Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 7 8 9 10 11 ... 56

#201 19-06-2013 o 13h16

Miss'ujdzie
rkwcz
...

Pobawiłam się dzisiaj troche salonem ;p
//www.missfashion.pl/profile/rkwcz,s,salon,1567.htm
co myślicie?

Rosette napisał

Cześć dziewczyny! Od jakiegoś czasu morduję się ze swoim mieszkaniem i przyznam szczerze, jak z biura jestem nawet zadowolona (chciałam osiągnąć efekt malutkiej, skromnej knajpki z herbatą i alkoholem, równocześnie nie przedobrzając w dodatkach) tak zupełnie nie mogę dość do porozumienia z moją łazienką. Czego od niej chcę, to wiem- zielona z bambusowymi/drewnianymi elementami, jednakże cały czas coś mi w niej nie pasuje. Jakbym jej nie układała, przestawiała i kombinowała, wygląda po prostu nijak.

Drugi problem mam z salonem, w którym ewidentnie widać rozdarcie między stylem greckim a azjatyckim. Do obu nakupiłam masę dodatków, tapet, mebli czy innych pierdół i klops. Kolory wolałabym zachować (szaro-fioletowy) gdyż jest to moje ulubione połączenie. (Chociaż wolałabym nieco jaśniejsze odcienie- ale nie zupełnie blade, jak są dostępne ściany w sklepach. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png )

Tak czy siak- wszelkie porady i krytyka mile widziane.

Jak na moje w biurze masz za małe to okienko i jest troszkę za ciemno, ale kto co lubi /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Ja bym rozjaśniła jakąś białą ścianą, ale to już tylko zależy od gustu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png W łazience za du,zo tych dywanow! xD hmm mogłayś na lewą ściane wrzucic duze okno (nie wiem ja mam obsesje na ich punkcie hah) /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Ale wtedy wiecej przestrzeni pomieszczenie łapie  /modules/forum/img/smilies/bimbo/gros-sourire.gif

Ostatnio zmieniony przez rkwcz (19-06-2013 o 13h21)

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

#202 19-06-2013 o 13h40

Miss'Sensei
Rosette
And all that jazz...

Te dywany tam nawrzucałam już z frustracji /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png nakupowałam każdego rodzaju i nic nie mogłam tak dopasować, by mi odpowiadało więc ostatecznie w ramach buntu przeciwko temu okropieństwu po prostu wrzuciłam je wszystkie na raz. xD Idę poszukać ładnych okien, zobaczymy co to zmieni.

Jak pisałam, akurat biuro zostawię jak jest, podoba mi się w takim stanie w jakim się znajduje (a koncepcję do niego zmieniałam po drodze z 16 razy, nim w końcu zdecydowałam się na jedną). Salon jest faktycznie ciemny, ale jasnofioletowe ściany raczej są brzydkie i nie podobały mi się zupełnie w żadnym ze sklepów z meblami. Chyba, że zdecyduję się na grecki wystrój, tam znalazłam jedną jasną i nawet nie najbrzydszą.

Wielkie dzięki za szybką odezwę /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

EDIT:
Aaaa jeszcze jedno pytanie wpadło mi do głowy. Czy to moja wyobraźnia, czy da się przenosić niektóre przedmioty np. z salonu do biura?

EDIT 2:
Okey, znalazłam jak to się robi. Ależ to wiele zmienia! Chyba znowu stracę kolejne godziny na przemeblowywanie każdego pomieszczenia ^^"

Ostatnio zmieniony przez Rosette (19-06-2013 o 13h53)

https://i.imgur.com/FCQgZyV.png

#203 19-06-2013 o 13h54

Miss'ujdzie
rkwcz
...

Rosette napisał

EDIT:
Aaaa jeszcze jedno pytanie wpadło mi do głowy. Czy to moja wyobraźnia, czy da się przenosić niektóre przedmioty np. z salonu do biura?

Jasne, że można. Masz rozwijaną liste w pomieszczeniu i np pisze ,,salon" rozwiń i wybierz np. łazienkę i pokażą Ci się rzeczy z łazienki  /modules/forum/img/smilies/content4.gif

#204 19-06-2013 o 13h59

Miss'Sensei
Rosette
And all that jazz...

Mogę się pożegnać z dzisiejszym czasem wolnym /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Dotychczas myślałam, że przedmioty przypisane są do jednego pomieszczenia tematycznie i basta.

