Czy mi się zdaje czy część jej komentarza to zerżnięty w całości mój? XD Czy człowiek jest naprawdę aż tak leniwy żeby napisać 2 zdania o tym co podoba się w czyjejś stylizacji? p.p
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1 ... 6 7 8 9 10 ... 15
#177 11-03-2014 o 16h19
tak Nelumi, jesteś wyrocznią w kwestii komentowania xD chylę czoła i chyba sama zacznę kopiować Twoje komentarze (to akurat żart, lubię pisać moje własne, pokrętne logicznie wypowiedzi) zawsze można też napisać, co się nie podoba a tak na dobrą sprawę, nie rozumiem, czemu ludzie bawią się w plagiaty
#178 11-03-2014 o 23h52
Mnie zdziwił fakt że komentarz Nelumi dotyczył zupełnie innej stylizacja niż tak, którą miałam gdyż rzeczona użytkowniczka wkleiła komentarz, dlatego zwróciło to moją podwójną uwagę. Nie wspominając o tym jak bardzo wątpi w inteligencje innych użytkowniczek.
#179 12-03-2014 o 07h49
Mnie rozczuliło, że użytkowniczka twierdzi, że nie zmienia koloru swoich włosów i ma zawsze białe, a wszedłszy na jej profil ujrzeć można włosy od białych jak najdalsze.
Trudno powiedzieć, co to w ogóle jest. Lenistwo? Jakiego lenia trzeba mieć, żeby nie wysilić się na własny, choćby dwuzdaniowy komentarz?
#180 31-03-2014 o 15h24
Łazienka Destini2013
I łazienka Misa
Nie są przypadkiem łudząco podobne. Do tego Miss D prosi o głosy miss pop i deco pop.
Ostatnio zmieniony przez YooSti (31-03-2014 o 15h24)
#181 31-03-2014 o 15h55
Widzę tu zdecydowanie duże podobieństwo. Oprócz parunastu detali to jest robione, jakby nie patrzeć, na tej samej podstawie. Proszenie dodatkowo o głosy jest sposobem na dostanie się w ten sam sposób do finałów i na podium, przez ten sam powód jakim jest wygląd łazienki.
Zastanawiam czy będzie w stanie się z tego wytłumaczyć i czy w ogóle mi odpowie na wiadomość.
#182 31-03-2014 o 16h08
Za to z drugiej strony jak dla mnie to tak mocno na plagiat nie wygląda. W końcu tu tylko podstawowe elementy są takie same.
Gdyby tylko były użyte inne kolory dla pomieszczenia to by nie były, aż tak bardzo podobne jak dla mnie. Bądź co bądź takimi samymi elementami są tylko ściany, ten kafelkowany jeśli mogę tak to nazwać, podest na wannę z nią włącznie i dwie szafki...
Więcej takich samych rzeczy trudno znaleźć, więc tylko na pierwszy rzut oka jak dla mnie to na plagiat wygląda.
No ale to tylko moje zdanie.
#183 31-03-2014 o 16h32
Nah, to wygląda na plagiat. AozoraNakigoe rozumiem podejście ale tego typu łazienkę posiada tylko Misa, a pomysł był oryginalny i dobrze wykonany, dlatego dostał się na podium. Owszem, można wziąć pod uwagę różne elementy, aczkolwiek jeżeli dziewczyna nie będzie chciała się wypowiedzieć na temat owej łazienki to sam fakt, że prosi o głosy jest już nieuczciwy i zabroniony.
#184 31-03-2014 o 17h51
No tutaj widać ewidentną kradzież pomysłu - jeszcze zrozumiałabym ,gdyby kolorystyka była inna, ale nawet to "zerżnięto" z oryginału... Nigdzie wcześniej nie widziałam tego ustawienia ścian, prócz łazienki u naszej Misy...
#185 31-03-2014 o 17h56
Mnie również się wydaje, że to zbyt mocna "inspiracja".
Różnica elementów może być spowodowana także tym, że np. drewniana podłoga jest droższa od błyszczącego parkietu albo akurat takie elementy jej zostały z pierwszego projektu łazienki zanim zobaczyła łazienkę Misy.
Poczekajmy jednak co powie sama autorka.
(A tak na marginesie... Biedna Misa, któryś już raz coś od niej ściągają ;c)
#186 31-03-2014 o 18h00
Tak , tak wiem jestem waszym zdaniem okropną złą zołzą
#187 31-03-2014 o 18h07
Nie, trudno się nienawidzi kogoś kogo się nie zna + od razu żywić takie negatywne uczucia za plagiat.
