Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 31 32 33 34 35 ... 56

#801 26-10-2013 o 16h26

Miss'całkiem całkiem
krokodo
Lis-stalker

Samira, bardzo fajny pomysł z tymi łańcuchami, podoba mi się. Ogólnie całość bardzo ładna, ale ta wcześniejsza wersja bardziej mi się podoba od najnowszej
//photo.missfashion.pl/pl/1/13/moy/9780.jpg
Nieprzyciemniony pokój wzbudza we mnie więcej niepokoju niż ten z ciemnością i światełkami. No i drzwi są fajniejsze.
Tak w ogóle, jak ci się udało zrobić taką fajną posadzkę z krwią jak ta w górnej części pokoju? Jest taka podłoga, a ja o tym nie wiem? :<
Edit: Faktycznie jest, znalazłam : D. Szkoda, że nie ma jej w wersji ciemnej.

Chciałam zrobić pokój szalonego naukowca. Jest trochę ciasny, bo nie potrafię bawić się głębią jak inne użytkowniczki, jedynie mogę zrobić podest, ale tutaj mi nie pasował. Myślicie, że mam dodać więcej łańcuchów czy już będzie zbyt duży bajzel?
Link do zewnętrznego obrazka

Ostatnio zmieniony przez krokodo (26-10-2013 o 16h30)

#802 26-10-2013 o 16h34

Miss'Złota
nelumi
Miejsce: Pomocnik moderatora

Pokoik jest genialny, przed chwilą widziałam go na defiliadzie i pierwsza myśl była, że należy on właśnie do Ciebie. No i proszę, zgadłam c: Strasznie podoba mi się pomysł. Jak dla mnie jest idealnie tak jak jest.

#803 26-10-2013 o 16h45

Miss'OK
Evelyn
陶磁器人形
Miejsce: Kraków

Samira * __ * Wersja z oknami ! Niesamowite wrażenie.

#804 26-10-2013 o 17h14

Miss'Żółtodziób
...

Dziękuję za sugestie wezmę je wszystkie pod uwagę dzisiaj wieczorem jak się zabiorę w mieszkaniu powtórzyć projekt z większą dostępnością okien /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png o łańcuchach w ostatnim projekcie po prostu zapomniałam bo miałam z lekka dość ale to mus ze względu na efekt xD

Co do pokoju trochę bym przesunęła komodę w lewo jeszcze,wieszak z płaszczem do ram pomieszczenia wtedy. Umieściłaś coś za oknem poza tłem z błyskawicą? Coś mi tam się wycina z całości i lewituję, nie bardzo mogę rozpoznać co /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Łańcuchów masz dość chociaż widzę aż jeden xD I widzę zamysł zbroi trzymającej fotel dla doktorka ale może byś bardziej zasłoniła końcówkę ściany?Układ detali i rozmieszczenie jest idealne nie ma co zmieniać a już chyba także nie pasuję dodawać aby nie zrobić z tego większej klitki /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Pokój w pełni oddający wasze hmm gusta związane z "leśną mafią" i bardzo trafnie przedstawione Halloweenowe laboratorium ^^

#805 26-10-2013 o 17h36

Miss'całkiem całkiem
krokodo
Lis-stalker

Dziękuję, Nelumi <3. Zmniejszyłam tylko szczękę jak na razie, bo była zbyt wielka.

Samiro, nie zrozumiałam co miałaś na myśli z tym wieszakiem z płaszczem do ram pomieszczenia xD. Ramy pomieszczenia? Nie wiem za bardzo co masz na myśli.
W oknie mam jeszcze kraty. Moim zdaniem okno wygląda lepiej z kratami niż bez, bo wtedy kiczowatość tego tła nie rzuca się aż tak bardzo w oczy. Serio mi się nie podoba ten widok za oknem, brzydko narysowany, ale miałam tylko jeden do wyboru. W każdym razie kraty chyba nie lewitują, bo są wsadzone za ramy okna xD. Szyba w oknie jest pęknięta, skąd pomyślałam o kratach, naukowcowi nie chciało się wymieniać szyby, to wstawił pierwsze lepsze zabezpieczenie.
Chodzi ci o to, żeby przesunąć zbroję bardziej w prawo? Chciałam żeby było widoczne pęknięcie na ścianie, dlatego nie dawałam rycerza tak całkiem z boku. Do tego chciałam żeby pajęczyna szła od firan do zbroi (teraz widzę, że nie sięga do zasłon, musiałabym przesunąć trochę).
Ale się rozpisałam, dziwne jak na mnie.

