Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 39 40 41 42 43 ... 47

#1001 01-12-2015 o 18h41

Miss'Żółtodziób
...

Oczarowana pięknymi inspiracjami postanowiłam sama coś stworzyć. Pozwólcie, że zaprezentuję strój mojej miss: Raven z Młodych Tytanów.

//photo.missfashion.pl/pl/1/68/moy/53691.jpg

Ostatnio zmieniony przez Wiwien (01-12-2015 o 18h41)

#1002 01-12-2015 o 19h34

Miss'Żółtodziób
Lajkijana
...

Moją inspiracją był niedawno oglądany film z chińską księżniczką z tego powodu postanowiłam zrobić moją kreacja

//photo.missfashion.pl/pl/1/67/moy/53538.jpg

#1003 05-02-2016 o 23h50

Miss'Żółtodziób
...

@Saenivier - ta mnieszka jest prześliczna. Mam na myśli tą niewinną minę, oraz taki spokojny ubiór.

@Lakijana - kolorowo /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Początkowo miała to być styli na konkurs, ale ostatecznie nie wzięłam udziału i nie mam gdzie się pochwalić. A więc przedstawiam cyrkowca, trenerkę ptaków - w szczególności papug!

//photo.missfashion.pl/pl/1/72/moy/57552.jpg

#1004 24-02-2016 o 19h59

Miss'na całego
Mikacz
...

Strasznie lubię ten temat - niektóre inspiracje są naprawdę zaskakujące i wow, sama bym na to nie wpadła, serio. A już szczególnie mniszka Saeniver - jest piękna, jeż, dlaczego nie zauważyłam jej wcześniej?

A ja przychodzę z moją Czarną Śmiercią. Trupia cera, atrybuty przepełnionych ciszą nocy, czerń, długonosa maska, świece (zamiast palonych na rogach ulic ognisk mamy krąg czarnych świec), urna - jak to urna, wiadomo, co siedzi w środku.
Proszę państwa, oto Dżuma!

//photo.missfashion.pl/pl/1/74/moy/58672.jpg

#1005 24-02-2016 o 20h38

Miss'na całego
Pythia
...

Wow, bardzo mi się podoba! Genialnie wyglądają te świeczki otaczające kolumnę. Ogólnie zauważyłam, że ciężko zrobić stylizację z tymi nogami i kolumną tak, żeby różniła się znacząco od kompletu, ale tutaj to się zdecydowanie udało ^^
No i uwielbiam stylizacje bazujące na symbolach, w którym nic nie jest przypadkowe i wszystko ma jakieś znaczenie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1006 27-02-2016 o 11h49

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Świetne, Mikacz! Mega mi się podoba, ta sówka siedząca na kolanku tak słodka i tak pasująca! ♥

Ostatnio zmieniony przez nivata (27-02-2016 o 11h50)

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#1007 27-02-2016 o 21h01

Miss'Sensei
lillchen
Pani Fioletu i Pochodnych
Miejsce: KremLove

Brrr, aż mnie zmroziło od tej Dżumy!

#1008 27-02-2016 o 21h42

Miss'na całego
Hetalia
...
Miejsce: Va'esse deireádh aep eigean

Dżuma jest faktycznie genialna! Nie dość, że kreatywnie podeszłaś do tematu, to jeszcze znalazłaś oryginalne zastosowanie dla kolumny z nóżkami <3 Obsypałabym serduszkami, ale nie mogę...

http://i66.tinypic.com/16ay0id.jpg

#1009 06-03-2016 o 12h55

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

Parę dni temu postanowiłam wykorzystać pasiastą suknię i pokombinować z makijażami. Tak narodziła się Królowa Pszczół, puchata, pasiasta, przyjacielska matka wielu milionów. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

//photo.missfashion.pl/pl/1/75/moy/59288.jpg

Link do zewnętrznego obrazka

#1010 06-03-2016 o 13h05

Miss'wtajemniczona
Dasharia
...

O tak! Widywałam to cudeńko na defiladzie i nie mogłam wyjść z podziwu nadponysłowością i wykonaniem <3

https://cdn.shopify.com/s/files/1/1158/9490/collections/pennywise-collection-banner_1400x_e89e2ea8-cdda-4b5c-9467-fd50e5b47012_1400x.jpg?v=1509661904

#1011 06-03-2016 o 13h09

Miss'wow
MariaANTONINA
...

Bardzo podoba mi się dobór elementów i wykorzystanie dodatków, np. rękawki bluzki wyglądają jak paski, a zaszyte usta jak aparat gębowy pszczoły. Super! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

//photo.missfashion.pl/pl/1/64/gd/50864.jpg

#1012 12-03-2016 o 14h06

Miss'nieobczajona
lumire
...

