Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 2 3 4 5 ... 8

#51 16-09-2013 o 18h31

Miss'nałogowa
Winoa
Już nieważne ._.
Miejsce: Spójrz tam!

Zapewne jeszcze nie pisałam o tym wcześniej, ale chyba i tak już wszyscy zauważyli, że nie mam swojego stylu. Nadal go szukam, więc wypróbowuję nowe techniki etc. Aktualnie próbuję pracować z komputerkiem. Teraz wszystkie będą myśleć:
"-Co ta nienormalna w ogóle kombinuje?!"
Od razu powiem, że jeśli nie będzie mi szło to znowu zamienię to na coś innego (@Minionka, akwarele już były /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png) także Paululusia możesz poćwiczyć na mnie hejterostwo, zdobędziesz dzięki temu doświadczenie potrzebne na studia xD

No to wstawię chronologicznie robione prace ;_;
Moja pierwsza praca na tablecie... Nie oczekujcie za wiele T_T

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

Druga praca

Trzecia...

Robiona wczoraj wieczorem

I robiona przed chwilą

Jeszcze nie do końca ogarniam także... No, to tyle ^^

Ostatnio zmieniony przez Winoa (16-09-2013 o 18h31)

#52 19-09-2013 o 17h28

Miss'ok
Sarameda
...

A w jakim stylu czujesz się najlepiej? Kredki, akwarele, ołówki, pastele, farby? Ja proponuję Ci, bo sama rysuję już dość długo, abyś wybrała technikę, w której czujesz się najlepiej i najpierw na niej się skupić (ja akurat jestem rysowniczką głównie tradycyjną tj. kredki i ołówki). Nie patrz na innych, tylko rysuj to w czym czujesz się mocna.

Rysunki mają swój charakter, przyjemne dla oka, ale im więcej będziesz ćwiczyć tym one będą lepsze. ^=^

Bardzo podoba mi się styl w jakim rysujesz ludzi, jest on naprawdę oryginalny.

#53 20-09-2013 o 16h15

Miss'OK
Nana
(*‘ω‘ *)
Miejsce: Neverland~

Winoa napisał

Moja pierwsza praca na tablecie... Nie oczekujcie za wiele T_T

Druga praca

Trzecia...

Te trzy rysunki bardzo mi się podobają.
Co do tej czwartej to jakoś dziwnie mi ta postać wygląda, chociaż do końca nie wiem czemu, a piąta jest jakoś dziwnie pokolorowana jakby za jasno (szczególnie na twarzy trochę trudno zauważyć jej usta i nos) i dziwnie mi jej nogi wyglądają. Ale to tylko moja opinia bo może to jest dobrze narysowane,a ja się nie znam ^^''

//photo.missfashion.pl/pl/1/7/moy/5281.jpg

#54 21-09-2013 o 22h44

Miss'nałogowa
Winoa
Już nieważne ._.

Sarameda właśnie nie wiem w jakiej technice czuję się najlepiej, dlatego próbuję wszystkiego i liczę, że w końcu mnie "oświeci". A mówiąc wszystkiego mam na myśli nawet to co nie związane z rysowaniem np. plastelina/modelina, szycie, cosia typu laleczki voo-doo i inne takie, których nie umiem nazwać >_< Heh mam nadzieję, że nie skończy się to tak, że będę ściany malować ._____. Tak w ogóle to teraz sobie przypomniałam, że już pare osób mi mówiło, że charakterystycznie rysuję ludzi... I jakoś tak mi się przypomniał mój pierwszy rysunek ;_; Aż sobie powspominam.
Nana W 100% zgadzam się z Tobą w kwestii 4 pracy. Jak dla mnie to ona wygląda na jakąś opętaną xD

Jakaś taka mroczna mi wyszła o_o"

#55 25-09-2013 o 22h59

Miss'Fuzja
Paululusia
~ As long as I have a want, I have reason for living. Satisfaction is dead. ~
Miejsce: Sosnowiec

Okaay. xd
Nie chcę za długo przynodzasz, więc zadowolisz się takim małym gównem ^^

PRACA PIERWSZA
A więc pierwsza ci wyszła jeszcze ok, ale następne... katastroficzne, katastrofalne ! : c

PRACA DRUGA
Druga... Boosh... Ta twarz jest moim koszmarem. ><
Przez ciebie będzie mnie nękać :<

I widzisz coś nabroiła ?!
Zadowolona jesteś z siebie?!

Spokojnie...

1.....

2.....

3.....

4.....

5.....

Dobra starczy. Uspokoiłam się.