Oh, i nie zrobiłam takiego pokoju, żeby się wpasować w gusta mafii, tylko dlatego, że ja takie lubię :<.

Ostatnio zmieniony przez krokodo (26-10-2013 o 17h50)

#806 26-10-2013 o 18h14

Miss'Żółtodziób
...

Ramy pomieszczenia czyli dla mnie są to wszystkie boczne linie jakie nam ogranicza widok w grze /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Co do okna zdecydowanie kraty zostaw nadają mu efekt chaty gdzieś na odludziu w lesie itp.Na zdjęciu zaznaczyłam element który mi się wybija i nie wiem co to dokładnie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Cały zamysł z częścią gdzie jest zbroja był widoczny /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png jak ci się podoba to zostaw, to była taka opcja aby sprawdzić jak zachowania się perspektywa po przesunięciu.
Nie posądzam o wpasowywanie się w gusta mafii ale było nie było macie charakterystyczne jak dla mnie posunięcia jeśli chodzi przynajmniej o wystrój wnętrz to wszystko ^^ Może to nawyk, może wam się jakiś hmm styl utrwalił, po prostu często gęsto mogę łatwo rozpoznać przez klimat, kolorystykę, zamysł wasze projekty jeśli chodzi o deco.
//photo.missfashion.pl/pl/1/13/moy/9874.jpg

Ok teraz wiem czemu to tak dziwnie wygląda /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png przez szybę część jest wybielona a akurat ta część co jest korona drzewa z liśćmi jest wyszczególniona bo szyba ją nie zasłania ^^ taki średni efekt i trzeba się wpatrzyć aby doszukać całości i co to dokładnie jest.

Ostatnio zmieniony przez Samira (26-10-2013 o 18h19)

#807 26-10-2013 o 18h22

Miss'całkiem całkiem
krokodo
Lis-stalker

Samiro, to co zaznaczyłaś w oknie, to jest... eee... Jakie drzewo czy coś. Nie mam na to wpływu, tak po prostu wygląda ten widok za oknem xD. W sumie mogłabym pokombinować z innym widokiem, skoro mam zasłony, to mogą mi zasłonić te wystające części krajobrazu.
Dziękuję za twoje wszystkie uwagi i opinię ^^.
Haha, całkiem możliwe xD. Z Masakrą obie lubimy leśne klimaty, brązy, zielenie i steampunk. U Kasydy też raczej dominują stonowane kolory, więc chyba rzeczywiście można nas wszystkie ze sobą skojarzyć.

Ah, więc chodziło ci o to, że te kawałki szyb dziwnie wyglądają?

Ostatnio zmieniony przez krokodo (26-10-2013 o 18h48)

#808 26-10-2013 o 18h46

Miss'Żółtodziób
...

Okno i szyby są ok, bardziej efekt tego zamglenia nieodpowiedniej części a wypuklenia drugiej jest dla mnie ciężki do odczytu jeśli nie znam do końca detali "tła" .To jest moje czepianie się i ślepota bardziej więc nie musisz już się kłopotać czy coś z tym jest nie tak /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Ten widok pasuję tam bo widać,że to jakby w lesie/moczarach było albo coś podobnego.
Więc jedynie kwestia sprawdzenia perspektywy przez przesunięcie mebli odrobinę na boki ale to już jeśli czujesz taką potrzebę ^^ pomieszczenie jest bardzo ładnie urządzone jak już wspomniałam a sugestię to tylko opcję do sprawdzenia.

#809 26-10-2013 o 18h48

Miss'Żółtodziób
...

Dziewczyny, rozgryzła już z Was któraś  jak przenieść rzeczy z dekoracji z wycieczki Halloweenowej do mieszkania? Niby przeczytałam i wypróbowałam sposób, podany na blogu, ale nie do końca go zrozumiałam i nie wychodzi mi to.

