Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 88 89 90 91 92 ... 161

#2226 27-09-2013 o 14h12

Miss'Żółtodziób
...

Foxglove nie uważam abym się pogrążała, ale skoro już tak łapiesz za słówka, to wyjaśniam... A co do opisu na profilu, to właśnie go robię.

#2227 27-09-2013 o 14h17

Miss'całkiem całkiem
Kaede
Królewna z drewna.

Dziewczyny (Foxglove i MissPaulka), ewentualną dalszą dyskusję na temat łapania za słowa przenieście na PW, bo coraz mniej dotyczy ona Defilady, a zamienia się w przepychankę.

#2228 27-09-2013 o 14h22

Miss'Żółtodziób
...

E tam Aria u nas też królowały róże i dziewczęce przebieranki /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png to to norma na każdym chyba etapie xD
Poziom deco tam z lekka średni, albo ja wyłapałam same marne projekty deco xD nawet widziałam już "inspirację" pokoju z francuskiej wersji xD

Ostatnio zmieniony przez Samira (27-09-2013 o 14h23)

#2229 27-09-2013 o 14h23

Miss'OK
Aria
...

Ok, początki. U nich te początki się nie kończą. Tam ciągle są tylko różowe biura ze śmierdzącymi miss.

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

#2230 27-09-2013 o 14h36

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

Fakt, same śmierdzące miss tam w Brazylii i od groma różu. Bez składu i ładu te pokoje, tam nie ma co szukać jakichś perełek. To chyba raczej do podbudowania ego innych użytkowniczek Aria dała XD

#2231 27-09-2013 o 14h52

Miss'Żółtodziób
...

O matko. wy chyba nie robicie sobie jaj, co? xD
Z tego co widzę, to w Brazylii panuje przepych ciemnoskórych nie dbających o higienę siedzących w różu miss. Bieda dopadająca niektóre biedne miasta Ameryki Południowej sprowadza się nawet do gry. Nie wiem czy w Brazylii dobrze idą zarobki, bo się nie znam, ale jeśli już to na pewno nie wszędzie. Nie żebym na serio to ujmowała względem gry. To tylko taki żart porównawczy. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#2232 27-09-2013 o 14h55

Miss'OK
Hildee
I is the greatest! - No, you ain't! WE IS!
Miejsce: ToonTown

Ja zauważyłam smutną rzecz - tam w Brazylii to lubią koty i psy na balkonie trzymać i one tak smutno zerkają do środka ;_; bidulki. Mój to ma luksusy - absolutnie kiczowate, ale luksusy!

#2233 27-09-2013 o 14h57

Miss'OK
Aria
...

Misa napisał

O matko. wy chyba nie robicie sobie jaj, co? xD
Z tego co widzę, to w Brazylii panuje przepych ciemnoskórych nie dbających o higienę siedzących w różu miss. Bieda dopadająca niektóre biedne miasta Ameryki Południowej sprowadza się nawet do gry. Nie wiem czy w Brazylii dobrze idą zarobki, bo się nie znam, ale jeśli już to na pewno nie wszędzie. Nie żebym na serio to ujmowała względem gry. To tylko taki żart porównawczy. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Gdyby u nas to tak przenieść, to plan się powiódł i mamy w Polsce drugą Irlandię.

#2234 27-09-2013 o 15h05

Miss'na całego
Yuki18
...

http://www.ma-bimbo.com/forum/t447281,1-les-gagnantes-de-cette-semaine-pour-le-concours-d%C3%A9co.htm

Tutaj też odwołali 3 miejsce.

i tutaj też: http://www.ma-bimbo.com/forum/t437618,1-les-gagnantes-de-cette-semaine-pour-le-concours-d%C3%A9co.htm

tutaj 2 nie ma:
http://www.ma-bimbo.com/forum/t433167,1-les-gagnantes-de-cette-semaine-pour-le-concours-d%C3%A9co.htm

Nawet pierwszego:
http://www.ma-bimbo.com/forum/t431141,1-les-gagnantes-de-cette-semaine-pour-le-concours-d%C3%A9co.htm

Ostatnio zmieniony przez Yuki18 (27-09-2013 o 15h25)

Link do zewnętrznego obrazka
Alternatywne Wybory Miss Fashion aktywowane! LOL!

