No i nadszedł, niczym zapowiedź czarnej katastrofy, ostatni duch. Trochę mało świąteczny, ale jak najbardziej z pasującej do Bożego Narodzenia powieści. Czerń czerń i czerń, chociaż jestem całkiem zadowolona z efektu niejakiej ulotności i eteryczności, to nie pochodzę w niej długo, bo me serce rwie się na powrót do radosnych i żywych barw świąt
Duch przyszłych Świąt Bożego Narodzenia
Miał on postawę majestatyczną, uroczystą, był przybrany w długi, do ziemi sięgający płaszcz z kapturem. Zbliżał się do Scrooge’a powoli, ociężale, jak tuman mgły. (...) Długi, czarny płaszcz, podobny do całunu, szczelnie spowijał całą postać ducha, nawet głowę i twarz, wystawała z niego tylko jedna wyciągnięta ręka. Gdyby nie ta ręka, trudno byłoby dojrzeć postać w nocnej ciemności.
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
#51 12-12-2013 o 13h41
#52 12-12-2013 o 13h49
Ej, a gdzie komentarze do poprzednich stylizacji? :> Nieładnie tak nie napisać paru słów o pięknych stylizacjach poprzedniczek oczekując komentarzy na swój temat. :> *karcący ton mode on*
#53 12-12-2013 o 14h11
Oj, chciałam wstawić tego obiecanego ducha tak szybko, jak go zrobiłam Pani profesor. Poza tym, mi się też zdarzało wstawiać stylizacje które przeszły bez echa i nie karciłam za to całego MF. A może domagasz się pochwał dla swojego różowego lukru? O nieładnie! xD Zestawik tak słodki i różowy, że z trudem uniknęłam nabawienia się próchnicy od samego patrzenia. Nie przepadam za lolitami, a tym bardziej tymi przesadnie różowymi, ale wyszła Ci całkiem zgrabna całość. I skąd masz ten tort? ._. też chcę!
Sszyszkowe jasełka są urocze, chociaż w pierwszej chwili troszkę mnie zraziła pierwsza z postaci, przez bardzo podobne połączenie elementów do mojego pierwszego ducha (błękitna narzutka, diadem na czole i biała suknia) jednak po napatrzeniu się doszłam do wniosku, że niepotrzebnie. Wygląda pięknie. Ale to Józef i pastuszek mnie zwyciężyli, wyglądają świetnie
No i Eldunari, o której zapomniałam- przyznam, że sama miałam w planach zrobienie wszystkich dziewczyn z Cell Block Tango, jestem ogromną fanką tego filmu (miałam też zamiar zrobienie Roxie z piosenki "Roxie (the Name on Everyone's Lips)" ) ale jakoś mi to wszystko uciekło. I nie mam pojęcia skąd wytrzasnęłaś to body o_0 jest mega świetne! Zrezygnowałabym z kapelusza i dała inny szal, z nowszą kreską, ale poza tym całość jest mega.
Ostatnio zmieniony przez Rosette (12-12-2013 o 14h12)
#54 12-12-2013 o 14h23
Rosette to body to bielizna od Seleny Gommer. Z tego stroju bodajże > //photo.missfashion.pl/static/stars/pl/1/4/3890-165.jpg
#55 12-12-2013 o 14h46
Akurat pisząc to miałam na myśli ostatnie dwie, trzy stylówki, które w ogóle nie zostały skomentowane - ja się nachapałam komplementów za mój lukier. <3 A tort i taca z babeczkami z innej mojej cukierkowej stylówki są ze szkolenia na Cukiernika.
Ok, ale żeby nie być gołosłowną:
Hildee - Świetna inspiracja! Nawet bym się ośmieliła wrzucić ją w cosplay, bo i włosy i skórę dopasowałaś, a przecież zwykle biegasz z ciemnowłosą mulatką. Ta pierzasta spódnica bardzo tu pasuje, tak samo jak to fikuśne, frędzlaste wdzianko na ramionach!
Eldunari - Piękna Vera! Doskonale wykorzystałaś tę nową fryzurę i bieliznę od Seleny, w połączeniu z dodatkami od razu widać, kto był Twoją inspiracją. Seksowna i niebezpieczna, nawet zerka jakos tak dwuznacznie.
Aria - Choinka jak się patrzy! Strojna i pełna przepychu, ozdobiona masą świecidełek i ornamentów. Użycie świetlików jako naturalnych światełek było bardzo pomysłowe! Jedyne, czego mi brakuje to wyraźniej zaznaczonej tiary/szpica/gwiazdy na głowie, bo teraz fryzura rzuca się w oczy dużo bardziej.
Rosette - Czekałam na tego ducha jak na pierwszy śnieg! Zastanawiałam się, jak go wykonasz i jestem bardzo usatysfakcjonowana Twoim wykonaniem. Jest creepy, miss budzi niepokój i trwogę, przypomina trochę śmierć. Jest zagadkowa, tajemnicza i budząca niepewność jak sama przyszłość!
