Nadeszła już pora na to, na co z niecierpliwością czekaliście, czyli:
Wyniki VII edycji Wyborów Miss Cosplay
Link do zewnętrznego obrazka
Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!
Dział nagród
Opinie
KimKas
W tej edycji zobaczyłam wiele pięknych cosplayów, więc wybranie faworytek było dla mnie dość trudne. Dlatego też w swojej opinii postanowiłam wyróżnić dwa cosplaye. Pierwszym z nich jest nekomimi z piosenki Envy Catwalk autorstwa Saeniver. Raczej nie słucham Volcanoidów, więc nawet nie przyszłoby mi do głowy, że istnieje taki, w którym śpiewa Miku w postaci catgirl. Obejrzałam cały teledysk, wsłuchałam się w tekst piosenki i mając za sobą te doświadczenia, mogę z całą pewnością stwierdzić, że cosplay wyszedł Ci wspaniale.Drugim jest neko Gilbert Nightray autorstwa Yubin. Z pewnością każdy fan mangi i/lub anime Pandora Hearts rozpoznał go bez patrzenia na podpis. Oprócz doskonałego wykonania, zaintrygował mnie też pomysł - przedstawienie bohatera, który panicznie boi się kotów w postaci catboy to bardzo ciekawe posunięcie. Trzymajcie tak dalej, dziewczyny!
Darkseaweed
Faworytki początkowo nie miałam żadnej, coś mi się tam spodobało bardziej, coś mniej, jednak nie znalazłam złej stylizacji. Ostatecznie moją faworytką stała się serowakanapka. Dlaczego? Jej stylizacja najbardziej zapadła mi w pamięć, jakoś sprawiała po prostu, że właśnie ją chciałam zobaczyć na podium. Jednak grzechem byłoby, gdybym nie wymieniła jeszcze osób takich jak: Saeniver, Dryad, Yubin oraz Lilia444. Gratuluje wszystkim, bo było naprawdę wiele dobrych cosplayów.
A teraz to, na co wszyscy z utęsknieniem czekają, czyli WMC zachęca do wydawania kasy ciułanej na Świąteczną Krainę
Temat VIII edycji to
Czy wyobrażacie sobie świat bez muzyki? Ja nie. W tej edycji Waszym zadaniem jest cosplay ulubionego piosenkarza lub ulubionej piosenkarki. Chanyeol, Freddie Mercury czy Kasia Kowalska? A może ktoś zupełnie inny? Kto tym razem stanie na podium Wyborów Miss Cosplay?
Czas wysyłania zgłoszeń mija o północy 11 grudnia.
Ostatnio zmieniony przez KimKas (21-11-2015 o 18h38)