Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 86 87 88 89 90 ... 161

#2176 27-09-2013 o 00h39

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Misa napisał

nivata miała skombinować tort, ale zjadła już cały~

Fuck the diet, I love chocolate. <3

Samira powinna dostawać jakieś ordery pomocy za porady odnośnie deco, bo widzę, że jeśli komuś podpowiada to on zaraz potem wygrywa. XD <3

Zacznę od deco.

1 miejsce: NO RACZEJ. Od pierwszego spojrzenia ukochałam ten romantyczny obrazek ze stoliczkiem ukrytym pomiędzy drzewami na wzgórzu, z przecudownym widokiem na miasto nocą. To taki cudowny, magiczny azyl od zgiełku tej metropolii, która nigdy nie zasypia. Lampiony, płatki róż, szampan.. Ktoś się będzie oświadczał! I ten lis-strażnik z miną "gtfo". <3 Czuję klimat tej miejscówki i przepotwornie się cieszę, że została nagrodzona, bo zarówno pomysł oryginalny jak i wykonanie świetne.

2 miejsce: Ekstra! Chyba nie zostawiałam tutaj serca, ale gwiazdka na pewno poszła. Zwłaszcza po poprawkach wygląda genialnie - mroczny, tajemniczy smętarz sprzed stu lat, ścieżka ukryta na zarośniętej polanie, mgła, noc, świerszcze i latające świetliki... Aż ciarki przechodzą! Bardzo jestem rada, że srebro zostało wręczone tej scenerii. <3

3 miejsce: Przyznam się z czystym sumieniem, że pierwszego dnia to wnętrze mi umknęło i zwróciłam na nie uwagę dopiero wtedy, kiedy Rosette je wyszczególniła w swoim poście. Jest ładne, jest ciekawe, choć nie bardzo je rozumiem. To na dole to patio przed domem? Czy zarośnięty drzewami i krzewami parter? :'D Może właśnie przez te wątpliwości nie głosowałam na pokój Chardonnay, ale nie mam nic przeciwko temu, że jest na trzecim miejscu. : )

NO I MISSKI MOJE PIĘKNE!

Powiem ogólnie. TAK BARDZO GRATULACJE! Kaiken, pisałam ci to pięćset razy, ale Twoja kreacja jest przecudna, marynarka+kamizelka świetnie połączone, kolory cudowne! Opłacało się przekonać do tej kiecki moja droga, wyglądasz przepięknie i w pełni zasłużyłas na pierwsze miejsce na podium! Hildee, czekoladowa księżniczko! Wyglądasz jak dziedziczka królestwa czekoladek w złotych papierkach, ogranie tej strojnej kiecki nie było proste, ale poradziłaś sobie z tym mistrzowsko. Dodatki, makijaż, włosy i kolor skóry dobrałas perfekcyjnie, nawet nie wiesz, jaki pisk z siebie wydałam, jak zobaczyłam cię na tym schodku! Rosette, twoja wersja białej herbaty również jest wspaniała. Cieszę się, że wystąpiłas w niej w finałach, jest oryginalna, zwiewna, dziewczęca i bardzo elegancka! Jeszcze nie widziałam tak świetnie zestawionej tej fryzury, jestem pod wielkim wrażeniem. <3

Dziewczyny, wszystkim wam przepotwornie gratuluję. Powtórzę za Marią, że jeszcze nigdy wyniki wyborów nie napawały mnie takim zadowoleniem. <3

Ostatnio zmieniony przez nivata (27-09-2013 o 00h41)

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#2177 27-09-2013 o 00h54

Miss'OK
Hildee
I is the greatest! - No, you ain't! WE IS!
Miejsce: ToonTown

Jej, dziękuję Wszystkim za oserduszkowanie i ogwiazdkowanie mojej stylizacji tak, że się znalazła na podium /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png I jakie mam piękne towarzystwo, brawo! Bardzo mocno się cieszę, chociaż troszkę smutek, że już na finałach nie pobiegam /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Deco piękne, same fajne pomieszczenia. Nic dodać, nic ująć, brawo!!!

#2178 27-09-2013 o 02h54

Miss'na całego
Lucrecia
...
Miejsce: somewhere in Wonderland

Naprawdę świetne podium Miss i Deco. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Gratulacje, dziewczyny!
Wszystkie trofea w pełni zasłużone. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
A tak, btw, bardzo mi miło, że tylu osobom moja stylka się spodobała. <3

https://media0.giphy.com/media/fwiCi6H3PKrYWDQ77P/source.gif

#2179 27-09-2013 o 07h50

Miss'na całego
kawajka
...

