Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 87 88 89 90 91 ... 161

#2201 27-09-2013 o 13h00

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

To przykre, bo mamy jednego ewidentnego klona na podium i jedno miejsce niepokojąco podobne do francuskiego laureata. Tragiczne. Aż tak źle jeszcze nie było.

#2202 27-09-2013 o 13h01

Miss'na całego
Masakra
Leśna Nimfa

Jak na gwałt, to go niestety niedokonasz prędko, jak się nie mylę to z miasteczka halloween pochodzą.

Zgłosiłam na mail beemoov, tam na ich stronie jest.

#2203 27-09-2013 o 13h02

Miss'wow
Lillien
They call me The Vigilante

O matko, Aria ma rację - teraz będziemy obsesyjnie szukać klonów... Smutne.
Tym bardziej, że francuska wersja jest moim zdaniem dużo, dużo lepsza - piękna kolorystyka i klimat, no i ten kocyk piknikowy, rewelacja! Współczuję tak bardzo użytkowniczkom, które zostały okradzione ze swoich pomysłów...

//photo.missfashion.pl/pl/1/71/moy/56702.jpg

#2204 27-09-2013 o 13h04

Miss'Żółtodziób
...

Ja przyznaję, że zainspirowałam się wzgórzem z francuskiej wersji, niestety wyszło trochę za bardzo podobnie, jednak nie zależy mi na podium i moje miejsce moze zostać anulowane.

#2205 27-09-2013 o 13h08

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Rozróżniajmy "inspirację" od kradzieży. Ostatnio "inspirowałem się" jest najlepszą wymówką na skopiowanie czyjegoś pomysłu i dodanie dosłownie paru swoich elementów. Zamysł identyczny, więc to nawet nie inspiracja. Nie może "wyjść trochę za bardzo podobnie", bo sama to układałaś. Więc samo się nie ułożyło podobnie.

A mówiłam, żeby psią modelkę na podium wstawić...

#2206 27-09-2013 o 13h09

Miss'Żółtodziób
...

O buuu no to fakt ta czynność będzie opóźniona /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/sad.png dzięki Masakra.
W obsesje może nie popadniemy bo jeśli nie zawidniała na deco podium to jak Masakra napisała nie ma żadnych podstaw o zgłoszenię tego. Ja już przeglądnełam wszystkie finały deco to mniej więcej będę chyba kojarzyła pomieszczenia sobie. Stroję mnie tak nie interesują /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Kosz piknikowy jest lepszy i bardziej pasuję tam, jak dla mnie światło i krzaki u dołu psują całość dlatego lepsza polska wersja ze szczegółami /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Klimat na plus drugiej wersji.

#2207 27-09-2013 o 13h12

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

To jak polski David Beckham czy polska Angelina Jolie. Aż się chce zaśpiewać "Ale to już byłoooo". Bez francuskiej wersji polskie wzgórze by nie powstało, więc dla mnie to żaden wyczyn ulepszyć/zmienić coś co już ktoś poukładał, najpewniej sam.

Samira, na Twoim przykładzie. Dało się ułożyć własny, japoński salonik bez gapienia się na Francuzów? Dało się. Niv sama poukładała piękny pokój kąpielowy. Lil zrobiła uroczą sypialnię. Ja zrobiłam czerwono-czarno-białą łazienkę jaką sama bym chciała mieć. MariaAntonina ułożyła rewelacyjną kawiarenkę. Nagradzane powinny być własne pomysły, a nie kopie.

Ostatnio zmieniony przez Foxglove (27-09-2013 o 13h14)

#2208 27-09-2013 o 13h14

Miss'OK
Hildee
I is the greatest! - No, you ain't! WE IS!
Miejsce: ToonTown

W sumie na francuskiej wersji widziałam dużą tendencję do robienia krajobrazów i takich innych niż klasyczne pokoje. I pomyślałam podczas defilady, że o, defilada na francuską modłę. Nie wiedziałam, że aż tak D:

#2209 27-09-2013 o 13h14

Miss'Żółtodziób
...