Pozostając w owadzich klimatach zapoczątkowanych przez nivata (swoją drogą niesamowicie udane odwzorowanie pszczelej monarchini ♥), przybywam z moją motylicą!
Wszelakie dzienne i nocne piękności kocham i miłuję, więc postanowiłam stworzyć stylizację inspirowaną tym o to skrzydlatym cudeńkiem.

//photo.missfashion.pl/pl/1/75/moy/59598.jpg

#1013 12-03-2016 o 14h52

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

Woow, Lumire! Ja ci już pisałam odnośnie twarzy miss, która jest absolutnie piękna, ale całość... Genialna! Najlepszy, bezkonkurencyjna i jedyna inspiracja motylem, która jest naprawdę godna uwagi. ♥

#1014 16-03-2016 o 14h51

Miss'ok
Asla
...
Miejsce: Poznań

//photo.missfashion.pl/pl/1/75/moy/59762.jpg

Innspiracja, pora roku miedzy wiosna a resztkami zimy, kiedy to trzeba jeszcze dokarmiac zwierzątka a juzzzz...sie wszystko zieleni w promieniach pieknego wiosennego słońca....

(myslalam o zmianie koloru jej wlosow na zielony, ale niestety nie ma odpowiedniej barwy w salonie)

Ostatnio zmieniony przez Asla (16-03-2016 o 14h52)

Moje nicki : DarkCokolate, Ligine, Avenida, KePuczasta

#1015 17-03-2016 o 18h10

Miss'Sensei
Saeniver
...

lumire - ten motyl jest przepiękny, taki niezwykle delikatny, aż brak mi słów.

Asla - nie wiem, czy to zamierzony efekt, ale naprawdę fajnie wyszła Ci ta bladość pierwszych dni wiosny. Stylizacja jest w dużej mierze taka niewyraźna, jak resztki zimy, ale ożywiają ją zielone i kwieciste elementy. Podoba mi się :>

A jako że dzisiaj jest Dzień św. Patryka, patrona Irlandii, poczułam się w obowiązku zrobienia odpowiedniej stylizacji. Jest ona generalnie inspirowana kolorem zielonym (duh...) i koniczyną, za to fryzura miss to nawiązanie do fryzur, jakie tradycyjnie mają na występach tancerki stepu irlandzkiego (zwykle są to peruki). Chciałam jeszcze w tle wepchnąć harfę, symbol Irlandii w godle Wielkiej Brytanii, ale jakoś tak nawet na najniższej warstwie właziła na dłoń miss i nieładnie to wyglądało :|

//photo.missfashion.pl/pl/1/75/moy/59785.jpg

A żeby nie było jej samotnie, dorobiłam jej zielonego partnera - melancholijnego tancerza w stukających butkach do stepu irlandzkiego :P

//photo.missfashion.pl/pl/1/75/moy/59786.jpg

https://photo.missfashion.pl/pl/1/104/moy/82627.jpg

#1016 19-03-2016 o 00h11

Miss'wow
MariaANTONINA
...

lumire Twój motyl jest tak piękny, że aż zapiera dech w piersiach. Jest taki przestrzenny i przemyślany, aż ma się wrażenie, że wyfrunie zaraz z monitora i usiądzie na ramieniu! Bardzo podoba mi się makijaż, a uszy są uroczym dodatkiem, całość jest dzięki nim taka puchata! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Asla bardzo fajnie dobrałaś kolory, delikatne pastele mijającej zimy z intensywnymi żółciami i zieleniami wiosny w rozkwicie. Zwierzaczki są słodkie!

Saeniver Chciałabym, żeby po ulicach w dzień Świętego Patryka chodziły tylko takie pary, jak Ty tu stworzyłaś! Ruda panienka w zieleniach jest prześliczna, a kawaler z zieloną różą tylko udaje twardziela, na pewno cała impreza bardzo mu się podoba. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

//photo.missfashion.pl/pl/1/64/gd/50864.jpg

#1017 21-03-2016 o 21h04

Miss'ok
Asla
...

Trafilam w telewizji na jakąś bajkę, i tam byl temat "tęczowej wody" ta stylizacja jest wlasnie moim wyobrażeniem twj nazwy przeniesionym w swiat mody... Co o tym sądzicie?

