Rosette - herbata? nigdy w życiu bym na coś takiego nie wpadła, cóż za pomysłowość, super! Białej herbaty nie piłam, ale dzięki Twojej stylizacji umiem ją sobie chyba wyobrazić
Dyokira - słodka babeczka, aż muszę popić herbatą, żeby zabić trochę tę słodycz
Aeriss - cóż tu się dużo rozpisywać, po raz kolejny chylę czoła... !
Jesteście wspaniałe, czekam na więcej!
Co do mojego skromnego latarnika zdecydowałam się połączyć ten zestaw, bo dzięki temu strój stał się bardziej służbowy. Ten znaczek przypomina logo lub herb.
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1 ... 4 5 6 7 8 ... 47
#126 29-12-2013 o 22h53
#127 30-12-2013 o 11h01
Dyokira, Twoja miss nie tylko wygląda zupełnie jak słodka babeczka, jest przy tym absolutnie fantastyczna! Bez patrzenia w spoiler wiedziałam, co to
Aeriss, z początku nie miałam pojęcia o co chodzi, ale dziewczyny szybko mnie olśniły. No jasne! Siedem grzechów jak żywe! Brawa za oryginalny pomysł!
A i jeszcze się cofnę do Anny Kareniny, Evelyn. Bardzo wierna filmowemu pierwowzorowi!
A teraz moja kreacja:
"- Wybacz, masz jakieś imię?
- Po 700 latach, w końcu zapytał.
- Jak mam się do ciebie zwracać?
- Nazywasz mnie... Seksowna.
- Tylko jak jesteśmy sami!
- Jesteśmy sami.
- No to do roboty, Seksowna."
Przedstawiam Wam jedyną i niezastąpioną... TARDIS!
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
#128 30-12-2013 o 13h50
Link do zewnętrznego obrazka
Inspiracja kolorem - jak pewnie wszyscy zauważyli już - fioletem. Po raz pierwszy spróbowałam coś takiego zrobić i sądzę, że tragedii nie ma . Chociaż wiem, że stylizacje 1 kolorowe są bardzo popularne, nie wytrzymałam i musiałam ją tu wstawić .
#129 30-12-2013 o 16h38
Aeriss, kupiłaś mnie szczególnie dwoma stylizacjami - Nieczystości i Lenistwa. Twarz tej pierwszej to istne wyuzdanie, rewelacyjna interpretacja i nawet ta spodnica, której osobiście nie znoszę, tutaj sprawdziła się świetnie, tak kusząco ugięte kolano... ♥ A Lenistwo - co tu dużo mówić: kwintesencja śpiocha, misio w dłoni, przymknięte oczka... wypisz, wymajuj - ja xD
Dziękuję wszystkim za takie miłe komentarze odnośnie mojej babeczkowej babeczki Cóż, nie sądziłam, że się tak spodoba, bo jak każdy wie taki styl to nie jest mój styl, pastele i słodkość są mi totalnie obce Shillo, mile połechtałaś moją dumę, dziękuję Ci za te słowa ♥
Aria, kolejna whovian na MF! Takie zaskoczenie ♥ Świetny pomysł, nie wpadłabym nawet na to, żeby zrobić budkę telefoniczną xD najlepsze jest użycie tej korony(czepeczki?) jako światełka, mistrzostwo ^^
Rainbow - wykorzystanie adwentowych ubrań - ciekawie Ci to wyszło Na tle księżyca i razem z tą słodką buzią miss jest naprawdę urocza.
#130 30-12-2013 o 16h54
Przeglądałam zawartość forum i doznałam nagłego olśnienia (lepiej późno niż wcale), że umieściłam jakiś czas temu w cosplay'ach coś, czemu bliżej do inspiracji jak wiernej kopii (uświadomiłam to sobie przy okazji tego tematu). Tak więc przedstawiam Wam Myszkę Minnie w wersji dla dorosłych
#131 30-12-2013 o 22h36
Rosette
Yay, w końcu kolejna z Twoich herbat! Tak bardzo czekałam na kontynuację po tych dwóch genialnych stylówkach i interpretacjach i nie zawiodłam się ani trochę. Twoja czarna herbata jest elegancka i wytworna jak samo moje wyobrażenie o angielskich salonach, a kolory dobrałaś perfekcyjnie.
Aria
Nie oglądam Doctora Who (choć mnie znajomi namawiają, ale jak zobaczyłam ILE TEGO JEST... xd), ale Tardis kojarzę i muszę przyznać, że bardzo fajna inspiracja. Kolory pięknie pasują, a zrobienie kobiety eleganckiej i zmysłowej zamiast frywolnej i trzpiotowatej dobrze oddaje charakter zamieszczonego cytatu.
Rainbow
Bardzo dobrze, że ją wstawiłaś! Super, że nie trzymałaś się tylko jednego odcienia, ale własnie pobawiłaś się i zdecydowałaś się dodać różne kolory, zwłaszcza gradientowe gacie są piękne. Może tylko wywaliłabym broszę, bo trochę robi chaos na cycach, ale i tak jest naprawdę fajnie!
