Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 40 41 42 43 44 ... 56

#1026 13-04-2014 o 15h52

Moderator
Motionell
Poznańsko-śląska Pyra!
Miejsce: „Potęga wiatru jest do Twej dyspozycji!

Jessica, jak klikniesz w obrazek to otworzy się w normalnej wielkości /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Prasia, jeśli plaża to może dodaj jakiś leżak, parasolkę,drinki, delfina lub żaglówkę w tle. Pomysłów jest mnóstwo.

Geralt, nie będąc pewien, czy czarodziejka magicznie czyta w myślach, czy wyłącznie trafnie zgaduje, milczał, uśmiechając się krzywo. Magia wymaga czasu.

#1027 13-04-2014 o 16h01

Miss'wow
Aiamate
...
Miejsce: gdzieś tam na tęczy końcu

//www.missfashion.pl/profile/prasia,s,salon,207063.htm

OK, po pierwsze to świetny pomysł stworzenia rozbitka na wyspie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Po drugie, jako pierwsze co należało by poprawić to symetrię palm (tworzy się taka brzydka krecha). Swoją drogą niezły pomysł z tymi bliźniaczymi palmami. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Po trzecie, jeżeli chciałabyś coś dodać to mam parę propozycji /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png
- wbrew temu co myśli się o wyspach, to nie jest sam piasek- dlatego śmiało na pierwszy plan możesz napakować sporo roślinności (czy to z nowości "lasu wróżek", lub poszukać jakiś palm, krzaków, chwastów w Ikelandzie).
- a może znajdzie resztki zapomnianych, antycznych miast? (jakiś murek, kolumny, wazy...)
- skoro nasza Pani Rozbitek ma już taki świetny strój to pewnie jakiś czas na wyspie jest. Możesz pokombinować coś z jakimś ogniskiem, więcej pochodni czy nawet zaimprowizować szałas (w końcu cały dzień w palącym słońcu to niezdrowo - altana Walentynkowa jest droga co prawda, ale możesz sobie powoli tworzyć ten wystrój) czy drinka z kokosa (a co sobie będzie żałowała!).
- tak mieszkać samej na wyspie to trochę smutno- znajdź dla niej jakiegoś przyjaciela, najlepiej papugę bo z nią to można sobie pogadać /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
- wyspa na środku morza/oceanu bez krabów, muszelek, mew czy delfina? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Na razie tyle, jak na coś jeszcze wpadnę do dopiszę.

Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam, zainspirowałam /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Powodzenia i pozdrawiam!

#1028 13-04-2014 o 16h42

Miss'Żółtodziób
...

HankaPL
Pomieszczenie wygląda już lepiej małe detale tylko /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Skrzat zachodzi na drzewo dość sztucznie albo go przesuń za garnuszek ze złotem albo daj na przód przed drzewo ale na ziemi, żeby stał. Tęcza może być jeszcze przesunięta tak aby jej dolny kontur był w rogu.Rośliny ci już wyszły perfekcyjnie jak i grzyby, co najwyżej ten mieniący się pył wróżki przedłużyłabym do niej samej pokazując trasę z której przywędrowała, aż do skrzatów.Da się te serduszka pomniejszyć jeszcze bardziej? Pasują albo w rozmiarze źrenic albo na całe oczy jak były wcześniej /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Co do plaży rozbitków Aiamate powiedziała chyba już wszystko. Nie mniej jednak te palmy mnie przerażają wizualnie xD Wygląda to na razie jakby efekt patrzenia po czymś mocno procentowym /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png więc nie tylko bym dopracowała łączenie ale również ich pnie, ostatecznie zasłonić bardziej krzaczkami u dołu aby nadać objętości.
Pochodnia tak ale jedynie z dodatkami jakie wymieniła Aiamate w postaci domków i zakątka "mieszkaniowego" na chwilę obecną wyjęta całkiem z niczego jest, patrząc na jej elegancki sposób narysowania.

#1029 13-04-2014 o 17h07

Miss'ujdzie
Prasia
...

