Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 41 42 43 44 45 ... 56

#1051 11-07-2014 o 12h27

Miss'na całego
Maka
...

To samo co mówiły poprzedniczki. Od siebie dodam, że przydałoby się zrobić coś z linią dzielącą niebo z podłogą, bo aktualnie wygląda to tak, jakby był tam jakiś spadek. Może jakiś płotek na wzór tarasu? Albo po prostu przesunąć krzewy do tyłu i dodać tam trawy (przed i za roślinami). Osobiście dodałabym jakiegoś gołąbka czy innego ptaszka w pobliżu fontanny - jest to może trochę oklepane, ale naprawdę ładnie to wygląda. Możesz spróbować dodać jeszcze jakąś mgiełkę, żeby nabrało to bardziej... hmm... romantycznego wyrazu.

Moje pytanie:
Szukam, szukam i nie mogę znaleźć! Gdzieś kiedyś widziałam jakąś małą figurkę miss w Ikelandzie lub u kogoś w pokoju, ale teraz za Chiny ludowe nie mogę jej znaleźć! Ktoś wie gdzie ona jest? Przejrzałam już naprawdę sporo stron w Ikelandzie i nadal nic. Ona jest w jakiejś wycieczce specjalnej czy po prostu jestem ślepa i jej nie widzę?

#1052 11-07-2014 o 12h34

Miss'towarzyska
Emma1
Leśny Kwiat
Miejsce: Schkeuditz

Chodzi Ci o takie figurki? Link do zewnętrznego obrazka

"Wytrenuj swoje ciało i umysł, a przejmiesz kontrole nad swoim życiem" ~ Ewa Chodakowska 

Emma1

#1053 11-07-2014 o 12h49

Miss'na całego
Maka
...

Dokładnie o te!

#1054 11-07-2014 o 13h10

Miss'towarzyska
Emma1
Leśny Kwiat
Miejsce: Schkeuditz

Te figurki są ze szkolenia natychmiastowego od grafistki. Jest ich kilka kolorów.

"Wytrenuj swoje ciało i umysł, a przejmiesz kontrole nad swoim życiem" ~ Ewa Chodakowska 

Emma1

#1055 11-07-2014 o 13h24

Miss'na całego
Maka
...

No to po moim planie, no trudno /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Wielkie dzięki za odpowiedź!

#1056 13-07-2014 o 11h05

Miss'Sensei
Rainbow
Ban(an) ^^

W końcu zdecydowałam się zająć moim biurem.
Link do zewnętrznego obrazka

Mam pytanie - czy te niebo, na tle piasku nie wygląda trochę... Oklepanie? A może coś dodać/odjąć?

#1057 13-07-2014 o 11h25

Miss'OK
nisiam
Kobieta jest cudem boskim, szczególnie jeśli ma diabła za skórą.

Ogólnie bardzo mi się podoba, tylko ten piasek przy tym niebie jest zbyt biały /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Niebo jest bardzo ładne, więc bym je zostawiła, raczej pokombinowałabym z kolorem piasku, jeśli się da /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Bo tak wygląda bardziej jak mgła niż piasek /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

„Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego."

Szybko zrezygnowałeś jak na kogoś, kto mówił, że jestem kobietą jego życia
— Guillaume Musso, "Kim byłbym bez Ciebie?"

#1058 13-07-2014 o 11h35

Miss'wow
KimDallas
...

Pierwsze co zobaczyłam to ten wielki pająk mutant /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Cierpię na arachnofobię, więc dla mnie wszystkie pająki tak wyglądają /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Mogłabyś go trochę pomniejszyć, ale moż zostać tak jak jest teraz /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1059 13-07-2014 o 11h40

Miss'OK
Evelyn
陶磁器人形
Miejsce: Kraków

Rainbow, jest w porządku. Tylko ten olbrzymi pająk wygląda bardzo nierealistycznie. Jest stanowczo za duży. Dziwią mnie też trochę grzyby na piasku /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Co do koloru piasku mógłby być może odrobinę ciemniejszy,ale nie dużo, bo dla mnie jest to obrazek z perspektywy osoby nieco oślepionej palącym słońcem.

