale jednak niebanalnie.
Z Biurem chcę zobaczyć co zrobisz dalej, widoczek przeuroczy, ma pokój potencjał.
Łazienka to mój faworyt wbrew pozorom- gdyby nie obrazek, wyglądała by nudno. A przez to, że zdecydowałaś się na prysznic deszczowy zharmonizowałaś całe pomieszczenie. Idź w tym kierunku.
Salon, faktycznie romantyczny. Perspektywy w przypadku telewizora i półki się nie czepiam, bo mnie też w tej grze denerwuje i nie raz popsuło mi układ. Orchidea na ścianie to dobry pomysł- może warto by dokupić prawdziwą białą w wazonie? Zasłonki też dopasowane, karnisz mi się bardzo spodobał a widok dopełnił resztę. Nawet kotek zadowolony /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#184 14-06-2013 o 20h25

Miss'Żółtodziób
...

Uuufff! Chyba 2 godziny mi zajęło przemeblowanie mieszkania. A powinnam robić prace zaliczeniowe z kursu. What am I doing?! O_O
A skoro już zmarnowałam swój czas, to jak wam się podoba małe przemeblowanko u mnie? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#185 15-06-2013 o 12h05

Miss'ok
...

Ikeland -> Biuro -> Przedmioty urzytkowe -> Komputer

Wie ktoś co on daje? Bo zastanawiam się nad kupnem, ale najpierw chciałabym wiedzieć w jaki sposób można go używać...

#186 15-06-2013 o 12h39

Miss'całkiem całkiem
Mysiaa03
...
Miejsce: Gdzieś...w Małopolsce :D

Misa napisał

Uuufff! Chyba 2 godziny mi zajęło przemeblowanie mieszkania. A powinnam robić prace zaliczeniowe z kursu. What am I doing?! O_O
A skoro już zmarnowałam swój czas, to jak wam się podoba małe przemeblowanko u mnie? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Boże jakie piękne  /modules/forum/img/smilies/content3.gif
Ja to mam taką szarą dziure...a przy okazji mogłybyście mi powiedzieć co mam jeszcze poprawić u mnie? Bo u mnie to tak troche nudno XD

Aygi jak będziesz miała powyżej 200 IQ to nie będziesz mogła już do biblioteki chodzić,a on jest tak jakby za biblioteke...

#187 15-06-2013 o 13h23

Miss'Żółtodziób
...

Mysiaa03 napisał

Ja to mam taką szarą dziure...a przy okazji mogłybyście mi powiedzieć co mam jeszcze poprawić u mnie? Bo u mnie to tak troche nudno XD

Ogólnie wcale nie jest szaro - nie pasują mi jedynie półki w łazience. Dziwnie wyglądają na tej ścianie, na której wiszą obecnie. Nie można ich "przesunąć"? Ciekawa kolorystyka /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#188 17-06-2013 o 07h53

Miss'na całego
prettyzuza
;):*

Hej!
Jeśli możecie, zajrzyjcie do mnie. Ostatnio trochę przemeblowała, coś tam dokupiłam, ale czegoś mi brakuje. Szczególnie w salonie.Jakoś mi się średnio podoba.. Za każdą uwagę dziekuję/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#189 17-06-2013 o 11h10

Miss'wow
Aiamate
...

prettyzuza napisał

Hej!
Jeśli możecie, zajrzyjcie do mnie. Ostatnio trochę przemeblowała, coś tam dokupiłam, ale czegoś mi brakuje. Szczególnie w salonie.Jakoś mi się średnio podoba.. Za każdą uwagę dziekuję/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Biuro, ślicznie pastelowe. Jak na możliwości tej gry to nawet perspektywa nie razi. /modules/forum/img/smilies/sourire.gif Jedyne co to może jakiś parapet pod okno? Przynajmniej coś co by go sugerowało, bo wydaje się, że poduszka się zaraz zsunie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Nic nie odchodzi mocno od ogólnej stylistyki. Podoba mi się. A, tylko kot Ci lewituje /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png (Ale może akurat skakał /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png)

