Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 7 8 9 10 11 ... 15

#201 16-05-2014 o 13h02

Miss'Fuzja
Jessica23
...
Miejsce: Wrocław

Jak dla mnie to raczej inspiracja, albo przypadek.

http://i60.tinypic.com/2m7uio7.gif

#202 16-05-2014 o 16h55

Miss'OK
nisiam
Kobieta jest cudem boskim, szczególnie jeśli ma diabła za skórą.

Jessica23 napisał

Jak dla mnie to raczej inspiracja, albo przypadek.

Zgadzam się /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

„Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego."

Szybko zrezygnowałeś jak na kogoś, kto mówił, że jestem kobietą jego życia
— Guillaume Musso, "Kim byłbym bez Ciebie?"

#203 17-05-2014 o 17h23

Miss'nieobczajona
Maniuśka
...
Miejsce: Kleryków

Pozwoliłam sobie napisać w tym wątku, bo spotkała mnie właśnie dość nieprzyjemna sytuacja i potrzebuję porady. victoria36 napisała do mnie z prośbą, abym doradziła jej w jej stroju. Weszłam na jej profil i... jakbym miała deja vu. Napisałam do niej, że jej strój wygląda prawie jak klon mojego, otrzymałam odpowiedź "Nie odzywaj się do mnie. Żal mi cię! xD". Mnie to wygląda na plagiat (tym bardziej, że dziewczyna napisała do mnie, a później odpisała w nieprzyjemny sposób, jakby chciała mi zrobić na złość) ale wolę jeszcze zapytać na forum, zanim cokolwiek zrobię w tej sprawie.
Dla porównania moja Miss i ona:
Link do zewnętrznego obrazkaLink do zewnętrznego obrazka

Stylizacje nie są identyczne. To plagiat czy po prostu zbyt gwałtownie zareagowałam?  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/sad.png

Ostatnio zmieniony przez Maniuśka (17-05-2014 o 17h24)

#204 17-05-2014 o 17h31

Miss'całkiem całkiem
Kaede
Królewna z drewna.

Sama wiadomość może sugerować nadmierne wzorowanie się ( i gdyby nie ona w sumie nie byłoby o czym rozmawiać), ale poza spódnicą i różą chyba nie ma wspólnych elementów, więc ja tu plagiatu nie widzę, co najwyżej inspirację.

#205 17-05-2014 o 17h34

Miss'nieobczajona
Amanex3
...

Z tego co widzę, dziewczyna już zmieniła kolorystykę stroju. Poza tym jedyne co jest tutaj takie samo to  spódnica i kwiatek w ręce. Bardziej już podchodziłoby to pod inspirację, aczkolwiek nawet tyle nie jest pewne bo mimo iż komentarz dziewczyny był taki a nie inny faktycznie nie ma tu zbytniego podobieństwa.

#206 17-05-2014 o 17h36

Miss'nieobczajona
Maniuśka
...
Miejsce: Kleryków

Poza różą i spódnicą jest jeszcze dokładnie ta sama bluzka, tylko u mnie dorzucona jest jeszcze jedna pod spodem, by zakryć biust /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Dodam jeszcze, że do tego momentu dostałam od dziewczyny kolejne sześć wiadomości o nieprzyjemnym charakterze. Ale faktycznie chociaż tyle, że zmieniła kolory. Dziękuję za rozwianie wątpliwości /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#207 17-05-2014 o 18h26

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

Jeśli pisała nieprzyjemne wiadomości, to przy okazji warto to zgłosić.

#208 17-05-2014 o 22h43

Miss'OK
Evelyn
陶磁器人形
Miejsce: Kraków

Potrzebuję bezstronnej opinii. W moim odczuciu to coś więcej niż inspiracja. Ta sytuacja jest przykra tym bardziej, że użytkowniczka właśnie za tą stylizację otrzymała drugie miejsce na podium. Nie pisałam w tej sprawie do moderacji. Wolę nie działać pochopnie i pozwolić, żeby ktoś spojrzał na to najpierw bardziej obiektywnym okiem. Użytkowniczkę poinformowałam właśnie o umieszczeniu stylizacji w tym wątku.

