nivata Jeju, ta królowa lodu jest CUDNA! ♥ Strasznie mi się podoba kolorystyka, makijaż, fryzura, elementy użyte w stylizacji..Wszystko jest idealne! <3
#1 soowon defender
Strony : 1 ... 40 41 42 43 44 ... 47
nivata Jeju, ta królowa lodu jest CUDNA! ♥ Strasznie mi się podoba kolorystyka, makijaż, fryzura, elementy użyte w stylizacji..Wszystko jest idealne! <3
nivata Zarówno Królowa Pszczół oraz lodowa stylizacja jest genialna
lumire Ta motylica jest cudowna, aż chciało by się taką złapać
Rosette Wow! stylizacja po prostu Boska
Chylę czoła dziewczyny
No.. a ja przychodzę tu z stylizacją, którą mam i mam. Aż w końcu postanowiłam ją pokazać i tu xd
Inspiracja Drzewem
Ostatnio zmieniony przez Nerra (11-04-2016 o 16h24)
nivata - twoja lodowa pannica jest przepiękna. Kolory są idealnie dobrane, wszystko składa się na perfekcyjną całość i ah, no napatrzeć się nie mogę *_* A do tego jeszcze ten prześliczny makijaż. Cudo.
Nerra - twoje drzewo jest świetne, choć jak na mój gust troszkę za mało "liściaste". Trochę mało zieleni, a przecież wiosnę mamy!
Ja przydreptałam z moim chińskim smokiem wodnym. Chyba. Właściwie to założyłam miss ten pasek i stwierdziłam, że fajny, trzeba coś do niego dobrać I w ten sposób powstał smok, o.
EDIT: W dwóch wersjach kolorystycznych, bo się zdecydować nie mogę
Ostatnio zmieniony przez Mikacz (11-04-2016 o 18h33)
Nerra piękne drzewo! Pień i liście są oczywiste, świetnie to wszystko połączyłaś!
Mikacz druga wersja zdecydowanie bardziej mi się podoba, kolory lepiej ze sobą grają. Ale ten smok jest cudowny! Wszystko pięknie dopasowane, łącznie z makijażem, a makijaż przecież robi ogromną robotę w stylówkach. <3 Brawo!
jeju jakie macie piękne kreacje! szkoda że ja nie mam pomysłu na coś równie szalonego jak te Wasze cudeńka
Ten smok jest genialny w każdym calu! Serio, wygląda fenomenalnie! Makijaż rewelacja, nie mogę się napatrzeć. Wersja druga jak dla mnie lepsza, ale ta pierwsza też "ma moc"
Gdyby wiosna była zwierzęciem to na pewno byłaby sarenką. ;D Makijaż jest śliczny!
Tak piękna ta stylizacja!
Nerra- tą drzewiastą stylizację już widziałam, ale nadal mnie zachwyca:P Cudna twarz!
Mikacz- BOSKI smok!!! Też uważam, że druga wersja lepsza, jakoś tak 'spójniej' wygląda:P Wielki szacun za pomysł i wykonanie!
Shiawase- cóż za śliczna wiosna Od razu robi się weselej, gdy się na nią patrzy.
Moja stylizacja przedstawia lilię wodną, co prawda jest trochę nie udana, ale jak się przymknie lewe oko, zmruży prawe i przechyli głowę jakoś to wygląda
Nie potrafie dodac zdjecia, za stara jestem na takie rzeczy. Moja jest inspirowsna calypso/ tia dalma
Moja stylizacja związana jest z pogodą w kwietniu, trochę wiosny, trochę zimy
Jak dla mnie to jest bardzo ładne
Mikacz, ten smok to mistrzostwo, jak pierwszy raz go zobaczyłam, nie mogłam pozbierać szczęki z dywanu. Zwłaszcza zachwyciły mnie te oczy na drobnej pociągłej twarzy, takie duże i ukośne, niesamowicie pasują do tematu całości.