Łazienka, hmm... Proponowałabym dodać odwróconą boczną ścianę, żeby lustro nie wyglądało tak nienaturalnie, dziwnie. Nie wiem też czy niebieska ściana tak miała być, czy niedokładnie ją dopasowałaś (nie mam na myśli tylko góry ale taż boku). Ogólnie to bardzo przyjemna kolorystyka idź dalej w tym kierunku.
Brakuje tylko karnisza na zasłonkę prysznicową i może jakiegoś sznurka/wstążki, który by ją tak zbierał w zagięciu. A tak to spoko, prześlicznie. Heh, tym razem lewitują Ci akcesoria od fryzjerki koło umywalki /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Salon, tutaj też razi brak karnisza i parapetu bardziej niż w innych pomieszczeniach. Ale rozumiem, finanse. Pierw zawiesiłaś firanki zanim kupiłaś karnisz  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/lol.png  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/lol.png  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/lol.png Śmieję się, ale to taka gra. Bardzo podoba mi się kompozycja kanapy ze stolikiem i przedmiotami na nim. Znowu wspaniała kolorystyka, gratuluję /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Jedyne co to trochę musisz albo siebie przesunąć w przód, albo totalnie pod spód, albo gdzieś z boku, bo nachodzi na Ciebie i kotek i firanka. I rowerek trochę za mały, porównaj ze swoją wielkością- nie popedałowałabyś /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

#190 17-06-2013 o 18h35

Miss'na całego
prettyzuza
;):*

Aiamate napisał

prettyzuza napisał

Hej!

Biuro, ślicznie pastelowe. Jak na możliwości tej gry to nawet perspektywa nie razi. /modules/forum/img/smilies/sourire.gif Jedyne co to może jakiś parapet pod okno? Przynajmniej coś co by go sugerowało, bo wydaje się, że poduszka się zaraz zsunie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Nic nie odchodzi mocno od ogólnej stylistyki. Podoba mi się. A, tylko kot Ci lewituje /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png (Ale może akurat skakał /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png)

Łazienka, hmm... Proponowałabym dodać odwróconą boczną ścianę, żeby lustro nie wyglądało tak nienaturalnie, dziwnie. Nie wiem też czy niebieska ściana tak miała być, czy niedokładnie ją dopasowałaś (nie mam na myśli tylko góry ale taż boku). Ogólnie to bardzo przyjemna kolorystyka idź dalej w tym kierunku.
Brakuje tylko karnisza na zasłonkę prysznicową i może jakiegoś sznurka/wstążki, który by ją tak zbierał w zagięciu. A tak to spoko, prześlicznie. Heh, tym razem lewitują Ci akcesoria od fryzjerki koło umywalki /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Salon, tutaj też razi brak karnisza i parapetu bardziej niż w innych pomieszczeniach. Ale rozumiem, finanse. Pierw zawiesiłaś firanki zanim kupiłaś karnisz  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/lol.png  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/lol.png  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/lol.png Śmieję się, ale to taka gra. Bardzo podoba mi się kompozycja kanapy ze stolikiem i przedmiotami na nim. Znowu wspaniała kolorystyka, gratuluję /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Jedyne co to trochę musisz albo siebie przesunąć w przód, albo totalnie pod spód, albo gdzieś z boku, bo nachodzi na Ciebie i kotek i firanka. I rowerek trochę za mały, porównaj ze swoją wielkością- nie popedałowałabyś /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Dzięki!/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
W ogóle nie zwróciłam uwagi na szczegóły, które Ty przytoczyłaś.  Biorę się zatem za poprawianie, i może.. dokupię karnisze:)
Gdzie można kupić parapet? Szukałam w Ikelandzie, ale nie znalazłam...

#191 17-06-2013 o 19h05

Miss'Żółtodziób
...

Ja mam pytanie odnośnie mojego mieszkania. Posiadam małą wille. Mam urządzone wszystkie pokoje, jednak mam także zaznaczoną kuchnie. Mógłby mi ktoś podpowiedzieć kiedy dostaniemy tą kuchnie?

#192 17-06-2013 o 20h27

Miss'Żółtodziób
...

Ririanne napisał

Ja mam pytanie odnośnie mojego mieszkania. Posiadam małą wille. Mam urządzone wszystkie pokoje, jednak mam także zaznaczoną kuchnie. Mógłby mi ktoś podpowiedzieć kiedy dostaniemy tą kuchnie?

W salonie żyrandol schował Ci się za oknem /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#193 17-06-2013 o 21h02

Miss'Żółtodziób
...

dzięki, ale mi chodzi też o kuchnie.

