Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 42 43 44 45 46 ... 56

#1076 29-07-2014 o 23h24

Miss'OK
Evelyn
陶磁器人形
Miejsce: Kraków

Hm, jak na wizję postapokaliptyczną, to brakuje mi  szczątków budowli gdzieś w tle.  Teoretycznie one są w oddali, ale nie chodzi o całe budynki, tylko gruzy...po budowlach, które zostały zrównane z ziemią. Poza tym wydaje mi się, że takie rozwiązanie stworzyłoby faktycznie złudzenie na wpół zrujnowanego miasta, gdzie pozostały tylko nieliczne budynki w jednym kawałku.
To, co jest teraz nie przypomina mi miasta tylko fabrykę na jakimś polu. Roślinka niedaleko napisu "America" jest trochę za zielona jak na takie warunki; bardzo kontrastuje z nagimi konarami drzew.
Sam pomysł jest oryginalny i wykonanie niezłe. No, ale czego innego się po tobie spodziewać /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Ostatnio zmieniony przez Evelyn (29-07-2014 o 23h26)

#1077 29-07-2014 o 23h26

Miss'OK
nisiam
Kobieta jest cudem boskim, szczególnie jeśli ma diabła za skórą.

Yuki18 dobrze mówi z tą drogą. Fajne byłoby to odczucie bycia na drodze.
Ale pomieszczenie jest ekstra. Skojarzyło mi się z horrorami. Takie opuszczone miasto i banda przestraszonych nastolatków. Dobry horror można byłoby nakręcić na tej Twojej drodze.
I jeśli jest to dodałabym może po lewej stronie jakiś zniszczony budynek. Wtedy można byłoby stworzyć wrażenie takiego starego, zapomnianego miasta.

Ostatnio zmieniony przez nisiam (29-07-2014 o 23h27)

„Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego."

Szybko zrezygnowałeś jak na kogoś, kto mówił, że jestem kobietą jego życia
— Guillaume Musso, "Kim byłbym bez Ciebie?"

#1078 29-07-2014 o 23h32

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

Tylko niech mi jeszcze MF zafunduje jakieś ruiny porządne, to byłabym najszczęśliwszą osobą na świecie XD Dlatego uznałam, że elektrownia/fabryka maszyn w tle starczy na wizję apokalipsy w terenach wiejskich. Poudawajmy, że to wizja gdzie maszyny przejęły władzę i mają swoje miasta /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Bo niech mnie coś ściśnie, za mało jest zniszczonych rzeczy w grze, a ja bym się dała posiekać za jakiś do połowy zwalony dom czy przewróconą, zardzewiałą lodówkę. Albo chociaż starą oponę! D:
Za to udało mi się jakoś opanować chaszcze z przodu i zielone krzaki za drzewem zostały rytualne zasuszone XD
Link do zewnętrznego obrazka

Ostatnio zmieniony przez Foxglove (30-07-2014 o 09h30)

#1079 29-07-2014 o 23h38

Miss'OK
Evelyn
陶磁器人形
Miejsce: Kraków

Wiem, wiem...takich ruin jeszcze nie ma w Ikelandzie, ale myślę, że kiedyś się doczekamy /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Być może dałoby radę coś wykombinować w zamian za to z dostępnych elementów.
Teraz jest lepiej. Te "resztki" bezlistnego krzewa pasują /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ostatnio zmieniony przez Evelyn (29-07-2014 o 23h39)

#1080 29-07-2014 o 23h40

Miss'na całego
Yuki18
...

Chaszcze spoko a badylki niii... za bardzo się wyróżniają, pustka byłaby bardziej przerażająca... wszakże wszystko zostało zmiecione z powierzchni, wypalone, zostały tylko mocniejsze drzewa. O i widzę węża... /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Alternatywne Wybory Miss Fashion aktywowane! LOL!

#1081 29-07-2014 o 23h40

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

Ja trzymam kciuki za jakieś rupiecie i ruiny z prawdziwego zdarzenia na wycieczce Halloweenowej. Jedna, stara oponka, ślicznie proszę XD
Sobie poczekam z dopracowaniem tego pokoju ;_;
Dzięki wielkie za rady! Samemu jak się nad czymś ślęczy to się potem nie widzi rzeczy jakie można dopracować ^^

Yuki - jeszcze pogrzebię czy nie mam jakichś innych zdechłych roślinek, coby pusto nie było /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

Ostatnio zmieniony przez Foxglove (29-07-2014 o 23h44)

#1082 30-07-2014 o 00h15

Miss'Żółtodziób
...

