Sartani, co prawda filmu nie widziałam (jeszcze!) ale kojarzę postać z trailera i przyznaję, że świetnie ją odwzorowałaś. Fajny pomysł na zrobienie ubrudzonego dołu - bardzo kreatywne podejście xD
Hetalia - właśnie tak wyobrażałam sobie Cahira z koszmarów sennych Ciri. Taki tajemniczy, mroczny, potężny i pozbawiony emocji... Co prawda postać, jak sama zauważyłaś, okazuje się być zupełnie inna (jak na mój gust Cahir to po prostu sierota i patałach, jakoś go nie trawię xD), ale mimo wszystko pierwsze jego opisy jako nieczułego rycerza zdeterminowanego wykonać rozkaz bardzo pobudzały wyobraźnię - świetnie go ujęłaś, idealnie wręcz. Jest majestat, jest moc :3
Nerra - haha, no faktycznie xD Ale, chociaż nie znam postaci, to patrząc na gif mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że cosplay, prosty czy nie, jest udany - postać wygląda identycznie ^^
Hildee, a ja nadal nie miałam okazji obejrzeć, kurczę blaszka. Może w weekend Tak czy inaczej - odzworowałaś go... wzorcowo! Bardzo podobają mi się włosy i wykorzystanie nowej maski. I makijaż - perfekcyjny!
To teraz ja i cosplay, z którego wykonaniem czekałam dłuuuuugo - uparłam się, żeby wykorzystać do niego rękawy od Maleficenty. Co prawda wśród tegorocznych nowości też pojawiły się rękawy, które by pasowały (może nawet bardziej...), ale i tak zostałam przy pierwszym zamyśle - podoba mi się ułożenie tych rękawów, trochę jakby unosiły się na wietrze lub na wodzie... i właśnie to drugie mnie przekonuje. xD
A zatem - oto Królowa Czarnej Kałuży, czarny charakter występujący w pewnym odcinku "Chojraka" (jedna z moich ulubionych kreskówek z dzieciństwa - miało się zryty beret... O.o). Te unoszące się za nią smużki i bąbelki odnoszą się właśnie do czarnej kałuży, przez którą wychodziła na ląd szukać ofiar.
Link do zewnętrznego obrazka
Kilka kadrów z kreskówki:
Kilka fanartów:
I niespodzianka - prawdziwe oblicze Królowej oraz druga wersja Miss dla porównania ^^
Ostatnio zmieniony przez Dasharia (28-10-2015 o 19h09)