Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 5 6 7 8 9 ... 15

#151 26-02-2014 o 11h00

Miss'OK
Sniezyczka
...

Dzisiaj weszlam w konkurs deco i przegladalam pomieszczenia. Natknelam sie na kuchnie, ktora przypadla mi do gustu i juz chcialam dac jej serduszko keidy cos zauwazylam... Swoja kuchnie stworzylam kilka dni po dodaniu nowych mebli (moj post z moja kuchnia znajduje sie rowiez na froum w kategori "wystroj wnetrz", gdzie prosilam dziewczyny o porade... Otoz kuchnia wydala mi sie oryginalna, do momentu w ktorym nie zauwazylam podobnych elementow. Wiem, ze kolory sa inne, meble sa inne... Ale ocenicie same..
1.Pokoj z filanu deco.
Link do zewnętrznego obrazka
2.Mój pokoj.(przepraszam, za rozowe zaznaczenie)

Podobienstwa:
1. Czesc kuchenna znajduje sie po prawej na gorze.
2. To samo wykorzystanie blatu i dwoch krzesel.
3. Okno i zaluzja.
4. Kran i plyn do zmywania/mydlo
5. Lampa w tym samym miejscu.
6. Kuchenka w tym samym miejscu
7. Piekarnik w tym samym miejscu
8. Miska na owoce
9. Lodowka, smietnik i doniczka w tej samej kolejnosci i kolorach.
10. Okno po lewej.
11. Podest (czesc jadalna i kuchenna)
12. Stol w tym samym miejscu

Prosze Was o opinie.

Edit: nawet stol ten sam... Wiem, ze pokoje nie wygldaja podobnie na pierwszy rzut oka, ale prosze, przypatrzcie sie.
Edit2: identyczne podlogi, roznice sie tylko kolorem.

Ostatnio zmieniony przez Sniezyczka (26-02-2014 o 11h09)

Jeśli masz niższy poziom MN bardzo proszę rzuć mi dwa wyzwania bez zakładu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#152 26-02-2014 o 11h18

Miss'gadułka
Sszyszka
...
Miejsce: Okolice Jeleniej Góry

Na pierwszy rzut oka różnią się ale te elementy są podobne. Wiele mebli i dodatków jest podobnych jednak są też różnice. Powiedzmy np.tła za oknem.Chociaż ja plagiatem bym tego nie nazwała. Może inspiracją.
Zapytaj się jej czy inspirowała się twoim pokojem. Chociaż może jeszcze niech inni coś zapiszą.

|Ask|Blog|Instagram|

WRÓCIŁAM~~

https://45.media.tumblr.com/5e1ed6549c0d6ceeb4a08a5434504f7b/tumblr_nxw2qxPJIa1up7gxfo5_400.gifhttps://45.media.tumblr.com/57397f448f8e7f4e15ba1dba6d386309/tumblr_nxw2qxPJIa1up7gxfo1_400.gif

#153 26-02-2014 o 11h22

Miss'OK
Sniezyczka
...

Sszyszka napisał

Na pierwszy rzut oka różnią się ale te elementy są podobne. Wiele mebli i dodatków jest podobnych jednak są też różnice. Powiedzmy np.tła za oknem.Chociaż ja plagiatem bym tego nie nazwała. Może inspiracją.
Zapytaj się jej czy inspirowała się twoim pokojem. Chociaż może jeszcze niech inni coś zapiszą.

Skoro sie inspriowala to z grzecznosci powinna mnie o tym poinformowac lub mnie zapytac. Nie  mam pojecia, kto stworzyl ten pokoj.

Jeśli masz niższy poziom MN bardzo proszę rzuć mi dwa wyzwania bez zakładu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#154 26-02-2014 o 11h26

Miss'na całego
Yuki18
...

Jeżeli nawet inspiracja to zbyt permanentna...
... ale niech się wypowie finalistka.

Alternatywne Wybory Miss Fashion aktywowane! LOL!

#155 26-02-2014 o 11h38

Miss'OK
nisiam
Kobieta jest cudem boskim, szczególnie jeśli ma diabła za skórą.

Zgadzam się z Sszyszka. Nie nazwałabym tego plagiatem. Raczej mebli kuchennych nie pojawiło się bardzo dużo, więc takie przypadki mogą się zdarzać. Może gdzieś zobaczyła Twój pokój i potem mając go w głowie utworzyła swój wcale nie inspirując się Twoim, Tylko czasem jak coś zobaczymy to ciężko to wyrzucić z pamięci. W wielu kuchni można spotkać wiele podobieństw.

„Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego."

Szybko zrezygnowałeś jak na kogoś, kto mówił, że jestem kobietą jego życia
— Guillaume Musso, "Kim byłbym bez Ciebie?"

#156 26-02-2014 o 11h39

Miss'OK
Sniezyczka
...

nisiam napisał

Zgadzam się z Sszyszka. Nie nazwałabym tego plagiatem. Raczej mebli kuchennych nie pojawiło się bardzo dużo, więc takie przypadki mogą się zdarzać. Może gdzieś zobaczyła Twój pokój i potem mając go w głowie utworzyła swój wcale nie inspirując się Twoim, Tylko czasem jak coś zobaczymy to ciężko to wyrzucić z pamięci. W wielu kuchni można spotkać wiele podobieństw.

A co z ukladem tych mebli? i ukaldem pokoju? Meble, balkon, okna? Tez jest malo opcji do umieszczenia ich?

#157 26-02-2014 o 11h43

Miss'Sensei
dona2
...
Miejsce: Kraków

Też uważam jak Nisiam, jest mało mebli kuchennych, więc łatwo o podobieństwa. W sumie nieraz ja też podświadomie się kimś zainspirowałam wcale nie mając takiego zamiaru. Oczywiście później wprowadziłam zmiany, żeby zainteresowana osoba nie czuła się poszkodowana. Najprościej wyjaśnić cała sytuację z tą użytkowniczką. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png podobno można sprawdzić jak się nazywa osoba z defilady, ale nie wiem jak to się robi /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#158 26-02-2014 o 11h50

Miss'OK
Sniezyczka
...

dona2 napisał

Też uważam jak Nisiam, jest mało mebli kuchennych, więc łatwo o podobieństwa. W sumie nieraz ja też podświadomie się kimś zainspirowałam wcale nie mając takiego zamiaru. Oczywiście później wprowadziłam zmiany, żeby zainteresowana osoba nie czuła się poszkodowana. Najprościej wyjaśnić cała sytuację z tą użytkowniczką. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png podobno można sprawdzić jak się nazywa osoba z defilady, ale nie wiem jak to się robi /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Dziewczyny, nie chodzi o meble, jakich uzyla, tylko SPOSOB W JAKI UZYLA. Nawet szafki.. jedna bez szuflady a potem dwie z szufladami. Majac te same meble co ja, mozna wymyslic zupelnie cos innego. Wiem, ze myla Was kolory, ale przypatrzcie sie szczegolom ( ktore nota bene wypisalam) Nawet drobne elementy jak makaron sie zgadzaja... Nie wierze w to, ze po zobaczeniu mojego pokoju zapamietala wszystkie elementy takie jak podlogi, ustawieinie mebli po prawej...

#159 26-02-2014 o 11h53

Miss'OK
nisiam
Kobieta jest cudem boskim, szczególnie jeśli ma diabła za skórą.

Nie ma mało możliwości układu mebli, ale taki jest dość popularny. To nie jest jakiś układ super pomysłowy. Podejrzewam, że ta osoba widziała Twoją kuchnię, bo inaczej aż tak podobnie by nie zrobiła, ale dalej podtrzymuję swoją opinię, że taka inspiracja z głowy jak się coś zobaczy to tylko podświadomość nie złośliwość.

„Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego."

Szybko zrezygnowałeś jak na kogoś, kto mówił, że jestem kobietą jego życia
— Guillaume Musso, "Kim byłbym bez Ciebie?"

#160 26-02-2014 o 11h59

Miss'Żółtodziób
...

Zaraz, zaraz Sniezyczka, Ty w końcu pytasz nas o obiektywną opinię czy próbujesz wmówić, że to jednak plagiat bo nie nadążam. Z mojego punktu widzenia słowo plagiat jest tutaj nadużyciem. Sama sceneria, chociaż mamy do czynienia z kuchnią, to jednak Twoja jest kuchnią na styl romantyczny, rzekoma "plagiatorka" zrobiła kuchnię na styl (co)dzienny. Jest wiele elementów w kuchni nieznanej autorki, które z kolei nie pojawiły się w Twojej kuchni. Dziewczyny słusznie zauważyły że akcesoriów kuchennych jest na chwilę obecną mało, więc bardzo łatwo umieścić w tym pomieszczeniu coś, co umieściły i inne użytkowniczki. Jeśli chodzi o samą perspektywę to powiem szczerze, że ze względu na ten nietypowy bo ścięty profil pomieszczeń, takie elementy typu okno, stół prezentują się o wiele lepiej w takim właśnie położeniu. Próbowałam znaleźć przez podany kiedyś na forum sposób autorkę pomieszczenia, ale niestety poległam (co nie znaczy, że ta sztuka nie uda się komuś innemu). Na chwilę obecną nie ma co się tak pieklić tylko mieć nadzieję, że sprawa szybko się wyjaśni.