Dziewczyny bardzo dziękuję! Moja plaża musi nabrać tego "czego" /modules/forum/img/smilies/bimbo/amoureuse.gif

#1030 26-05-2014 o 14h27

Miss'OK
Shillo
Your eyes are empty like your bed...
Miejsce: Poznań

//photo.missfashion.pl/pl/1/28/moy/22370.jpg

Kolejny pomysł na tą azjatycką bramę. Tylko nie mam zielonego pojęcia jak zagospodarować ten lewy boczek. Chciałabym dać tam coś niby zwyczajnego, a jednocześnie dającego w jakiś sposób do zrozumienia, że to nie jest zwykłe miejsce. Masło maślane ;_; Tak czy siak przekopałam cały Ikeland i dalej pustka w główce.
Ma ktoś jakiś pomysł? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Ostatnio zmieniony przez Shillo (26-05-2014 o 14h28)

#1031 27-05-2014 o 13h18

Miss'Żółtodziób
...

Popracuj pierw nad kolorystyką bo na chwile obecną jak dla mnie to wszystko jest z innej parafii pod  tym względem /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Niebo u góry błękitne ze słonecznego dnia w bramie portal do ciemnicy. Było by ok może ale jakbyś zostawiła ten portal tylko w bramie a nie też w okienkach małych po bokach. Rzekę dałabym z lasu a nie tą mało dopracowaną bo się odcina od mostu.Do trawy dałabym dodatkowe pasma innej aby mur się tak nie odcinał od miejsca zejścia z gruntem.Most bym zamieniła na inny kolorystycznie albo dała coś innego. Ściana jeśli chcesz utrzymać w portalu tą ciemnicę to dopracuj ją również kolorystycznie. Potestuj różne rozmiary przedmiotów czy nie dadzą lepszego efektu powiększone bądź zmniejszone. Jak tu dojdziesz do ładu i składu to można pomyśleć co jeszcze dodać po bokach /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Tyle jeśli chodzi o porady na chwilę obecną z mojej strony /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

W końcu się doczekałam i naprawili mi bug z dekorowaniem mieszkania /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

Dodane światło do rafy koralowej którą, z wielkim opóźnieniem będę mogła zapisać i iść w nowy projekt.
Jak również przychodzę z małym dylematem do galaktyki. Która opcja lepsza ciemniejsza czy jaśniejsza?Już widzę po obrazku, że gwiazdy będę musiała na nowo porozmieszczać ale to trochę zależne od wersji też będzię /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ostatnio zmieniony przez Samira (27-05-2014 o 23h42)

#1032 26-06-2014 o 18h33

Miss'wow
KimDallas
...

Coś mnie natchnęło do urządzenia mieszkania i dzisiaj postanowiłam ogarnąć łazienkę. Oto efekt:

//photo.missfashion.pl/pl/1/30/moy/23948.jpg

Wiem, że nie jest ona idealna, pełno w niej niedociągnięć (np. prawa ściana w pomieszczeniu jacuzzi - płytki nie chcą się dopasować), więc przyszłam się was zapytać co mam poprawić, co przesunąć, co zmienić /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Jak widać nie jestem biegła w urządzaniu pomieszczeń, ale obiecuję poprawę /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1033 26-06-2014 o 18h37

Miss'OK
nisiam
Kobieta jest cudem boskim, szczególnie jeśli ma diabła za skórą.

Dla mnie łazienka jest ekstra chociaż pierwszy plan w porównaniu z tym co dzieje się z tyłu jest dość ubogi. Chyba bym coś pokombinowała w tą stronę /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Ale jak dla mnie i tak pomieszczenie jest śliczne /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

„Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego."

Szybko zrezygnowałeś jak na kogoś, kto mówił, że jestem kobietą jego życia
— Guillaume Musso, "Kim byłbym bez Ciebie?"

#1034 27-06-2014 o 20h24

Miss'wow
Aiamate
...