Rainbow i Foxglove ja pewnie wam coś skrobnę ale to jutro wieczorem jak będę miała wolną chwilkę ^^
Fajny efekt i pomysłowe "miasto" ale na moje oko do doszlifowania trochę rzeczy jest w tym krajobrazie aby aż tak się nie wybijały poszczególnie ^^

#1083 25-08-2014 o 11h42

Miss'Żółtodziób
Layla19
...
Miejsce: Czarnobyl

"Facet nie pasuje Ci do wystroju?
SCHOWAJ GO ZA TAPETĘ!"

UMARŁAM !!! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/lol.png  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/lol.png  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/lol.png

Wyprana w perwolu

#1084 30-08-2014 o 13h07

Miss'całkiem całkiem
Chantee
...

Hej /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png W końcu skończyłam (a przynajmniej tak mi się wydaje) urządzać mieszkanie, w związku z czym proszę Was o opinie. Chciałam, żeby wyglądało ono na nowoczesny, ale jednocześnie przytulny salon w przyciasnej kawalerce (stąd np. sypialnia w tle). Starałam się także uzyskać efekt "zamieszkania", co tłumaczy ten lekki chaos (porozwalane poduszki, butelka wody obok kanapy). Nie jestem jednak w pełni usatysfakcjonowana, dlatego będę bardzo wdzięczna za wszystkie porady /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Do pierwszego planu raczej nie mam zastrzeżeń (tylko czy te róże po lewej stronie, obok kanapy, pasują?), za to drugi wywołuje u mnie spore wątpliwości. Przede wszystkim, nie wiem czy ten pomysł z sypialnią był dobry oraz co w niej jeszcze pozmieniać, bo na razie to wygląda to średnio. Widzę także duża rozbieżność pomiędzy lewą i prawą stroną - jedna jest typowo salonowa: komoda, lustro, jakieś bibeloty, druga za to typowo użytkowa - książki, lekki bałagan. Czy tylko ja mam takie odczucia, czy rzeczywiście przydałoby się to zmienić?

Bardzo proszę o opinie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

//photo.missfashion.pl/pl/1/38/gd/29726.jpg
Świąteczna kraina: misje i GWIAZDY już na blogu! Dodatkowo: święta u autorek - nie przegap! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1085 30-08-2014 o 20h16

Miss'wow
KimDallas
...

Chantee osobiście mi się podoba cała koncepcja, chociaż drażni mnie tak wielki wazon na komodzie i do tego jeszcze pusty, osobiście zamieniłabym go na jakiś kwiatek, który ociepli jeszcze bardzie to pomieszczenie, może być to, np. jeśli go posiadasz (szkolenie organizatorka ślubów) kwiatek w szklanej donicy (?) - nie wiem jak on fachowo się nazywa /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png "Drzwi" do sypialni są niesamowicie blisko salonu, mam wrażenie, że łóżko jest w salonie, być może to sprawka jasnej farby nad wejściem, pokombinowałabym z tym jeszcze /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Zastanawiam się jeszcze czy zamiast lustra nie byłby lepszy jakiś obraz, ale co do tego to nie jestem pewna /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1086 06-09-2014 o 14h00

Miss'wow
Trirura
...

Nie wiem, czy ktoś kiedyś pytał, ale w garderobie mamy schowek na niepotrzebne ciuszki, jest coś takiego w mieszkaniu? (Mam nadzieję, że wybrałam dobry wątek) Mam trochę tych rupieci, w tysiącach kolorach, głównie z wycieczek, chętnie bym zrobiła porządek, bo np. różowe elementy w ogóle mnie nie interesują.

,,Te wszystkie składniki każde dziecko może kupić za kieszonkowe w sklepie na rogu. Niezły motyw, nie? Tania rzecz, taki człowiek."

