Widzę, że zrobiłaś sobie balkon. Jeżeli chcesz możesz tam ustawić krzesła i stoliki (albo poduszki, jeżeli nie da się mebli na tyle zmniejszyć). Sam beton wygląda smutno. Możesz dokupić kwiaty w doniczce lub inną roślinkę, aby ożywiły jakoś ten obszar
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1 ... 39 40 41 42 43 ... 56
#1002 24-03-2014 o 12h42
Yuki18, dziękuję za radę Dodałam tam parę roślinek i wygląda to lepiej. Nadal czegoś mi brakuje, więc jeszcze później pokombinuję czy nie dać tam sztalugi z obrazem czy czegoś takiego (choć boję się o rozmiar, bo ciężko mi teraz znaleźć coś, co będzie odpowiednio małe).
Teraz natomiast mam inny problem. Chciałam jeszcze pobawić się w deco, więc zakupiłam sobie wczoraj mieszkanko. Pomijając kwestie finansowe, mam mały problem z salonem, od którego zaczęłam:
Link do zewnętrznego obrazka
Konkretnie - mam problem z dołem salonu. Chciałam, żeby wyglądał mrocznie, ale mam problem z zabawą światłem. Chciałam, żeby było tam ciemniej, więc kupiłam "Nocny klimat", jednak nie dał zadowalającego efektu (ze względu na czerwone tło). Później dodałam mgłę, ale wyglądało to tak, jakby na dole sypnęło się przez przypadek niebiańskim proszkiem, więc odpada. xD Ostatecznie dodałam "Blask Polana" i efekt widać na zrzucie. Ogółem lepiej to wygląda, ale nadal za mało "strasznie". Macie może jakieś pomysły, żeby dodać tam mroku? Z góry wielkie dzięki!
#1003 24-03-2014 o 12h55
O ile góra wygląda ok to tyle dół niestety wygląda płasko. Ścieżka czarna jest przed bramą co nadaje jej nie naturalny efekt, czaszki mam odebrać, że chciałaś je nabić na paliki? Na razie przez to że podłogą jest czysta wszystko daje efekt pierwszego planu przez co pewnie masz ten problem. Może spróbuj z innym tłem ? Gotyk,podłoga szkolna w czarnym odcieniu a "niebo" już czerwone. Zdaję sobie sprawę że chciałaś uzyskać proste przejście do linii środkowej w jednym i drugim aspekcie ale akurat ta czerwień trochę ci przeszkadza z elementami. Zostaje pokombinować albo z tłem albo z warstwami. Cieniowanie dodaj przez czerwone światła to powinno trochę głębi nadać jeśli odpowiednio ustawisz dodatki pod względem warstw.
#1004 24-03-2014 o 13h22
W sumie nie wniosę chyba nic nowego bo zgadzam się w 100% z Samirą. Ścieżka pod bramę, dodać podłogę i jakieś cieniowanie. Czerwone tło nie jest złe, ale samo wygląda nieestetycznie. Dodać jeszcze jakieś ciemne elementy (przydatne byłyby z Halloween, ale jeżeli nie masz to i z normalnych idzie coś wykombinować) i będzie okej.
#1005 24-03-2014 o 13h54
Ok, dziękuję za rady. Rzeczywiście, brak podłogi uwiera i chyba jednak powinnam zmienić tło dołu. Niestety nie mam za dużo rzeczy z Halloween, bo miałam wyjątkowo mało MM wtedy, ale spróbuję pokombinować z tym co mam. Jeszcze raz dziękuję za rady, jeśli nadal będę miała problem, to przyjdę po kolejne
#1007 24-03-2014 o 20h06
Myślę, że jak najbardziej się nadaję
Jedyne co bym zmieniła to dałabym jednakowy kolor stołu i krzeseł oraz przesunęłabym to drzewko na środku (mniej więcej) bardziej w lewo i pod płot
„Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego."
Szybko zrezygnowałeś jak na kogoś, kto mówił, że jestem kobietą jego życia
— Guillaume Musso, "Kim byłbym bez Ciebie?"
#1008 03-04-2014 o 14h52
a właśnie jak sie dekoruje mieszkanie kupiłam mebel wchodze na jego kategirie i pokazuje mi ze go nie mam
ps jak miec ogrod
Ostatnio zmieniony przez Lucy37 (03-04-2014 o 14h53)
#1009 05-04-2014 o 11h23
No i w końcu skończyłam ^_^
Oto poranek w pewnym wielkim mieście.
Nie wiedziałam za bardzo co zrobić z dołem, dlatego będę wdzięczna za Wasze opinie lub podpowiedzi co mogłabym jeszcze zmienić
#1010 05-04-2014 o 11h46
Łoo jestem pod wrażeniem Pomysł i wykonanie mistrzostwo
Pomyślałabym o jakieś stylowej ławeczce na przód coś na wzór:
Ale to tylko moje skromne zdanie
„Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego."
