Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 8 9 10 11 12 ... 15

#226 24-07-2014 o 22h52

Miss'OK
nisiam
Kobieta jest cudem boskim, szczególnie jeśli ma diabła za skórą.

Kaede ma racje. Jednak dziwi mnie, że takie pokoje dostają się do finału...

„Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego."

Szybko zrezygnowałeś jak na kogoś, kto mówił, że jestem kobietą jego życia
— Guillaume Musso, "Kim byłbym bez Ciebie?"

#227 25-07-2014 o 06h41

Miss'OK
Shillo
Your eyes are empty like your bed...
Miejsce: Poznań

Aaaaaa, nawet bym nie pomyslala Kaede. Wygląd tych pokoików przywodzi mi raczej na myśl "o postawie coś, żeby nie było pusto", a nie pomieszczenie z Ike, do którego bardzo rzadko zaglądam. Dzięki za uświadomienie ^.^

#228 18-03-2015 o 13h51

Miss'Żółtodziób
...

Aż mnie zamurowało jak to zobaczyłam, myślałam bowiem, że ten temat jest już omówiony z każdej strony. Niestety znalazłam dzisiaj w finałach deco pomieszczenie nawet nie łudząco podobne, ale całkowicie "zainspirowane" pomieszczeniem Lillien i nie pomaga pomysł wsadzenia tu i ówdzie elementów innych typu butelki w prawym dolnym rogu. Nie mogę niestety wrzucić screenów (jakiś problem, nie wiem czemu...) w wątek dlatego w celu weryfikacji trzeba wejść na profil Lil i porównać jej pracę z pokojem wyświetlającym się w obecnych finałach deco.

Ostatnio zmieniony przez Ikan (18-03-2015 o 14h25)

#229 18-03-2015 o 14h05

Miss'na całego
Rillianne
...

@Ikan powiedziała wszystko, co można w sprawie powiedzieć. Ja tylko wkleję screeny splagiatowanego pomieszczenia oraz oryginału, żeby każdy z osobna nie musiał przeszukiwać defilady.

Ostatnio zmieniony przez Rillianne (18-03-2015 o 14h06)

#230 18-03-2015 o 14h14

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

OMG WTF.
Namierzyłam drania.
To nie inspiracja, to podły plagiat i trudno to jakkolwiek skomentować =.= Żeby się komuś chciało tak co do joty kraść...
Moderatorstwo, do boju!

Ostatnio zmieniony przez Foxglove (18-03-2015 o 14h16)

#231 18-03-2015 o 14h25

Miss'Żółtodziób
...

Dzięki Rillianne /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Fox, z Ciebie jest radar /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Ciekawa jestem jakimi regułami kierowała się inspiratorka. Przypuszczam, że po raz kolejny mamy do czynienia z sytuacją "wstawię kilka innych elementów nie zmieniając głównego pomysłu na pomieszczenie i nikt nie powie że to plagiat". Mam nadzieję, że sprawa się rozwiąże na poziomie.

#232 18-03-2015 o 14h35

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

Ikan, bo Fox jest zawsze na posterunku i zawsze czujna XD
Nazywajmy rzeczy po imieniu. To nie inspiracja, a zwykły plagiat /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/hmm.png Tu nawet nie tylko ogol jest kradziony, ale takie detale jak kwiatki w oknie, nakrycie stolu, bibeloty na polkach (!) i przeklete zaslonki. No ludu, bez jaj D:

#233 18-03-2015 o 14h38

Miss'wow
Lillien
They call me The Vigilante

: o Mnie samą zamurowało. Dzięki dziewczyny za taką czujność, bardzo to doceniam! Pewnie by mi to umknęło, zwłaszcza, że jutro jestem cały dzień na badaniach i przez to dziś też pewnie zapomniałabym rzucić okiem na finały czy nawet na forum. No a plagiatorzy widać nie śpią...