Noemi1 już się trochę przebrała, ale to, co ujrzałam w finałach bardzo, ale to bardzo przypominało mi moją stylizację sprzed kilku miesięcy. W prawdzie makijaż, fryzura i biżuteria były inne, ale trzon stylizacji - chińska bluzka, spódnica i nawet ta sama chińska ozdoba na głowę identyczne, tyle że w innym kolorze. Po wygranej bądź też jeszcze w trakcie finałów (tego już nie wiem, bo aż tak nie śledziłam) dodała z tego co widzę inne dodatki, m.in. pas i pelerynę, ale wzięła do ręki też to samo, co ja miałam w swojej styliazcji.

Ja 25.02.2014:

//photo.missfashion.pl/static/stars/pl/1/5/4888-70.jpg

Noemi1 14.05.2014 i 16.05.2014:

//photo.missfashion.pl/static/stars/pl/1/109/108153-85.jpg //photo.missfashion.pl/static/stars/pl/1/109/108153-8.jpg

Gdyby ktokolwiek miał wątpliwości co do dat podanych przeze mnie przy zdjęciach, można to sprawdzić w zdjęciach z gwiazdami na jej i moim profilu.

Co o tym sądzicie?

Ostatnio zmieniony przez Evelyn (17-05-2014 o 22h49)

#209 17-05-2014 o 22h55

Miss'OK
nisiam
Kobieta jest cudem boskim, szczególnie jeśli ma diabła za skórą.

Myślę, że trzon stroju, który jest raczej popularny, zwłaszcza, że w pewnym momencie była darmowa wycieczka do Chin to za mało, żeby mówić o plagiacie.
Gdyby nie Twoja uwaga to w ogóle nie zauważyłabym podobieństwa, zwłaszcza, że ten pasek zupełnie odciąga uwagę od bluzki /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

„Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego."

Szybko zrezygnowałeś jak na kogoś, kto mówił, że jestem kobietą jego życia
— Guillaume Musso, "Kim byłbym bez Ciebie?"

#210 18-05-2014 o 00h09

Miss'na całego
Mikacz
...

Mam dziwne wrażenie, że fala paranoicznego wyszukiwania plagiatów znowu powraca. Liczba ubrań, dodatków czy biżuterii w grze jest, co prawda, całkiem pokaźna, ale niektóre rzeczy po prostu idealnie do siebie pasują i na miejscu dwóch ostatnich dziewczyn, które podejrzewacie o plagiat, pewnie wybrałabym te same bluzki do tych samych spódnic, bo ładnie w tym zestawieniu wyglądają i tyle. Wybacz, Evelyn, ale ja kompletnie nie potrafię dostrzec plagiatu w podanym przez ciebie przykładzie, szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że liczba strojów z Chin (ładnych strojów, dodajmy) jest troszkę ograniczona i nie raz, nie dwa stworzyłam całkiem podobne stylizacje. Co więcej - dziewczyna dobrała kompletnie inny makijaż, inne dodatki, a to, ze do chińskich strojów idealnie nadają się wszelkie szable/miecze to inna bajka. Skrzydła, inna biżuteria, ozdobny pas - to wszystko składa się na całkiem nową stylizację.
Dziewczyny, trochę dystansu - niektóre ciuszki są dość specyficzne (jak ta zielona spódnica, co do której wątpliwości miała HankaPL) i jest niewielka pula dodatków, które do nich pasują jak ulał /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#211 18-05-2014 o 00h16

Miss'nieobczajona
Noemi1
...

No jak babcie kocham. Poważnie? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Szczerze? Pewnie gdyby moja Miss nie była na podium nawet by Ci do głowy nie przyszło że mogłabym cokolwiek skopiować z Twojej stylizacji. Nie mam zamiaru się tłumaczyć z tego dlaczego wybrałam taką a nie inną spódnice bluzkę czy dodatki bo to jest po prostu śmieszne. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#212 18-05-2014 o 00h50

Miss'OK
Evelyn
陶磁器人形
Miejsce: Kraków

Sprawa wyjaśniona.

#213 18-05-2014 o 00h58

Miss'nieobczajona
Noemi1
...

