Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 4 5 6 7 8 ... 15

#126 18-12-2013 o 14h39

Miss'Żółtodziób
...

O lol, jaki master, nawet poduszki ułożyła dokładnie tak samo ;o i książki kolorystycznie!  Szacun za wytrwałość, serio - mnie by się nie chciało /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

#127 18-12-2013 o 14h44

Miss'Żółtodziób
...

To jest wręcz przerażające. Użytkowniczki chyba myślą, że też dostaną MM za to, że pokój będzie tak samo wyglądać jak u zwyciężczyń. Pewnie rozpieszczona nie wie nawet co to "kradzież".
Chodź @Kouki, razem znajdziemy jej dom. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

#128 18-12-2013 o 14h47

Miss'Żółtodziób
...

Wysłałam jej prywatną wiadomość, ponieważ nie mam wątpliwości, że jest to plagiat. Poprosiłam aby umieściła  w profilu informację o tym skąd skopiowała swoje biuro oraz łazienkę, a do Konkursu Deco wystawiła autorską pracę. Wyjaśniłam jej także co grozi za plagiat. Mam nadzieję, że pójdzie po rozum do głowy /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#129 18-12-2013 o 14h52

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

Ja w takiej innej sprawie. Nie potrafię się oprzeć wrażeniu, że Rosette trochę za mocno "zainspirowała się" moją stylizacją. Trochę za dużo elementów jest takich samych, tylko w innym kolore. Nie no, miło że dodała ogonek i inne buty, ale poza tym to praktycznie ten sam ciuch. Nawet kolor włosów ten sam. Ale oczywiście mogę się mylić, więc miło będzie jak ktoś się wypowie.

//photo.missfashion.pl/pl/1/17/moy/13589.jpg  //photo.missfashion.pl/pl/1/17/moy/13590.jpg

#130 18-12-2013 o 14h57

Miss'nieobczajona
ortae
...

Nie chce być niemiła, ale rozumiem oburzenie Foxglove, obie kreacje są do siebie naprawdę bardzo podobne. Fajnie, że ktoś się inspiruje wyglądem innych Miss, ale inspiracja a odzwierciedlanie tego samego to dwie różne sprawy i naprawdę jest to bardzo niemiłe. Takie jest moje zdanie

Ostatnio zmieniony przez ortae (18-12-2013 o 15h10)

Ortae

#131 18-12-2013 o 17h21

Miss'Sensei
Rosette
And all that jazz...

Eeem.... ja nawet nie pamiętam Twojej stylizacji, którą tu przedstawiłaś. Dzisiaj zrobiłam szkolenie na treserkę i po prostu od razu wykorzystałam ten frak. A że połączenie kapeluszy jest takie samo- ty ostatnio miałaś takie samo połączenie narzutki na ramiona i kołnierzyka, co ja.Jednak zmienię je, bo faktycznie nadaje dziwnie podobnego wyrazu, a tego nie chcę, aczkolwiek nic poza nimi moim zdaniem nie podpada już pod plagiat. To połączenie butów i spodni wykorzystałam już kiedyś w innej podobnej stylizacji, zresztą, te spodnie często zakładam, bo są świetne.

Link do zewnętrznego obrazkaLink do zewnętrznego obrazkaLink do zewnętrznego obrazka

EDYTA 1: Głowa zmieniona ;>

EDYTA 2: Ha, nawet okulary wywaliłam! Zapomniałam o binoklu.

Generalnie przepraszam, bo zupełnie nie zamierzałam się "inspirować" czymkolwiek Twojego autorstwa. Te elementy po prostu się zgrały, nie było moim zamiarem skopiowania Ciebie- jednak faktycznie za wiele się powtórzyło. Po tych przeróbkach te dwa stroje już nie są podobne.

Ostatnio zmieniony przez Rosette (18-12-2013 o 18h28)

https://i.imgur.com/FCQgZyV.png

#132 18-12-2013 o 17h51

Miss'Żółtodziób
...

Rozumiem, że Foxglove poczuła się zaniepokojona, ponieważ wspólnych elementów jest więcej niż różnic.
Wspólne: 1) kapelusz,  2) okulary, 3) spodnie, 4) okrycie wierzchnie, 5) rodzaj chusty (nie ta sama, ale zdecydowanie analogiczna)
Różnice:  1) ogon, 2) buty, 3) dodatki, 4) bluzka

Nic dziwnego, że tak na pierwszy rzut oka faktycznie wygląda to jak plagiat.
Myślę, że wystarczyło wyjaśnić sprawę, jak to zrobiłaś, a ironizowanie jest zdecydowanie niepotrzebne.

#133 18-12-2013 o 18h00

Miss'Sensei
Rosette
And all that jazz...