Szczerze mówiąc podobnie jak Ikan myślałam, że już raczej temat jest zamknięty, a tu okazuje się, że ludzie nadal próbują. Dodatkowe elementy, których nie ma w moim projekcie, zdecydowanie sytuacji nie ratują i również mam po prostu nadzieję, że sytuacja zostanie rozwiązana na poziomie. I tak już wystarczająco niefajnie mi z faktem, że mój pomysł na pokój widnieje na profilu kogoś innego - a co dopiero tu mówić o pojawianiu się w finałach :c

Ostatnio zmieniony przez Lillien (18-03-2015 o 14h43)

//photo.missfashion.pl/pl/1/71/moy/56702.jpg

#234 18-03-2015 o 14h53

Miss'Fuzja
Jessica23
...
Miejsce: Wrocław

Przyjęłam do wiadomości, dam znać jak sytuacja zostanie rozwiązana.

http://i60.tinypic.com/2m7uio7.gif

#235 18-03-2015 o 15h01

Miss'wow
Lillien

Dzięki Jess, jestem wdzięczna za pomoc i oczywiście czekam na newsy w tej sprawie c:

#236 18-03-2015 o 17h40

Miss'ujdzie
Lahlae
Lea

Jestem tu stosunkowo od niedawna, więc nie byłam świadkiem żadnej plagiatowej afery, ale jeżu, chyba nie chciałoby mi się tak dokładnie kopiować cudzego pomieszczenia. To wydaje się być jeszcze bardziej upierdliwe niż samodzielne próby poskładania mebli do kupy, by jako tako ten pokój wyglądał. Jak trzeba być zdeterminowanym?

Co do innych plagiatów, dwa czy trzy dni temu, przeglądając defiladę na apce, natknęłam się na miss łudząco podobną do świętej Agaty Jessica23. Nawet myślałam, że to ona, ale kilka misek dalej wyskoczyła mi w tym stroju, który ma teraz :P A jeszcze wcześniej, w ten sam sposób, znalazłam miss, która z kolei przypominała jedną z moich wcześniejszych stylizacji - trzy najważniejsze elementy w tym samym kolorze, tylko dodatki były inne. Trochę jakby za dużo, by uznać to za przypadek.

Ostatnio zmieniony przez Lahlae (18-03-2015 o 17h41)

#237 18-03-2015 o 18h00

Miss'wow
Lillien

Lahlae, tu na MF kradzież strojów jak i projektów mieszkań, to norma. Nie ma dnia, bym nie widziała na defiladzie nieudolnych kopii strojów, które widziałam już wcześniej u kogoś innego. Nie licz jednak na wiele - o ile strój nie jest kropka w kropkę taki sam jak oryginał, nie zostanie on tu uznany za plagiat. Z moją kuchnią tym razem mam więcej szczęścia. Tu już przynajmniej nie ulega wątpliwości, że ktoś faktycznie spędził parę godzin na odgapianiu tego wnętrza element po elemencie. Też pomyślałam, że takie odgapianie wydaje się dziesięciokrotnie bardziej męczące od wymyślenia czegoś na własną rękę c; Ale może to dlatego, że sama nie czuję potrzeby kradzieży niczego, bo po prostu nie cierpię na brak własnych pomysłów.

Dlatego z jednej strony lubię tu przebywać i coś od czasu do czasu ułożyć, a z drugiej wolałabym po prostu skasować konto i nie mieć więcej żalu do tej strony, że aż tyle tu plagiatorów. Bardzo łatwo jest powiedzieć nam, dziewczynom, które rzeczywiście mają swoje pomysły, że jesteśmy przewrażliwione. Jeszcze inne użytkowniczki wybronią plagiatora z naszych rąk, bo w końcu, och, to są tylko biedne dzieci, które nie wiedzą, że kraść nie można... : | Bo przecież nie, wcale przecież nie istnieje coś takiego jak plagiat czyjegoś stylu. Ot, tak mówiąc dla przykładu.