Gratuluję zwyciężczyniom /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png, troszkę szkoda, że moja faworytka dopiero na 3 miejscu, ale i tak się cieszę, że trafiła na podium. Cieszy mnie też to, że pozostałe dwa miejsca też mi się podobają /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#2180 27-09-2013 o 11h09

Miss'ujdzie
rkwcz
...

nivata napisał

3 miejsce: Przyznam się z czystym sumieniem, że pierwszego dnia to wnętrze mi umknęło i zwróciłam na nie uwagę dopiero wtedy, kiedy Rosette je wyszczególniła w swoim poście. Jest ładne, jest ciekawe, choć nie bardzo je rozumiem. To na dole to patio przed domem? Czy zarośnięty drzewami i krzewami parter? :'D Może właśnie przez te wątpliwości nie głosowałam na pokój Chardonnay, ale nie mam nic przeciwko temu, że jest na trzecim miejscu. : )

Zerknij - http://www.ma-bimbo.com/forum/t442077,1-les-gagnantes-de-cette-semaine-pour-le-concours-d%C3%A9co.htm nic dodać nic ując.

Ostatnio zmieniony przez rkwcz (27-09-2013 o 11h11)

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

#2181 27-09-2013 o 11h27

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

Chyba brak mi słów. To jest poniżej krytyki, to jest obrzydliwe. Administracja powinna coś z tym zrobić, bo po prostu czegoś takiego jeszcze tu nie było.
Żenujące, a laureatka powinna się wstydzić.

#2182 27-09-2013 o 11h29

Miss'OK
Aria
...

Ale trzecie miejsce u francuzów ładne.

#2183 27-09-2013 o 11h29

Miss'wow
Lillien
They call me The Vigilante

Też tak uważam. Szczęka mi opadła, gdy to zobaczyłam...
Po raz kolejny obstaję za utworzeniem wątku, w którym można zgłaszać tego rodzaju kradzieże - czy stylizacji, czy wnętrz. Zdecydowanie brakuje tutaj takiego miejsca.

//photo.missfashion.pl/pl/1/71/moy/56702.jpg

#2184 27-09-2013 o 11h30

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Aria - no ładne. Ale osobiście bardziej mnie oburza fakt, że nasze III jest zerżnięte z góry na dół. Ludzie nie mają wstydu i tego nie ma co ignorować, trzeba interweniować.
Popieram Lil. Powinien być wątek na zgłaszanie kradzieży czy to stylizacji, czy pokoi w Deco. Już i to i to się w grze trafiło i powinno to być sankcjonowane.

Ostatnio zmieniony przez Foxglove (27-09-2013 o 11h31)

#2185 27-09-2013 o 11h34

Miss'OK
Aria
...

To jest w sumie plagiat. Ciekawe, czy resztę wnętrz też zgapiła /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png I ciekawe, czy gdyby wnętrze nie zajęło II miejsca u Francuzów, to by się w ogóle wydało, czy zbierałaby laury za cudzą pracę.

#2186 27-09-2013 o 11h36

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Trudno wyłapać wszelkie kopie, więc jest prawdopodobieństwo, że by to przeszło bez echa. Kopiowanie podium z francuskiej wersji to jest dla mnie szczyt nie tylko chamstwa, ale też głupoty. No na pewno nikt tutaj nie monitoruje wyników i nie porówna sobie pomieszczeń lub stylizacji, no jasne ;]

#2187 27-09-2013 o 11h37

Miss'OK
Aria
...

Ale to i tak śmieszny zbieg okoliczności, że zgapiła akurat te pomieszczenie, które wygrało

#2188 27-09-2013 o 11h39

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

To nie zbieg okoliczności. Ono wygrało w czerwcu. Więc po prostu wybrała sobie coś, co zostało już nagrodzone i koniec problemu.

#2189 27-09-2013 o 11h46

Miss'wow
MariaANTONINA
...

OMG. Jestem w ciężkim szoku. Wstyd @Chardonnay, wstyd. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/sad.png

//photo.missfashion.pl/pl/1/64/gd/50864.jpg

#2190 27-09-2013 o 11h46

Miss'ujdzie
rkwcz
...

I nagrodzone jakis czas temu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Ja właśnie kiedyś siedziałam i oglądałam na francuskiej wersji wszystkie konkursy deco, żeby mieć jakąś inspiracje chociażby do wątku o powiekszaniu wnetrz i akurat ten pokój mi się spodobał. Widząc go u nas myślałam, że mam problemy z pamięcią xD

#2191 27-09-2013 o 11h47

Moderator
ErinBlack
...
Miejsce: Częstochowa

To naprawdę przykre i dobijające, że u nas nie ma jak tego zgłosić... Przez to oszuści zyskują na pracy innych...

"Do not take life too seriously, you will never get out of it alive."