Myślę, że Clariexx chciała oddać choć trochę klimatu francuskiego ogrodu. Radziłabym zmienić podłoże na takie, które bardziej przypominałoby kamienne lub żwirowe. Co do roślin z tyłu trzeba je przesunąć nieco dalej i dodać coś pomiędzy te przestrzenie. Może spróbuj wcisnąć tam niewielkie, eleganckie klomby?

Ostatnio zmieniony przez Evelyn (13-07-2014 o 11h41)

#1060 13-07-2014 o 13h22

Miss'Żółtodziób
...

Niestety innego koloru piasku nie ma na MF na razie. Ogólnie jest dobrze. Jeśli nie chcesz aby piasek wydawał się tak jasny pobaw się czarnymi mgłami z łazienki i dodać mu cieni tam gdzie są przedmioty.Promienie słońca padają na środek a więc cienie będą odchodziły na boki bądź w samym dole tam gdzie pająk i łódka.Mapa za łódką jest mało rozpoznawalna, może odsłoń ją ciut bardziej aby nie było to takie proste coś w tyle. Pająk mi się tam podoba wielkością no ale zmniejszony o jeden raz też będzie pasował.Te uschnięte gałęzie koło niego odwróciłabym w drugą stronę i umieściła tak jakby wychodziły z rogu.No i na koniec jednak poleciłabym ci dodać morze /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png oklepane możliwe ale jeśli jest piasek i łódka to chociaż w oddali z pewnością widać byłoby linie wody. A i na koniec ten mały pajączek koło łódki jest w pozie jakby był na suficie uwieszony czegoś a tu przy piasku nienaturalnie wygląda albo odwróć albo zastąp tym drugim /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Clariexx już swoje powiedziałam na pmie a więc Mikacz bo trochę późno może, ale mam nadzieję, że dalej aktualne ^^
Gratuluję wykorzystania tapety tak jaskrawe i pstrokatę wzornictwo ciężko czasem skomponować ^^
Co się gryzie hmm dywany ^^ Czerwony wskazuję, że pokój się ciągnie dalej przez swoje ułożenie a prostota tego szarego ucina perspektywę i to założenie. Zostawiłabym ten szary bardziej a po środku poszukała czegoś innego jeśli chcesz ożywić czerwienia ten zakątek.
Poduszka nienaturalnie układa się na krześle lepiej ją chyba odwróć w drugą stronę i oprzyj o oparcie.
Stolik widzę w twoim mieszkaniu przesunęłaś na przód a ja jednak bym go zachowała z boku jak był i nawet bym go obniżyła aby nie było widać aż tak bardzo tych metalowych nóg.Ostatecznie spróbowałabym stół nekromanty bo ma ładną nogę pasującą pod twój klimat.W prawym rogu możesz umieścić tą nową roślinkę ma ładny intensywny czerwony kolor to może będzie pasował do wystroju albo przesuń swoje drzewko w drewnianej skrzynie tam ^^
Żyrandol dałabym na środek a lustro koło kotary to powinno zapełnić oba miejsca odpowiednio.
Do lutra przed wachlarzem dodałabym taką szarą kulkę, aby wyglądało to tak,że wachlarz jest wkomponowany w to a nie dziwnie wisi jakoś przyczepiony bo nawet jeśli miałby opierać się na tych bocznych ozdobach to z lekka musiałabyś go chyba pomniejszyć ^^
Co do reszty to jeszcze nie jestem pewna co dodać pośrodku jeśli będzie za pusto bo musiałabym zobaczyć efekt tej żonglerki którą proponuję ^^. Stolik koło okna na pewno bym przesunęła w lewo. Mała przerwa między oknem a stolikiem myślę, że by podkreśliła przestrzeń.
Trochę dużo tego wyszło ale to bardziej formy korekcyjne bo elementy w pełni pasują do pomieszczenia kwestia tylko rozmieszczenia ich ^^

#1061 27-07-2014 o 10h43

Miss'wow
KimDallas
...