Przepraszam Cohelio, następnym razem zachowam ironizowanie dla siebie. Usunęłam to z postu. Myślę, że zaaplikowane przeróbki powinny już nadać mojemu strojowi innego wyglądu i nie jest on już podobny do tego stopnia, by potrzebować kolejnych /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ostatnio zmieniony przez Rosette (18-12-2013 o 18h10)

#134 18-12-2013 o 18h17

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Dziękuję Cohelia /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Rosette, bardzo się cieszę, że byłaś w stanie się ustosunkować do moich obaw. Nieco żałuję, że nie obyło się bez kompletnie zbędnego ironizowania zwłaszcza, że ja napisałam całkiem spokojnego posta. Naprawdę uważam, że jeśli to zwykły przypadek nie trzeba być nieprzyjemnym. Miło, że sprawa została rozwiązana.

#135 18-12-2013 o 18h25

Miss'Sensei
Rosette
And all that jazz...

Za to ironizowanie też w takim razie przepraszam, jak pisałam, usunęłam co niepotrzebne ^^

Ostatnio zmieniony przez Rosette (18-12-2013 o 18h47)

#136 20-12-2013 o 21h02

Miss'OK
Aria
...

Zgłaszam pierwszy plagiat w dziale z opowiadaniami:
//www.missfashion.pl/forum/t3197,1-rotten-girl-grotesque-romance-one-shot-dramat-triler.htm mój pierwowzór.
//www.missfashion.pl/forum/t3203,1-love-you-1-cz-dramat-romans.htm plagiat

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

#137 20-12-2013 o 21h38

Miss'Żółtodziób
...

Fakt, czytając obie prace jest tu sporo podobieństw.
Wymioty, wspomnienia o makijażu, monolog, wyznania chorej miłości i ignorancji mimo starań dziewczyny. Chęci pozbycia się rywalki.

Przykro patrzeć na tę nieudolną kopię szczególnie, że zasady interpunkcji zaginęły w pośpiechu uniknięcia podobieństw.

#138 20-12-2013 o 21h40

Miss'OK
Aria
...

Grunt, że moderacja zareagowała szybko /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

#139 24-02-2014 o 18h15

Miss'Żółtodziób
...

Nie śledzę wyborów miss fashion czy deco, ale przed chwilą przypadkiem natknęłam się na ten pokój
//www.missfashion.pl/forum/t3758,1-zwyci%C4%99%C5%BCczynie-w-konkursie-deco-tego-tygodnia.htm
użytkowniczki, która 14.02. zdobyła pierwsze miejsce w deco.

Pokój owszem jest piękny ale gdy tylko go zobaczyłam pomyślałam że gdzieś go już widziałam. I nie pomyliłam się. Prawie cały skopiowany z francuskiej strony.
http://www.ma-bimbo.com/forum/t452013,1-les-gagnantes-de-cette-semaine-pour-le-concours-d%C3%A9co.htm

Jedyne co jest zmienione to pianino zamiast ławki i kilka drobnych szczegółów.

Ostatnio zmieniony przez nina208 (24-02-2014 o 21h14)

#140 24-02-2014 o 19h49

Moderator
ErinBlack
...
Miejsce: Częstochowa

Tę sprawę już zgłosiłam, bo przy takim podobieństwie ciężko mówić o przypadku.

"Do not take life too seriously, you will never get out of it alive."

Gdzie możesz mnie znaleźć?
ASK || SF

#141 25-02-2014 o 13h58

Miss'OK
Lola886
...
Miejsce: Bielsko-Biała

hmm..jeśli chodzi o ten pejzaż to jest osoba, która może wyjaśnić ten plagiat..?
gdy głosowałam na to pomieszczenie w finałach, odbyłam dziwną rozmowę z jedną z graczek, dotyczącą tej pracy..oto ona:

Mogę powiedzieć, że to pomieszczenie mojej koleżanki: olunia2002 /libs/php/pun/views/smilies/smile

Ja czw 13/02 o 10:07
Przeczytane
faktycznie, dzisiaj je mam w deco..ale wczoraj jakimś cudem przeoczyłam../libs/php/pun/views/smilies/sad dziś już dałam serduszko, pejzaż jest świetny, coś nowego i oryginalnego../libs/php/pun/views/smilies/wink

czw 13/02 o 10:09
I skopiowanego :[

Ja czw 13/02 o 10:11
Przeczytane
co Ty mówisz? jak skopiowanego?/libs/php/pun/views/smilies/sad mówiłaś, że to Twoja koleżanka jest autorem, a pomieszczenie podałaś wczoraj jako swojego faworyta..??

czw 13/02 o 10:13
Ale nie informuj jej tego co Tobie powiem .-.

Ja czw 13/02 o 10:17
Przeczytane
ok, przecież jej nie znam..ale skoro masz podstawy twierdzić, że to plagiat to czemu tego nie zgłosisz..??

czw 13/02 o 10:31
Już mòwię... To tak naprawdę mòj pomysł... Pomogłam jej wszystko ustawić... Zgłosić jej nie mogę, bo na wszystko jej pozwoliłam. Wczoraj ładnie poprosiłam, żeby zmieniła ten pokòj ale powiedziała: Po co mi to mòwiłaś, żebym to zmieniła!? Klamka zapadła! Teraz odnoszę wrażenie, że jak stanie na podium to powie: Widzisz udało MI się! Kurczę, ale teraz ją będę się czuć, jakbym stała 2 raz na podium Deco!

oczywiście wymazałam nick tej osoby ale mogę go podać moderatorom jeśli jest taka potrzeba..