#2235 27-09-2013 o 15h25

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Wiecie co... Zatkało mnie. Po prostu nie rozumiem, jak można tak bezczelnie kraść cudze pomysły i jeszcze napisać, że to tylko inspiracja, która wyszła zbyt podobnie. Wiecie, jak się nazywa "inspiracja, która wyszła zbyt podobnie"? Cholerny PLAGIAT. I mamy plagiat zarówno na miejscu pierwszym jak i trzecim. Jestem zawiedziona, dziewczyny.

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#2236 27-09-2013 o 15h27

Moderator
ErinBlack
...
Miejsce: Częstochowa

A ja bezczelnie zmienię temat i zapytam, jak sądzicie ile miss w finałach będzie miało na sobie te nowe stroje jeździeckie? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

"Do not take life too seriously, you will never get out of it alive."

Gdzie możesz mnie znaleźć?
ASK || SF

#2237 27-09-2013 o 15h44

Miss'towarzyska
YooSti
Don't judge a book by its cover...

Erin gdyby nie twoj post to bym nie zauważyła ze są nowe stroje /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

http://i65.tinypic.com/x4kd4g.gif

#2238 27-09-2013 o 15h47

Moderator
ErinBlack
...

W Luźnych rozmowach już chwilkę o tym przecież rozmawiamy gapo xD Choć ja akurat byłam na francuskiej wersji i przez to zauważyłam nowości xD

ASK || SF

#2239 27-09-2013 o 15h54

Miss'na całego
Masakra
Leśna Nimfa

Dziewczyny, trzecie miejsce Deco ukarane /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Więc jak widzicie plagiaty bezkarne nie będą, wystarczy je zgłaszać.

#2240 27-09-2013 o 15h54

Miss'Żółtodziób
...

Kurczę po pobierznym przeglądnięciu screenów od początku do końca ani jedna wizja pomieszczenia w którym bym powiedziała super albo ciekawe xD jedno z 1-03-2013 zaciekawiło mnie tylko ale głównie przez amarantynowe kolory które kocham. Tak to projekty z 2012 są wręcz jak początki i niedbałe prace widziane u nas na ogólnym konkursie deco, w 2013 już lepiej i zaczeły się myć misski xD ale to dalej nie to. Powoli zaczynają bardzo powoli. U nas poziom podium był od pierwszych wyborów ciekawy i dopracowany jeśli dobrze kojarze.
Dzięki dziewczyny (sarkazm /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png) zaraziłyście mnie przeglądnięciem każdego finału deco zostały Włochy,Niemcy,Hiszpania xD
Co do nowych strojów mogą być ciężkie dla niektórych graczek bo mają forme trochę męską /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png ale zobaczymy ile wyskoczyć w tych częściach garderoby. Mam nadzieje, że nie jako full zestawy xD Poprzednie sukienki same w sobie stanowiły całość i było ciężko z nimi a tutaj jest więcej kombinacji.
Super wiadomość Masakra /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png to da trochę do myślenia zanim ktoś się zdecyduję na kopiowanie projektów.

Ostatnio zmieniony przez Samira (27-09-2013 o 15h56)

#2241 27-09-2013 o 15h56

Moderator
ErinBlack
...

Samira napisał

Co do nowych strojów mogą być ciężkie dla niektórych graczek bo mają forme trochę męską /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Założę się, że zostaną wykorzystane w alternatywnych xD

Ja osobiście zakupiłam już kilka par spodni i butów /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Cóż o ile nikt nie wykorzysta całości, to może być ciekawie.

ASK || SF

#2242 27-09-2013 o 17h46

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Wątpię, żeby te ciuchy szczególną kariere w kolejnym finale zrobiły. Są za bardzo męskie, za mało glamour żeby zrobić wrażenie na głosujących. Myślę, że finały pozostaną finałami, gdzie będą królowały fikuśne wdzianka /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#2243 29-09-2013 o 22h48

Miss'całkiem całkiem
krokodo
Lis-stalker

Męskie ubrania są fajniejsze niż te wszystkie wielkie kiecki.

#2244 30-09-2013 o 10h53

Miss'Żółtodziób
...

krokodo napisał

Uważa zgoła inaczej - męsko nosi się ponad 80% dzisiejszych dziewczyn i kobiet- wszechobecne jeansy i legginsy na niezgrabnych nogach (często dziewczyny przy kości sądzą, że w legginsach wyglądają szczupło - nie, nie wyglądają) wpoiły mi niechęć do takiego niedbałego stylu. W moim przekonaniu jeansy i wszelkie z nimi wariacje to bylejakość - co innego ciekawa sukienka czy spódniczka, jakieś kobiece szpilki albo rockowe botki, zawsze prezentują się lepiej, niż spodnie (albo piżamowe gacie, które są teraz podobno "modne"). Teraz zauważyłam wśród nastolatek nowy trend: noszą piżamę albo dresy, a do tego wkładają eleganckie żakiety. Nie lubię tego, choć rozumiem, że nie jestem wyznacznikiem mody, jednak żadna panna, czy to wirtualna czy w realu, nie zachwyci mnie stylizacją ze spodniami*.

