Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 ... 5 6 7 8 9 ... 71

#151 31-07-2013 o 22h50

Miss'nieobczajona
Mała
...

Ekstra! Oczywiście, buty mają nieco zbyt długie cholewki, a pas był rysowany jeszcze w starym stylu z tym pogrubionym na brązowo konturem, ale całość wygląda świetnie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png I jeśli ktoś oglądał "Hakuouki Shinsengumi Kitan", od razu wie, że Saito   /modules/forum/img/smilies/coeur.gif

#152 31-07-2013 o 22h55

Miss'wow
Kaiken
...

Saito! Świetnie, jestem zachwycona. Wyszedł ci przecudnie!
Pamiętam, że 1 sezon tej animki wciągnęłam w jedną noc /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#153 31-07-2013 o 23h20

Miss'Żółtodziób
...

Trochę wstyd dawać taki instant cosplay, ale może ktoś lubi "Loveless". Co prawda, Ritsuka ciągle jest inaczej ubrany, więc miałam wątpliwości czy ktoś rozpozna... :C
Link do zewnętrznego obrazka Link do zewnętrznego obrazka

Taka fuzja z ubrań, które miałam w szafie.

Link do zewnętrznego obrazka

Kocie uszy czarne
naszyjnik i koszulka Mana (od gwiazdy)
spodnie Jeansy klasyczne
buty Birdi (od gwiazdy)
Narękawniki Wkinga

Ostatnio zmieniony przez Shio (31-07-2013 o 23h22)

#154 31-07-2013 o 23h22

Miss'nieobczajona
Mała
...

Nie jest źle, tylko pod spód wrzuciłabym czarny golf i wyglądałoby to o niebo lepiej. Buźka kawaii :3

#155 31-07-2013 o 23h24

Miss'Żółtodziób
...

Próbowałam z golfem, ale wtedy bandaże nie pasują. :< Może znajdę jakiś bez rękawów.

#156 31-07-2013 o 23h26

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Jest golfik bez rękawów dostępny na bank. ;D

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#157 31-07-2013 o 23h54

Miss'całkiem całkiem
Kaede
Królewna z drewna.

Od gwiazdy (Cameron Diaz) jest na pewno, a czy u Nine to nie byłabym taka pewna ^^

Z rozpędu zrobiłam jeszcze Shiranuiego, trochę nie do końca jest poprawny kolorystycznie, wykończenie spódnicy powinno być w kolorze szalika, ale niestety nie ma takiej wersji :3

Oryginał:

#158 01-08-2013 o 00h04

Miss'Żółtodziób
...

Kaede napisał

Od gwiazdy (Cameron Diaz) jest na pewno, a czy u Nine to nie byłabym taka pewna ^^

Z rozpędu zrobiłam jeszcze Shiranuiego, trochę nie do końca jest poprawny kolorystycznie, wykończenie spódnicy powinno być w kolorze szalika, ale niestety nie ma takiej wersji :3
http://img33.imageshack.us/img33/3116/6wzn.png

Oryginał:
http://moe.animecharactersdatabase.com/uploads/chars/4758-2057355160.png

Ekstra! Szkoda, że ten szalik musi być na przód przez co zasłania idealnie dopasowaną czarną koszulkę. Do tego pas przydałby się ciemniejszy, ale jeśli tylko taki był w zanadrzu to nie mam nic  do zarzucenia. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#159 01-08-2013 o 00h45

Miss'całkiem całkiem
Kaede
Królewna z drewna.

Dzięki /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Niestety, jedyny ogólnodostępny szalik, który by tu pasował, przy okazji nie zasłaniając bluzki, nie występuje w morskim kolorze :c Co do koloru paska - masz 100% racji, powinien być czarny lub ciemnoszary. Zapomniałam też o dołożeniu tatuażu i jednej części garderoby, więc cosplay idzie do poprawki, ale to już po finałach^^

#160 01-08-2013 o 00h48

Miss'Żółtodziób
...

Ryuuzaki Umi z mniej znanego anime Magic Knight Rayearth w zwykłym mundurku szkolnym i bez zbroi. Mam nadzieję, że choć trochę ją przypomina, bo padam już od tych poprawek i wydanej kasy xDD

Link do zewnętrznego obrazka         Link do zewnętrznego obrazka

Ostatnio zmieniony przez Misa (01-08-2013 o 01h00)

#161 01-08-2013 o 01h25

Miss'Złota
nelumi
Miejsce: Pomocnik moderatora

Nie było żółtej wstążeczki? :>
Ślicznie Ci wyszedł ten cosplay :3

#162 01-08-2013 o 07h39

Miss'na całego
kawajka
...

