Dużo tych samych elementów + makijaż + kolorystyka... Zbyt wiele jak na przypadek, ewidentnie plagiat.
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1 ... 10 11 12 13 14 15
#277 19-02-2016 o 21h23
Obie stylizacje są podobne i to bardzo lecz przed ostateczną decyzją wypadało by zapytać osobę zainteresowaną co też o tym sądzi.
#278 19-02-2016 o 21h48
Skoro ten temat tak elegancko przypomniał mi o sobie, chciałabym was spytać o pewną panienkę, o której wybryku poinformowała mnie Nisia. Otóż, w jej opisie znajduje się kilka moich stylizacji. (I, o ile się nie mylę, dwie pierwsze stylizacje też są nie jej.) Podpisanych, oczywiście, jako jej! XD Dziewczę nawet się nie wysiliło, i nie poświęciło swojego jakże cennego czasu na wyszukanie u Niny konkretnych elementów, po prostu skopiowała z opisu! XD Klik.
Tydzień temu napisałam do niej PW w tej sprawie (No dobra, nie było bardzo konkretne, bo byłam zbyt rozbawiona, ale dawało do zrozumienia, że widzę, co ona wyczyniła! XD), a dziewczę wciąż nie odpowiedziało. Zero reakcji. xD Dodam, że wiadomość wyświetla się jako przeczytana.
Panienka niesamowicie mnie rozbawiła, nie zmienia to jednak faktu, że zwyczajnie nie wypada chwalić się cudzym jako swoim. No i co mam robić? :'D Nie przeszkadza mi to jakoś bardzo, ale dziewczę powinno wiedzieć, że tak raczej nie wolno... xD
Ostatnio zmieniony przez Pineapple (24-02-2016 o 16h02)
#279 19-02-2016 o 22h03
Zgłosić do moderatorstwa? Jeżeli napisałaś już prywatną wiadomość do wspomnianej użytkowniczki i sytuacji nie dało się rozwiązać polubownie, to chyba czas na dalsze kroki - patrz: kontakt z moderatorkami. Nie ma tu chyba nic więcej do dodania.
Ostatnio zmieniony przez Lillien (19-02-2016 o 22h32)
#280 19-02-2016 o 22h25
No cóż...nie da się zmusić kogoś by odpisał na pw.
Zawsze, można usunąć te "skopiowane" stylizacje.
#281 19-02-2016 o 22h29
A najlepsze, że nawet nie ma jak się zapierać, że to jej, bo są tam elementy od gwiazd, których ona nie ma xD
#282 19-02-2016 o 22h39
Ryczę, "miszczyni" zbrodni XD To tym bardziej - powinna dostać ostrzeżenia i jeśli nie zdejmie tych stylówek z opisu, bana. Po prostu. Stylówki są podpisane jako "jej", więc dla mnie to kradzież - bez zbędnego owijania w bawełnę.
Ostatnio zmieniony przez Lillien (19-02-2016 o 22h39)
#283 20-02-2016 o 21h29
Dopiero teraz to zauważyłam, rzeczywiście mistrzyni! XD Spadłam z krzesła, leżę. Pozdro z podłogi! xD Napisałam do niej drugą wiadomość, tym razem z wyraźną prośbą, żeby usunęła stylizacje z opisu. Wyświetla się jako przeczytane, dalej zero reakcji. xD
Ostatnio zmieniony przez Pineapple (20-02-2016 o 22h40)
#284 20-02-2016 o 21h47
Geniusz zua, nie ma co. Vader chyli czoła. xD
Btw. mam wrażenie, że ten dyplom za udział w konkursie też jest sfabrykowany: uno, że nie było chyba takiego konkursu, a dwa, grafika to chyba swego czasu była dostępna w "Goodies" jako tapeta... I jeszcze te podkradzione stylizacje... Kurczę, to się nazywa mieć kompleksy... O.o
#285 20-02-2016 o 22h24
Dyplom też jest wykonany przez nią chyba XD Po pierwsze raczej nie było takiego konkursu, po 2 to prawie komplet, po 3- rozmiar grafiki XD
#286 20-02-2016 o 22h25
Nie no, nie chce mi się w to wierzyć, ale masz rację! XDD Nie dość, że to tapeta z Goodies, to do tego jeszcze z kompletem China Girl z głównych misji (poziom 49)! Przyznajmy jej może oficjalnie order z ziemniaka, w końcu nie codzień trafia się taki geniusz zua - myślę, że się ze mną zgodzicie, taki talent, wow :'DD
Nie chciałam być wredna i nie byłabym, ale to mnie zniszczyło już doszczętnie - ten zastraszający brak przyzwoitości jednak trzeba trochę przystopować. Czekam na rozwój wydarzeń!