#1087 06-09-2014 o 17h36

Miss'Fuzja
Jessica23
...
Miejsce: Wrocław

Trirura kuferek to taka trochę nowość, może w mieszkaniu też się coś takiego pojawi, ale na chwile obecną ni ma /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png
Ogólnie jeśli masz jakieś pytania dot. gry to możesz pytać tutaj : v//www.missfashion.pl/forum/t708,1-wasze-pytania-na-temat-gry.htm

http://i60.tinypic.com/2m7uio7.gif

#1088 06-09-2014 o 18h39

Miss'wow
Trirura
...

Jessica23 napisał

Trirura kuferek to taka trochę nowość, może w mieszkaniu też się coś takiego pojawi, ale na chwile obecną ni ma /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png
Ogólnie jeśli masz jakieś pytania dot. gry to możesz pytać tutaj : v//www.missfashion.pl/forum/t708,1-wasze-pytania-na-temat-gry.htm

Dziękuję za informację ;3.

,,Te wszystkie składniki każde dziecko może kupić za kieszonkowe w sklepie na rogu. Niezły motyw, nie? Tania rzecz, taki człowiek."

#1089 23-09-2014 o 23h15

Miss'Żółtodziób
...

Cześć dziewczyny /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Zapewne zadaję pytanie w złym dziale, no ale podchodzi ono trochę pod 'wystrój wnętrz' - mam problem z misją numer 1, poziom 38
Brzmi ona 'Jesteś kwiaciarką i masz rękę do roślin. Samej udało ci się wychodować 2 darmowe rośliny (znajdziesz je w swoim biurze)! Jako, że masz bardzo dużo roślin, musisz kupić w Ikelandzie 1 Okno do swojego biura. Twoje rośliny potrzebują więcej światła.' - zakupiłam już dwa różne okna, jedno najtańsze a potem pierwsze jakie się wyświetliło po wyszukaniu frazy' okno', zapisałam je w pokoju razem z roślinami nawet i dalej nic, nie chce mi zaliczyć misji

Miałyście podobny problem? Czy tu chodzi o jakieś konkretne okno, które trzeba zakupić?
Dziękuję za wszelką pomoc /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1090 24-09-2014 o 00h24

Miss'całkiem całkiem
aria90
...

Shanone napisał

Czy tu chodzi o jakieś konkretne okno, które trzeba zakupić?

Chodzi o okno za 240 MM. Jak wpiszesz "okno" w wyszukiwarce w Ikelandzie, to ono będzie na końcu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1091 24-09-2014 o 01h22

Miss'Żółtodziób
...

Dziękuję Ci bardzo za pomoc!

#1092 24-09-2014 o 14h32

Miss'Żółtodziób
...

Nie umiem się zdecydować więc proszę o rozstrzygnięcie was /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Niby obie wersje mogą mieć swoje historie, ale nie wiem który projekt jest bardziej przekonywujący.
Czy mam po prostu zostawić zbliżający się mrok w postaci samego skorpiona do wróżki czy może rozchodzące się "zło" z lampy a skorpion jako wysłannik xD?
Będę wdzięczna za opinie bo projekt w sumie chciałabym już zapisać sobie ^^

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

Nawiasem uprzedzając sugestie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png. Jestem świadoma linii widniejących na połączeniu cieni, ale parodia polega na tym, że projekt zapisuję z defilady a tam tego nie ma i na odwrót robi. Jeśli mam idealne łączenie w pokoju to na defiladzie widać linie.Takie dziwne niedopracowanie chyba gry ^^

#1093 24-09-2014 o 18h29

Miss'Żółtodziób
...

Samiro, po raz kolejny zachwycasz swoim kunsztem i wyobraźnią. A linia o której piszesz sprawia wrażenie linii granicznej pomiędzy dwiema, przeciwstawnymi siłami, nie zaś jak błąd w zapisie - takie było moje pierwsze wrażenie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Osobiście obstawiam wersję numer 2, dzięki lampie tworzy się coś na kształt symetrii.

#1094 24-09-2014 o 20h10

Miss'Electronic
Setarah
♥ "i teraz przypominała sobie, jak ten dotyk grzał ją" ♥
Miejsce: Pomocnik moderatora

Ja też byłabym za wersją drugą. Pięknie to wygląda, ma taki  świetny klimat /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

"kiedy człowiek pierwszy raz się zakochuje, jego życie nieodwracalnie się zmienia i choćby nie wiedzieć jak się próbowało, to uczucie nigdy nie zniknie."

