Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 2 3 4 5

#26 15-06-2013 o 22h05

Miss'OK
Evelyn
陶磁器人形
Miejsce: Kraków

W szkole:
- angielski
-niemiecki
-od września tego roku zacznę  łacinę

Poza tym:
-hiszpański
-włoski
Mam w planach islandzki /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ostatnio zmieniony przez Evelyn (15-06-2013 o 22h06)

#27 16-06-2013 o 00h50

Miss'Żółtodziób
...

W szkole uczę się angielskiego i niemieckiego. Jako koło zainteresowań mam też rosyjski, którego od września najpewniej będę uczyć się prywatnie d:

#28 29-06-2013 o 23h55

Miss'nieobczajona
...

Uczę się już angielskiego i niemieckiego, a od przyszłego roku szkolnego chcę zacząć trzeci język, ale mam ogromny problem z wyborem. Powinnam zacząć hiszpański czy francuski? Pytam po raz kolejny, ponieważ zamknięto mój wątek i odesłano tutaj /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

#29 30-06-2013 o 23h24

Miss'nieobczajona
Hyorin
...

Calla napisał

Uczę się już angielskiego i niemieckiego, a od przyszłego roku szkolnego chcę zacząć trzeci język, ale mam ogromny problem z wyborem. Powinnam zacząć hiszpański czy francuski? Pytam po raz kolejny, ponieważ zamknięto mój wątek i odesłano tutaj /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Skoro dopiero zaczynasz się uczyć to spójrz po kątem tego, który język wydaje Ci się bardziej dźwięczny, na ten, który bardziej Ci się podoba. Poczytaj to i owo, zrób sobie nawet tabelkę, jakie są plusy i minusy obu tych języków. No nie wiem jak Ci doradzić. Osobiście wybrałabym francuski, ale Ty wybieraj oczywiście pod kątem siebie samej.

#30 01-07-2013 o 00h01

Miss'nieobczajona
...

Hyorin napisał

Calla napisał

Skoro dopiero zaczynasz się uczyć to spójrz po kątem tego, który język wydaje Ci się bardziej dźwięczny, na ten, który bardziej Ci się podoba. Poczytaj to i owo, zrób sobie nawet tabelkę, jakie są plusy i minusy obu tych języków. No nie wiem jak Ci doradzić. Osobiście wybrałabym francuski, ale Ty wybieraj oczywiście pod kątem siebie samej.

W sumie to już zdążyłam się zdecydować i padło na francuski. Ładniej brzmi, pracodawcy go pożądają i dość znany język na świecie. Boję się trochę wymowy, bo myślę, że gramatyka nie może być taka trudna jak na język romański, ale jakoś to będzie.

#31 01-07-2013 o 23h21

Miss'na całego
Astaelia
...
Miejsce: SauPaulo jakby ktoś się pytał.

Na własną rękę uczę się języka japońskiego. Niegdyś uczyłam się również hiszpańskiego i włoskiego (fascynacja tejże językami).
Jeżeli chodzi o języki w szkole, to na pewno niemiecki i angielski.

https://33.media.tumblr.com/400fb646497ebbc64fbf7ceaf222f58d/tumblr_nmvngzPK4n1r6pj8ko1_r2_400.gif https://38.media.tumblr.com/d31d56d003be99e0eb4a7e4c11d08751/tumblr_nmvngzPK4n1r6pj8ko5_r1_400.gif

#32 01-07-2013 o 23h32

Miss'na całego
Yvonne
ꜰᴏʀ ᴀʟʟ ᴏᴜʀ ʟɪᴠᴇꜱ ᴀɴᴅ ᴜɴᴛɪʟ ᴅᴇᴀᴛʜ ʕ•͡ᴥ•ʔ ❤
Miejsce: Narnia ☾ Hogwart ☾ Atramentowy Świat ☾ Dystrykt 13

W szkole uczę się niemieckiego i angielskiego. Najlepiej mi idzie niemiecki uczę się go 11 lat, angielski trochę słabiej bo tylko 3 lata. Ale coś tam umiem powiedzieć. Chciałabym się nauczyć pisać i mówić po japońsku. Obecnie znam parę zwrotów i słówek z anime /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Chciałabym się również nauczyć języków takich jak: francuski, rosyjski i włoski. Z nich umiem kilka zwrotów i słówek. Ogólnie z łatwością przyswajam języki obce: dałam radę nauczyć się mówić Ojcze nasz po hebrajsku ze słuchu - życzenie księdza.

Ostatnio zmieniony przez Yvonne (01-07-2013 o 23h35)

★·.·´¯`·.·★★·.´¯`·.·★ Mój opis | Eldarya | SF | New Gen | Cromimi | Discord o MF ★·.·´¯`·.·★★·.·´¯`·.·★https://i.ibb.co/8PkjbVZ/sygna.png

#33 02-07-2013 o 10h21

Miss'nieobczajona
Kimmaro
...