^^ Zawarłyśmy pakt pokoju xD

#214 18-05-2014 o 10h49

Miss'Fuzja
Jessica23
...
Miejsce: Wrocław

Mikacz odnoszę podobne wrażenie, a już był spokój. Dziewczyny zastanówcie się 3 razy zanim zdecydujecie się na takie poważne oskarżenia....

http://i60.tinypic.com/2m7uio7.gif

#215 18-05-2014 o 14h35

Miss'na poziomie
Solomona
...
Miejsce: Wonderland

Moim zdaniem cały ten temat jest wielką pomyłką, bo zamiast pomagać tak naprawdę dział stał się tematem do kłótni oraz do usprawiedliwionego obsmarowywania kogoś. Tworzą się niepotrzebne spory, wyszukiwanie problemów, nadmierna nadwrażliwość i nadinterpretacja nad słowem plagiat oraz pole do popisu by kogoś obrazić.

A przecież dział miał pomóc w pomaganiu w znajdywaniu prawdziwych plagiatów i rozwiązywaniu problemów/ sporów, a nie tworzeniu nowych.

https://78.media.tumblr.com/tumblr_mdmrytUnPJ1qimfrko1_500.gif

#216 18-05-2014 o 14h47

Miss'wow
MariaANTONINA
...

Temat nie jest pomyłką, bardzo dobrze, że istnieje. To raczej użytkowniczki są nadto przewrażliwione.

//photo.missfashion.pl/pl/1/64/gd/50864.jpg

#217 18-05-2014 o 14h54

Miss'Electronic
Setarah
♥ "i teraz przypominała sobie, jak ten dotyk grzał ją" ♥
Miejsce: Pomocnik moderatora

Zgadzam się z MariaANTONINA. temat może pomóc, ale nie możemy na siłę się doszukiwać czegoś, czego nie ma. Nadinterpretacja nie zawsze przynosi dobre skutki.

Ostatnio zmieniony przez Setarah (18-05-2014 o 14h55)

"kiedy człowiek pierwszy raz się zakochuje, jego życie nieodwracalnie się zmienia i choćby nie wiedzieć jak się próbowało, to uczucie nigdy nie zniknie."

"twoja wartość jest bezcenna"

#218 18-05-2014 o 20h18

Miss'Sensei
ScarletWitch
...
Miejsce: England / London

Ale ten temat może pomóc osobom, które nie wiedzą co myśleć. Dlatego nawet jeśli wydaje się to paranoiczne, powinniśmy się wypowiedzieć co o tym myślimy, a nie pisać, że to przesada i doszukiwanie się wszystkiego. Mi jakoś to bardzo podobnie wyglądało - przynajmniej o tej 23 godzinie ... bo jednak ten sam człon robi takie wrażenie. A ja jestem prostą kobietą i nie umiem oceniać, aż tak obiektywnie dlatego wolałabym dla świętego spokoju dać tutaj to co mnie martwi, wtedy ktoś rozwieje moje wątpliwości. I jeszcze jedno, przecież to chyba nie jest atak na inną uczestniczkę, jeśli ma się tylko zapytanie innych o zdanie. Bynajmniej ja tak uważam.

#219 18-05-2014 o 20h26

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

ScarletWitch
http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=7222 :>

Zgadzam się z Tobą w 100%. Czasami warto się po prostu zapyta, co inni sądzą, żeby się upewnic w swoich obawach, albo je rozwiac.

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#220 18-05-2014 o 20h28

Miss'Złota
nelumi
Miejsce: Pomocnik moderatora

Nivata właśnie chciałam podać ten sam link, uprzedziłaś mnie..XD

Również zgadzam się z dziewczynami. Jeżeli dotyczy to nas samych patrzymy na sprawę inaczej. Postawmy się na miejscu osoby, która ma wątpliwości o kopiowanie własnej stylizacji. Temat jest moim zdaniem jak najbardziej przydatny właśnie do rozwiania takich wątpliwości, a żaden z zamieszczanych tutaj postów (przynajmniej tych, które pamiętam) nie jest atakiem na drugą użytkowniczkę c:

Ostatnio zmieniony przez nelumi (18-05-2014 o 20h31)

#221 18-05-2014 o 20h32

Miss'na całego
Maka
...

ScarletWitch napisał

Ale ten temat może pomóc osobom, które nie wiedzą co myśleć. Dlatego nawet jeśli wydaje się to paranoiczne, powinniśmy się wypowiedzieć co o tym myślimy, a nie pisać, że to przesada i doszukiwanie się wszystkiego. Mi jakoś to bardzo podobnie wyglądało - przynajmniej o tej 23 godzinie ... bo jednak ten sam człon robi takie wrażenie. A ja jestem prostą kobietą i nie umiem oceniać, aż tak obiektywnie dlatego wolałabym dla świętego spokoju dać tutaj to co mnie martwi, wtedy ktoś rozwieje moje wątpliwości. I jeszcze jedno, przecież to chyba nie jest atak na inną uczestniczkę, jeśli ma się tylko zapytanie innych o zdanie. Bynajmniej ja tak uważam.