Szybko zrezygnowałeś jak na kogoś, kto mówił, że jestem kobietą jego życia
— Guillaume Musso, "Kim byłbym bez Ciebie?"
#1011 05-04-2014 o 12h59
Nina, jaki swietny pomysl! Drugi plan na medal, za to nad pierwszym warto poprawcowac. Przesunelabym barierki. To kamienne podloze moze sluzyc jako no nie wiem... balkon, punkt widokowy? Przesun barierki do przodu. Doloz jakies donice, kwiatki i tak jak napisala Nisiam laweczke, bo jedna z postaci wisi w powietrzu. Zmniejsz jeza, wstaw zdjecie i zobaczymy jak bedzie trzymam kciuki bo projekt jest swietny ;3
Jeśli masz niższy poziom MN bardzo proszę rzuć mi dwa wyzwania bez zakładu
#1012 05-04-2014 o 19h09
Niestety pomysł z ławką nie wypalił, ponieważ nie znalazłam odpowiedniej ławki ;/
Taras zamieniłam na strumyk oraz dodałam most.
Co o tym sądzicie?
#1013 05-04-2014 o 19h19
Nina208 - tło jest świetne. Pomysł z mostem i strumieniem całkowicie mnie nie przekonuje. Chłopiec opierający się o krzaki - to wygląda niebezpiecznie.
Ja bym zrobiła następująco: szarą trawę zostawiłabym w spokoju i przykryła ją beżowym kamieniem z pierwszej opcji. Jeżeli da się zmniejszyć te barierki postawiłabym je przed roślinami.
Co do ławek - może te z wycieczki do Chin się nadadzą?
Ostatnio zmieniony przez Evelyn (05-04-2014 o 19h20)
#1014 05-04-2014 o 19h37
Ok trochę też "podoczepiam" się do sugestii ^^.
Nina208
Miasto jest idealnie ustawione nie ma co tu zmieniać.Zaciemnienie nieba u góry bym dopracowała po prawej zachodzi na pierwszy plan co daje trochę nie naturalny efekt.Może lepiej będzie to umieścić za roślinnością całkiem?
Pierwszy plan. Drugi chłopiec jest zbędny bo nie masz go o co oprzeć jego poza jest tak ciężka, że większość bawiąca się z tym "przedmiotem" tu zawodzić z jego użyciem Nie tworzy efektu opierania się o rośliny ponieważ jego nogi znajdują się za mocno w tyle wygląda bardziej jakby po środku łąki znalazł niewidzialną barierkę do podparcia się.
Propozycja do pierwszego planu. Albo za barierką zrób łąkę przejściową i ją dopracuj albo przerób to na inna wersję. Barierki daj zaraz przy linii flory ukazując tym sposobem, że tu zaczyna się punkt widokowy a u dołu jest uskok i rozciągają się roślinności wszelakiej maści.Śnieg na tym balkonie możesz zakryć trawą z ogrodu tworząc "polanę" widokową na zboczu góry.Tym sposobem podzielisz widok na 3 plany. Pierwsza to polana z ławkami trawą ścieżkami lampami itp detalami które sobie umyślisz, druga to barierki i zbocze góry a trzecie to miasto w oddali.Jeśli to nie efekt nocny to trawę polecam w innym kolorze bo jest ponuro. Jeśli masz w planach zmierzch albo noc to można w szarości,granaty iść śmiało ale to znowu inne niebo ^^.
Aiamate
Roślinność cudna w twoim ogródku.Małe sugestie albo propozycję ode mnie to kwestia lekkiej przeróbki tła w oddali. Wiem,że te choinki są częścią wiejskiej łąki ale zakryłabym je czymś innym aby pokazać tylko rozciągające się pola, albo odsłoniła je z tej "mgły" aby były bardziej zarysowane. Jak wcześniej zauważono może lepiej dopasować stołki do stolika aby się tak nie wycinały ?Karmnik dla ptaków usadowiłabym bardziej tam gdzie ten mało widoczny zielony ptaszek siedzi na gałązce obok. Chociaż poprawnie też jest teraz umiejscowiony bo czasami się je przybija do pni drzewa
Wchodzący jeż na werandę w pogodni za ślimakiem jest świetnym akcentem i mogę spytać co to za bałwankowato-różowa roślinka jest w dolnym lewym rogu?Zbudowanie drzewa i jego gałęzi wyszło ci rewelacyjnie naprawdę trzeba się wpatrzyć porządnie aby dostrzec elementy tego zabiegu.