#205 19-06-2013 o 16h21

Miss'na całego
Nayna
...
Miejsce: Księgarnia

Czy ktoś mógłby mi doradzić jak wykończyć swoje mieszkanie [ zwłaszcza łazienkę ] ? Byłabym bardzo wdzięczna  /modules/forum/img/smilies/content4.gif

Link do zewnętrznego obrazka         

#206 19-06-2013 o 18h09

Miss'Żółtodziób
...

Nayna napisał

Czy ktoś mógłby mi doradzić jak wykończyć swoje mieszkanie [ zwłaszcza łazienkę ] ? Byłabym bardzo wdzięczna  /modules/forum/img/smilies/content4.gif

W łazience zamieniłabym miejscami brodzik i umywalkę - brodzik lepiej będzie wyglądał nieco w kąciku, za to nad umywalką będziesz mogła powiesić lampki (te, które dostałaś w misji jako fryzjerka).

#207 19-06-2013 o 20h20

Miss'Sensei
Rosette
And all that jazz...

Ufff! Po długiej walce ze sklepami, zakładkami i tak dalej, zrobiłam łazienkę. Muszę przyznać, że nie spodziewałam się takiego efektu. Oraz z miejsca chcę podziękować Rkwcz za porady. Przyznaję, iż sama nie wpadłabym na zrobienie "piętrowego" pomieszczenia i głowiąc się, jak dokonać tego efektu, tak, by nie raził w oczy niedołęstwem, spoglądałam ukradkiem na Twój salon /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Teraz jestem całkiem zadowolona, nie zamierzam wprowadzać w nim drastycznych zmian jeszcze przez dłuższy czas /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

Został salon i ten nieszczęsny styl do wyboru...

Ostatnio zmieniony przez Rosette (19-06-2013 o 20h21)

#208 20-06-2013 o 10h48

Miss'ujdzie
rkwcz
...

Rosette napisał

Ufff! Po długiej walce ze sklepami, zakładkami i tak dalej, zrobiłam łazienkę. Muszę przyznać, że nie spodziewałam się takiego efektu. Oraz z miejsca chcę podziękować Rkwcz za porady. Przyznaję, iż sama nie wpadłabym na zrobienie "piętrowego" pomieszczenia i głowiąc się, jak dokonać tego efektu, tak, by nie raził w oczy niedołęstwem, spoglądałam ukradkiem na Twój salon /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Teraz jestem całkiem zadowolona, nie zamierzam wprowadzać w nim drastycznych zmian jeszcze przez dłuższy czas /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

Został salon i ten nieszczęsny styl do wyboru...

Teraz jest boska /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Masz ode mnie ocene z miejsca. Cieszę się, że mogłam pomóc  /modules/forum/img/smilies/bisou.gif

#209 20-06-2013 o 13h26

Miss'Żółtodziób
...

Rosette napisał

Oraz z miejsca chcę podziękować Rkwcz za porady. Przyznaję, iż sama nie wpadłabym na zrobienie "piętrowego" pomieszczenia i głowiąc się, jak dokonać tego efektu, tak, by nie raził w oczy niedołęstwem, spoglądałam ukradkiem na Twój salon /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Często zaglądam w ten wątek i muszę przyznać, że salon Rkwcz po prostu mnie oczarował. Nie chodzi tyle o kolorystykę (nie przepadam za zieleniami), ile o pomysłowość i ciekawe wykorzystanie przestrzeni. Teraz i ja, niemal codziennie, bawię się swoimi pokoikami, próbując dodać im jak najwięcej głębi  /modules/forum/img/smilies/bimbo/bave.gif 
Rkwcz mistrzu  /modules/forum/img/smilies/bimbo/gros-sourire.gif

#210 20-06-2013 o 15h32

Miss'Żółtodziób
...

hej chciałam się was zapytać co myślicie o moim małym mieszkanku /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

//www.missfashion.pl/profile/nika2,s,salon,11908.htm

Jeszcze dużo chcę dodać ( w tym bym dodala gdzie niegdzie podłogi) ale narazie oszczędzam na operacje (przez te droższe misje nie mogę się skupić na mieszkanku :c) ale jestem ciekawa waszych uwag i rad ^^

#211 20-06-2013 o 17h30

Miss'ujdzie
rkwcz
...