Zgadzam się w 100%. To nie jest "obsmarowywanie", gdy pyta się czy coś jest plagiatem. Poza tym, dla mnie też te stylizacje wyglądały podobnie, jednak jestem świadoma, że akurat jeśli chodzi o ciuchy z wycieczek jest raczej bardzo prawdopodobne, że użytkowniczki będą wpadały na podobne pomysły przy wymyślaniu strojów (ot, według mnie ciężko jest dopasować coś do tej chińskiej bluzeczki, a że akurat ta spódnica pasuje, to nic dziwnego, że się ją założy).
To nie paranoja ani przewrażliwienie. Coś wygląda podobnie do naszej stylizacji - to chyba nic dziwnego, że coś zaczynamy podejrzewać. A co jest złego w pytaniu, gdy nie jest się pewnym odpowiedzi? Właśnie po to został stworzony wątek i nawet jakby z 10 razy pod rząd się powtarzały odpowiedzi "nie, to nie jest plagiat" to chyba w porządku, bo wątpliwości zostają rozwiewane.

#222 19-05-2014 o 19h37

Miss'Żółtodziób
...

Moim zdaniem większość zgłoszeń w tym wątku - zwłaszcza tych, które nie powinny się tutaj znaleźć - są napisane takim tonem, że nie można ich wziąć za zwykłe: "zapytam, co o tym sądzicie". Większość dziewczyn aż tryska pretensjami i oskarżeniami. To nie jest miłe, a już na pewno nie ma nic wspólnego z grzeczną formą zapytania. Moim zdaniem autorzy zgłoszeń, które nie mają żadnej wiarygodnej podstawy do racji bytu, powinni być w jakiś sposób karani - jestem pewna, że wtedy każda panna zastanowiłaby się ze trzy razy, zanim zabrałaby się drukowanie tyrady oskarżeń. Wątek zaś uważam za zbędny - skoro w przypadku prawdziwego plagiatu i braku porozumienia sprawa jest zgłaszana moderatorom, to nie uważam, abyśmy potrzebowały tutaj dodatkowego pręgierza, na którym, już od dłuższego czasu, zawieszane są osoby niewinne.

#223 19-05-2014 o 22h40

Moderator
ErinBlack
...
Miejsce: Częstochowa

Sprawę tego czy wątek powinien istnieć czy też nie rozwiążemy w ten sposób:
http://sonda.hanzo.pl/sondy,226311,s18r.html
Czas macie do końca 24 maja, po wybiciu północy sonda automatycznie się zamknie.

"Do not take life too seriously, you will never get out of it alive."

Gdzie możesz mnie znaleźć?
ASK || SF

#224 24-07-2014 o 22h21

Miss'OK
Shillo
Your eyes are empty like your bed...
Miejsce: Poznań

Nie wiem czy ktoś zwrócił na to uwagę w tych finałach, ale mi te pomieszczenia wyświetliły się jednk po drugim i nie szło tego przeoczyć.
Początkowo myślałam, że pojawił się błąd i ładuje raz z miss raz bez miss, ale pokoje różnią sie ustawieniem książek na górnej półce.
Nie wiem kto jest autorem, bo jak wspomniałam znalazłam to w finałach. Jeśli ktoś coś wie, niech poda nicki autorek albo sam do nich napisze, jak wymaga ten wątek, a tymczasem...

//photo.missfashion.pl/pl/1/33/moy/25604.jpg

//photo.missfashion.pl/pl/1/33/moy/25605.jpg

#225 24-07-2014 o 22h33

Miss'całkiem całkiem
Kaede
Królewna z drewna.

To w ogóle jest kropka w kropkę pomieszczenie z Ikelandu, więc to nie jest plagiat jako taki, bardziej wykorzystanie gotowego zestawu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

//www.missfashion.pl/forum/t2511,9-hall-of-shame-plagiaty.htm#/modules/shop/s-4_c-window_p-1-100000_o-16#

Ostatnio zmieniony przez Kaede (24-07-2014 o 22h34)

Strony : 1 ... 7 8 9 10 11 ... 15