Jak to wszystko czytam to aż mi się słabo robi... Przeglądam swoje stroje i zaczynam popadać w obsesję czy przypadkiem ktoś nie stworzył podobnego kompletu? Stroje często się powtarzają, wybór nie jest nieograniczony, a pewne ciuchy po prostu pasują do siebie idealnie i wiele osób to zauważa. A nazwanie plagiatem podobnej fryzury to już jakaś kpina, biorąc pod uwagę, że fryzur na Halloween jest może z 16? Czy niektóre z was nie podchodzą zbyt poważnie do tej sprawy? To tylko gra, zabawa... Nie prawdziwe życie, gdzie plagiat np. pracy dyplomowej, albo jakiegoś wynalazku, może okazać się dla kogoś życiową tragedią. Chyba mamy tu do czynienia z nadinterpretacją tego pojęcia. Może warto na to spojrzeć z innej perspektywy? Czy to nie jest wyraz uznania, że ktoś zainspirował się waszą pracą? Poza tym! Mimo, że na forum jesteśmy tylko my - staruchy, to w tą grę w większości grają dzieci! Tak dzieci! Też kiedyś niby byłyście WOW. Oskarżanie 11-latki o plagiat, czy to jest poważne? Ona nawet nie wie co to jest i słusznie bo jest dzieckiem i to jest czas na beztroskę i zabawę, a nie na zgłębianie obowiązującego prawa. A co do tego, że temat ten nie ma służyć linczowi, (tylko czemu właściwie? sama jego nazwa na to wskazuje). Może nie wiecie, ale wypisywanie jakichś oskarżycielskich i nieuprzejmych wiadomości przez chmary osób to właśnie jest lincz... Czy właścicielka "skradzionego" pomysłu nie może załatwić tego sama lub po prostu no nie wiem... Odpuścić! Bo ona przecież już dostała nagrodę, a skoro wszyscy wiedzą, że praca innej miss jest tylko kopią to niech na nią nie głosują i problem z głowy. Pewnie teraz wszystkie mnie znienawidzicie i będziecie na mnie wieszać psy, ale trudno... Z pewnością nie będę się wdawać w dyskusję, chciałam tylko wyrazić swoje zdanie, jak każdy mam chyba takie prawo? Ktoś musi stanąć po drugiej stronie... Może to będzie dla niektórych głos rozsądku, choć wątpię, czytając niektóre pełne jadu wypowiedzi. Mogę jedynie wnioskować o usunięcie tego tematu z forum, na którym ponoć nie ma miejsca na agresję. Nie można rozmawiać o polityce i religii, ale lincz jest już dozwolony? Pozdrawiam serdecznie !