To pomieszczenie można nazwać inspiracją filmem "Narnia" /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Chcę się was zapytać czy dodać jeszcze więcej drzew (choinek lub tych oszronionych), może coś dodać, zmienić, pozbyć się tych z nagimi gałęziami.

//photo.missfashion.pl/pl/1/33/moy/25716.jpg

#1062 27-07-2014 o 12h42

Miss'OK
nisiam
Kobieta jest cudem boskim, szczególnie jeśli ma diabła za skórą.

Nic nie zmieniaj. Tak jest ślicznie. Zakochałam się w tym zimowym lesie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

„Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego."

Szybko zrezygnowałeś jak na kogoś, kto mówił, że jestem kobietą jego życia
— Guillaume Musso, "Kim byłbym bez Ciebie?"

#1063 27-07-2014 o 12h44

Miss'na całego
Yuki18
...

Jest super /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
Nie daj się tylko skusić na dodanie jakiś zdziwionych sarenek czy innych jeży.

Właśnie w tej jednopostaciowej scenie tkwi urok.

Alternatywne Wybory Miss Fashion aktywowane! LOL!

#1064 27-07-2014 o 14h08

Miss'wow
KimDallas
...

Dziękuję za odpowiedzi /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Jak robiłam ten pokój myślałam o dodaniu sowy, ale jednak z niej zrezygnuję /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1065 27-07-2014 o 14h51

Miss'na całego
Maka
...

Zgadzam się z poprzedniczkami - prostota ma swój urok, a pomieszczenie jest po prostu śliczne. Nic dodać, nic ująć /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#1066 27-07-2014 o 15h25

Miss'Żółtodziób
...

Jest idealnie poza jednym detalem /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Światło pomarańczowe jest niewyśrodkowane przez co górą się to trochę nie zgadza. Jeśli tobie to nie przeszkadza to zostaw ale jeśli chcesz to wypośrodkuj to tak aby od lampy w środku szło światło.Powiększ albo przesuń jak wolisz /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1067 27-07-2014 o 16h24

Miss'wow
jula209
...
Miejsce: Kamionka Wielka

KimDallas napisał

To pomieszczenie można nazwać inspiracją filmem "Narnia" /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Chcę się was zapytać czy dodać jeszcze więcej drzew (choinek lub tych oszronionych), może coś dodać, zmienić, pozbyć się tych z nagimi gałęziami.

GDZIE MOZNA KUPIĆ TEGO CHŁOPCA KOŁO RATARNII?

http://40.media.tumblr.com/4546d6fef90b323bc8c73d7f244c6743/tumblr_mtc85tNQDk1sctigpo1_500.jpg

#1068 27-07-2014 o 16h38

Miss'Żółtodziób
...

jula209 napisał

KimDallas napisał

GDZIE MOZNA KUPIĆ TEGO CHŁOPCA KOŁO RATARNII?

Chłopiec jest jedną z nagród za zadanie dostępne jedynie w Miasteczku Bożonarodzeniowym w okresie świątecznym oczywiście.

KimDallas, użytkowniczki przede mną przekazały już wszystko /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Ta prostota jest ujmująca i wspaniale oddaje klimat śnieżnej krainy ukrytej w szafie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ostatnio zmieniony przez Ikan (27-07-2014 o 16h40)

#1069 29-07-2014 o 11h00

Miss'Sensei
Rainbow
Ban(an) ^^

Znów proszę was o pomoc. Tym razem chodzi o moje dwa nowe pomieszczenia:
Co dodać, a co zmienić? Może coś usunąć?

#1070 29-07-2014 o 11h03

Miss'wtajemniczona
Dasharia
...

Wydaje mi się, że ściany i podłoga w drugim pomieszczeniu są trochę zbyt jasne. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

https://cdn.shopify.com/s/files/1/1158/9490/collections/pennywise-collection-banner_1400x_e89e2ea8-cdda-4b5c-9467-fd50e5b47012_1400x.jpg?v=1509661904

#1071 29-07-2014 o 18h33

Miss'Sensei
Rosette
And all that jazz...