Crewedka napisał

Rosette napisał

Oraz z miejsca chcę podziękować Rkwcz za porady. Przyznaję, iż sama nie wpadłabym na zrobienie "piętrowego" pomieszczenia i głowiąc się, jak dokonać tego efektu, tak, by nie raził w oczy niedołęstwem, spoglądałam ukradkiem na Twój salon /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Często zaglądam w ten wątek i muszę przyznać, że salon Rkwcz po prostu mnie oczarował. Nie chodzi tyle o kolorystykę (nie przepadam za zieleniami), ile o pomysłowość i ciekawe wykorzystanie przestrzeni. Teraz i ja, niemal codziennie, bawię się swoimi pokoikami, próbując dodać im jak najwięcej głębi  /modules/forum/img/smilies/bimbo/bave.gif 
Rkwcz mistrzu  /modules/forum/img/smilies/bimbo/gros-sourire.gif

Ale jesteście kochane /modules/forum/img/smilies/bisou.gif Jak coś nowego wymyślę to wstawie bez zastanowienia w ten wątek /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#212 20-06-2013 o 17h50

Miss'Sensei
Rosette
And all that jazz...

Nika2, tak, zdecydowanie gra nie zachęca do rozwijania mieszkania poprzez drogie misje /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/sad.png Moje kilka słów o Twoim gniazdku:

Salon: Świetnie dobrany kolorystycznie, pomimo braku widocznych zabiegów na "powiększenie" pokoju, wszystko ładnie harmonijnie wygląda. Tylko komin powinien być wyżej ustawiony, gdyż jego "rura" powinna wychodzić poza sufit (w rzeczywistym świecie dymiłoby się w pokoju, a nie poza).

Biuro: Wydaje mi się, że albo biurko powinno być ciemniejsze, albo ściany, gdyż zlało się ono w jedno z tłem i jest niewyraźne. Jest też troszkę pusto, ale tak jest zawsze na początku /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Łazienka: wygląda bardzo fajnie, widzę teraz, że zachowałaś kolorystykę we wszystkich pokojach i ładnie się to razem składa do całości. Drobna mozaika na ścianach odciąga wzrok od niewielkiej ilości dodatków, dobry zabieg /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Całość jest przejrzysta i łączy się ze sobą w śliczne, chłodne, eleganckie mieszkanie. Dostajesz ode mnie okejkę /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#213 21-06-2013 o 11h43

Miss'Żółtodziób
...

Rosette dzięki ^^ no właśnie niedawno zaczęłam i jeśłi mi coś zostanie z kaski to kupuje ale dużo tego JESZCZE nie ma /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

a no i oczywiście moja silna wola przegrała bo chciało jej się oszczędzać już na operację, więc trochę mogę wydać na mebelki /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#214 21-06-2013 o 13h39

Miss'Sensei
Rosette
And all that jazz...

Nie ma sprawy ^^ ja jestem mega rozrzutna i nie znoszę mieć odłożonych MM na koncie, bo aż mnie świerzbi by wydać na jakieś pierdoły. A muszę odłożyć na poważniejszy zakup, do którego brakuje mi 4 tysięcy i to jest taka walka samej ze sobą. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

Natomiast ja chyba mogę ostatecznie zakomunikować, że całe mieszkanie zostało ukończone. Wszelkie uwagi, krytykę, porady chętnie przyjmę, a jeśli uznam, że są trafne, zastosuję. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
W salonie padło w końcu na styl grecki, gdyż chiński jest moim zdaniem zbyt popularny, a ja bardzo nie lubię iść za tłumem. Teraz jest zdecydowanie jaśniejszy, surowszy, ale równocześnie mam nadzieję, że z pewną dozą klasy. Zamysł na funkcję: czytelnia połączona z maleńkim azylem sztuki, gdyż Grecja zdecydowanie tak mi się kojarzy. Spokojne dnie na twardym łożu wyścielonym niezliczoną ilością poduszek, w towarzystwie lektury i sztuki, przy kieliszku wina bądź szklaneczki uzo.

I nie mogłam się powstrzymać od wstawienia kamiennej figurki tego Amora. Wygląda tak idiotycznie, że aż śmiesznie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#215 21-06-2013 o 13h55

Miss'Żółtodziób
...

A co myślicie o moim mieszkanku chciałam sie was poradzić/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png zmieniać coś czynie?;p  //www.missfashion.pl/profile/zorma,s,bureau,1710.htm

#216 21-06-2013 o 14h20

Miss'ujdzie
rkwcz
...

Co myślicie o tym, żebym zrobiła nowy wątek z przykładami jak powiększyć optycznie mieszkanie i jak pobawić się jego wyglądem?