Teczowa woda

//photo.missfashion.pl/pl/1/76/moy/60001.jpg

#1018 25-03-2016 o 17h11

Miss'Sensei
Rosette
And all that jazz...

nivata, o tym, że Królowa Pszczół odebrała mi mowę, to chyba pisać nie muszę, bo to się samo przez się rozumie. Każdy element jest starannie dobrany i podkreśla temat stroju. Troszkę szkoda, że na tych czarnych skrzydełkach wzorki się układają w czaszki, ale taki ich urok i nic się nie da poradzić. Natomiast chciałam jeszcze się tu pozachwycać nad jedną Twoją poprzednią stylówką, czyli Smoczym Skarbem. No nie mogę o niej zapomnieć, majstersztyk połączenia kolorów z pomysłem. W ogóle masz teraz wenę o którą zielenieję z zazdrości, bo Twoje ostatnie stroje są niesamowite, i ej weź mi daj trochę :x

lumire OMG, WSPANIAŁY MOTYL! To futerko na szyi i bufiaste rękawy! To najlepsze zastosowanie dla tych rękawów, jakie miałam okazję tutaj oglądać. Kolory są boskie, a te ogromne czarne oczki + delikatny, ciepły uśmiech sprawiają wrażenie łagodności i delikatności. Fantastyczna inspiracja.

Saeniver, cóż za inspiracja, chyba jedyna w swoim rodzaju tutaj, bo osobiście nie pamiętam, by ktokolwiek tu pokazywał strój nawiązujący do dnia św. Patryka (chociaż to też może być moja skleroza). Genialnie dobrana bluzka lalki, te zielone kwiatuszki czy listeczki, z których jest złożona, do złudzenia przypominają koniczynki. Dodatkowo podoba mi się jak zielony strój z rudą czupryną i bladą karnacją pasują do kolorów flagi irlandzkiej.

Asla, tęczowa woda przeurocza <3 te wielgachne oczyska chwytają za serce /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png podobają mi się te delikatne, pastelowe kolory

A ja wracam teraz z moimi boskimi fantazjami i zapraszam was do przywitania się z mało znaną, majańską boginią księżyca i nocy, Awilix.

//photo.missfashion.pl/pl/1/75/moy/59742.jpg
//photo.missfashion.pl/pl/1/76/moy/60252.jpg

Awilix jest boginią wyznawaną nie przez Majów jako całość, ale przez konkretny ich odłam, Majów K'iche. Posiadali spore królestwo w Gwatemali, gdzie znajdywała się poświęcona jej świątynia i w zasadzie była czczona wyłącznie tam.

Niektóre podania przedstawiają Awilix również jako mężczyznę, chociaż są to mniej liczne źródła, które również niosą, iż Awilix w pewnym momencie przekształciła się w  Xbalanque'a. Ciekawostką jest, że oprócz sprawowania pieczy nad nocą i cyklami księżyca, uznana została również za patronkę Ullamaliztli, czyli... rytualnej gry w piłkę /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Każdy, kto oglądał znaną film animowany "Droga do El Dorado" doskonale wie, o której grze mowa. (Jedyną nieścisłość, jaką mogę wytknąć przedstawionej w nim rozgrywce, to ominięcie reguły, która mówiła, że piłka nie może dotknąć ziemi.) Zwierzęta, które były łączone z tą boginią, to jaguar- kot przypisywany nocy, oraz orzeł- kojarzony z księżycem.

Jednak jak wspomniałam, Awilix jest mniej znaną majańską boginią tych aspektów. Palmę pierwszeństwa w popularności niesie bowiem Ix Chel, bogini, która była również patronką tęczy (która powstawała przy opadach na żyzną glebę) kobiet w ciąży, narodzin, oraz medycyny. To przez aspekt poczętego życia połączono ją z księżycem. Natomiast pierwotna Majańska Bogini Ksieżyca przedstawiana była jako kobieta o trzech obliczach, niczym trzy fazy księżyca. Co ciekawe, również w majańskiej mitologii, rozmaitym boskim pierwiastkom odpowiadającym za noc i księżyc, dodawano jako towarzyszące zwierzę... królika, co od razu budzi moje skojarzenie z Chang'e i jej towarzyszem, Jadeitowym Królikiem /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Kilka wyjaśnień odnośnie elementów stroju: wąż wziął się z wizerunku Ix Chel, która przedstawiana była z wężem na głowie (co było nawiązaniem do apektu medycyny). Czarny kotek jako ten jaguar z nią wiązany oraz... szpony zamiast paznokci, pojawiające się na niektórych jej wizerunkach, nawiązujące do tegoż ssaka oraz nocnych łowów. Pióra na czole przypominają o jej drugim totemicznym zwierzęciu, orle.