Ostatnio zmieniony przez Lillien (20-02-2016 o 22h33)
#287 20-02-2016 o 22h41
Lilien, stanowczo jestem przeciwna przyznawania jej orderu ziemionka - toć on sam jest synonimem kreatywności i epickości... chociaż przy tym "epickim" bym się chwilę zastanowiła
A tak już na poważnie: Faktycznie najlepiej poczekać na jej reakcję. Kto wie, może po prostu kapnęła się w opisie i napisała "moje stylizacje" zamiast "moje ulubione stylizacje innych miss". A może faktycznie z jakiś powodów (brak wiary w swoje możliwości, próba przyciągnięcia uwagi itd.) podpisała je jako swoje dzieła. Najlepiej byłoby jakby się sama na ten temat wypowiedziała, na co nie wiem jakie są szanse - w końcu tak jak pisała Pineapple nie odpowiada na wiadomości, a z tego co widziałam również na forum udzieliła się zaledwie raz.
#288 20-02-2016 o 23h01
Lil mi właśnie powiedziała o tym MISZCZU zbrodni i kwiczę XD Coś mi się nie chce wierzyć, że chciała pokazać listę ulubionych miss, skoro już sobie taki piękny dyplom strzeliła XD
#289 20-02-2016 o 23h11
Foxglove tak, jest to najbardziej prawdopodobna opcja. Ale życie już mnie nauczyło, że przy niektórych sytuacjach to właśnie niemożliwe jest prawdziwe, więc już zostawiam na to jakiś margines błędu
#290 20-02-2016 o 23h16
Twoja wiara w ludzi jest inspirująca
Wiecie co, mnie najbardziej zastanawia? Na ogół takie kwiatki widuje się u użytkowników, którzy dopiero co założyli konta. Dziewczyna nie jest tu od wczoraj, więc z leksza taka kaszanka D:
#291 21-02-2016 o 20h46
Haha, masakra ;D Nadal ma te stylizacje w opisie...co za ....-_-.
Dobrze, że przypadkiem na nią trafiłam i ją znalazłam, bo by tak kradła dalej xD
#292 22-02-2016 o 09h03
Nasza "miszczyni" zbrodni usunęła sobie opis. Nie da się zobaczyć plagiatu (nawet w galerii gwiazd). Maskuje ślady "zbrodni". XD Ogólnie to obie stylizacje są niemal identyczne, i byłoby tak, gdyby miss miała zdjęcie gwiazdy "Chiński bogini" (tak jak to już napisała Iremi ).
#1 soowon defender
#293 22-02-2016 o 10h18
Smolarka napisał
Nasza "miszczyni" zbrodni usunęła sobie opis.
Jesteś pewna? Mi wyświetlił się jej opis łącznie ze wszystkimi kradzionymi stylizacjami, czyli bez zmian.
#294 22-02-2016 o 10h23
Dasharia napisał
Smolarka napisał
Nasza "miszczyni" zbrodni usunęła sobie opis.
Jesteś pewna? Mi wyświetlił się jej opis łącznie ze wszystkimi kradzionymi stylizacjami, czyli bez zmian.
Naprawdę? Mi się nic nie wyświetla, a mam chrome. ;/
#1 soowon defender
#295 22-02-2016 o 10h33
Sprawdziłam na Chromie i na Firefox'ie. Bez zmian. Złodziejstwo nadal udokumentowane ^^
Może Ci się po prostu strona nie załadowała?
#296 22-02-2016 o 10h49
Dasharia napisał
Sprawdziłam na Chromie i na Firefox'ie. Bez zmian. Złodziejstwo nadal udokumentowane ^^
Może Ci się po prostu strona nie załadowała?
Nue wiem tego, ale już lepiej kontynuujmy romzowę o tym strasznym oszustwie.
#1 soowon defender
#297 22-02-2016 o 15h20
Lola886 napisał
Faktycznie, ciężko to nazwać zainspirowaniem się..to poprostu kiepska kopia pracy MariiANTONINY:( to musi być przykre uczucie, kiedy wkłada się swoje serce, czas i MM w zaprezentowanie czegoś ciekawego i oryginalnego, a potem ogląda się nieudolne kopie swojej ciężkiej pracy..bo ktoś wolał pójść na łatwiznę..
Vitalis, myślę, że powinnaś przeprosić i zmienić wystrój swojego wnętrza..
Choć nie angażuje się w konkursie deco,ani nie przykładam się do stylizacji mieszkania, to jednak całkowicie się z Tobą zgadzam. I podpisuje się pod tym co powiedziałaś.
siemanko loszki
#298 24-02-2016 o 14h31
A ostatnie 3 skopiowała od Pineapple - pewnie bym się nie zorientowała, gdybym bezpośrednio przed przejściem tutaj nie przeglądała opisu Ananasa
#299 26-02-2016 o 16h29
Jest to plagiat? Widziałam gdzieś podobne i chcę sprawdzić czy od nikogo nie skopiowałam
https://discord.gg/XyTtcas
#300 26-02-2016 o 16h57
KanapkaczusHighus
Pozwolę sobie zacytować fragment definicji plagiatu z Wikipedii...
W języku potocznym plagiat to kradzież utworu lub pomysłu. Jest nazywany kradzieżą intelektualną. Z definicji jest umyślny – plagiator (osoba, która dopuściła się plagiatu) przypisuje sobie cudzą twórczość, świadomie zataja źródło istotnych zapożyczeń.
Znasz już odpowiedź na swoje pytanie?