..prawdziwa sztuka?..być sobą w dzisiejszych czasach..

#142 25-02-2014 o 14h37

Miss'Złota
nelumi
Miejsce: Pomocnik moderatora

Bo sprawa faktycznie jest do wyjaśnienia i to wcale nie musi to być plagiat z francuskiej wersji. Jeżeli pewna osoba zechce wypowiedzieć się na ten temat to wszystko może dać się jakoś rozwiązać.

#143 25-02-2014 o 14h46

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Tylko, że na francuskiej wersji ten pokój został nagrodzony w grudniu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/hmm.png

#144 25-02-2014 o 15h12

Miss'OK
Lola886
...

Tak, Fox, sytuacja wygląda dziwnie..podałam już Erin nick osoby, która podała mi się za autorkę..myślę, że niedługo to się wyjaśni..chociaż dla mnie wygląda to tak, że ta osoba skopiowała pomysł z francuskiej wersji i podała koleżance jako swój.. (?)

#145 25-02-2014 o 15h16

Miss'Złota
nelumi
Miejsce: Pomocnik moderatora

Lola mylisz się, dziewczyna o której mowa nie posiada konta na francuskiej wersji a ten pokój miała z tego co mi wiadomo kilka miesięcy temu u siebie na polskiej wersji tylko go zmieniła. Olę ostrzegała że mogą uznać to jako plagiat z owego pomieszczenia sprzed kilku miesięcy a nie z francuskiej bo skoro konta nie ma nie wiedziała o jego istnieniu :>

#146 25-02-2014 o 15h23

Miss'wow
KimDallas
...

Widzę, że dyskusja się rozwinęła, więc sama się wypowiem w tej sprawie. Nie mam pojęcie kto od kogo odgapił, ale jeśli ta dziewczyna twierdzi, że nie ma konta na francuskiej wersji to to akurat nie jest jakiś wielki argument za tym, że jest to jej autentyczna sprawa. Sama kiedyś szukałam jakie są gwiazdy na Halloween, więc założyłam konto, a kilka minut później je usunęłam. Nie było to jakoś wybitnie czasochłonne zajęcie i tylko dla osoby, która jakoś specjalnie zna ten język. Trzeba pamiętać o tym, że są dwie strony medalu, więc mogłaby być sytuacja odwrotna.

#147 25-02-2014 o 15h31

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Ej, ale ja na francuskiej wersji oglądam forum bez logowania, więc konto chyba nie jest konieczne do zobaczenia zwycięzców /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Ale nie ma co oceniać pochopnie, tylko poczekać na wyjaśnienia.

#148 25-02-2014 o 16h28

Miss'OK
Lola886
...

Spokojnie Nelumi, ja nikogo nie oskarżam, tylko powiedziałam jak to wygląda.. Fox ma rację, nie dyskutujmy tylko poczekajmy na rozwiązanie sprawy../vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

#149 25-02-2014 o 16h50

Miss'Żółtodziób
...

chciałabym coś dodać na ten temat.
Moim zdaniem to jest niemożliwe by stworzyć niemal identyczny pokój. To nie może być przypadek. Wszystkie elementy są na tym samym miejscu ( dwie choinki, gołąbki, mgła nawet krzaczek za ławką! ) Gdyby to był pomysł naszej polskiej graczki to ten pokój byłby dawno zauważony, bo w naszej wersji nie ma wielu użytkowników i ten pomysł byłby od razu doceniony, bo jest naprawdę świetny. Jednak jako pierwsza nagrodę zdobyła użytkowniczka z wersji francuskiej.
Po za tym z rozmowy wynika że jednak może to być plagiat.

Ostatnio zmieniony przez nina208 (25-02-2014 o 16h53)

#150 25-02-2014 o 17h55

Miss'Żółtodziób
...

Jeśli osoba z rozmów na pm jest właścicielka pomieszczenia które wygrało na francuskiej wersji i dała przyzwolenie na jej powielenie do plagiatu można mieć zastrzeżenia.
Jeśli osoba która podała pomysł koleżance na aranżację nie jest właścicielka to jest to plagiat.
Niestety pomieszczenie wygrało ponownie i nie patrząc na historię przyzwolenia/bądź nie jest to według mnie plagiat ,który powinien się skończyć banem jak i usunięciem wygranej. Czy jestem wredna, może ale tutaj jest po prostu kara jaką administracja zastrzegła w regulaminie.
Co mogę napisać a nie piętnować współczuję, że osoba która podawała pomysł nie była na tyle szczera aby zaznaczyć, że takie pomieszczenie już było, bo ucierpiała inna osoba na tym.Na przyszłość polecam trochę odwagi i szczerości w doradzaniu jak i logiki kto na tym ucierpi /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Tyle mojego odczucia w tej kwestii a bardzo żałuje, że taka akcja wynikła bo ten pomysł pomieszczenia jest prześliczny i kreatywny.

Strony : 1 ... 4 5 6 7 8 ... 15