PRACA TRZECIA
Twoją trzecią pracę jak zobaczyłam, to moje pierwsze skojarzenie było takie:
"ćpunka w garsonce"
Nie pytaaj czemu bo jaa nie wieem!
To moje myśli. xd

PRACA CZWARTA
Hmm... Czwarta praca...

KOSZMAR!

Najkoszmarniejszy koszmar z krainy koszmarnych koszmarów z koszmarami!!
Fuu..

Byłam dla ciebie taka miła, hm... na koniec coś ciekawego..

PRACA PIĄTA
Piąta praca jest tak okropna, że bym nią przetykała kibel.
Przed moją śmiercią wspomnę, że to ta praca mnie zabiła.
Serioo.

A na deserek praca z następnego postu. W innych kolorach to by była idealna kopia mnie po nieprzespanej nocy. A nie wiem, czy jestem wtedy ładna czy nie, więc nie ocenię . xd

#56 26-09-2013 o 10h49

Miss'Żółtodziób
...

Prace na tablecie również piękne... Szczerze nie obraź się ale jak zobaczyłam tą trzecią to się przestraszyłam po tym jak dziewczyna blondynka mi wyskoczyła...

#57 02-10-2013 o 21h20

Miss'nałogowa
Winoa
Już nieważne ._.

Paululusia - dziękuję za opinię

@Minionka - ja się nie obrażam xD

Nie chce mi się nic pisać. Może kiedyś...

EDIT: Nadal nie chce mi się nic pisać /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/cool.png

Ostatnio zmieniony przez Winoa (02-10-2013 o 21h21)

#58 03-10-2013 o 19h11

Miss'Żółtodziób
...

Piękne. Ta pani z różowymi włoskami również śliczna. A już wspominałam, że ta okryta szalem pani przypomina mi twój rysunek z pierwszego posta?

#59 12-10-2013 o 21h07

Miss'nałogowa
Winoa
Już nieważne ._.

A rzeczywiście trochę przypomina mój wcześniejszy rysunek xD Chyba lubię rysować szaliki i płaszcze... Pewnie dlatego, że to tkaniny, a je trzeba dużo cieniować, a ja to wprost uwielbiam (to nic, że mi nie idzie xD)

A ostatnio jakoś tak nie miałam weny, więc postanowiłam narysować Erze z Fairy Tail.

Największym problemem dla mnie okazały się miecze. Narysować prostą linię, to dopiero sztuka! >_<

Ostatnio zmieniony przez Winoa (12-10-2013 o 21h08)

#60 15-10-2013 o 16h31

Miss'Sensei
dortnana
T.T
Miejsce: Czarna dziura...

Przejżałąm wszystkie twoje rysunki i muszę przyznać że coraz ci lepiej idzie. Ja nie wiem albo ja mam wrażenie albo czsami rysujesz i malujesz na odwal (bez urazy). Chce powiedzieć, że w niektórych pracach zapominasz o szczegółach, np. przedziałek na włosach, pod dolną wargą powinnien być mały cień bo inaczej usta wyglądają sztucznie. Musisz dużo obserwować swoją twarz w lustrze, dzięki temu lepiej będziesz rysowałą z pamięci. To są małe rady, które pozwolą ci lepiej opanować rysowanie.

Po za tym jak na 14 lat to naprawdę świetnie rysujesz. Planujesz iść do szkoły plastycznej? Od kiedy rysujesz?

#61 15-10-2013 o 17h55

Miss'OK
Metropolice
''Są takie dni, że same lecą łzy i myślisz że to wszystko to bezsens...''
Miejsce: Śląsk, Małopolska

Te prace na tablecie są naprawdę śliczne. Fakt że niektóre rzeczy nie wyglądają pięknie ale i tak ładniej rysujesz niż ja. Nie rozumiem czemu w temacie jest ''Zaglądasz na swoją odpowiedzialność'' chodzi o to że te prace są kiepskie? Chyba nie. Rozumiem że chodzi o to że można zemdleć jak się te cuda zobaczy. Czekam na następne cudeńka i życzę weny twórczej.

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ0d0HO3RuARU9WHeMn92t_yhnberNej2-BsqHd5kx4zetzw-KIlg

#62 15-10-2013 o 21h55

Miss'OK
Nana
(*‘ω‘ *)
Miejsce: Neverland~

Naucz mnie tak rysować, proszę D:
Wszystkie twoje ostatnie prace bardzo mi się podobają, chociaż twarz erzy trochę dziwnie wygląda, ale to pewnie dlatego, że nie jest w stylu anime.

Po za tym nie wiem czy już cię ktoś o to pytał, ale w jakim programie rysujesz? c:

//photo.missfashion.pl/pl/1/7/moy/5281.jpg

#63 16-10-2013 o 14h49

Miss'nałogowa
Winoa
Już nieważne ._.