Shiawase, zrobiłaś jednego z najsympatyczniejszych jelonków na MF ♥ Ta buźka jest taka przerozkoszna! Uwielbiam takie radosne make-up'y, od razu człowiek sam się uśmiecha
Fava, tyś dostała ode mnie komentarz na temat lilii, zanim na forum napisałaś, że to lilia, więc nie będę się powtarzać *hipster*
Ja szukając pomysłu co zrobić ze swoimi kolorkami z Loteriady, i pierwsze skojarzenie, jakie mi się narzuciło, to japońskie tatuaże rybek koi. Idąc więc tym tropem, zrobiłam coś, co nie przedstawia takiego tatuażu, ale zdecydowanie czerpie z niego inspiracje.
Link do zewnętrznego obrazka
Czo te tatuaże?! --->
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Ostatnio zmieniony przez Rosette (03-05-2016 o 15h03)
Rosette- świetna stylizacja! Niezły pomysł (sama nigdy bym nie wpadła ) i cudne wykonanie Próbowałam kilka razy zrobić coś z tą bluzką, ale o efekcie lepiej nie wspominać... Za to tobie wyszło bosko!
Moja stylizacja przedstawia Meduzę, chciałam ją zrobić od dość dawna, ale dopiero teraz jakoś się udało
Śliczne
Skomentowałabym je profesjonalnie, ale nie umiem
Nati402 - ładne połączenie, taki fiolet zawsze kojarzy mi się z zimą, ale kwiatki przełamują tę zimną aurę. Zrezygnowałabym tylko z tego pióropusza na głowie - raz że chociaż kolor pasuje, tak naprawdę tematycznie nie pasi do niczego, a dwa - w tej stylizacji ta konkretna fryzurka wygląda bardzo uroczo, a jednak do takich zawieszek idących przez czoło nie pasują grzywki przesłaniające jeden boczek - tylko albo bez grzywki, albo taka pełna "grzywa" na całe czoło.
Rosette - omg, ale genialnie wykorzystałaś zestaw kolorków! Makijaż to majstersztyk. Aż brak mi słów. A poza tym świetne skojarzenie, ja bym chyba na to nie wpadła.
Fava - cudna meduza! Idealne wykorzystanie i dopasowanie elementów, tam wszystko pływa, unosi się w morskiej toni i faluje, te koraliki od Maoryski dopełniły chyba dzieła. A makijaż jest boski.
Ja przychodzę ze stylizacją, do której natchnęły mnie żurawie origami z zeszłych nowości.
Jak tylko pojawiła się ta fryzurka, chciałam zrobić coś tradycyjnie japońskiego, a potem Nine dodała te żurawie...
Zainspirowała mnie tradycja senbanzuru, czyli tysiąca żurawi origami połączonych nitką - jeśli złoży się ich aż tyle w ciągu roku, można poprosić o coś bogów. Tradycja została spopularyzowana przez Sasaki Sadako, która miała 2 latka, gdy zrzucono bomę na Hiroshimę, przez co potem bardzo chorowała. Chciała złożyć ich tysiąc, aby poprosić o zdrowie, niestety, umarła, zanim jej się udało. Podczas festiwalu Obon ludzie zostawiają takie połączone sznurkiem żurawie na jej pomniku w Hiroshimie.
Jako że Obon to letnie święto, chciałam użyć barw typowych dla letniego kimona (chociaż bardziej podobały mi się to jesienne w barwie pomarańczu i fioletu czy biało-granatowe zimowe) oraz jak najmniej rzeczy z tego samego zestawu, stąd niekoniecznie tradycyjne i bardzo współcześnie ozdobne obi.
Sorry, ale ten wasz style to chyba jakiś żart co to moda średniowiecza!? Choć nie żeby coś ubierajcie się jak chcecie, ale według mnie powinnyśmy ciągle wymyślać coś nowego i o TYM właśnie pisać /creative/ drogie panie.
Fava , tę meduzę akurat zauważyłam u Ciebie na profilu jak jeszcze ją składałaś (tak trafiłam jak zakładałaś elementy ) i efekt końcowy jest niesamowity, moja ulubiona meduza tutaj ♥ tym fajniejsza, że w końcu idąca w inny kolor niż bladoróżowy! Te oczki są fantastyczne, nie mogę się od nich oderwać
Saeniver piękna, delikatna, japońska laleczka. Śliczne kolory, osobiście sama z siebie nie chwytam się takich pastelowych żółtych (w ogóle nie używam żółtego w zasadzie) a w połączeniu z pastelowym zielonym i białym zebrała się naprawdę śliczna gama. Lubię tę sukienkę, przez to, że nie jest wściekle obcisła, daje bardzo autentyczne wrażenie. I te skarpetki! I spinka! Każdy detal doskonale pasuje do tematu!