"twoja wartość jest bezcenna"

#1095 24-09-2014 o 21h11

Miss'Fuzja
Jessica23
...
Miejsce: Wrocław

Też jestem za 2, jest bardziej czytelna, a lampa nadaje klimatu i uzupełnia tą część pokoju /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Niesamowita gra świateł i cieni.

http://i60.tinypic.com/2m7uio7.gif

#1096 24-09-2014 o 21h29

Miss'Złota
nelumi
Miejsce: Pomocnik moderatora

Ta lampa bardzo pasuje, bo w tej "jasnej" części wróżka ma swój "domek", a skorpion wygląda jakby przybywał z nicości. Jejku, naprawdę jestem pod wrażeniem pomysłowości i umiejętności wykonania tak dokładnego projektu, bo u mnie koszmar jest z umeblowaniem chociażby jednego pomieszczenia, a zabawa z ogromną ilością elementów przerasta moje umiejętności ;^;

#1097 24-09-2014 o 23h07

Miss'Żółtodziób
...

No właśnie Nelumi odczytałaś skorpiona z nicości bez lampy idealnie, dlatego nie byłam do końca tym "domkiem mroku" przekonana xD. Dziękuję ślicznie za wszystkie opinie, lampa zostanie ^^ a ja będę mogła się pobawić innym projektem niedługo w wolnym czasie.Bo już i tak sporo odkładałam.
Nelumi ja po prostu lubię deco, bo to jak malowanie obrazka i sprawia mi to przyjemność. Nawet jak mam umieścić  tam ze 100 elementów ^^ Tu tak naprawdę jest raptem kilka tylko elementów (skorpion,balustrady,dwa nieba no i lampa z wróżką i łabędziami) reszta to nic tylko światła i dymy /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png. W ogrodzie w zgłoszeniu w WSI pokazałaś, że też świetnie sobie radzisz z aranżacją wnętrza więc aż taki koszmar może nie jest tylko nie twoje hobby ^^
Ikan hmm można i linie tak zinterpretować bo pasuję, ale walkę sił bardziej zależało mi na ukazaniu poprzez górną i dolną część parkietu gdzie widać zaciemnienia i przebłyski (na korzyść zaciemnienia jednak bo lubię te krótkie momenty przewagi "złej strony /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png)
Jeszcze raz dziękuję za rozwianie mojego niezdecydowania które ostatnio znowu się nasiliło i nie tylko w grze się ukazuję niestety xD

#1098 28-09-2014 o 12h26

Miss'Super Saiyen
Pineapple
vanoe canon!!
Miejsce: gdzieś, lecz nie wiadomo, gdzie

Powolutku, powolutku się urządzam... Marnie mi to idzie, oj marnie... Patrząc na wasze mieszkanka /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Poza tym - gdzieś widziałam taką cudną muchołówkę do ogrodu. Orientuje się ktoś, gdzie ona jest?

/modules/forum/img/smilies/bimbo/amoureuse.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/bave.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/bisous.gif /modules/forum/img/smilies/bimbo/en-colere.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/clein-d-oeil.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/gros-sourire.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/langue.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/malheureuse.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/smile.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/rougie.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/mdr.gif 

#1099 28-09-2014 o 12h42

Miss'Żółtodziób
...

Pineapple napisał

gdzieś widziałam taką cudną muchołówkę do ogrodu. Orientuje się ktoś, gdzie ona jest?

Obawiam się, że w krainie halloween.

#1100 28-09-2014 o 13h22

Miss'Super Saiyen
Pineapple
vanoe canon!!
Miejsce: gdzieś, lecz nie wiadomo, gdzie

Do Halloween już niedługo, więc jakoś wytrzymam. Tak czy siak - dzięki za odpowiedź.  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

/modules/forum/img/smilies/bimbo/amoureuse.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/bave.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/bisous.gif /modules/forum/img/smilies/bimbo/en-colere.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/clein-d-oeil.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/gros-sourire.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/langue.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/malheureuse.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/smile.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/rougie.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/mdr.gif 

Strony : 1 ... 42 43 44 45 46 ... 56