Ostatnio zmieniony przez Lillien (18-03-2015 o 18h04)

#238 19-03-2015 o 01h21

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Coz za desperacja. To z finalow?

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#239 19-03-2015 o 13h25

Miss'Fuzja
Jessica23
...
Miejsce: Wrocław

Pokoju już nie ma. Nie musicie się także obawiać, że ta miss zdobędzie podium.

http://i60.tinypic.com/2m7uio7.gif

#240 23-03-2015 o 22h27

Miss'ujdzie
Lahlae
Lea

Hm, zupełnym przypadkiem natknęłam się na stylizację, o której wcześniej wspominałam. Od razu zaznaczam, że nie mam zamiaru robić z tego powodu afery. Chciałabym tylko się dowiedzieć, jak widzą to inni.
//photo.missfashion.pl/pl/1/49/moy/38734.jpgLink do zewnętrznego obrazka
Moja to ta po prawej.

#241 23-03-2015 o 23h52

Miss'wow
Yonna
.
Miejsce: Gdzieś między niebem a ziemią

Cóż...według mnie te stylizacje są po prostu do siebie podobne. Jasne mogło by się wydawać ze kolory nie są przypadkowe, ale z drugiej strony nadchodzi wiosna i jest to dość przewidywalny kolor. Rude włosy i zieleń, również jak najbardziej. Ta stylizacja głównie przez sukienkę łudząco przypomina twoją. Ale sama wspomniałaś że to jedna z twoich starszych stylizacji, możliwe że ta osoba, kimkolwiek jest widziała ją i faktycznie coś tam trochę ją zainspirowało. Myślę jednak że absolutnie nie jest to bezczelny plagiat. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#242 24-03-2015 o 07h29

Miss'ujdzie
Lahlae
Lea

Nie użyłam sformułowania "bezczelny plagiat" i prosiłabym o to samo. Bez przesady (: Chodzi głównie o połączenie sukienki, spódnicy i przepaski (która swoją drogą nie pasuje ani tu ani tu przez srebrny element, no ale) w tym kolorze. Po prostu wydało mi się, że za dużo tych podobieństw, ale powtarzam, nie mam zamiaru robić z tego afery.

#243 24-03-2015 o 09h07

Miss'wtajemniczona
Dasharia
...

Nie tyle powtarzalność elementów i kolorów, ale ogólnie bardzo zbliżony klimat stylizacji mogą tutaj budzić niepokój. Jak dla mnie inspiracja zbyt mocna i jednak podchodzi mi to trochę pod plagiat. Powtórzone są kluczowe elementy stylizacji, włosy bardzo podobne, ogólnie - jak dla mnie za dużo tych zbieżności.

Ostatnio zmieniony przez Dasharia (24-03-2015 o 09h08)

https://cdn.shopify.com/s/files/1/1158/9490/collections/pennywise-collection-banner_1400x_e89e2ea8-cdda-4b5c-9467-fd50e5b47012_1400x.jpg?v=1509661904

#244 24-03-2015 o 10h45

Miss'wow
Melanie
Better yehet today than kkaebsong tomorrow.
Miejsce: w szafie.

Szkoda, że autorka nie napisała do mnie osobiście, choćby po to, żeby mnie poinformować o swoich podejrzeniach, czy oskarżeniach, bo wypada, żebym się wypowiedziała na ten temat.
Nigdy wcześniej nie widziałam stylizacji Lahlae, nie mam w zwyczaju kopiować czy nawet inspirować się stylizacjami innych użytkowniczek. Głównym tematem miała być wiosna, zapewne w obu stylizacjach, a że wszystkie elementy do siebie pasują i autentycznie kojarzą się z tą porą roku, padło na taki wybór. Z całą pewnością nie było to specjalnie, niefortunny zbieg okoliczności. Najwidoczniej mamy podobny gust. Zgadzam się, że kreacje są do siebie aż za bardzo podobne, przez identyczny trzon stylizacji i nawet podobny kolor włosów (choć moja miss ma praktycznie zawsze rude włosy), a ponieważ Lahlae stworzyła kreację wcześniej, moja idzie, że tak powiem, "do śmietnika". Usunęłam także moje zgłoszenie do konkursu, w którym zapewne użytkowniczka zauważyła moją stylizację.
Jest mi naprawdę niezmiernie przykro z powodu zaistniałej sytuacji, jednak zapewniam, że jest to absolutnie przypadek. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#245 05-09-2015 o 11h24