*Chyba, że jest to dobrze skrojony DAMSKI garnitur zestawiony ze szpilkami, ale takich praktycznie nie widuję na Polskich ulicach, chyba, że sama włożę swój...

#2245 30-09-2013 o 11h11

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Oj Crewedka, ja bym polemizowała czy dobranie dobrego ciucha ze spodniami to taka prosta sprawa i niedbalstwo. Sama jestem osobą nie noszącą spódnic i sukienek szczególnie często, bo po prostu ich nie lubię. I wierz mi, można ładnie wyglądać w spodniach, niekoniecznie jak nauczycielka w szpilkach i damskim garniturze. Bo takie połączenia to dla mnie styl urzędniczy, niekoniecznie porywający i świeży. Opcji dobrania ciuchów do spodni jest niezliczona ilość i można wyglądać naprawdę zjawiskowo. Wystarczy to tylko trochę się postarać. Ograniczanie ludzi w spodniach do jednej kategorii "niedbałych" i "bylejakich" to uogólnianie i drobne zawężenie własnej perspektywy. Tu też trafiam na naprawdę rewelacyjne stylizacje ze spodniami. Życie to nie tylko kiecki i miło, że parę razy zostały spodnie na podium docenione.

#2246 30-09-2013 o 11h46

Miss'wow
Lillien
They call me The Vigilante

Chociaż sama jestem wprost zakochana w sukienkach i spódnicach, to niestety również nie jestem fanką takiego uogólniania. Spodnie to po prostu wygoda, powiem na własnym przykładzie. Na codzienne bieganie do pracy nie założę szpilek, zmieniam buty w firmie, bo po prostu nie jest to wygodne - dojeżdżam ponad godzinę w jedną stronę w bardzo niewygodnych dla wysokich obcasów tramwajach. To samo ze spódnicami - o ile ktoś nie posiada samochodu i porusza się komunikacją miejską jak ja, to życzę powodzenia w odmrażaniu sobie przydatków w spódnicy zimą lub nawet wiosną i jesienią, gdyż te pory roku są u nas w Polsce okropnie zimne i nieprzyjemne. Dlatego cieszę się, widząc na defiladzie i na podium różne stylizacje, niekoniecznie jedynie te, które wizualnie czy przekonaniowo do mnie najbardziej trafiają. Po prostu potrafię zrozumieć popularność spodni ze względu na praktyczność, która przewyższa moje ukochane spódnice i nie ma co się tu oszukiwać. Ale praktyczność nie musi oznaczać byle jakości! Od tego jest styl i różnorodność modowa, by w niej przebierać i znaleźć coś dla siebie. Zgadzam się, nie wszystkim pasują legginsy, ale nogi tych osób już w innym fasonie spodni mogą zostać po mistrzowsku wymodelowane.
Plus, może najpierw zastanówmy się, czym jest męski styl. Ponieważ to, co opisałaś Crewedko, moim zdaniem absolutnie nie jest definicją męskiego stylu. Tak jak kobiecości nie wyznacza jedynie fakt założenia szpilek, tak sam fakt założenia spodni nie czyni każdej stylizacji męską.
Swoją drogą to ciekawa dyskusja, może powinniśmy przejść z nią do tematu o ciuchach :)

Ostatnio zmieniony przez Lillien (30-09-2013 o 11h52)

//photo.missfashion.pl/pl/1/71/moy/56702.jpg

#2247 30-09-2013 o 12h09

Miss'OK
Aria
...

Ja osobiście lubię prostotę. Kocham ubierać się w zwykłe jeansy i ładne tuniki i to wszystko. Nie noszę biżuterii, no, może czasem. Podoba mi się tak, w tym czuje się sobą i jest mi wygodnie, nie sądzę więc, że jest to z mojej strony niedbalstwo /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

#2248 30-09-2013 o 12h46

Miss'Żółtodziób
...