Metropolice Tytuł tematu inspirowany pewnym zdarzeniem~ Kiedyś nie ćwiczyłam na wf-ie i wzięłam sobie teczkę z rysunkami i kartkami żeby się nie nudzić. Koleżanki chciały przejrzeć moje prace, więc im powiedziałam, że na ich odpowiedzialność.
Ja jak zwykle pełna kreatywności >_< Ale miło mi, że uważasz, że prace nie są najgorsze.

Nana Rysuję w Corel Painter Essential 4. Jest trochę zbyt skomplikowany jak na moje umiejętności, ale może kiedyś się w tym wszystkim ogarnę /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

dortnana Przyznam się bez bicia, że rzeczywiście czasem rysuję na odwal, ale to dlatego, że jestem na tyle leniwa, że mi się nie chcę. Rysuję dla przyjemności i czasem niezbyt interesuje mnie efekt, a sama frajda z tego, że sobie coś bazgrolę zamiast się wziąć porządnie do nauki i stać się porządnym człowiekiem >_< Czy pójdę do szkoły plastycznej, tego jeszcze nie umiem powiedzieć, bo jak to się mówi, całe życie przede mną. Chociaż prawdopodobieństwo, że tak się stanie jest raczej ogromne. A rysuję odkąd pamiętam. Mój pierwszy odnotowany i zachowany rysunek pochodzi z 2002 roku, więc można powiedzieć, że od 3 roku życia. Oczywiście zdarzały mi się przerwy w rysowaniu, ale mam nadzieję, że kolejny taki kryzys nie nadejdzie zbyt szybko /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png A co do obserwowania twarzy, dawno temu jedna z moich pierwszych nauczycielek plastyki przekonywała mnie do obserwacji wszystkiego i rzeczywiście to jest świetny sposób żeby zrozumieć zasady rysowania "przestrzeni", światła i cieni. Mam nadzieję, że twarz, dzięki temu będzie mi lepiej wychodziła.

#64 24-10-2013 o 19h05

Miss'Żółtodziób
Kaedes
...
Miejsce: Wrocław

Podobają mi się te rysunki.Są przepiękne.

#65 24-10-2013 o 19h42

Miss'Żółtodziób
...

Erza ładna tylko mi ten jej pseudo stanik nie pasuje... Jakoś tak dziwnie się jej oplata wokół klatki piersiowej i ma jakiś taki sposób zniekształcania piersi. Twarz też leciutko mi nie pasuje, ale ogółem całkiem ładne! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#66 17-11-2013 o 16h25

Miss'nałogowa
Winoa
Już nieważne ._.

Jakoś ostatnio nie mam pomysłów na rysunki ;( I robię wszystko na odwal bo nie mogę tego "poczuć" :<

Ale i tak szkoła to chyba najlepsze miejsce do rysowania xD Oto moja praca z dwóch wf-ów i godziny wychowawczej.

EDIT
Z weną nadal u mnie krucho :< Ale odwiedzając rodzinę <i nie mając nic specjalnego do roboty> maznęłam parę prac. Tylko, że gdzieś mi się zapodziały xD Póki co, mam jedną, a jak znajdę resztę to wstawię.

#67 18-11-2013 o 15h53

Miss'Żółtodziób
...

No trochę mnie tu u ciebie nie było ^^
Ostatnio nam pokazane są piękne według mnie najlepsza do wymyślania rysunków jest przyroda gdyż mam trochę tego doświadczenia z rysowania w szkole tak po karteczce /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Pani z szwami piękna tylko mam nadzieję, że to nie ty... Ta pierwsza praca dziewczynki metodą ołówkową (xD) piękna, a druga z tymi oczami jakiś demonów bardzo pomysłowa ^^

#68 18-11-2013 o 16h46

Miss'nałogowa
Winoa
Już nieważne ._.

Minionka  /modules/forum/img/smilies/bimbo/malheureuse.gif Tak się cieszę, że Cię widzę \(^-^)/ Nawet nie wiesz jak miło jest widzieć, że ktoś od czasu do czasu do mnie zajrzy :3 Dziękuję za twoją opinię. Czerpanie inspiracji z przyrody... Spróbuję /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
Tak swoją drogą jestem chora więc mam cały tydzień na nic nie robienie(rysowanie) w domu.

A teraz zacznę od moim zdaniem najgorszej pracy, jedyne co w niej dobre to dłoń (chyba najlepsza jaką kiedykolwiek narysowałam):

Tego raczej nigdy nie skończę...

I jeszcze praca robiona do "Narysuj osobę nad tobą"

#69 18-11-2013 o 17h27

Miss'Żółtodziób
...