KimDallas Pomysł z jacuzzi niezły, pasuje do takiego stylowego wnętrza /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
OK, skoro chcesz stworzyć miejsce relaksu, na pierwszym planie pasowałby np. leżak albo jakaś stylowa ława (sama miałam ten problem ze swoją łazienką więc na środku postawiłam ławę grecką), parę dodatków i proszę- miss ma miejsce na malowanie paznokci albo czekanie aż balsam się wchłonie (ach ta moja wyobraźnia).
Równie dobrze po kątach obrazu możesz stworzyć kompozycje z roślin, waz, rzeźb lub lekko przesłonić parawanem.
Albo po prostu postawić stylową wannę, skoro z tyłu mamy jacuzzi, w którym Miss wcale nie musi się myć /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Jeżeli chodzi o płytki- sprawa prosta- przesuń trochę trzciny, przecież nie koniecznie muszą stać w kącie. I więcej świeczek! Może jakiś kieliszek wina albo np. książka, którą Miss czytałaby ostrożnie. Parę zwiniętych ręczników też nie zaszkodzi /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

@Samira, czemu nikt Cię jeszcze nie skomentował ani nie zachwycił się tą galaktyką? Jest bezbłędna!! Odpowiadając na Twoje pytanie- wersja ciemniejsza, ponieważ tak właśnie kojarzy mi się kosmos... dużo czerni i tajemniczych kolorowych mgławic...

#1035 30-06-2014 o 15h39

Miss'wow
KimDallas
...

Dalej zajmuję się moim mieszkaniem i przyszłam się was zapytać co sądzicie o tych pomieszczeniach.

W łazience przesunęłam trzcinę zakrywając te łączenia płytek, dodałam świece, rośliny i przyciemniłam obraz /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Zajęłam się też salonem, jest... trochę spóźniony tematycznie, ale nie chciałam wydawać dużo MM, więc jest z rzeczy, które już miałam /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Mam coś zmienić, zmniejszyć? Dalej nie czuję się pewnie dekorując mieszkanie, więc proszę o rady /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1036 30-06-2014 o 15h55

Miss'towarzyska
Emma1
Leśny Kwiat
Miejsce: Schkeuditz

Z łazienką teraz jak najbardziej ok /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png a co do salonu to troszeczkę za pusto.. Z tyłu obok choinki mogłyby pojawić się jakieś meble, zasłony, czy firany w oknie. Jakoś ocieplić ten pokój /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

"Wytrenuj swoje ciało i umysł, a przejmiesz kontrole nad swoim życiem" ~ Ewa Chodakowska 

Emma1

#1037 30-06-2014 o 17h57

Miss'wow
Aiamate
...

Salon mi się podoba /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Ta góra poduszek jest przeurocza, aż chciałoby się wskoczyć /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Z tyłu, obok drewnianej lokomotywki <3 pasowałby może jakiś stół (z obrusem i może roślinką) i krzesła, albo regał (ten świąteczny?) z książkami lub innymi stójkami. Myślę, że możesz już usunąć choinkę i tam postawić np. stół, albo w kącie postawić roślinkę z łazienki (będzie pasowała z białym dywanem).

#1038 30-06-2014 o 18h01

Miss'wow
KimDallas
...

Aiamate troszeczkę dodałam elementów i lekko zagospodarowałam górę /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1039 30-06-2014 o 18h07

Miss'OK
nisiam

Teraz jest przeuroczo /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1040 30-06-2014 o 22h04

Miss'wow
Aiamate
...

Perfect. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Swoją drogą... hiacynt i choinka w jednym pomieszczeniu <3 ale może być, bo pasuje tam idealnie ^^

#1041 01-07-2014 o 06h32

Miss'wow
KimDallas
...

Aiamate napisał

Swoją drogą... hiacynt i choinka w jednym pomieszczeniu <3 ale może być, bo pasuje tam idealnie ^^

Znam się tylko na 2 rodzajach kwiatów: żywych, które u mnie giną śmiercią męczeńską i sztucznych, które nawet u mnie przetrwają /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Można uznać, że ten kwiatek jest sztuczny /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1042 03-07-2014 o 15h48

Miss'na całego
Mikacz
...