Ostatnio zmieniony przez nivata (12-12-2013 o 14h48)
#57 13-12-2013 o 16h42
Dziękuję Wam za docenienie mojej stylizacji! Niestety chyba jestem na zbyt niskim poziomie i oprócz tego szala mam tylko same cienkie wieczorowe o dość pastelowych odcieniach, które nie pasowały mi do tej koncepcji. Natomiast kapelusik dodałam, ponieważ bez niego stylizacja wydawała mi się zbyt pusta - ale to rzecz gustu.
Jeżeli chodzi o Wasze stylizacje, to urzekają mnie te ilustrujące święta - zarówno choinki, jak i postaci z jasełek oraz duch z "Opowieści wigilijnej" Dickensa - jest niesamowity, przypomina mi tego, którego wiele razy bałam się oglądając animowaną wersję tego opowiadania.
Ostatnio zmieniony przez Eldunari (14-12-2013 o 00h31)
http://2.asset.soup.io/asset/1585/6050_0c95.gif
#58 13-12-2013 o 17h14
Od jakiegoś czasu nosiłam się z zamiarem zrobienia własnej wersji Królowej Śniegu. Wyszły nawet dwie. Oto i one:
Link do zewnętrznego obrazka Link do zewnętrznego obrazka
Wersja śnieżna i lodowa.
Zazwyczaj Królową Śniegu przedstawia się z jasnymi, prawie białymi włosami, jednak nie jest to zimowy typ urody. Znalazłam w sieci też takie zdjęcie:
Link do zewnętrznego obrazka
Ostatnio zmieniony przez Evelyn (13-12-2013 o 20h32)
#59 13-12-2013 o 20h58
Jak już pisałam świetnie ci wyszła królowa śniegu. Jedna i druga są bombowe,ale mi przypadła do gustu pierwsza wersja.
#60 13-12-2013 o 21h08
Pierwsza Królowa Śniegu jest po prostu d o s k o n a ł a. Druga jest interesująca, inna. Podoba mi się trochę mniej.
#61 13-12-2013 o 21h19
Evelyn, śliczna! Ta pierwsza wersja chwyciła mnie za serce, jest po prostu piękna! Szalenie podoba mi się dobór makijażu i włosów - są idealne, nadają magii tej stylizacji! Reference urzekł mnie równie bardzo, idealnie oddałaś magiczną aurę zimy
Aria, jesteś przepiękną choinką! I znów, zachwyca mnie pomysł wyboru fryzury, która rzeczywiście wygląda jak szczyt choinki Poza tym chciałabym zauważyć, że maska to genialny dodatek. ♥
Eldunari - kto nie kocha Chicago? Jako przeolbrzymia fanka musicali, zachwyciłam się Twoją inspiracją tym filmem. Wyszło pięknie, dobrałaś nawet makijaż jak z tamtych czasów! A "Cell Block Tango" to mój absolutnie ulubiony numer z tego musicalu... ♥
Maka, co za wdzięczny temat! Przyznam, że wyglądasz podobnie do Daisy, a najbardziej ujął mnie pomysł wykorzystania tej spódniczki od Nicki Minaj - wygląda faktycznie troszkę jak piórka, idealnie! No i ta kokarda...
#63 15-12-2013 o 12h23
@Up: Nie wiem dlaczego, ale nie pasuje mi ta narzutka. To pewnie przez ten dziwny kształt, ale cała Śnieżka jest spoko.Na myśl od razu przywodzi różne odcienie śniegu. I like it.
Duchy Rosette są absolutnie cudowne, acz najbardziej podoba mi się chyba Duch Przyszłych Świąt. Kojarzy mi się z motywem Memento Mori przez co nie mogę oderwać wzroku *W*
Królowa Śniegu Evelyn jest również wspaniała. Wygląda dokładnie tak, jak ją sobie ZAWSZE wyobrażałam. Troszkę mi nie w smak ten błękitny makijaż, ale rozumiem, że to imitacja lodu <3
Lolita Nivaty jest tak bardzo cukierkowa, że aż bardziej być nie może. Na plus, of corse. Tak bardzo lukrowa, że aż chce się ją zjeść. @@
jestem pod wrażeniem, że ktoś - Kapral - zainspirował się postacią z tak mało znanej, aczkolwiek świetnej, gry jaką jest Trine. Zawsze grałam Zoyą. Od razu poznałam kto to <3
Jasełek i Choinki chyba nie muszę komentować? Waah *-* tak dużo tu świetnych strojów.
A najbardziej moją uwagę przykuł strój Inspirowany Miką.