Dobrze, że Ty zawsze jesteś 100% oryginalna.
Jak już mówiłam, na podium mi nie zależy i może zostać ono anulowane. Skoro uważasz, że to kopia to zgłoś problem i tyle.

#2210 27-09-2013 o 13h16

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

MissPaulka, zamiast rzucać fochy postaraj się na przyszłość wymyślić coś swojego. To nie boli.

#2211 27-09-2013 o 13h18

Miss'Żółtodziób
...

Oj Foxglove ale ja nie twierdze, że "ulepszenie/zmienienie" kategoruję tą scenerie do innej i moge zapomnieć, że są w 95% takie same itp. Dostrzegam tylko i oceniam różnicę projektów i gdzie są plusy gdzie minusy. Jak już mogę porównać to sobie tego nie szczędzę xD

#2212 27-09-2013 o 13h20

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Ależ ja rozumiem /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Po prostu chodzi o sam fakt kopiowania, który powoduje że się we mnie krew gotuje. Skaza po kradzieży projektu komiksowego, niestety. I chyba ogólne poczucie sprawiedliwości. Naprawdę da się być w 100% oryginalnym. Trzeba posiadać wyobraźnię. Na ogół mamy ją w pakiecie z gatunkiem, ale wyraźnie nie wszyscy są tego świadomi.

#2213 27-09-2013 o 13h22

Miss'Żółtodziób
...

Foxglove nie rzucam fochów, przyznałam, że zainspirowałam się francuskim wzgórzem i wyszło zbyt podobnie co zauważyłam dopiero teraz, bo tworząc swoje wzgórze nie spoglądałam na to z francuskiej wersji, a skoro uważasz, że skopiowałam to możesz to zgłosić, nie wiem gdzie Ty tutaj widzisz fochy.

Poza tym jeżeli chodzi o wystrój wnętrz, to nie mam do tego głowy dlatego szukałam ispiracji gdzie indziej, ale zrobiłam to dla siebie, nie dla podium.

Ostatnio zmieniony przez MissPaulka (27-09-2013 o 13h23)

#2214 27-09-2013 o 13h28

Miss'Żółtodziób
...

Osamotniona w tym nie jesteś też mam czasami fioła, aby ktoś powiedział prawdę a nie wymigiwał się słowami nawet jeśli boli ( dla wrażliwych do nikogo nie nawiązuję tutaj mówię ogólnie) ^^
Co do 100% orginalności oj łatwo to osiągnąć i nawet jeśli jakiś detal jest użyty w innym projekcie drugi nie musi być podobny. Parasolka w ubraniu może być dodatkiem, może nasuwać spacer, bądź nawiązywać do jakiegoś zagadnienia. Ten sam produkt inny wydzwięk o taką mniej więcej orginalność chodzi w tej grze /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#2215 27-09-2013 o 13h31

Miss'ujdzie
rkwcz
...

Dobra, ale zwróćcie uwagę na to, że MissPaulka przynajmniej napisała, wyjasniła i miała odwagę się przyznać. Zdarzyło się okej. Ale trzecie miejsce nadal milczy xD

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

#2216 27-09-2013 o 13h38

Miss'wow
Kaiken
...

rkwcz napisał

Dobra, ale zwróćcie uwagę na to, że MissPaulka przynajmniej napisała, wyjasniła i miała odwagę się przyznać. Zdarzyło się okej. Ale trzecie miejsce nadal milczy xD

Jest piątek, może jeszcze ze szkoły nie wróciła i nie przeczytała tego wszystkiego. Może tez nie wchodzi na forum?

Czuję się zażenowana tym co teraz zobaczyłam w deco. Ja INSPIROWAŁAM się łazienką Masakry, Moja łazienka jest inspiracją... Weług mnie widok z wzgórza jest kopią minimalnie zmieniony, aby nie być identycznym...

Edit. sorry pisze z pracy.

Ostatnio zmieniony przez Kaiken (27-09-2013 o 13h38)

#2217 27-09-2013 o 13h41

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Ja uznałam prysznic oszklony Nivaty za piękne rozwiązanie, ale nie walnęłam wszystkiego dokładnie tak samo u mnie. Trudno powiedzieć, żeby nasze łazienki były w jakikolwiek sposób podobne. Różnica między inspiracją, a kopią jest naprawdę ogromna, a jakoś się te słowa ze sobą zlały w jedno. To straszne.