//photo.missfashion.pl/pl/1/31/moy/24328.jpg

Męczę tę "kuchnię" i męczę, ale jakoś nie umiem spojrzeć na nią "świeżym" okiem. Coś dodać, wyrzucić, zmienić? Coś tu się jeszcze ze sobą gryzie? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Starałam się, żeby efekt był podobny do tego, który uzyskałam w biurze:

Powolutku, powolutku całe mieszkanie chcę przystroić w tym stylu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ostatnio zmieniony przez Mikacz (03-07-2014 o 15h50)

#1043 03-07-2014 o 16h39

Miss'towarzyska
Emma1
Leśny Kwiat

Troszeczkę tak pusto z przodu.. może by dodać jakieś meble/rośliny?

"Wytrenuj swoje ciało i umysł, a przejmiesz kontrole nad swoim życiem" ~ Ewa Chodakowska 

Emma1

#1044 03-07-2014 o 16h49

Miss'OK
nisiam

Może jakieś krzesła przy stole. I może jakieś takie bardziej kuchenne meble?

#1045 03-07-2014 o 18h53

Miss'wow
Aiamate
...

Parujący kociołek na stoliku spokojnie może stać na środku /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Jak chcesz możesz też wstawić jakieś świece w świecznik. Użyj tego "cienia po kątach" ze szkolenia modelki i możesz po kątach ułożyć jakieś ciemne, czarne rośliny.

#1046 07-07-2014 o 13h50

Miss'Żółtodziób
...

Link do zewnętrznego obrazka
Od dłuższego czasu męczę z moim biurem. Niby jakiś pomysł na nie był, ale jak widać, jest sporo niedociągnięć./vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Pierwsza sprawa-pusta przestrzeń za podłogą i roślinami. Wygląda to co najmniej dziwnie. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Kolejna sprawa, to rośliny. Żywopłoty są jeszcze OK, ale te cyprysy chyba psują atmosferę tego miejsca. Mimo wszelkich starań,kombinowania i przekopania całego Ikelandu nie mam pojęcia co zrobić, żeby doprowadzić to pomieszczenie do takiego efektu, jaki chciałabym uzyskać.  /modules/forum/img/smilies/bimbo/goutte.gif

#1047 07-07-2014 o 17h17

Miss'towarzyska
Emma1
Leśny Kwiat

Może trawa tutaj by coś pomogła? Nie wiem jaki miałaś do końca plan ale krzewy dziwnie wyglądają... tak jakby rosły na podłodze.

Emma1

#1048 07-07-2014 o 18h24

Miss'wow
KimDallas
...

Możesz też zmniejszyć odległości między żywopłotem a cyprysami, tak żeby nie było widać końca podłogi lub dać w tamte miejsca jakieś kwiaty, a za nimi barierkę i dodać latarnie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1049 07-07-2014 o 18h52

Miss'Złota
nelumi
Miejsce: Pomocnik moderatora

Zmniejszyłabym troszeczkę rozmiar fontanny. Odnośnie tyłu tak jak dziewczyny mówią można by zmniejszyć odległość pomiędzy elementami, spróbować z trawą albo proponowałabym może jakiś płotek albo inne ogrodzenie? Jeszcze ten cyprys z lewej strony troszeczkę wyżej (jest nierówno w linii reszty roślinek)

#1050 07-07-2014 o 23h15

Miss'całkiem całkiem
Kaede
Królewna z drewna.

Radziłabym przede wszystkim, żeby wsadzić te cyprysy w jakieś donice, bo co do zasady drzewa nie wyrastają z podłogi, terakoty tym bardziej - podobnie żywopłot /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Może właśnie trawa lub dodanie czegoś, co mogłoby imitować ziemię, trawę czy rabatę pomogłoby uzyskać lepszy efekt, chociaż być może kosztem elegancji.

Ostatnio zmieniony przez Kaede (07-07-2014 o 23h17)

Strony : 1 ... 40 41 42 43 44 ... 56