Poniżej kilka ilustracji do tekstu oraz inspiracji, jakie mnie niosły przy układaniu stroju:

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

Dziękuję każdemu, kto przebrnął przez ten tekst. Podkreślam, że nie jest on dokładnym studium tej bogini, a jedynie ogólnie nakreślonym opisem! W kolekcji "Panteon Księżyca" pojawi się więcej bóstw, w swoim czasie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Ostatnio zmieniony przez Rosette (25-03-2016 o 17h32)

https://i.imgur.com/FCQgZyV.png

#1019 26-03-2016 o 13h49

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

DZIĘKUJĘ ROSETTE! ♥
Ale już tak sobie nie umniejszaj. Bardzo lubię zaglądać na Twój profil i sprawdzać, co nowego przygotowałaś, a Twoją majańską boginię księżyca wyczaiłam któregoś dnia w klasyfikacji i okropnie od razu mi się spodobała! To chyba jedyna znana mi stylówka, która tak pięknie łączy w sobie kobiece ciało i łapska wilkołaka bez potwornego akcentu. Dodatkowo całość jest taka spójna i kolory dobrałaś tak świetnie, no i te nóżki, wow! To jedna z moich ulubionych stylówek z Twojej szafy. ♥

#1020 26-03-2016 o 14h43

Miss'ok
Asla
...

Rosette, dziekuje ci bardzo /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png jesli chodzi o twoje stylizacje, to nie mam zamiaru nawet sie rozpisywać, wszystkie są cudowne! Juz jakis czas temu znalazlam twoj profil i co jakis czas go odwiedzam, strasznie inspirujące sa twoje kreacje!

Ja wczoraj dostałam w prezecie takiego pieknego rozowego lizaka w kształcie kwiatka - odrazu skojarzył mi sie on z jednym z "gadżetów" naszej miss... Jego właśnie uzylam so stworzenia nowej cukierkowo słodkiej rozowej kreacji :

//photo.missfashion.pl/pl/1/76/moy/60305.jpg

#1021 26-03-2016 o 18h29

Miss'Żółtodziób
...

//photo.missfashion.pl/pl/1/76/moy/60325.jpg

Nieoczekiwanie dla mnie, fanki ciemnych, eleganckich stylizacji, wkręcił mi się wesoły, Wielkanocny humor. I oto moja Miss Kurczaczek - żółciutka i kiczowata, a co! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#1022 28-03-2016 o 15h50

Miss'ok
Asla
...

@Hoshimuri - genialny kurczaczek /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png tylko chyba stoczył jakas walke o jajka ze takie ranu odniósł xd

Mnie ostatnio nakrecila feria barw, zw wzgledu na wiosne (przynajmniej tak mi sie zdaje)

Lizaczek - inspiracja: wiosna, kolory, slodkosci /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

//photo.missfashion.pl/pl/1/76/moy/60462.jpg

#1023 28-03-2016 o 16h23

Miss'Żółtodziób
...

A, rzeczywiście. xD Tak przywykłam do tego jej tatuażu, że nie zauważyłam go xP

A lizaczek podoba mi sie dużo bardziej, niż nasz strój Wielkanocny za jajka. Kolorowy, wesoły, ale nie przesadzony /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Chyba zakupię aż tą klatkę, bo świetnie sie komponuje.

#1024 28-03-2016 o 20h04

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

Kilka dni temu zrobiłam stylizację, która została zainspirowana trochę spódnicą z kuferków, a trochę wystrojem pokoi, które przeglądałam w internecie w poszukiwaniu natchnienia do udekorowania mojej sypialni. Dziś postanowiłam się swoją zamarzniętą, lodową panienką podzielić publicznie.

//photo.missfashion.pl/pl/1/76/moy/60083.jpg

//photo.missfashion.pl/pl/1/76/moy/60082.jpg

//photo.missfashion.pl/pl/1/76/moy/60499.jpg

Ostatnio zmieniony przez nivata (28-03-2016 o 20h04)

#1025 29-03-2016 o 13h29

Miss'wtajemniczona
Dasharia
...

Nivata - wpadam w niemy zachwyt, ilekroć Twoja stylizacja mignie na defiladzie. Jest absolutnie doskonała. Pięknie skomponowane kolory, idealnie dobrane ciuszki, no i ten makijaż, aaaaaaaach <3

https://cdn.shopify.com/s/files/1/1158/9490/collections/pennywise-collection-banner_1400x_e89e2ea8-cdda-4b5c-9467-fd50e5b47012_1400x.jpg?v=1509661904

Strony : 1 ... 39 40 41 42 43 ... 47