#810 26-10-2013 o 18h48

Miss'całkiem całkiem
krokodo
Lis-stalker

Zmieniłam widok, chyba jest lepiej. Najbardziej podoba mi się opcja 3. Albo 2? W każdym razie raczej wolę niebo niż jakiś dwór w oddali.

#811 26-10-2013 o 18h55

Miss'Żółtodziób
...

Oj tu ci Crewedko nie pomogę nie lubię się bawić kodami stron /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Może coś mnie kiedyś przekona do  tej formy ale to nie dla mnie zabawa. Nawet jeśli by mi otworzyło furtkę do multum rozwiązań które zarzuciłam przez ułomność strony xD
Krokodo
Kolorystycznie pasuję druga opcja ^^ ale też ostatnia wybija się i wprowadza tą noc do pokoju więc jak już wolisz ty /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Dwór średnio pasuję do pomieszczenia.Ostatecznie dokup małe drzewka i sama zrób moczary jeśli ci wprowadziłam dylemat względem pierwszego tła xD

#812 26-10-2013 o 19h14

Miss'całkiem całkiem
krokodo
Lis-stalker

Nie, wolę wersję bez drzewek, bo wtedy sobie mogę myśleć, że laboratorium jest gdzieś w wysokiej wieży na której szczyt wchodzi się przez klapę w podłodze xD (heh, jak w Harrym Potterze). Ewentualnie klapa nie jest wcale wejściem tylko schowkiem na ciała.
Crewedko, pewnie niedługo będę się tym bawić, więc jak rozkminię, to dam ci znać.

#813 26-10-2013 o 19h28

Miss'Żółtodziób
...

krokodo napisał

Nie, wolę wersję bez drzewek, bo wtedy sobie mogę myśleć, że laboratorium jest gdzieś w wysokiej wieży na której szczyt wchodzi się przez klapę w podłodze xD (heh, jak w Harrym Potterze). Ewentualnie klapa nie jest wcale wejściem tylko schowkiem na ciała.
Crewedko, pewnie niedługo będę się tym bawić, więc jak rozkminię, to dam ci znać.

Byłabym wdzięczna - o ile resztę sposobów, które dziewczyny podały na blogu, pojęłam, tak ten jeden pozostaje dla mnie tajemnicą...

#814 26-10-2013 o 23h08

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

Też mi chodzi po głowie zrobienie laboratorium (ach, te sentymenty ze studiów). Ale to dopiero jak skończę w amoku kupować ciuchy. Wtedy pójdę do Ike i będę szaleć /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
//photo.missfashion.pl/pl/1/13/moy/9915.jpg
Natomiast moja zwycięska łazienka na czas Halloween zamieniła się w miejsce zbrodni. Również Toskański widoczek w biurze ma w sobie coś złowieszczego... ;]

#815 27-10-2013 o 17h49

Miss'na całego
Yuki18
...

Parę detali a jak zmieniają klimat... /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png
Szkoda, że nie ma smug... jakby przeciągnąć "zbrodnię" w inne miejsce.

W moim pokoju postarałam się umieścić elementy, które jako tako normalnie wyglądają.

Mój ulubieniec- butelka wina <3

Alternatywne Wybory Miss Fashion aktywowane! LOL!

#816 28-10-2013 o 01h06

Miss'Żółtodziób
...

Przez Halloween wydam majątek pewnie xD No ale skoro mi to sprawia przyjemność mam nadzieje, że wyrobię się z zaopatrzeniem potrzebnych mebli do każdego pomieszczenia jakie planuję przedstawić w kilku odsłonach.
Dzisiaj przedstawiam prosty wstęp do wycieczki i lokaja z jego pomocnikiem, który będzie towarzyszył gościom. W razie pytań albo zażaleń śmiało kierować się w jego stronę :
//photo.missfashion.pl/pl/1/13/moy/10039.jpg

Niestety ubolewam nad oknami, gdyż gotyckie nie dały się odpowiednio dużo powiększyć. W mieście Halloweenowym zostanie opcja z oknami a w projekcie, który później przedstawię będzie zrobiona z tego kuchnia.W kolejnym projekcie hol posiadłości. Do zobaczenia niebawem /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#817 05-11-2013 o 09h08

Miss'wow
Kaiken
...