Eh tyle cudnych pomysłów już przeszło,które mnie rozochociły do zrobienia czegoś nowego w mieszkaniu a nie mogę nic zrobić bo mam bug z zapisywaniem pomieszczeń Zostaję jak na razie pocieszanie się właśnie nowymi pracami w akcji, które widzę w końcu ruszyły z większą pompom niż ubieranie miss xD
#1015 05-04-2014 o 20h22
Uh, ledwo zauważyłam, że do mnie napisałaś
Dziękuję za Twoją opinię.
Chyba coś faktycznie muszę zrobić z tymi krzesłami i stolikiem, bo druga osoba mi o nich mówi.
Ta roślinka nazywa się "Kwiecisty Krzew".
#1016 05-04-2014 o 20h59
Hehe trochę ściana tekstu powstała to ciężko się dopatrzyć nicków Dziękuję umknęły mi pastelowe odcienie tego krzewu bo zapatrzyłam się na niebiesko-biały tylko xD
#1017 08-04-2014 o 17h05
W końcu zabrałam się za łazienkę. Debiut, więc szału nie będzie, ale chętnie poprawię to i owo, więc jestem otwarta na wszelkie sugestie
Ostatnio zmieniony przez Shillo (08-04-2014 o 17h11)
#1018 08-04-2014 o 17h29
Drugi plan jak najbardziej możesz zostawić bez poprawek. Poza świeczkami i lustrem. Inne dodatki poszukaj może aby zapełnić tą przestrzeń. Stoliczek,prostokątne lustro i ramy zrób sama,półki na bibeloty,roślinka,światło itp dodatki potestuj
Pierwszy plan roślinka rozmiarowo mi nie pasuję. Swoisty kontrast i ożywienie wnosi kolorem ale wygląda trochę nie na miejscu albo przez rozmiar albo przez kontury w jakim została narysowana (a w tym drugim przypadku nie masz nad tym kontroli, aby poprawić).
Kanapa i jej kąt ustawienia nie bardzo pasuję, jednak jej struktura komponuję się z tapetą koło wanny więc musisz tu pomodzić sama i jak ci się bardziej podoba. Możliwe,że kwiatek za nią psuję perspektywę nie umiem do końca określić co bardziej zawadza ^^ polecam sprawdzić coś innego jeszcze. W razie czego zawsze można wrócić do pierwszego ustawienia.
#1019 12-04-2014 o 15h28
Po raz pierwszy pytam się o poradę. Nie jestem do swojego wnętrza. Coś jest tu chyba nie tak. Długo się grzebałam w Ikelandzie, ale nie znalazłam czegoś co można tu wstawić. Dziewczyny, proszę o opinię. Coś dodać/odjąć/pozmieniać?
PS. Jeżeli taki pomysł istnieje (bo nie wiem czy ktoś coś takiego już ma) powiadomcie mnie o tym.
#1020 12-04-2014 o 16h08
ŚWIETNY POMYSŁ!
Tęcza, krasnoludki i garnuszek ze złotem
Jeśli chodzi o zmiany to według mnie:
1. powiększ tęcze tak, żeby góra nie była widoczna i wychodziła poza kadr, bo moim zdaniem jest za nisko.
2. głowa liska po prawej stronie trochę dziwnie wygląda, wygląda jak duch.
3. największy grzybek trochę sztucznie wygląda, ale za pewne przez słabą grafikę na tle nowych elementów.
HankaPL to pomieszczenie niczym z bajki
#1021 12-04-2014 o 16h55
Kilka rzeczy pozmieniałam i aktualnie wygląda tak
#1022 12-04-2014 o 17h15
Może to oklepane ale na przodzie w dolnej części dałabym jakieś krzaczki.Nie musi być na całej linii tak tylko miejscami ukazując, że dorwałaś skrzaty z ukrycia. Grzyby za łyso wyglądają albo ułóż je grupkami jak na ogół rosną albo odpowiednio ustaw koło drzew.Możesz też powiększyć drzewa aby nadać wielkości scenerii aby były same konary widać,wtedy skrzaty będą miały swoja malutką postać ( to tylko do przetestowania opcja bo obecna też może być). Do dopracowania róże w prawym rogu są za wielkie
#1023 12-04-2014 o 17h44
Teraz dodałam na przodzie dużo roślinności, powiększyłam ilość monet a za nie ciasteczka, inaczej ustawiłam serca w oczach, zamiast pojedynczych róż dałam drugie pnącze i grzybki ustawiłam grupkami. Dziękuję dziewczyny
#1024 13-04-2014 o 14h23
Ciągle brakuje mi tu tego "czegoś" , błagam doradźcie
Ostatnio zmieniony przez Prasia (13-04-2014 o 14h24)
#1025 13-04-2014 o 15h39
Prasia taki mały obrazek dodałaś, że raczej ciężko będzie pomóc