Troszkę krótsze buty byłby w sam raz, np. jasnowidzka, tylko nie wiem czy są niebieskie, bo nie pamiętam. Poza tym super /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png, a ja akurat anime znam /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#163 01-08-2013 o 08h06

Miss'Żółtodziób
...

Jejku, dziewczyny. Podziwiam was, że chciało się wam tak szukać i dobierać te stroje. Przecież u Nine jest tyle ubrań, a wy potraficie wyszukać i dopasować idealne. Jak wy to robicie?! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#164 01-08-2013 o 10h49

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

@Mitsuy
Mamy za dużo wolnego czasu i przeszukujemy wszystkie strony. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Misa napisał

Ryuuzaki Umi z mniej znanego anime Magic Knight Rayearth w zwykłym mundurku szkolnym i bez zbroi. Mam nadzieję, że choć trochę ją przypomina, bo padam już od tych poprawek i wydanej kasy xDD

http://img22.otofotki.pl/obrazki/hl29_umi1.gif         http://img22.otofotki.pl/obrazki/ry804_misa.png

Jak to z mniej znanego anime, ja UWIELBIAŁAM Wojowniczki z Krainy Marzeń. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Zwłaszcza odcinek z dziwnym źródełkiem, w którym wojowniczki spotkały to, czego się boją, czy tam nienawidzą. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Cosplay wyszedł ci dobrze, acz dałabym żółtą wstążkę i krótsze buciki.

#165 01-08-2013 o 13h44

Miss'Żółtodziób
...

Z tą wstążeczką to różnie. W anime np. miała podchodzące pod pomarańczowy kolor, więc taką wybrałam, ale buty może zmienię. Jasnowidzka niestety są na obsasie chyba i nie mają sznurowadeł. Jakieś inne propozycje?
Myślałam może czy nie zmienić włosów na nr. 503. Jak myślicie?

EDIT:

Tu mam już dylemat, bo zapomniałam o butach Many (Nany):

Link do zewnętrznego obrazka             Link do zewnętrznego obrazka

Ostatnio zmieniony przez Misa (01-08-2013 o 14h04)

#166 01-08-2013 o 14h54

Miss'Złota
nelumi
Miejsce: Pomocnik moderatora

2 bardziej mi się podoba, podeszwa w 1 jest dłuższa przez co i stopa wydaje się większa.

#167 01-08-2013 o 16h13

Miss'na całego
Masakra
Leśna Nimfa

A może włosy 70? Takie rozczapierzone jak na obrazku co podałaś.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/37830477/MF/homura.png
Wstępnie Homura z Madoki. Opaska mi zginęła we włosach, nie wiem czy im odcienia nie zmienić, a jeśli tak to na który D:
Bluzka + kokardka są tak wstępnie, mam kłopoty z dopasowaniem i nie wiem czy skupić się żeby bluzka pasowała czy kokardka, bo dwa na raz to nie za bardzo się da.

#168 01-08-2013 o 17h03

Miss'Żółtodziób
...

Masakra napisał

A może włosy 70? Takie rozczapierzone jak na obrazku co podałaś.

http://www.hdrank.com/images/upload/keyword/44/835/908.jpg

https://dl.dropboxusercontent.com/u/37830477/MF/homura.png
Wstępnie Homura z Madoki. Opaska mi zginęła we włosach, nie wiem czy im odcienia nie zmienić, a jeśli tak to na który D:
Bluzka + kokardka są tak wstępnie, mam kłopoty z dopasowaniem i nie wiem czy skupić się żeby bluzka pasowała czy kokardka, bo dwa na raz to nie za bardzo się da.

Spróbuję. Sprawdzę zaraz.

Bluzka niby pasuje z tym sweterkiem, ale kokarda by się przydała bardziej czerwona. Chyba była taka, choć nie wiem czy nie wpadała już w róż.

#169 01-08-2013 o 17h21

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

Nana z Elfen Lied

Link do zewnętrznego obrazka  //photo.missfashion.pl/pl/1/5/moy/3305.jpg

Nie mogłam znaleźć prostej, czarnej sukienki która miałaby podobny krój postanowiłam więc pokombinować z połączeniem spódnicy i bluzki. Cztery dni kombinowałam i oto efekt. ^^

#170 01-08-2013 o 17h34

Miss'Żółtodziób
Roza
...