Samira... twoje wnętrza są powalające. Kłaniam się przed tobą nisko, jesteś moją boginią wnętrz!

W końcu poprawiłam pokój mojej małej Draculiny,

//photo.missfashion.pl/pl/1/14/moy/10770.jpg

Chciałam, żeby był ciemny, mroczny i pełen krwi jej ofiar, a zarazem luksusowy. Jestem otwarta na wszelką krytykę i sugestie.

#818 12-11-2013 o 22h45

Miss'towarzyska
YooSti
Don't judge a book by its cover...

//photo.missfashion.pl/pl/1/14/moy/10854.jpg

Dziewczyny postanowiłam stworzyć coś a'la podziemne lochy/więzienie. Macie jakiś pomysł co można dodać jeszcze,aby mroczniej to wyglądało. Zrobiłam pomieszczenie przed awarią i wypłukałam się przez ten czas z pomysłów.

http://i65.tinypic.com/x4kd4g.gif

#819 15-11-2013 o 11h37

Miss'nieobczajona
Noemi1
...

A ja mam jedno pytanie. Szukam okien do salonu, ale znalazłam tylko takie które pojawiają się w dekoracjach biurowych. Proszę o pomoc.

#820 15-11-2013 o 11h59

Miss'OK
Metropolice
''Są takie dni, że same lecą łzy i myślisz że to wszystko to bezsens...''
Miejsce: Śląsk, Małopolska

Możesz kupić to okno. Potem będziesz musiała wejść do swojego salonu, i rozwinąć ten paseczek, potem kliknąć ''biuro'' i masz takie okno z zasłoną kliknij na nie i wybierz przedmiot który chcesz umieścić, w Twoim przypadku jest to okno.

YooStii mi się bardzo podoba, jest tak mroczno, nie ma tam nic specjalnego, ale jest fajnie. A jeśli mogę zapytać w Twoim salonie, za oknem stoi jakaś babka, jak Ty to zrobiłaś?   

EDIT: niżej masz to jaśniej wytłumaczone /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ostatnio zmieniony przez Metropolice (15-11-2013 o 12h03)

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ0d0HO3RuARU9WHeMn92t_yhnberNej2-BsqHd5kx4zetzw-KIlg

#821 15-11-2013 o 12h01

Miss'towarzyska
YooSti
Don't judge a book by its cover...

//photo.missfashion.pl/pl/1/14/moy/11022.jpg

klikając na to co masz na zdjęciu nie ważne w jakim pomieszczeniu,wyświetlą ci sie przedmioty z danego miejsca.

http://i65.tinypic.com/x4kd4g.gif

#822 15-11-2013 o 13h16

Miss'nieobczajona
Noemi1
...

Ooo dzięki wielkie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Ratujecie wystrój mojego salonu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#823 15-11-2013 o 13h26

Miss'Żółtodziób
...

Yoosti
Jeśli to ma być coś na rodzaj więzienia/lochów to możesz dodać elementy zwierzęce (pająki/szczury/owady).Nie ma za bardzo tam już co dodawać bo lochy były na ogół obskurne i pustawe xD. Dodałabym może cienie/mgłę na dolę,możesz pomyśleć też o miskach/naczyniach potłuczonych ale wątpię, że są jakieś dostępne i poprawiła szkielet bo on daję cień pod nogami i to taki efekt trochę osadzenia go na niewidocznym stopniu jak dla mnie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Kaiken
Co do luksusu to w wolnej chwili przeglądnę opcję i ci podam na pmie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Ciemny,mroczny i pełen krwi na pewno już jest ale brakuję mi tam lekko tego luksusu który wymieniasz w dolnej części projektu.

#824 16-11-2013 o 18h34

Miss'Sensei
dortnana
T.T
Miejsce: Czarna dziura...

ja mam pytanie czy, któraś z was nie widziała czasami jakiegoś plakatu z wieku XIX. Chodzi mi o plakat "poszukiwany/poszukiwana z nagrodą".

#825 18-11-2013 o 19h53

Miss'nieobczajona
...

Mogę prosić o ocenienie mojego mieszkania, oraz wytknięciu uwag czy pochwał.

Strony : 1 ... 31 32 33 34 35 ... 56