- Halo, halo, już czas!
- Ale na co?
- Na WYNIKI X EDYCJI WYBORÓW MISS COSPLAY

Zwycięzcom gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!
Dział opinii
DarkSeaweed
Jestem strasznie zawiedziona. Mimo, że wszystkie przedstawione cosplaye są dobre lub bardzo dobre, jestem koszmarnie zawiedziona ilością. Czekałam do samego końca na moją ulubioną Wendy i Abigail, miałam nadzieję, że może ktoś zainspiruje się postacią z modów (bo jest ich naprawdę wiele i niektóre są na prawdę piękne). Pojawiła się tylko jedna osoba, która odważyła się zainspirować potworem i chciałam ją wyróżnić, oczywiście chodzi o MariaANTONINA , ale na moją faworytkę wybrałam Willow od Nocturne3 moim zdaniem wypadła jako jedna z najlepszych.
Likoris
Przede wszystkim, jeżeli chodzi o jakość waszych stylizacji to muszę przyznać, że jestem z was naprawdę dumna. Spisaliście się na medal ;* Moje serce podbiła praca nivata i Majerankowa. Obie prace nie były może nie wiadomo jak idealne, ale w obu przypadkach makijaż był zniewalający i nadał charakteru całości ♥
KimKas
Cosplayowanie gier jest dość trudnym zadaniem, a już cosplayowanie gry takiej jak Dont' Starve, nawet bardzo trudnym. Dlatego cieszę się, że aż sześć osób podjęło się tego zadania.
Jak to w konkursach bywa, niektórzy poradzili sobie lepiej, inni troszkę gorzej. Mi najbardziej spodobały się prace hmurka444 i Nocturne3. Wybijają się one na tle innych swoją dbałością o szczegóły. Pochwała należy się też MariaANTONINA, która jako jedyna podjęła się stworzenia cosplayu potwora.
PS Wilson powiedział, że jest z was wszystkich dumny
Dział nagród specjalnych

Jak już wiecie, jestem z was naprawdę dumna i w podziękowaniu za to, że musieliście długo czekać, oto są obiecywane przepinkne nagródki :3 Może jakieś cudowne nie są, ale specjalnie dla waszych wspaniałych stylizacji dodałam im kolorku. Jeżeli w przyszłej edycji zwiększy się frekwencja oraz dalej wasze stylizację będą tak zjawiskowe to może zrobię z kolorowych chibików tradycję
Liczę na was ;* ~ Likosław
XI edycja to kolej na temat z kategorii anime i manga. A mówiąc konkretniej, jest to:
Link do zewnętrznego obrazka
Puella Magi Madoka Magica znane też pod nazwą Mahō Shōjo Madoka☆Magika to seria anime z gatunku magical girls w klimacie horroru z domieszką dramatu. Powstała także mangowa adaptacja oraz trzy spin-offy. Materiał do cosplayowania znajdą tu zarówno miłośnicy słodkich dziewczynek w kolorowych kostiumach, jak i miłośnicy nieco mroczniejszych scen.
Główna bohaterka, Madoka? Uroczy z wyglądu Kyubey? A może straszliwa wiedźma?
Kto tym razem stanie na podium Wyborów Miss Cosplay?
Na zgłoszenia czekamy do północy 10 czerwca.
Ostatnio zmieniony przez KimKas (20-05-2016 o 18h01)