Mój post był odpowiedzią na stwierdzenie Krokodo, która ni z gruchy, ni z pietruchy, bez grzecznego zwrotu "moim zdaniem" postawiła na piedestale męskie ciuchy. Nie miałam zamiaru narzucać nikomu swojego zdania (dlatego pisałam "według mnie" i "moim zdaniem"), wiem, że są dziewczyny, które źle czują się w spódnicach i szanuję to, jednak nic nie poradzę, że osobiście jestem przeciwniczką męskich ciuchów /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Na defiladzie zachwycają mnie kobiece stylizację, z wykorzystaniem sukienek i spódnic, tylko takie mogą u mnie liczyć na "lubię" oraz "uwielbiam" /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Spodni po prostu nie zauważam, bo zbyt wiele ich w codziennym życiu. Swoją drogą zastanawiam się, czy bryczesy nie będą przypadkiem motywem przewodnim nadchodzącej defilady? Zauważyłam, że nawet użytkowniczki z niższych lvl zainwestowały sporo MM w nowe komplety.

#2249 30-09-2013 o 13h34

Miss'wow
Lillien
They call me The Vigilante

Nie ma sprawy Crewedko, dlatego o tym rozmawiamy :) osobiście jak pewnie już wiesz, sama preferuję bardzo dziewczęcy styl, ale uważam również, że fajnie jest doceniać stylizacje inne, niż takie, które sama bym założyła :) dlatego tak zachwycam się kobiecym ujęciem tematu męskich ciuchów, jak na przykład często podejmują ten temat Foxglove czy Lucrecia w swoich stylizacjach :) co jak co, ale trudno powiedzieć, by pomimo wyboru przez nich spodni, ich kreacje były zwykłe jak jeansy, jakich pełno na ulicy codziennie!
Też jestem ciekawa, jak dużo nowych ciuszków pojawi się w tym tygodniu w finale :) ostatnio pomimo świetnych, secesyjnych sukien nie było ich niezdrowo dużo w finale i na defiladzie. Przypuszczam, że ich cena była dużą przeszkodą - wydać na bluzkę 500MM a parę tysięcy na sukienkę naprawdę robi różnię.

Ostatnio zmieniony przez Lillien (30-09-2013 o 13h36)

//photo.missfashion.pl/pl/1/71/moy/56702.jpg

#2250 30-09-2013 o 19h34

Miss'całkiem całkiem
krokodo
Lis-stalker

Crewedka napisał

krokodo napisał

Uważa zgoła inaczej - męsko nosi się ponad 80% dzisiejszych dziewczyn i kobiet- wszechobecne jeansy i legginsy na niezgrabnych nogach (często dziewczyny przy kości sądzą, że w legginsach wyglądają szczupło - nie, nie wyglądają) wpoiły mi niechęć do takiego niedbałego stylu. W moim przekonaniu jeansy i wszelkie z nimi wariacje to bylejakość - co innego ciekawa sukienka czy spódniczka, jakieś kobiece szpilki albo rockowe botki, zawsze prezentują się lepiej, niż spodnie (albo piżamowe gacie, które są teraz podobno "modne"). Teraz zauważyłam wśród nastolatek nowy trend: noszą piżamę albo dresy, a do tego wkładają eleganckie żakiety. Nie lubię tego, choć rozumiem, że nie jestem wyznacznikiem mody, jednak żadna panna, czy to wirtualna czy w realu, nie zachwyci mnie stylizacją ze spodniami*.

*Chyba, że jest to dobrze skrojony DAMSKI garnitur zestawiony ze szpilkami, ale takich praktycznie nie widuję na Polskich ulicach, chyba, że sama włożę swój...

Heh, no wiesz, moja wypowiedź nie odnosiła się do prawdziwego życia nawet trochę, miałam na myśli tylko i wyłącznie grę. Po prostu nie przepadam w MF za tymi wielkimi, błyszczącymi kiecami, wydają mi się strasznie kiczowate. Chociaż oczywiście nie wszystkie.
Nie krytykuję dziewczęcego stylu, bo go bardzo lubię. Za to te wielkie spódnice/sukienki typu suknia wieczorowa z licytacji jest według mnie zbyt przesadzona i błyszcząca. W życiu nie kojarzy mi się to z dziewczęcą delikatnością.

A co do tego walnięcia ni z gruchy, ni z pietruchy, to chyba po prostu tak lubię : P.

Ostatnio zmieniony przez krokodo (30-09-2013 o 19h40)

Strony : 1 ... 88 89 90 91 92 ... 161