#194 17-06-2013 o 21h35

Miss'wow
Aiamate
...

prettyzuza napisał

Dzięki!/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
W ogóle nie zwróciłam uwagi na szczegóły, które Ty przytoczyłaś.  Biorę się zatem za poprawianie, i może.. dokupię karnisze:)
Gdzie można kupić parapet? Szukałam w Ikelandzie, ale nie znalazłam...

Parapetu jako takiego nie ma... ale można zaimprowizować albo jakąś w miarę prostą półką albo elementem z kominka (jest taki prosty kawałek) /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png
Wszystko zależy od wyobraźni.

Ririanne napisał

Wiemy na ten temat akurat tyle co Ty /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png
Nawet ja w swojej kawalerce mam miejsce na kuchnię.

Niby akcesoria są, żeby sobie jakieś pomieszczenie zaadaptować na kuchnię (zobacz w pierwszym poście tego wątku, wymieniłam akcesoria, a mebelki łazienkowe "Misa" się do tego najlepiej nadają). Trzeba być kreatywnym!  /modules/forum/img/smilies/sourire.gif

#195 18-06-2013 o 16h56

Miss'wow
CharlotteYork
Wyzwanie to ubranie...
Miejsce: Ciemna strona księżyca

Wiecie może gdzie znajdę filiżanki i czajniczek? Przeszukałam wszystkie akcesoria do biura i salonu i nie znalazłam... Może one są z podróży do Chin?

Ririanne jeszcze nie wiadomo kiedy będzie kuchnia.

Ostatnio zmieniony przez CharlotteYork (18-06-2013 o 16h58)

#196 18-06-2013 o 17h00

Miss'ujdzie
Prakseda
...

CharlotteYork napisał

Wiecie może gdzie znajdę filiżanki i czajniczek? Przeszukałam wszystkie akcesoria do biura i salonu i nie znalazłam... Może one są z podróży do Chin?

Ririanne jeszcze nie wiadomo kiedy będzie kuchnia.

Aiamate napisał

[Wieś] [Akcesoria] [12] tort nie-urodzinowy, [14] buteleczki "wypij mnie", [15] babeczki z kremem, muffinki z truskawką, [16] dwa rodzaje czajniczków, [16] dwa rodzaje filiżanek, [18] owoce: pomarańcza, dwa rodzaje gruszek, trzy rodzaje jabłek, dwa rodzaje winogron, kosz z owocami.

#197 18-06-2013 o 18h39

Miss'wow
CharlotteYork
Wyzwanie to ubranie...
Miejsce: Ciemna strona księżyca

Merci bien Prakseda

#198 19-06-2013 o 09h50

Miss'Żółtodziób
...

Ririanne napisał

Wiem, ale zauważyłam ten żyrandol i pomyślałam, że może to przeoczyłaś.

Swoją drogą, osobiście również nie mogę się doczekać kuchni - przez jej brak w zasadzie nie opłaca się wynajmować M3 (chyba, żeby po to, by zaliczyć misję).

#199 19-06-2013 o 09h52

Miss'Żółtodziób
...

ale co to kochamie

#200 19-06-2013 o 13h15

Miss'Sensei
Rosette
And all that jazz...

Cześć dziewczyny! Od jakiegoś czasu morduję się ze swoim mieszkaniem i przyznam szczerze, jak z biura jestem nawet zadowolona (chciałam osiągnąć efekt malutkiej, skromnej knajpki z herbatą i alkoholem, równocześnie nie przedobrzając w dodatkach) tak zupełnie nie mogę dość do porozumienia z moją łazienką. Czego od niej chcę, to wiem- zielona z bambusowymi/drewnianymi elementami, jednakże cały czas coś mi w niej nie pasuje. Jakbym jej nie układała, przestawiała i kombinowała, wygląda po prostu nijak.

Drugi problem mam z salonem, w którym ewidentnie widać rozdarcie między stylem greckim a azjatyckim. Do obu nakupiłam masę dodatków, tapet, mebli czy innych pierdół i klops. Kolory wolałabym zachować (szaro-fioletowy) gdyż jest to moje ulubione połączenie. (Chociaż wolałabym nieco jaśniejsze odcienie- ale nie zupełnie blade, jak są dostępne ściany w sklepach. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png )

Tak czy siak- wszelkie porady i krytyka mile widziane.

https://i.imgur.com/FCQgZyV.png

Strony : 1 ... 6 7 8 9 10 ... 56