Miss'ok
CZARNA777
あなたが希望を失うこ とができません!それ は驚異を行います!願 いま
Miejsce: Tam, gdzie teraz jestem. ここで (Koko de)

Napisałam już do dziewczyny u której zobaczyłam to:

//photo.missfashion.pl/pl/1/61/gd/48536.jpg

Moja stylizacja:

//photo.missfashion.pl/pl/1/61/moy/48535.jpg

link do profilu:
//www.missfashion.pl/profile/milka1894,38816.htm

Spędziłam mnóstwo czasu tworząc ta stylizację, już nie wspominając o MM. Po prostu chce mi się płakać, ale jestem zbyt zła...
Nawet ten sam naszyjnik...

http://i65.tinypic.com/wu2hw0.jpg

#246 05-09-2015 o 11h27

Miss'Superstar
Majerankowa
Beemoov ogarnij się

Wygląda to na zbyt mocną inspirację... Na pierwszy rzut oka miałam wrażenie, że tylko spódnice są te same, ale patrzę z telefonu i jak mocniej się przyjrzałam, to to już zaczęło "śmierdzieć". Cóż, ciekawe co powie autorka.

Ostatnio zmieniony przez Majerankowa (05-09-2015 o 11h29)

https://66.media.tumblr.com/a79585b15b7fc52ce6d27f2f9814a19b/tumblr_inline_op9jh0YOA71t67szg_540.gif

#247 05-09-2015 o 11h34

Miss'ok
CZARNA777
あなたが希望を失うこ とができません!それ は驚異を行います!願 いま
Miejsce: Tam, gdzie teraz jestem. ここで (Koko de)

Kolor włosów, kokarda, rękawy, spódnica, pasek, buty, łuk, naszyjnik...
Inne są skrzydła, fryzura, makijaż i wielkość pierścionka...
(bluzki i pawich piór nie mogła mieć, bo bluzkę, a raczej sukienkę miałam odblokowaną po zakupie w banku, a pióra są z licytacji)

Nie chcę robić afery, tylko proszę by zmieniła stylizację.

http://i65.tinypic.com/wu2hw0.jpg

#248 05-09-2015 o 11h35

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Spódnica, łuk, naszyjnik, kokarda, pasek, buty, rękawki, podobna fryzura, ta sama kolorystyka - ewidentna zrzyna, a nie inspiracja.

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#249 05-09-2015 o 11h39

Miss'Sensei
Saeniver
...

Plagiat, i to na dodatek taki, który całkowicie psuje świetny efekt uzyskany przez CZARNA777. Ten makijaż to czysta porażka /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/hmm.png
To smutne - zwłaszcza że od razu widać, że w oryginał włożono masę pracy.

https://photo.missfashion.pl/pl/1/104/moy/82627.jpg

#250 05-09-2015 o 11h45

Miss'na całego
Rillianne
...

Faktycznie - bezczelna zżyna. To zasmucające, że niektórzy nawet nie próbują zrobić czegoś samodzielnie tylko bezceremonialnie kopiują sobie efekt pracy innych osób.

Swoją drogą, plagiat plagiatem i nie umniejszam rangi tego występku, ale dziwię się, że komuś chciało się szukać np. identycznych butów czy naszyjnika... Najświętsza Panienko, już szybciej zrobiłaby własną stylizację...

Strony : 1 ... 8 9 10 11 12 ... 15