Jessica23, wspaniała interpretacja lokalną perełką! :D Choć myślałam, że raczej wszyscy będą znali tę postać, a tu takie zaskoczenie! Świetnie przerobiłaś ten temat na swoją korzyść, mając do dyspozycji elementy dostępne w grze, no i ubrania z kalendarza adwentowego :) zwykle nie popieram użycia kilku elementów z tego samego zestawu, a u Ciebie, pomimo że kapelusz+sukienka rzeczywiście stanowią trzon stylizacji, to w ogóle nie razi. Dodatki zrobiły swoje i do tego jeszcze wydobyły wszystko, co najlepsze w tych ciuszkach! Podoba mi się szalenie :D
Evelyn, przepiękna Anna Karenina! Ma w sobie dokładnie to, czego szukam w odwzorowaniu tej postaci. Ci, co czytali książkę, będą wiedzieli, że Anna w rzeczywistości miała kręcone, ciemne włosy, opisywane jako burzę czarnych loków. Jeśli chodziło Ci o cosplay Keiry - w porządku, powinna mieć jaśniejsze włosy, jeśli jednak miała być to inspiracja postacią, to idealnie trafiłaś z ciemniejszą barwą włosów :) Ponadto, Twoja Anna jest tajemnicza, uwodzicielska i kobieca - posiada dokładnie to, czego mi w Keirze Knightley tak brakuje. Choć kostiumy z filmu są zniewalające, wizja Keiry jako Anny Kareniny w ogóle do mnie nie przemawia. Osobiście cieszę się, że zostałaś przy ciemniejszych włosach, stanowią też świetny kontrast dla bieli stroju i porcelanowej cery postaci :) Podsumowując: śliczny strój i w dodatku niesamowicie podoba mi się ten kwiat we włosach. Wspaniały dodatek!
Co do Twojej Syrenki - fantastyczna! Kojarzy mi się niezwykle mocno z wierzeniami z mitów i narodzeniem Afrodyty/Wenus z morskiej piany :D Twoja syrenka nawet wygląda jak z obrazu Sandro Botticelliego! Jest cudowna, zarówno włosy jak i srebrny kolor wraz z wiankiem przemawiają do mnie bardzo. Jedyna rzecz, jaka mnie troszkę tu razi, to nieco za ostry makijaż oczu. Myślę, że bardziej naturalny cień pasowałby lepiej do całości stylizacji :) Pięknie!
Shillo, właśnie po to powstał ten temat, by można było publikować w nim inspirację daną rzeczą, a nie jej kompletne odwzorowanie. Od wiernych odwzorowań strojów czy postaci jest temat o cosplayach, korzystając więc z okazji bardzo proszę wszystkich udzielających się tutaj o pewne rozgraniczenie tych dwóch rzeczy :)
Zatem Shillo - świetnie trafiłaś tutaj ze swoją interpretacją Szarej Damy. Chciałaś oddać jej charakter w stroju, co jest świetnym pomysłem, nawet, jeśli niekoniecznie wszyscy zgodzą się co do odbioru tej postaci. Twój strój kojarzy mi się z kreacjami haute couture, za czym przemawia zarówno korona (jest taka artystyczna, a nie stylizowana na dawne czasy!), jak i buty, czy też rajstopy. Strasznie podoba mi się ten strój i osobiście uważam, że miałaś genialny pomysł, by poprzez współczesną modę oddać inspirację postacią z powieści :) Podobają mi się bardzo te srebrzyste kolory oraz awangardowe dodatki. Strój z wybiegu pełną parą!
Ostatnio zmieniony przez Lillien (29-12-2013 o 14h54)