#217 21-06-2013 o 14h22

Miss'Żółtodziób
...

rkwcz napisał

Co myślicie o tym, żebym zrobiła nowy wątek z przykładami jak powiększyć optycznie mieszkanie i jak pobawić się jego wyglądem?

Dobry pomysł jestem za /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#218 21-06-2013 o 14h24

Miss'na całego
prettyzuza
;):*

Zorma napisał

A co myślicie o moim mieszkanku chciałam sie was poradzić/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png zmieniać coś czynie?;p  //www.missfashion.pl/profile/zorma,s,bureau,1710.htm

Hey!
Bardzo fajne biuro- podobaja mi się sciany w paseczki:) jedyne co bym dodala, to może jakis kawalek dywanu na podloge? Ogolnie ok./vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png lazienka mi się podoba, nie zmieniałabym w niej chyba nic  /modules/forum/img/smilies/bimbo/clein-d-oeil.gif  w salonie wstawiłabym parapet pod oknem…i cos żeby rozjaśnić pokoj. Ogolnie bardzo fajne, przytulne mieszkanko    /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png mam taki sam zegar w salonie
/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#219 21-06-2013 o 14h32

Miss'Żółtodziób
...

prettyzuza napisał

Zorma napisał

Hey!
Bardzo fajne biuro- podobaja mi się sciany w paseczki:) jedyne co bym dodala, to może jakis kawalek dywanu na podloge? Ogolnie ok./vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png lazienka mi się podoba, nie zmieniałabym w niej chyba nic  /modules/forum/img/smilies/bimbo/clein-d-oeil.gif  w salonie wstawiłabym parapet pod oknem…i cos żeby rozjaśnić pokoj. Ogolnie bardzo fajne, przytulne mieszkanko    /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png mam taki sam zegar w salonie
/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Super że ci się podoba dzięki za dobre rady /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#220 22-06-2013 o 10h26

Miss'nieobczajona
pieronek
...

Zorma napisał

Zastanawiam się, czy nie byłoby dobrze dać w salonie jakąś poduszkę lub dwie w kolorze czerwonym na ten fioletowy fotel, bo póki co większość mebli masz w fiolecie i ta kanapa może trochę razić. Ale ogólnie jeden z przyjemniejszych saloników jakie widziałam /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#221 22-06-2013 o 17h52

Miss'Żółtodziób
...

Proszę o opinię. Zrobiłam małe przemeblowanko. Niewiele się różni, ale trochę się przy tym namęczyłam. ^^''

#222 22-06-2013 o 22h06

Miss'Żółtodziób
...

Misa podoba mi się twoje biuro i to bardzo choć nie w moim stylu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Ale ja bym dodała jakieś poduszki na to łóżko, może nawet tylko jedną ale jakoś tak by mi pasowało /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

A i mam pytanie od razu czy jeśli jestem w podróży to normalne, że nie mogę widzieć innych pokoi oprócz biura innych miss?

#223 22-06-2013 o 22h15

Miss'wow
CharlotteYork
Wyzwanie to ubranie...
Miejsce: Ciemna strona księżyca

nika2 napisał

A i mam pytanie od razu czy jeśli jestem w podróży to normalne, że nie mogę widzieć innych pokoi oprócz biura innych miss?

Jeśli chodzi o konkurs deco to tam mi też wyświetlają się tylko biura, ale po wejściu do konkretnej miss widzę już całość.
Bez sensu że mamy oceniać mieszkanie na podstawie samego biura.

#224 22-06-2013 o 22h53

Miss'Żółtodziób
...

nika2 napisał

Misa podoba mi się twoje biuro i to bardzo choć nie w moim stylu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Ale ja bym dodała jakieś poduszki na to łóżko, może nawet tylko jedną ale jakoś tak by mi pasowało /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ach, dzięki. Ale szkoda mi funduszy na łóżko szpitalne, które i tak usunę, po otrzymaniu pracy architekta. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

#225 23-06-2013 o 15h24

Miss'na całego
prettyzuza
;):*

CharlotteYork napisał

nika2 napisał

Jeśli chodzi o konkurs deco to tam mi też wyświetlają się tylko biura, ale po wejściu do konkretnej miss widzę już całość.
Bez sensu że mamy oceniać mieszkanie na podstawie samego biura.

Ale my chyba same wybieramy pomieszczenie na defilade.. Wyswietla sie to, ktore wybierzemy. Bynajmniej u mnie zdaje sie, jest to lazienka:)

Strony : 1 ... 7 8 9 10 11 ... 56