Rkwcz, III miejsce czeka na przedawnienie sprawy XD A co do I to miło, że się przyznało. Ale przyznanie się nie rozgrzesza z winy ;] "Samo się" niewiele rzeczy w świecie robi ;]

#2218 27-09-2013 o 13h55

Miss'całkiem całkiem
Kaede
Królewna z drewna.

Sprawa III. miejsca została przekazana administracji (i to kilkakrotnie, z tego co widzę /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png ). Co do I. miejsca - owszem, koncepcja jest podobna, ale widać też dużo różnic. Takie wzgórze piknikowe z którego rozciąga się widok na wieżowce to standard w wielkiej liczbie filmów z romansem w tle, nawet bez inspirowania się francuskim deco można było wpaść na coś takiego. Nie nazwałabym tego plagiatem, aczkolwiek to moje osobiste odczucia i to również przekażę wyżej.

#2219 27-09-2013 o 13h55

Miss'Żółtodziób
...

._.

Chyba raczej trudno nie wyłapać różnicy pomiędzy inspiracją, a kopiowaniem. Inspiracja pobudza kreatywność, sprawia, że owszem, wykorzystujemy pewien układ / sposób skonstruowania czegos, ale ostatecznie podobieństwo pomiędzy obiektem inspiracji a naszym "dziełem" nie wysuwa się na pierwszy plan. Rozumiem, że nie każda osoba jest równie kreatywna i potrafi sama wymyślić coś ładnego, ale czy to powód żeby kopiować cudzą pracę? Niewiele zmienia fakt, że się powie "och, ale ja tego nie zrobiłam z myślą o podium". Nie zrobiłaś? Dodaj adnotację w profilu, napisz od kogo zapożyczyłaś wystrój; Bez podania informacji o pierwowzorze to jest po prostu kradzież.
Enojy.

#2220 27-09-2013 o 13h59

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Cohelia, padam przed Tobą na kolana. To jest genialne co napisałaś. Inspirujesz się i podobne? Podpisz na profilu i podaj autora oryginału. Bez tego to kradzież.

Kaede - ja bym chciała wierzyć w to co mówisz, ale sama autorka napisała, że "samo wyszło takie podobne jak się inspirowała". To już niestety nie zbieg okoliczności i inspirowanie się filmami.

#2221 27-09-2013 o 14h03

Miss'Żółtodziób
...

Foxglove napisał

"samo wyszło takie podobne jak się inspirowała".

Nigdzie nie napisałam, że "samo wyszło" podobne.

#2222 27-09-2013 o 14h05

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

"trochę wyszło za bardzo podobne". No skoro "wyszło", to samo musiało wyjść. To łapanie za słówka, ale takie są fakty. Samo się nie zrobiło, że wyszło.

Jezu, ale deco rozczarowało w tym tygodniu. Na osłodę mamy piękne podium miss ;_;

#2223 27-09-2013 o 14h06

Miss'OK
Aria
...

Ciekawostka, czyli jak wyglądają zwyciężczynie Deco w Brazylii:
http://www.princesapop.com/forum/t2052,1-histórico-concurso-decoração.htm
Można się podbudować. Powiem jedno: Brazylijki lubią róż!

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

#2224 27-09-2013 o 14h07

Miss'Żółtodziób
...

Miało być "trochę mi wyszło za bardzo podobnie" to że zjadłam jedno słówko nie oznacza, ze coś się samo zrobiło.

#2225 27-09-2013 o 14h08

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Aria, mistrzowskie są wybory gdzie wygrały trzy puste pokoje XD Trolling w najlepszym wydaniu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

MissPaulka - nie pogrążaj się. Naprawdę, napisać co było bazą do projektu na profilu i po problemie. A tak naprawdę wychodzi, że został zerżnięty.

Ostatnio zmieniony przez Foxglove (27-09-2013 o 14h09)

Strony : 1 ... 87 88 89 90 91 ... 161