Po prostu Destini2013 zachowaj się dojrzale, wytłumacz się spokojnie i przeproś Misa.
Łazienkę możesz usunąć albo napisać w swoim opisie, że wzorowałaś się na projekcie Misy.
Następnym razem znajdź autora i zapytaj czy możesz skorzystać z jakiegoś pomysłu (oczywiście w granicach przyzwoitości).
Nie ma co dramatyzować.
Przepraszam, jeżeli jakieś słowa były za ostre i sprawiły Ci przykrość.
#188 31-03-2014 o 18h09
Ewidentny plagiat, ustawienie rzeczy w pomieszczeniu, ścian itp.
Destini2013 nienawiść to chyba za silne słowo. Jest tu wiele dziewczyn, które chętnie pomogą i doradzą w kwestiach wystroju, kopiowanie jest bezsensowne.
#189 31-03-2014 o 18h12
Łazienki usuwać nie musisz, wystarczy, że zmienisz pokój wystawiany na defiladę. Nie fair jest wygrać podium pokojem, który nie jest Twojego autorstwa i to jeszcze bez zgody oryginalnego twórcy. Nikt Cię tutaj nie obraził, ani nie stwierdził, że jesteś złą osobą. To wątek od wyrażania opinii i publikowania pokoi, które są plagiatami by przedyskutować ową sprawę na spokojnie :>
#190 31-03-2014 o 18h13
Autorka Destini2013 pisała ze mną w tej sprawie i przeprosiła już za zbyt mocne odwzorowanie łazienki. Została ona usunięta i mam nadzieję, że jej w następny projekt włoży o wiele więcej własnych pomysłów.
Ta sprawa, póki co, jest już wyjaśniona. Chciałabym tylko by nie prosiła też już o głosy, tak przy okazji.
Moja opinia została wyjaśniona na pw i to wszystko co miałam do napisania, więc nikogo nie darzę nienawiścią ani niczym takim. Nie jestem za to zła.
Ostatnio zmieniony przez Misa (31-03-2014 o 18h14)
#191 03-04-2014 o 14h53
Pogodziłam się z Misą . Proszę nie pisać do mnie nie miłych wiadomości
#192 05-05-2014 o 12h15
Dzisiaj przeglądałam konkurs Deco i natknęłam się na coś takiego. Nie wiem ani czyje to łazienki, ani nic, ale to chyba jednak plagiat. Może ktoś zainteresowany to zobaczy tutaj
„Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego."
Szybko zrezygnowałeś jak na kogoś, kto mówił, że jestem kobietą jego życia
— Guillaume Musso, "Kim byłbym bez Ciebie?"
#193 05-05-2014 o 12h23
Też bym się podpisała pod stwierdzeniem, że to plagiat. Za dużo szczegółów jest identycznych, niestety..
"kiedy człowiek pierwszy raz się zakochuje, jego życie nieodwracalnie się zmienia i choćby nie wiedzieć jak się próbowało, to uczucie nigdy nie zniknie."
"twoja wartość jest bezcenna"
#194 05-05-2014 o 12h51
Praktycznie wszystko jest identyczne oprócz świeczki w lewym dolnym rogu, szczotki przy umywalce i lakieru, choć z tym nie jestem pewna, bo zasłania miss tę część mebla
#195 05-05-2014 o 13h20
Szkoda tylko, że nie wiadomo czyje to łazienki. Wtedy by się można skontaktować z oboma autorkami i zapytać kto tu kim się "inspirował". Bo faktycznie bardzo podobne są do siebie, trudno mówić o zbiegu okoliczności.
#196 05-05-2014 o 14h39
I jeszcze ta "słoma" jest inaczej ułożona, ale jak oceniałam pomieszczenia to myślałam, ze to to samo i moje zdziwienie było wielkie kiedy zobaczyłam, że jest jeszcze nieocenione. No cóż, nic więcej nie mogłam zrobić, wstawiłam tutaj to może właścicielki prędzej się znajdą
#198 05-05-2014 o 18h59
O jasny pieron, faktycznie! Dzieki Misa za zauważnie. Aż tak daleko się w Ike nie zapuszczałam żeby to zobaczyć
#199 05-05-2014 o 21h37
Masz rację A więc przepraszam za zamieszanie
#200 16-05-2014 o 12h58
Nie wiem czy to plagiat, ale zauważyłam podobieństwo między sobą a
MartiBells...