Ja sie ucze jak każdy Angielskiego  i staram sie uczyc japońskiego : )

#34 02-07-2013 o 11h12

Miss'ujdzie
MissJuliaDorosz
...
Miejsce: Rzeszów

Hmm... W szkole i w szkole prywatnej uczę się języka angielskiego. W szkole mam również hiszpański z którego na koniec roku mam 6. Moja mama jest nauczycielką języka angielskiego i niemieckiego więc w domu uczy mnie niemieckiego. Niby to tak z nauczycielką, ale bardziej to na własną rękę.  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

https://fbcdn-dragon-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s128x128/851584_144885072352426_710267237

#35 02-07-2013 o 19h12

Miss'całkiem całkiem
Itasagi
...
Miejsce: Toruń

Jedyny język, którego ciągle się uczę, to angielski. W gimnazjum miałam jeszcze niemiecki, a w liceum francuski. Z żadnego nie pamiętam zbyt wiele. Dodatkowo przez sześć lat uczyłam się japońskiego.

#36 08-07-2013 o 16h24

Miss'całkiem całkiem
Qaszka
...
Miejsce: Gdańsk

W szkole:
- Angielski - choć tak naprawdę bardziej uczyłam się go w domu, w szkole tylko trochę gramatykę poznawałam nic poza tym, bo mieliśmy panią, która przez pół lekcji sprawdzała ćwiczenia, a potem kolejne pół lekcji robiliśmy dalej te ćwiczenia. (Ja zazwyczaj miałam wszystko gdzieś i byłam parę tematów do przodu.)
- Niemiecki - w zeszłym roku skończyłam przygodę z tym jakże "pięknym" językiem i bardzo się z tego cieszę. (Z tego co wiem, to cała moja, już w sumie była klasa też się raduje z tego powodu).
- Rosysjki - ale to dopiero od przyszłego roku.

W domu:
- Japoński - język, który niezwykle mi się podoba. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
- Francuski - od niedawna, kiedyś się go trochę uczyłam, potem niemalże wszystko zapomniałam i teraz zaczęłam się go uczyć na nowo, bo planuję z przyjaciółką pojechać na JapanExpo za parę lat, a Francuzi coś nie bardzo umieją angielski. ;P (A moja przyjaciółka jest słaba z języków, więc nawet nie próbuje, bo nawet angielski u niej nie bardzo ;P)

#37 08-07-2013 o 18h55

Miss'ujdzie
Crespy
...
Miejsce: Gorzów Wielkopolski

Obecnie uczę się od 4 kl podstawówki Angielskiego, od 1 gimnazjum Niemieckiego, z czego Niemca nie znoszę. Teraz idę do liceum i niestety dalej będę musiała się uczyć Niemieckiego, gdyż szkołę którą wybrałam nie ma innych języków niż te które miałam w gimnazjum. /modules/forum/img/smilies/goutte.gif Na własną rękę uczę się Angielskiego, Norweskiego (moja przyjaciółka mieszka w norwegi i karze mi się uczyć tego języka xD) i w najbliższym czasie zamierzam wziąć się za Włoski. W przyszłości chciała bym umieć też wiele innych języków jak Francuski, Hiszpański, Holenderski czy Irlandzki. Taak wiem dużo tych języków ale wiele lat przede mną.  /modules/forum/img/smilies/sourire.gif

#38 11-07-2013 o 20h48

Miss'wow
Yoshiko
...
Miejsce: Atlantyda

Calla napisał

W sumie to już zdążyłam się zdecydować i padło na francuski. Ładniej brzmi, pracodawcy go pożądają i dość znany język na świecie. Boję się trochę wymowy, bo myślę, że gramatyka nie może być taka trudna jak na język romański, ale jakoś to będzie.

Zniszczyłaś sobie życie. Francuski jest okropny, trudny i w ogóle dupa. To jego ładne brzmienie to tylko przykrywka. Jak bym mogła wybierać między francuskim i hiszpańskim to nawet bym się nie zastanawiała. Hiszpański jest jednym z najprostszych języków świata i używa się go w wielu krajach (albo jego narzeczy), tak myślę.

Ja osobiście uczę się oczywiście angielskiego i francuskiego(...) w szkole. Chodzę też parę miesięcy na kursy z japońskiego (nie wiedziałam, że aż tyle osób uczy się go "na własną rękę", chociaż interpretuje to jako "uczenie się z anime", czyli opanowanie powitań i pożegnań). Ogólnie mam fioła na punkcie języków i zaczynałam się już uczyć hiszpańskiego, węgierskiego, koreańskiego i rosyjskiego, ale kończyło się zawsze na podstawach lub alfabecie.