Korzystając z okazji, że już się wypowiadam dodam personifikację Renifera Świętego Mikołaja ^-^
#64 15-12-2013 o 12h46
Przeglądam temat od początku, nie miałam wcześniej okazji się zagłębić, a z chęcią w przyszłości się przyłącze. Większość stykówek jest na prawdę pięknych.
Najbardziej spodobała mi się Królewna Śnieżka w wykonaniu Lupo, widziałam ją już wcześniej w toku gry i od początku byłam nią zauroczona.
Podobają mi się także cykle strojów Rosette i Sszyszka, z czego pierwsza autorka na prawdę zadziwia mnie kreatywnością.
#65 15-12-2013 o 12h48
Evelyn, pierwsza znacznie bardziej mi się spodobała jest bardzo ładna
„Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego."
Szybko zrezygnowałeś jak na kogoś, kto mówił, że jestem kobietą jego życia
— Guillaume Musso, "Kim byłbym bez Ciebie?"
#66 15-12-2013 o 13h24
@Solelei, genialna interpretacja mikołajowego reniferka, naprawdę! A skarpetki wpasowały się w stylizacje idealnie ♥
Evelyn, również uważam, że jedynka jest lepsza, może dzięki bieli stroju. Prześlicznie ♥
W ogóle jesteście wszystkie takie twórcze, że aż zazdroszczę ♥
#67 15-12-2013 o 23h18
#68 15-12-2013 o 23h51
Jako, że coś mnie naszło na różowy (chodź nie lubię tego koloru) oświeciło, mnie że mimo mej nienawiści gram w różowej grze. Więc powstała personifikacja tej strony bardziej w moim widzeniu. Po prostu parodia pełna różu jak na normalnym wyglądzie tej strony. xD
Zapraszam na mojego bloga *Klik*
#69 16-12-2013 o 00h11
Asuu tylko czekałam aż dopełnisz tą stylizacje makijażem <3 Genialnie Ci wyszło, co już chyba mówiłam na pw xD No i tek kotko-wiewiórek (WIEWIÓRKA ;w; ), awww D:
Lupo Willy jak żyby, poznałam zanim przeczytałam kto to jest :,D
Ostatnio zmieniony przez nelumi (16-12-2013 o 00h12)
#70 16-12-2013 o 00h32
lupo, KOCHAM CIĘ, Depp w moim ulubionym wydaniuuuuuu, jak żywyyyyy ♥♥♥♥♥
#71 16-12-2013 o 07h09
lupo, AAA! O_O Genialny! Świetna stylizacja, tak dobrze odwzorowana, że nawet do cosplayów bym ją spokojnie wrzuciła! Genialne zastosowanie tego widelca, z którym nie wiadomo było co zrobić. Okulary, płaszcz, fryzura, rękawiczki, wszystko się zgadza! Piękne, piękne, PIĘKNE.
#72 16-12-2013 o 20h11
Widzę zimo-świąteczne klimaty tutaj panują, ja prezentuję być może niektórym już znaną królową śniegu
A to mój wesoły świąteczny duszek
A co do waszych strojów są zdecydowanie z efektem WOW, moje chyba nigdy nie osiągną takiej perfekcji.
Jeśli chodzi o flagę od razu domyśliłam się, że nie chodzi o Francję
#73 16-12-2013 o 20h37
Dziękuję nelumi. Jak obiecałam tak zrobiłam.
Co do poprzednich stylizacji to są po prostu genialne, zwłaszcza duchy świąt. W życiu nie wpadłabym na pomysł by coś takiego stworzyć. Gratuluję.
A teraz czas na Pana, którego raczej wszyscy znają.
Czy rozpoznajecie jedno z najlepszych przebrań króla popu w jego teledysku "Smooth crimminal"? Jeśli dalej ktoś nie wie kim się inspirowałam to Michael Jackson.
Kto nie próbował zrobić tak samo?
Jednak już tłumaczę trzy różne wersje. Pierwsza klasyczna z rewolwerem. Ma imitować dobrze znany karabin maszynowy z końcówki teledysku.
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Druga do sceny z mikrofonem, który jest przynajmniej podobny, aniżeli rewolwer do karabinu. xD
No i trzecia to moje rozbawienie z często widocznych niebieskich skarpetek Jacksona.
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Dziękuję za uwagę
Zapraszam na mojego bloga *Klik*
#74 16-12-2013 o 20h57
Genialny Michel- ach jakże podobny. Królowa śniegu również wspaniała, jasełka piękne. Willi również genialny. Śliczne te stylizacje.
#75 16-12-2013 o 21h11
Dziewczyny, jesteście niesamowite. Duchy Świąt, wszystkie świąteczne pomysły, Królowe Śniegu, genialny Willy Wonka - Wow, uszanowanko I puchar dla Asuu za bezbłędną personifikację strony MF i wiecznie żywego Michaela Jacksona. Nie mogę się na te wszystkie pomysły napatrzeć Brawo.