Nie jestem dobra w wystroju wnętrz, więc chciałam poprosić o jakieś uwagi. Cały czas mi się wydaje, że ten pokój jest zbyt pusty Jakieś pomysły, co można postawić na kominku? Albo koło fortepianu? Z góry dzięki za pomoc
Dodam jeszcze tylko, że jestem pod wrażeniem gorących źródeł Samiry - wyglądają wspaniale!
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1 ... 33 34 35 36 37 ... 56
#851 05-01-2014 o 17h44
#852 05-01-2014 o 18h28
JAKIE STYLOWE WNĘTRZE!
Nie jest zbyt puste, jest dobrze (wręcz idealnie) urządzone Doskonałe zestawienie kolorów. TA GŁĘBIA! Jestem zachwycona!
Jak chcesz możesz dokupić np. roślinę ("2013" bodajże się nazywa, miałaby pasującą zieleń z brązowymi akcentami) i w stawić ją w prawy dolny róg pod fortepian- ale to już byłaby wisienka na tym zachwycającym torcie. Jest super, jakby faktycznie ktoś tu mieszkał i wstał z kanapy zrobić sobie herbatę albo poszukać ukrytego wśród roślinek królika
Serio, wspaniałe wnętrze. Chylę czoła
Teraz tylko od Ciebie zależy czy przyozdobisz je jakimiś detalami (kwiatki, muszelki, świeczki, obraz czy inne ozdóbki na kominek- chociaż sam w sobie jest śliczny). Pozdrawiam
#853 05-01-2014 o 20h27
Samira moim zdaniem pierwszy plan prezentuje się tutaj bardzo dobrze. Zmieniłabym jedynie grubość tych drewnianych belek, albo zastąpiłabym je jakimiś delikatniejszymi:-) Gorące źródeła zapowiadają się nieziemsko:-) wygłlądają tak magicznie że aż chciałoby się tam wybrać:-) myślę też że pomysł zrobienia tego przejścia jakby z domu jest idealny. Zanim przeczytałam twój komentarz właśnie tak wyobraziłam sobie wypełnienie tego pierwszego planu:-) czekam ze zniecierpliwieniem na efekt końcowy i trzymam kciuki:-)
P.s. dziękuje za twoją radę dotyczącą mojego pomieszczenia, mam nadzieję że teraz prezentuje się znacznie lepiej
Maka ta pusta przestrzeń na kominku według mnie nie bije tak bardzo po oczach, ale jakbyś chciała coś tu wstawić myśle że jakaś mała ramka ze zdjęciem, obraz czy jakiś bukiet kwiatów byłyby idealne:-)
Ostatnio zmieniony przez Eira144 (05-01-2014 o 20h34)
#854 05-01-2014 o 20h51
#855 05-01-2014 o 20h59
Moim zdaniem to stoliczek bym zostawiła, ale bym zmieniła ten świecznik mi tam nie pasuje. Ten bujany fotel trzeba trochę przesunąć. Lampa po lewej stronie zlewa się z ścianą. I mi nie pasuje styłu kanapa (co kolwiek jest). Chodzi mi o proporcje. Może mi się zdaje. Myli mnie też trochę ta rzeźba i stolik z łabędziem. Coż to moje zdanie. Lepiej jak poczekasz na innych i wtedy zdecydujesz
#856 05-01-2014 o 21h46
Faktycznie ten łabądek dziwnie wygląda i wymieniłam go na książki. Fotel zamieniłam miejscami ze stoliczkiem i jest znacznie lepiej. Z tym siedziskiem może coś jeszcze pokombinuję. Dzięki za rady
#857 06-01-2014 o 14h05
Maka
Na defiladzie pokoik przykuł moją uwagę nie ma co tam już dodawać bo będzie raczej przesyt chyba.Pierwszy plan jest w porządku pod względem perspektywy i detali, natomiast w drugim trochę mam wrażenie,że stolik jest za duży względem kanapy.Jak Aiamate wskazała w dolnym rogu pasuję dodać trochę zieleniny.Nie przesadnej taki mały akcent wychodzących liści.Na kominku raczej bym nic nie dodawała bo kolor i jego umieszczenie tam jest wystarczające.Ostateczni mały detal w postaci świeczki/ramki/ozdoby metalowej w rogu.Powodzenia mam nadzieję,że zawitasz w finałach bo chętnie zobaczę Twój pokój na podium wraz z Erin144.