Ostatnio zmieniony przez Ikan (26-02-2014 o 15h13)

#161 26-02-2014 o 12h01

Miss'OK
Sniezyczka
...

@Ikan, masz racje, troche dalam sie poniesc emocjom, za co najmocniej przepraszam. Nie ukrywam, ze jest mi przykro, gdyz siedzialam godzinami by dobrac elementy... Przegladalam ikealand po sto razy zeby zobaczyc, czy czegos nie przegapilam.  Moze jako autorka widze wiecej, albo (co jest chyba najbardziej prawdopodobne) jestem przewrazliwiona. Dziekuje za wyrazenie Waszych opinii.

#162 26-02-2014 o 14h21

Moderator
ErinBlack
...
Miejsce: Częstochowa

Sniezyczka
Dla mnie to dwa różne pokoje. Gdybyś nie wypisała podobieństw, zapewne zauważyłabym tylko blat po prawej, lodówkę oraz doniczkę. Owszem układ niektórych rzeczy jest taki sam, ale nie wpadajmy w paranoję. To nie jest tak jak w przypadku wcześniej wspomnianego pokoju z podium. O plagiacie mowa gdy różni się tylko kilka elementów. A tutaj... Cóż jak już wspomniałam to dwa różne pokoje, z kilkoma podobnymi elementami.

A co do sprawy wcześniej wspominanego plagiatu z podium, to chciałam was poinformować, że zarówno puchar jak i nagroda zostały tej użytkowniczce odebrane.

"Do not take life too seriously, you will never get out of it alive."

Gdzie możesz mnie znaleźć?
ASK || SF

#163 26-02-2014 o 14h38

Miss'Super Saiyen
Agata112403
Długo mnie nie było..
Miejsce: Madryt, Real Madryt

No właściwie jest bardzo podobny układ mebli. Kwiat, śmietnik, lodówka i szafki są w takim samym układzie. Stół w tym samym miejscu ale jest inaczej nakryty.  Faktycznie jest podobanie, ale nie wiem czy można to nazwać plagiatem. Warto żebyś sprawdziła nick tej miss i po prostu do niej napisała w tej sprawie ;>

#164 26-02-2014 o 14h49

Miss'Złota
nelumi
Miejsce: Pomocnik moderatora

Ta kuchnia należy do MadameTrancy13 z tego co sprawdziłam. Napisz do niej po prostu i zapytaj czy inspirowała się Twoją kuchnią czy była to kwestia przypadku :>

#165 26-02-2014 o 15h13

Miss'OK
Sniezyczka
...

nelumi, napisalam pare godzin temu, ale nie mialam jak dodac posta, gdyz moja przegladarka nieraz odmawia posluszenstwa przy dodawaniu postow.

Napisalam i dziewczyna okazala sie byc bardzo mila. Sama zaoferowala, ze zmieni poszczegolne elementy. Chciala tez cos dokupic, ale napisalam, ze przestawienie paru szczegolow w zupelnosci wystarczy.

Niezmiernie przepraszam, szczegolnie  MadameTrancy13 za moja agresje, ktora wynikala z nieprzemyslenia sprawy. Dogadalysmy sie bez problemu. Dziekuje Wam za wypowiedzenie sie w temacie i znalezienie nicku. Nastepnym razem podejde spokojniej do tematu. Taka juz moja natura ._.

Ostatnio zmieniony przez Sniezyczka (26-02-2014 o 15h13)

#166 26-02-2014 o 17h21

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

To dość popularne ustawienie - okna z boku, podest i stolik na pierwszym planie. Dla mnie to nie jest w żaden sposób plagiat, zwłaszcza, że meble są kompletnie inne. Samo ustawienie nie jest tylko Twoim pomysłem, bo zarówno na francuskiej jak i na rosyjskiej wersji (na obie dość regularnie zaglądam) widziałam takie kuchnie, więc nie możesz mieć pretensji do kogoś, kto zrobił coś podobnie. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

edit
Po fakcie już, brawo moja czasowość. xd

Ostatnio zmieniony przez nivata (26-02-2014 o 17h25)

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#167 03-03-2014 o 11h58

Miss'Żółtodziób
...