Gdzie możesz mnie znaleźć?
ASK || SF

#2192 27-09-2013 o 11h51

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

No właśnie. Oszuści mogą sobie tu szaleć, bo u nas nie ma gdzie i komu tego zgłosić. Naprawdę mnie to dobiło, żeby tak perfidnie ukraść wszystko i dostać się na podium.
Gdybym to ja dostała nagrodę za cudzą pracę to bym dumna z siebie nie była. No ale zacznijmy od tego, że bym nie ukradła nigdy czyjegoś pomysłu. Ale też do tego trzeba mieć klasę i honor, których najwyraźniej niektórym brak. Parcie na szkło przede wszystkim.

#2193 27-09-2013 o 11h55

Miss'OK
Hildee
I is the greatest! - No, you ain't! WE IS!
Miejsce: ToonTown

OMG serio?! aż ciężko uwierzyć, ale fakty kłamać nie mogą, woah : O
Jjak W OGÓLE można kraść czyjś pomysł i mieć nadzieję, że nikt się nie kapnie? To trzeba... nie wiem, głowy nie mieć.

#2194 27-09-2013 o 11h55

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Wiecie co, jestem w szoku, że można w ogóle tak coś odtworzyć. Tu nie ma mowy o zainspirowaniu się, to jest kropka w kropka zerżnięte, bezczelnie ukradzione. Dodanie czy zmiana kilku elementów nie zmieni faktu, że się kogoś okradło z pomysłu. Jest mi przykro, że coś takiego miało tu miejsce.

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#2195 27-09-2013 o 11h57

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Niv, już mieliśmy tu takie sytuacje. Łazienka misy została cała zerżnięta przez Hallucinate. I chyba od kogoś innego też coś całe skopiowała. Widać klonowanie to chleb powszedni, ale jeszcze tak perfidnie na podium się te kopie nie dostały.

#2196 27-09-2013 o 12h01

Miss'na całego
Masakra
Leśna Nimfa

Chyba sobie żartujecie, to trzeba zgłosić administracji i nie odpuścić, póki trofeum nie zostanie odebrane. Wykorzystać czyjś pomysł na coś, a zerżnąć łącznie z układem i kolorystyką to nie to samo.
Plagiaty są karalne w grze kiedy znajdują się w finałach, poza nimi nie więc Hallucinate nic nie można było zrobić. Tu jest inna sytuacja.

Zgłosiłam, czekam z wami na wyrzucenie plagiatora z podium.

Ostatnio zmieniony przez Masakra (27-09-2013 o 12h18)

#2197 27-09-2013 o 12h05

Miss'OK
Aria
...

Foxglove napisał

To nie zbieg okoliczności. Ono wygrało w czerwcu. Więc po prostu wybrała sobie coś, co zostało już nagrodzone i koniec problemu.

Aaaa myślałam, że to z tego tygodnia. Mój błąd.

#2198 27-09-2013 o 12h29

Miss'Żółtodziób
...

Eh mocne rozczarowanie. Chardonnay zastąpiła swoje biuro (umieściłam obrazek w lubię ostatni z nich) i nie miałabym nic przeciwko nowej aranżacji ale kopia to już mnie zasmuciło. Układ kojarzyłam ale w odniesieniu do innej wersji schody+kwiaty co był domek z nart użyty jeszcze więc myślałam, że tym się inspirowała bardziej.No trudno niestety przyznam rację jakieś akcje powinny być podięte w tej sprawie.
Taki detal o który chce zapytać, ktoś się orientuje co to za kamienie z wodą użytę w 3 projekcie z tego linku xD? potrzebuję je na gwałt xD
Rkwcz przez ciebie dostanę obsesji teraz w sprawdzaniu francuzkiego forum w deco xD
http://www.ma-bimbo.com/forum/t416521,1-les-gagnantes-de-cette-semaine-pour-le-concours-déco.htm
Przepraszam i zabrzmi to okrutnie ale zabardzo jest podobne pierwsze miejsce z obecnym. Chociaż na plus taki, że polska wersja lepiej dopracowana detalicznie i nie przedobrzona.

Ostatnio zmieniony przez Samira (27-09-2013 o 12h52)

#2199 27-09-2013 o 12h55

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Masakra, możesz napisać gdzie na przyszłość zgłaszać takie rzeczy?

Samira - fakt. I miejsce też niepokojąco podobne... Aż za bardzo, niestety.

Ostatnio zmieniony przez Foxglove (27-09-2013 o 12h56)

#2200 27-09-2013 o 12h57

Miss'OK
Aria
...

Ej ale to przykre! Teraz przy każdych finałach będzie gorączkowe przeszukiwanie Francuskiej wersji, szukając klonów...

Strony : 1 ... 86 87 88 89 90 ... 161