Lupo
Tego stylu nie widziałam jeszcze w wystrojach,chociaż ciężko poddać go pod jeden styl bo jest mieszanka detali w nim.Jednak efekt ciekawy i jak dla mnie niespotykany jeszcze tutaj.Hmm Lampe bym przesunęła jednak dalej do ściany i zmieniła jej klosz na beż/brąz ale jeśli chciałaś ja wtopić w tapetę i ci się podoba to śmiało może zostawić.Nie próbowałaś fotela bujanego w innym kolorze drewna?Tak aby był zbliżony do zestawu herbacianego.Zasłonę bym dała częściowo zasłoniętą przez ścianę bo na razie to tak wygląda jakby w połowie ściany zabrakło pomysłu jej przyozdobienia i dodano element.Kolor lampionu jest średnio dobrany do reszty no i nie wiem czy by nie pasowało tam coś innego lepiej ^^Zegar mogłabyś dosunąć do końca ściany wtedy by ukazywało,że przestrzeń zamyka się w tym obrębie.Teraz patrząc na niego mam wrażenie,że pokój się ciągnie dalej a zegar stoi po środku pustawo.Ostatecznie możesz dać jakiegoś kwiatka z boku.Mysz z dziurą kapitalnie ci wyszła xD Od razu kreskówka mi się nasunęła w głowie jak to dostrzegłam. Rzeźbę dosunęłabym albo do ściany albo do ławy pośrodku.
Na koniec aby cię już nie zanudzać ten biały stolik z książkami jest chyba ciut za duży?Przyrównując fotel z pierwszego planu był by na równi prawie z jego wysokością.
Eria144
Zmiany mi się bardzo podobają.Zasłona na szczęście nie przytłoczyła rogu a dodała mu uroku.
Co do drewnianych elementów nie wiem jak robiłam zakupy w świątecznym miasteczku ale widać nie myślałam za dużo bo kupiłam po 3 elementy zamiast 4 xD Jedyna opcja aby było coś delikatniejszego to kombinowanie z czymś innym ale może uda mi się coś wymodzić jak się zabiorę za to. Dziękuję za opinię i sugestię
Ostatnio zmieniony przez Samira (06-01-2014 o 14h09)
#858 06-01-2014 o 14h59
Misie kochane, wreszcie zabrałam się za zrobienie czegoś z moimi pokojami.
Wiem, że na razie to niewiele, a i w porównaniu z niektórymi Waszymi projektami moje jeszcze nawet nie raczkują... ale właśnie dlatego przybiegłam z prośbą o pomoc. Nie jestem pewna wszystkich elementów Biura. Miało być trochę chaotycznie i słodko, ale chyba wyszło zbyt chaotycznie. Z kolei inny problem mam z Salonem, w którym jest trochę zbyt pusto. Latam w te i we wte po Ikelandzie, ale jakoś nic nie mogę znaleźć. A może to kwestia ustawienia? Sama nie wiem, bardzo proszę Was o pomoc.
Biuro
Salonik
#859 06-01-2014 o 15h33
Wydaję mi się, że biuro jest zbyt chaotyczne
Tą drabinę na środku mogłabyś zastąpić schodkami na wyższy poziom, bo różnica jest duża, a nie ma przejścia. Na górze zmieniłabym krzesło na całe drewniane i dałabym w lewy róg jakąś kanapę i skasowałabym jeden ze stolików zabawki można wtedy dać na przód W dodatku zmieniłabym poduszki na jakieś stonowane a nie błyszczące
Za to salon jest genialny!
Bardzo podobają mi się takie subtelne, niezagracone pomieszczenia. Osobiście nie zmieniałabym nic w salonie
Ale to tylko moje skromne zdanie Mam nadzieję, że na coś się przyda
„Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego."
Szybko zrezygnowałeś jak na kogoś, kto mówił, że jestem kobietą jego życia
— Guillaume Musso, "Kim byłbym bez Ciebie?"