PS
Nina140 napisał
Sorry, ale ten wasz style to chyba jakiś żart co to moda średniowiecza!? Choć nie żeby coś ubierajcie się jak chcecie, ale według mnie powinnyśmy ciągle wymyślać coś nowego i o TYM właśnie pisać /creative/ drogie panie.
Poznaję, to troll albo modnisia.
A stylizacje prześliczne
Fava
Genialnie odtworzona meduza, nie mam słów. Bardzo podoba mi się efekt ,,bombki", jaki uzyskałaś dzięki tej spódnicy. Dodatkowego plusa dostajesz ode mnie za delikatne parzydełka, bez których meduza nie miałaby racji bytu ;3
Saeniver
Przyzwyczaiłam się już do tego, że jak zabierasz się za około-historyczne stylizacje, to zawsze wychodzi z tego petarda o sporej sile rażenia. Ujęłaś mnie przede wszystkim kolorami. Czasami ma się wrażenie, że dziewczyny zapominają o fakcie, że orient to nie tylko mocne kontrasty czerwieni i kobaltu, a tu proszę- delikatność i klasa ^^
Sama przychodzę ze stylizacją zainspirowaną nieco ,,Parkiem Jurajskim", ale przede wszystkim samą sukienką, której nijak nie mogłam kreatywnie wykorzystać, zwłaszcza że z warstwami średnio się lubimy i nie potrafię się w nich odnaleźć ;3
Indżoj, oto poskramiacz T-rexów! :D
Ostatnio zmieniony przez Hetalia (09-05-2016 o 17h07)
Yyyy, Hetalia, ten pomysł jest tak niespodziewany, że nawet nie wiem, co powiedzieć. Nie wpadłabym na to, żeby zrobić tak, że miss niby siedzi na dinozaurze. Chociaż myślę, że jeśli zrobią kolejną część Parku Jurajskiego, pewnie do tego dojdzie i będą popylać na tyranozaurach (pomysł z wytresowanymi velociraptorami był TAK GŁUPI...). Ta ludzka główka w ręce dodaje całej stylizacji smaczku, jest cool xD
Ja przyszłam z kolejną japońską inspiracją. Oto uczennica w dziewczęcej wersji hakamy.
Z rzeczy dostępnych u Nine (nawet w Chinach) nie byłam w stanie ulepić wystarczająco wiernej historycznie góry, więc jest jak jest, ale i tak jestem zadowolona.
Era Taishou jest niezwykle klimatyczna i bardzo lubię ten setting w filmach, anime i mangach. A dziewczęce hakamy po prostu kocham, uważam, że są przeurocze, prześliczne, niesamowicie dziewczęce i to zdecydowanie moja ulubiona wersja japońskiego tradycyjnego kobiecego stroju (zwłaszcza z połączeniu z trzewiczkami). Podobają mi się zarówno te tradycyjne, noszone w przeszłości, zwłaszcza w komplecie z wielką kokardą spinającą z tyłu włosy, i te współczesne, nieco bardziej kawaii.
garść inspiracji
Ostatnio zmieniony przez Saeniver (14-05-2016 o 10h25)
Nie znam tego stylu, ale bardzo ładnie
Stylizacja jest jak dla mnie bardzo ładna i świetnie oddaje ten styl. Przy okazji ta buzia jest mega urocza taka do zakochania się.
Ogólnie twoje pomysły na stylizacje i wykonanie są niesamowite Saeniver. Podziwiam cię!
Rosette Woow, jestem pod ogromnym wrażeniem! Cudowna stylizacja, a ten makijaż - ♥!
Saeniver Kocham japonię, a obie stylizacje są śliczne! Szczególnie podoba mi się druga.
Fava Idealnie odwzorowana meduza! Brawo!
Hetalia Genialny pomysł z tym, by miss siedziała na dinozaurze! Fajnie to wygląda.
*jeżeli kogoś z ostatnich 2 tygodni pominęłam, to przepraszam*
Ja przychodzę z inspiracją majem, lasem.