#39 11-07-2013 o 21h14

Miss'wow
Teru
...

w szkole będę się uczyła angielskiego i niemieckiego,a na własną rękę od września zaczynam chodzić do szkoły językowej na japoński /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

`Powody zawsze są proste.
Żyjemy w prostym świecie, nie sądzisz?
Pociągasz za spust i człowiek umiera`

#40 12-07-2013 o 12h53

Miss'nieobczajona
Lynette
...
Miejsce: Sosnowiec

Angielski rozszerzony (mam większość przedmiotów po angielsku bo jestem w klasie dwujęzycznej) i francuski /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

#41 15-07-2013 o 19h16

Miss'na całego
Vena
...

Uwielbiam uczyć się języków. Od pierwszej klasy uczę się języka angielskiego, a od pierwszej gimnazjum będę się uczyć języka niemieckiego. W przyszłości zamierzam zamieszkać i pracować we Francji, dlatego od jakiegoś czasu uczę się języka francuskiego. Powtarzam go od nowa, bo od wczoraj zapisuje ważne notatki w zeszycie. W przyszłości mam zamiar nauczyć się jeszcze hiszpańskiego i włoskiego.

#42 16-07-2013 o 11h00

Miss'całkiem całkiem
Alyssa
...

W szkole na chwilę obecną angielski i hiszpański, w gimnazjum zamiast tego drugiego był francuski. Do języków, których chciałabym się nauczyć, należą rosyjski i portugalski - którakolwiek odmiana. No i poznanie nieco południowoamerykańskich odmian hiszpańskiego, zwłaszcza argentyńskiej.

#43 16-07-2013 o 11h37

Miss'Żółtodziób
...

W szkolę uczę się angielskiego i niemieckiego. Ogólnie języki mnie kręcą. Na własną rękę uczę się japońskiego (jestem przy hiraganie). Nie powiem trudno no, ale cóż. Planuje także rozpocząć jeszcze jakiś język. Interesuje mnie Norweski, ale jeszcze nie wiem. Może coś innego wpadnie mi do główki.

#44 16-07-2013 o 12h26

Miss'Żółtodziób
...

Ja mam w szkole j.angielski i j. niemiecki. Na własną rękę uczę się jeszcze hiszpańskiego, bo za 1 rok jadę do Hiszpanii /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#45 21-07-2013 o 22h39

Miss'OK
Nana
(*‘ω‘ *)
Miejsce: Neverland~

Ogólnie to umiem Angielski i tylko odrobinę niewielką niemiecki. Planuję nauczyć się Rosyjskiego, bo podoba mi się ten język, Hiszpańskiego - w sumie nie wiem czemu oraz Portugalskiego. Chciałam, też kiedyś Japoński, ale nie wiem jeszcze czy będę się go uczyć, chociaż z tym językiem mam o tyle łatwiej, że mogę pożyczyć od siostry książki do nauki tego języka bo sama ich nigdy nie używała ^^

//photo.missfashion.pl/pl/1/7/moy/5281.jpg

#46 22-07-2013 o 13h17

Moderator
ErinBlack
...
Miejsce: Częstochowa

Cóż jeśli o mnie chodzi to w szkole miałam Angielski <3 i Niemiecki *tego drugiego szczerze nienawidzę i do tej pory się zastanawiam jakim cudem miałam z niego 4 o.O*
Na własną rękę uczę się Norweskiego oraz Francuskiego ^-^ No i jak chyba każdy tutaj Japońskiego xD

"Do not take life too seriously, you will never get out of it alive."

Gdzie możesz mnie znaleźć?
ASK || SF

#47 22-07-2013 o 20h21

Miss'Żółtodziób
Akom
...

Poprawiam jeszcze swój angielski plus, douczam się Japońskiego. W gimnazjum uczyłam się jeszcze niemieckiego, ale jakoś nie podszedł mi. ;P

#48 23-07-2013 o 20h10

Miss'ok
Kree
...
Miejsce: L.A./ USA

Ja teraz  w gimbazjum będe się uczyć anglika i rosyjskiego

Link do zewnętrznego obrazka
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSVOct_hiuqzNJ9wJknn9O8ts8pF75vHyp04TmPfEAollY1zARP

#49 26-07-2013 o 23h28

Miss'Żółtodziób
...

Uczę się w szkole i prywatnie w Empic School języka angielskiego od 6 roku życia >.> + przedszkole --> mam prawie 14 lat
Uczyłam się rosyjskiego przez 3 lata :x Nie lubię tego języka xd Umiem czytac i powiedziec jak sie nawywam i kilka słówek xd
Uczę się niemieckiego przez 1 rok ;d
Mam zamiar uczyc się chińskiego /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png xd

#50 27-07-2013 o 00h21

Miss'towarzyska
YooSti
Don't judge a book by its cover...

W szkole uczyłam się niemieckiego i angielskiego. Na własną rękę uczę się japońskiego i koreańskiego. Czasami douczam swój kaleki francuski.

Ostatnio zmieniony przez YooSti (27-07-2013 o 00h22)

http://i65.tinypic.com/x4kd4g.gif

Strony : 1 2 3 4 5