#860 06-01-2014 o 16h01
Postaram się wieczorem popracować nad tym biurem. Poduszki faktycznie nie pasują jak tak teraz na nie patrzę. A kanapa rozwiązałaby problem pustej przestrzeni, to też spróbuję coś pokombinować. Bardzo Ci dziękuję za uwagi
#861 06-01-2014 o 17h08
Bardzo dziękuję za opinię. Szczerze mówiąc, zaskoczyły mnie tak pozytywne słowa. Próbowałam ze świeczkami na kominku, ale ostatecznie zrezygnowałam z tego pomysłu. Chyba go jednak zostawię tak, jak jest. Kupiłam i wstawiłam już roślinę 2013 koło fortepianu. Może pokombinuję, czy jej nie pomniejszyć i wstawić razem z białą wazą, ale to dopiero jutro - na razie mnie na tą wazę nie stać
#862 06-01-2014 o 17h52
Cohelia
Chaotycznie i słodko to nie lepiej zmienić kolor tapety na ciut inny w odcieniach pasteli róż/beż/błękit czy jak tam lubią to określać gołębi?W salonie masz ładne połączenie ścian i parkietu a w biurze mam wrażenia przytłoczenia bardziej przez ten odcień
Kącik zabawek możesz zrobić w lewym górnym rogu, używając drabiny jako regału i poustawiać tam pluszaki.Biurko dosunęłabym do końca ściany albo dała coś co zasłoni tą wyrwę. Na dolę możesz dokończyć poduszkowy kącik tylko jak wcześniej Nisiam sugerowała z innymi delikatniejszymi poduszkami do tego schodki też są mile wskazane albo obniżenie wysokości progu.Kącik malarski odwróć w drugą stronę, możesz dodać krzesełko takie okrągłe i elementy związane z malowaniem na podłodze albo jednym z tyk okrągłych stolików.
Salonik zawsze mnie na defiladzie ciekawił jak się rozwinie i co w planach z nim ^^ prawa stroną jest dla mnie dobrze zrobiona i wykończona, nie ma tam co zagracać pomieszczenia.Jedyne co możliwe do przemeblowania to zawartość szafki.Jedna półka pusta druga same ciastka a trzeba świeczki, możesz śmiało się pobawić w inny układ. Popracowałabym nad lewą stroną i ustawieniami tego co tam masz już. Możesz pojechać do kenii i kupić te okrągłe pufy w pastelowych albo białych odcieniach, powinny pasować chociaż mogę się mylić
Dół polecam zostawić bez ozdabiania ta przestrzeń jest na korzyść pomieszczenia
#863 06-01-2014 o 19h35
Dziękuję za rady Samiro ;p już kilka wskazówek zastosowałam. Z tym fotelem w innych wersjach kolorystycznych mi średnio pasuje. Ciemne są albo za ciemne albo dziwnie wyglądają. A myszka mi jakoś do tego wszystkiego pasowała ;D
#865 10-01-2014 o 21h06
Wersja nocna - takie przyciemnienie wygląda fajnie, aczkolwiek ten odcień niebieskiego razi po oczach. Spróbuj rozjaśnić. I tak na pierwszy rzut oka wydaje się jakby lampka stała na ławce, a ważka stuknęła w ławkę.
Pomysł bardzo fajny. Podoba mi się ten widok z tyłu(drzewa i okno) i świetnie to wygląda
#866 10-01-2014 o 21h07
@Mersydis, nocna <3 Śliczny efekt, chociaż tyle niebieskiego zagłusza resztę. Dodałabym jeszcze coś imitującego jakieś światełka, lampki czy coś takiego, coś, co rozświetlałoby noc
#867 10-01-2014 o 21h16
Dziękuję Wam bardzo! już się biorę do roboty
#868 11-01-2014 o 01h06
Tak ja też dodałabym jakieś stylowe lampki, może znajdziesz jakieś lampiony, też myślę, że fajnie by współgrały z resztą
#869 11-01-2014 o 22h09
#870 11-01-2014 o 23h05
łoo pokój robi wrażenie, aczkolwiek osobiście lewą ścianę zamieniłabym na gładką
#871 11-01-2014 o 23h37
bardzo dobry pomysł ze zdjęciem miss i chłopaka
Ostatnio zmieniony przez nina208 (11-01-2014 o 23h37)
#873 12-01-2014 o 13h32
Jej Cohelia świetne pomieszczenia,takie przytulne,Aż chciało by sie usiąść w saloniku i wypić kawę. Co do biura- powiększ kominek, bo nie do chodzi do końca ściany u góry i nie naturalnie wygląda względem regału.
#874 12-01-2014 o 13h37
Ja jeszcze dodałabym jakiś słodki dywan w biurze
Doda jeszcze więcej przytulności
#875 12-01-2014 o 14h17
Bardzo Wam dziękuję! Pomyślę nad jakimś dywanem
Powiększyłam kominek i faktycznie, teraz wygląda to o niebo lepiej.