@Ikan
Twoją myszę już komentowałam w temacie z cosplayami, więc nic nowego nie powiem - dalej uważam, ze wykorzystanie tej kokardy jako mysich uszu było GENIALNYM posunięciem, a sama Minnie jest seksowna i fikuśna aż miło.
Ja zaś zrobiłam Noc.
Jestem w trakcie malowania ludzkiej wersji Księżniczki Luny z MLP:FiM i zainspirowało mnie to do wykonania Nocy na mysfeszyn. Noc jest tajemnicza, dlatego nosi maskę. Utula nas do snu i daje odpocząć po ciężkim dniu, stąd harfa w jej dłoni, a jeśli ma dobry humor to gwiazdami i księżycem oświetla wędrowcom drogę do domu. Otoczona świetlikami królowa tyle piękna, co zagadkowa i enigmatyczna.
#132 31-12-2013 o 00h28
Noc jest piękna
Na początku trochę nie pasowała mi harfa, ale po głębszym zastanowieniu to jest to baardzo dobry wybór
„Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego."
Szybko zrezygnowałeś jak na kogoś, kto mówił, że jestem kobietą jego życia
— Guillaume Musso, "Kim byłbym bez Ciebie?"
#133 31-12-2013 o 10h14
Nivata, noc śliczna, bardzo klasyczna. Brakuje mi jednak nieco księżyca Ale świetliki śliczne.
Ikan, Myszka Minie ma czadowo-szałową minę, bardzo kreskówkowy efekt! Świetnie!
"Doktora Who" ciąg dalszy!
Dla wszystkich Whovianów: EXTERMINATE!
Dla całej reszty: poznajcie najgorsze, najpodlejsze, najgroźniejsze i najbardziej przerażające, pozbawione skrupułów, stworzenie we wszechświecie. Poznajcie Daleka!
#134 31-12-2013 o 11h08
Aria, to jest jeszcze lepsze od Tardisa! <3 Genialne wykorzystanie stelaża, a i maska świetnie wygląda Z czystej ciekawości, czego użyłaś jako niebieskiego światełka?
#135 31-12-2013 o 11h25
dyokira napisał
Aria, to jest jeszcze lepsze od Tardisa! <3 Genialne wykorzystanie stelaża, a i maska świetnie wygląda Z czystej ciekawości, czego użyłaś jako niebieskiego światełka?
To diadem z wycieczki w Chinach. Dostaje się przy którymś poziomie i wreszcie się przydał.
#136 31-12-2013 o 11h43
Aria: Tardis jest przepiękna, oops przepraszam Seksowna jest przepiękna, ale ten Dalek.. powala na kolana. Wspaniale!
#137 31-12-2013 o 12h30
Aria - Zarówno TARDIS jak i Dalek są genialni! Genialni! TARDIS jest świetna za sam pomysł - nadanie ludzkiej wersji wehikułowi czasu. Dalek jest niesamowity, za zastosowanie tych wszystkich dodatków, które nadają mu charakterku. Niesamowite.
Rainbow - Piękne użycie fioletu, bardzo magiczne. Samo od razu skojarzyło mi się z Andrzejkami
@Ikan - widziałam Twoją Minnie w cosplayach, ale dopiero tutaj pozwolę sobie ją ocenić. Jest cudowna! Taka szalona, seksowna - świetny pomysł, na przedstawienie postaci nieco inaczej niż ją widzą dzieci
nivata - Kocham noc i Twoje przedstawienie nocy też kocham. Ma chyba wszystko, czego noc potrzebuje. Jest magicznie, charakterystycznie, a świetliki podbiły moje serce.
#138 31-12-2013 o 12h44
Boże, tutaj są takie ciekawe stylizacje ... i uczuć i przedmiotów, aż zabrakło mi słów na opisanie wszystkich stylizacji...
Aria - to jest niesamowite, jak oddałaś wygląd tych rzeczy - genialne
Nivata - kocham bardziej noc niż dzień - niczym wampir, więc ukazałaś jej piękno.
Aeriss - kocham twoją interpretacje 7 grzechów głównych ... czytam Code Breaker, a tam są pokazane te grzechy jako ognie rodem z piekieł - każdy ma inny kolor ... Cóż, ale kobiece wersje to jest coś lepszego ^^
Rosette - twoja herbata to cudo, pisałam to wcześniej. A czarna to taka klasa sama w sobie.
Dyokira - przez ciebie mam ochotę na babeczkę, ale gdzie ja kupię taką ładną jak Ty?
Rainbow - kolorek nieźle Ci wyszedł moja droga. Bardziej przepadam za czarnym, ale inne kolory mi nie przeszkadzają.
Ikan - myszka Minie ... A gdzie Miki do pary ? xD
A ja zrobiłam Wiktoriański Zegarek z łańcuszkiem ... kocham takie dodatki ^^
#139 31-12-2013 o 12h47
Scarlet, zobaczyłam na forum, że dodałaś nowy post i wiedziałam, że się nie rozczaruję, spodziewając się nowej stylizacji. Genialne!