To ja daję cosplay Ayuzawy Misaki z Kaichou wa Maid-Sama /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Strasznie trudno dobrać było cokolwiek, a już zwłaszcza makijaż.  /modules/forum/img/smilies/bimbo/goutte.gif Ale coś tam jest /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Oto bohaterka:

//photo.missfashion.pl/pl/1/5/moy/3306.jpg

//photo.missfashion.pl/pl/1/5/moy/3307.jpg

U, jakieś malutkie o_o

A to cosplay:

//photo.missfashion.pl/pl/1/5/moy/3308.jpg

//photo.missfashion.pl/pl/1/5/moy/3309.jpg

Bluzka: Koszula do jazdy konnej
Naszyjnik: Kołnierzyk z kokardką Szkoła 2
Okrycie wierzchnie: Marynarka klasyczna (nie było idealnie zielonego T.T)
Spódnica: Spódniczka Chiara
Skarpetki: Zakolanówki
Buty: Buty Szkoła 2012 (te białe) / Buty (brązowe)
Torba: Teczka Szkoła 2012

Fryzura: nr. 203 (lub fryzura bez grzywki 457; trudno cokolwiek znaleźć /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/hmm.png)
Grzywka: nr. 9
Kolor: nr. 22 lub 21

Mascara: nr. 219
Brwi: nr. 217
Soczewki: nr. 354
Usta: okropnie trudno znaleźć, ale można dać np. nr. 1010, ale bardziej 993 jak na obrazku /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Policzki: 369 (chociaż potrzebne nie są)

Mam nadzieję, że się spodoba. Ze spódniczką było najgorzej, ale Chiara choć trochę przypomina oryginalną spódniczkę Misaki /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ostatnio zmieniony przez Roza (01-08-2013 o 17h37)

#171 01-08-2013 o 18h08

Miss'Żółtodziób
...

Roza napisał

To ja daję cosplay Ayuzawy Misaki z Kaichou wa Maid-Sama /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Strasznie trudno dobrać było cokolwiek, a już zwłaszcza makijaż.  /modules/forum/img/smilies/bimbo/goutte.gif Ale coś tam jest /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Oto bohaterka:

U, jakieś malutkie o_o

A to cosplay:

Fryzura: nr. 203 (lub fryzura bez grzywki 457; trudno cokolwiek znaleźć /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/hmm.png)

Usta: okropnie trudno znaleźć, ale można dać np. nr. 1010, ale bardziej 993 jak na obrazku /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Mam nadzieję, że się spodoba. Ze spódniczką było najgorzej, ale Chiara choć trochę przypomina oryginalną spódniczkę Misaki /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Awww~! <3 Cosplay idealny. Nie mam nic do zarzucenia. Nawet fryzurka wydaje się być podobna. Bardziej podoba mi się 1 zestaw ze względu na buty. To moje osobiste zdanie.

#172 01-08-2013 o 18h11

Miss'Żółtodziób
Roza
...

Misa napisał

Roza napisał

Oto bohaterka:

U, jakieś malutkie o_o

A to cosplay:

Awww~! <3 Cosplay idealny. Nie mam nic do zarzucenia. Nawet fryzurka wydaje się być podobna. Bardziej podoba mi się 1 zestaw ze względu na buty. To moje osobiste zdanie.

Super, że się komuś podoba ^^ Mi też lepiej do gustu przypadł zestaw 1 /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#173 01-08-2013 o 18h14

Miss'na całego
Lucrecia
...
Miejsce: somewhere in Wonderland

Roza, muszę przyznać, że świetny cosplay Ci wyszedł, mimo że marynarka nie jest soczyście zielona, to kształt ma bardzo zbliżony do oryginału. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

https://media0.giphy.com/media/fwiCi6H3PKrYWDQ77P/source.gif

#174 01-08-2013 o 18h18

Miss'Żółtodziób
Roza
...

Lucrecia napisał

Roza, muszę przyznać, że świetny cosplay Ci wyszedł, mimo że marynarka nie jest soczyście zielona, to kształt ma bardzo zbliżony do oryginału. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Mnie okropnie bolało, że nie było tak zielonej marynarki :< Ale dobrze, że chociaż kształt pasuje, to uff. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#175 01-08-2013 o 21h10

Miss'nieobczajona
Mała
...

Mi też się podoba, naprawdę cudny cosplay *o* Zerknęłam i od razu wiedziałam, że Misaka /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Tylko rumieńców brakuje /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 ... 5 6 7 8 9 ... 71