KimDallas napisał

Piękny las! Ja osobiście dorobiłabym między drzewami dwa czerwone punkciki, jakby oczy zerkające, bo postać chłopca wygląda, jakby się chowała za tą latarnią. To oczywiście zmieniłoby całkowicie nastrój pomieszczenia, więc proszę to traktować jako luźny pomysł, a nie poradę /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

https://i.imgur.com/FCQgZyV.png

#1072 29-07-2014 o 19h02

Miss'wow
KimDallas
...

Bardzo dziękuję za tak miłe opinie o tym pomieszczeniu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Nie spodziewałam się, że ono tak bardzo się spodoba /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Tutaj wstawiam zdjęcie na którym się wzorowałam.

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

Niestety nie ma dziewczynki, ale za to chłopiec jest ubrany tak samo jak dziewczynka /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ostatnio zmieniony przez KimDallas (29-07-2014 o 19h02)

#1073 29-07-2014 o 23h00

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

KimDallas, ja bym absolutnie nic nie zmieniała, bo pokój idealnie oddaje klimat Narnii. Już bez czytania opisu wiedziałam, że to chciałaś przedstawić. Przepiękne pomieszczenie, ja jestem zauroczona i bym zostawiła te nagie drzewa. Dzięki temu nie jest monotonnie ^^

Rainbow - zgodzę się z Dasharia, jakoś za jasne na mój gust są ściany o podłoga. Też w obu pokojach popracowałabym nad kompozycją i perspektywą, bo wydają się nieco płaskie i jakby przedmioty były w nich nawrzucane trochę bez składu i planu. Podoba mi się zamysł, ale pobaw się trochę głębią i detalami ^^

Ja natomiast przypełzłam z czymś co wyszło nieco postapokaliptycznie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Chciałam stworzyć coś na wzór starej drogi, która chyba po jakimś wybuchu nuklearnym jest opuszczona, po bokach rosną bezlistne drzewa, stare kable zwisają ze słupów, część działająca jakimś cudem dzięki generatorowi działającemu ostatkiem sił, część już od dawno zerwana, a w oddali widać industrialne zabudowania będące albo ruinami albo miastem wybudowanym przez maszyny. Szalenie zależało mi na tej niezdrowej, pomarańczowej łunie i gęstych zanieczyszczeniach /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Droga miała wyglądać jakby już powoli zarastała, a gdzieś niedaleko była kiedyś stacja benzynowa, której szczątki widać na poboczach.
A teraz pytanie za sto punktów. Coś tu zmienić? Poprawić? Wywalić? Nadal nad tym pokojem pracuję i będę zachwycona jakimś komentarzem /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Ostatnio zmieniony przez Foxglove (29-07-2014 o 23h02)

#1074 29-07-2014 o 23h11

Miss'na całego
Yuki18
...

Miasto z cyrkla i butelek <3

Moim zdaniem można by ciut przesunąć do boku chaszcze aby odsłonić więcej drogi. Widz będzie miał wrażenie, że stoi na tej drodze a nie wśród wybujałej trawy.
Chyba, że to strategiczne miejsce, które ma coś zasłaniać /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Alternatywne Wybory Miss Fashion aktywowane! LOL!

#1075 29-07-2014 o 23h19

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

Dokładnie tak XD Cyrkiel, mikrofon i butelki to najlepsi przyjaciele krajobrazu XD

Aż musiałam sprawdzić co pod chaszczami ukryłam, ale już wiem. Przeklęta droga nie wiedzieć czemu jest na skos ucięta i wygląda to źle :C Kto wpadł na ten poroniony pomysł, żeby zrobić piękną, wiejską drogę i walnąć ją na skos, że osiągnięcie efektu stania na niej jest niemożliwe? ;_;

Strony : 1 ... 41 42 43 44 45 ... 56