Na MF coraz więcej desperatek doszukujących się plagiatów - ja chyba powinnam oskarżyć o plagiat wszystkie dziewczyny, które używają dwa zadaszenia z ogrodu jako spadzisty dach, bo pierwsza zastosowałam to w stajni /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Już niedługo dojdzie do tego, że spódnicy nie będzie można nosić jako spódnicę, bo jakaś inna panna stwierdzi, że ona to sobie wymyśliła - naprawdę, ręce opadają, jak widzę, że ktoś wysuwa podejrzenie o plagiat tylko dlatego, że inna dziewczyna też postawiła po prawej stół i krzesła - straszne, powinna pewnie w kuchni postawić sedes, albo basen, żeby nie było "podobnie"... Osobiście uważam, że dziewczyna, którą Śnieżyczka oskarżała o plagiat nie widziała na oczy jej kuchni z prostego powodu - w każdej gazecie dekoratorskiej pojawia się taki motyw, a najśmieszniejsze jest to, że moja ciotka ma taki blat (dodatkowo z półką) przy którym stoją dwa krzesła i dwa taborety, oddzielając część kuchenną z lodówką, kuchenką i okno, o które Śnieżyczka tak się burzyła. Serio, dziewczyny, więcej dystansu, skoro wasz pomysł jest pospolity i kompletnie "z życia", to nie liczcie, że inna dziewczyna nie wpadnie na podobny, skoro rzeczy w grze jest nie dużo.

#168 07-03-2014 o 19h12

Miss'na całego
HankaPL
...
Miejsce: I tak znajdę Twoje kaczki!

Hmm... Nie wiem czy to plagiat, ale pokarzę uderzającą podobiznę pomiędzy użytkowniczkam:
Evely
//www.missfashion.pl/profile/evely,1032.htm

Kirsten (ta co jest 9 od góry)
http://misski-mody.blogspot.com/2013/09/zagraniczne-inspiracje-wrzesien-2013.html

Ostatnio zmieniony przez HankaPL (07-03-2014 o 19h15)

#169 07-03-2014 o 19h19

Miss'ujdzie
Marii-chan
Diabolik Lovers
Miejsce: Wonderland

Rzeczywiście uderzające podobieństwo. Różni się jedynie fryzura i oczy,oraz rajstopy i rękawiczki. Możliwe,że to nie świadomie zrobione.

#170 07-03-2014 o 19h20

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

Fryzura też była taka sama, bo w wątku o stylizacjach inspirowanych była ta stylizacja...
//www.missfashion.pl/forum/t2997,11-stylizacje-inspirowane.htm

#171 07-03-2014 o 19h22

Miss'na całego
HankaPL
...
Miejsce: I tak znajdę Twoje kaczki!

Czyli chyba plagiat...

#172 07-03-2014 o 19h26

Moderator
ErinBlack
...

Nie wiem czy poinformowałyście tę użytkowniczkę o tym iż jej temat został poruszony w tym wątku (bo niestety dziewczyny zapominacie o tym a to konieczne), ale sama napisałam już do niej z żądaniem wyjaśnienia tego przypadku.

ASK || SF

#173 07-03-2014 o 21h52

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Widzę, że się już przebrała. Można uznać temat za zamknięty czy będziecie do niej jeszcze pisać? Bo to, że stylówka skopiowana to chyba nie ulega wątpliwości. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#174 11-03-2014 o 11h50

Miss'wow
CharlotteYork
Wyzwanie to ubranie...
Miejsce: Ciemna strona księżyca

Chciała poruszyć kwestia, która ogromnie mnie ostatnio zdziwiła. Ma związek z plagiatami, ale nie stylizacji czy deco, ale z kopiowaniem czyichś komentarzy i wstawianiem jako swoje lub lekką ich modyfikacją. Użytkowniczka z takim pomysłami pojawiła się u mnie, dlatego też zaakceptowałam jej komentarz by był widoczny, gdyż zastanawiałam się nad zgłoszeniem tego moderatorom. Spotkałyście się z czymś takim?

#175 11-03-2014 o 13h26

Moderator
ErinBlack
...

Cóż zaciekawiona twoim pytaniem sprawdziłam te komentarze... I muszę przyznać, że z czystym sumieniem mogę to nazwać plagiatem. Różnica jest tylko w pojawieniu się zaproszenia na profil...

To zapewne leniwy sposób na przyciągnięcie uwagi i zdobycie głosów.

Użytkowniczka dostała ode mnie upomnienie, jeśli jeszcze raz coś takiego zrobi poproszę o zgłoszenie, wtedy wlepię jej bana.

ASK || SF

Strony : 1 ... 5 6 7 8 9 ... 15