#140 31-12-2013 o 17h24
ScarletWitch - rozwaliłaś mnie kompletnie. To przebija wszystkie stylizacje, jakie kiedykolwiek widziałam ♥
Porządkując swój profil natknęłam się na moją stylizację inspirowaną starożytnymi rzeźbami:
Ostatnio zmieniony przez dyokira (31-12-2013 o 17h49)
#141 31-12-2013 o 17h47
Czyli jednak podobna do takiego zegarka byłam? Bardzo się cieszę, za takie słowa. Mam nadzieję, że domyśliłyście się, że dłonie to wskazówki zegara, a pasek to jego środek xD
Dyokira - to jest obłędne, wygląda jak prawdziwa rzeźba. Jestem zachwycona makijażem - jak ty to zrobiłaś, że jej twarz wygląda jak z marmuru O_o ...
gratulacje takiego efektu.
Ostatnio zmieniony przez ScarletWitch (31-12-2013 o 18h36)
#142 31-12-2013 o 23h02
Scarlet, świetny zegarek <3
Pomysł na rzeźbę bardzo oryginalny, chociaż usunęłabym czaszkę, szarfę i dopracowała make-up dla jeszcze lepszego odwzorowania
Ostatnio zmieniony przez Evelyn (01-01-2014 o 15h18)
#143 01-01-2014 o 15h12
Dyokira, rzeźba to prawdziwe cacko! Makijaż jest zabójczy.
U mnie, faza na stylizacje "Doktorskie" trwa! Dzisiejsza stylizacja nie jest ani wymagająca, ani z tych, które zaciekawiają. Ale przedstawia moją ulubioną postać, więc musiałam ją zrobić...
Powiem tylko tyle:
Hello sweetie...
#144 02-01-2014 o 17h13
ScarletWitch jestem pod wrażeniem Twojej inwencji! W życiu nie wpadłabym na to, żeby próbować oddać strojem coś takiego... O.o
Natomiast na kolana powaliła mnie stylizacja Dyokiry...
Aria, niestety nie kojarzę Hello Sweetie, ale idealnie oddałaś zdjęcie.
Z mojej strony kolejna inspiracja Wielkim Gatsby'm (to chyba film, z którego czerpię najczęściej...):
http://2.asset.soup.io/asset/1585/6050_0c95.gif
#145 02-01-2014 o 17h22
Eldunari, nie kojarzę filmu, tzn kojarzę, ale tylko tyle, co ktoś mi kiedyś powiedział. I z tego co słyszałam, to bardzo fajnie oddałaś klimat. Wgl ładnie to wygląda.
Doktora Who ciąg dalszy! Tym razem znów nietypowa personifikacja, czyli...
Gallifrey.
I to Gallifrey w ostatnich dniach Wojny Czasu, Galifrey z obrazu
#147 04-01-2014 o 18h12
Oj...
Przymierzałam się do tego cosplayu długo a dokładniej odkąd zobaczyłam tą fryzurę w ofercie kenijskiej szczotki.
U Nine nie znalazłam idealnie pasujących ciuchów (nawet kolorystycznie) więc z tego co było stworzyłam to:
Bluzka Muzyka 2008
Spodenki Kawai
Rękawiczki Narciarskie (nie było dużej pojedynczej ani nic co mogłoby to zastąpić)
Naszyjnik: Strój Nenufar
Adidasy
Makijaż: 317 / 180 / 848 / 416 / 471 / 191
W makijażu zdecydowałam się na taki uśmiech... jedyny z widocznym językiem i chyba pasujący do stroju scenicznego.
Wzorowałam się na tym zdjęciu (wybrałam takie od razu z reakcją publiczności)
i najlepszy komentarz od Daft Punk
#148 04-01-2014 o 18h18
OMG kocham Twój cosplay, Yuki. Od razu poznałam Miley i padłam ze śmiechu.
Ślicznie ją odwzorowałaś!
#149 04-01-2014 o 19h37
Maka, od razu widać, że to smok. Świetny efekt łusek na spódnicy. Nawet oczy takie...smocze
Aria, twoja pomysłowość nie zna granic. W życiu bym nie wpadła, żeby zrobić personifikację miejsca. Całkiem zgrabnie ci to wyszło
Yuki18, śmieszny cosplay. Bardzo dobra kopia Miley.
A oto moja luźna inspiracja folkiem:
#150 05-01-2014 o 21h57
Moja inspiracja jest chyba oczywista - organizacja Femen. I żeby nie było, że reprezentuję tu jakiekolwiek poglądy, po prostu przyszedł mi do głowy taki pomysł, a swoją opinię na temat działalności tych Pań zachowam dla siebie.
EDIT : Kot zrobiła papa
Ostatnio zmieniony przez Jessica23 (06-01-2014 o 11h22)