Rączka piękna faktycznie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Ten ostatni kolorowy elfik bardzo mi się podoba. W sumie przypomina mi to wróżkę władającą mocą tęczy czy coś w ten deseń. Ale takie z tej strony wydają się oklepane typu wróżka tęczy, wróżka koników, wróżka słodyczy i tp. Ale zostańmy przy dobrej stronie tego rysunku.
Wiesz kiedy tylko z powrotem mi mf włączyli to zaglądnęłam czy z powrotem tu jakiś prac nie ma, bo twoje to chyba najbardziej lubię z całego forumu. Niektóre nie są doskonałe, niektóre są i za to cię kocham.
Oj skończysz, skończysz... I ja tego dopilnuję Mvahaha! xD

#70 22-11-2013 o 16h12

Miss'nałogowa
Winoa
Już nieważne ._.

No więc, ja nadal chora, ale w między spaniem, leniuchowaniem i nie robieniem nic konkretnego znalazłam chwilkę żeby coś narysować ^^

PS do Minionki Czuję się taka dowartościowana ^^

#71 23-11-2013 o 14h46

Miss'całkiem całkiem
Liska
"Coś, co się raz straciło, nigdy nie wraca."
Miejsce: Paris

Jejkuu, Twoje prace są tak strasznie urocze, że się rozpływam XD Osobiście nie posiadam za grosz talentu plastycznego, więc nie powiem Ci, co jest dobrze a co źle, jednakowoż bardzo podobają mi się rysowane przez Ciebie stopy. Ale to musiało zabrzmieć xDDD

#72 24-11-2013 o 21h47

Miss'nałogowa
Winoa
Już nieważne ._.

Stopy? STOPY? To na pewno do mnie? Jak na razie, na te wszystkie rysunki narysowałam tylko 13,5 stopy (tak, policzyłam xD) i żadna nie wygląda zbyt dobrze... Ale cieszę się, że się podobają moje "urocze" rysunki /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Mam nowe prace. Tak, dokładnie, więcej niż jedna. W sumie mało czasu je robiłam, więc mam nadzieję, że jakoś wyglądają.

#73 25-11-2013 o 13h52

Miss'Żółtodziób
...

Dwa żywioły coś pięknego, a rudzielec ma wprost cudne oczy lepiej już chyba być nie może. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Osobiście to mi ta pani z pięknymi oczami przypomina Yuuki z VK.

#74 26-11-2013 o 15h42

Miss'na całego
Nataaa
...
Miejsce: Szukasz kogoś do RPG a nikt się nie chce zgłosić? Napisz do mnie na rozpatrzę propozyję ;*

Więc tak. Przybyłam tu ja! Możecie teraz chować się w chlebakach i błagać o nie hejterowanie waszych prac. Buahahahahah! >:3

Teraz miła Nataaa:
Bardzo podobają mi się twoje prace, nawet jeśli nie są za idealne. Oczka rysujesz/malujesz/i nie wiem co ty tam jeszcze robisz (xD) genialnie! Usta także są cudowne. Zakochałam się w twoich chibi bo to u nich są te wielkie oczyska, które ja tak kocham ;*
Tego obrazka z tym rudzielcem z kwiatami we włosach nie mogę się przyczepić. Rysuj takich więcej, bo najwidoczniej masz talent, dziewczyno!

I trochę gorsza strona:
A ja mam do czego się przyczepić, a ja mam do czego się przyczepić >:3 W niektórych rysunkach/malunkach twarze to po prostu KATASTROFA. Sama nie umiem lepiej, ale ciii! >:I Lubię się przyczepiać do innych, gdy sama mam za uszami xD
Albo niektórych postaci oczęta to także MASAKRA, ale jeśli w następnych pracach będziesz się bardziej wzorować na tych "lepszych" to wyjdzie ci o niebo lepiej!

Wiem, że już nie chcesz, abym komentowała ci ten wątek ;-: Na osłodę kup sobie na mój rachunek czekoladę z Biedronki, kochana! @.@

Ostatnio zmieniony przez Nataaa (26-11-2013 o 15h42)

#75 03-12-2013 o 11h29

Miss'nałogowa
Winoa
Już nieważne ._.

Przeżyłam coś strasznego o_o Miałam obrazek, a nie miałam internetu, a tak bardzo chciałam coś wstawić ;_; Straszne uczucie.
Ten hejt wcale nie był straszny xD Sama prawda i to jeszcze w takiej delikatnej formie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Powiedzmy, że gorsze rzeczy się słyszało /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Ale czekoladę sobie wezmę. Skoro stawiasz...

Yuuki? Ja jakoś jej tam nie widzę, ale możliwe /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Ostatnio zmieniony przez Winoa (07-12-2013 o 15h52)

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 2 3 4 5 ... 8