Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 ... 23 24 25 26 27 ... 71

#601 25-10-2013 o 23h55

Miss'wow
Lillien
They call me The Vigilante

Ikuna, nie znam anime, ale wygooglowałam postać i podobieństwo jest naprawdę widoczne! Świetnie Ci wyszło ^^

Hildee, ciekawy pomysł. Nie znamy filmu, ale z Fox bardzo chętnie się z nim zapoznamy, bo obie uwielbiamy postapo historie! :D Natomiast zakochałam się po uszy w Twoim Edwardzie i szczerze mówiąc, nie potrafię się zdziwić, że podbił podium! Gratuluję raz jeszcze - tak przy okazji ;D

Miała być kontynuacja naszych cosplayów z Foxglove, oto i jest! :D

"Sleepy Hollow"
Ichabod Crane i Katrina Van Tassel

//photo.missfashion.pl/pl/1/13/moy/9766.jpg

Refy:

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

Ten cosplay dał mi w kość! Ponieważ gra posiada bardzo ograniczoną ilość ciuchów w paski, a ja się uparłam na zrobienie akurat TEJ kultowej sukienki Katriny - mam nadzieję, że jakoś to mimo wszystko wyszło! ^^"

Ostatnio zmieniony przez Lillien (26-10-2013 o 00h27)

//photo.missfashion.pl/pl/1/71/moy/56702.jpg

#602 26-10-2013 o 00h22

Miss'OK
Ikuna
:>
Miejsce: Nibylandia

Lillien uwielbiam Sleepy Hollow  /modules/forum/img/smilies/coeur.gif

Uszczęśliwił mnie Wasz cosplay /modules/forum/img/smilies/content3.gif
Katrina wygląda cudownie, wręcz idealnie, mogli by stworzyć więcej ubrań w paski ( Zwłaszcza dla takich arcydzieł jak Wasze stylizacje)
Ichabod Crane pieje z zachwytu uwielbiam Deppa, a ten film mogę oglądać cały czas i nigdy mi się nie znudzi, świetne wykorzystanie opaski szalone oko.

#603 26-10-2013 o 00h31

Miss'wow
Lillien

Ikuna - dziękujemy! Nawet nie wiesz jak miło nam się zrobiło, czytając Twój komentarz ^^ ciuchów w paski w grze jak na lekarstwo, więc postanowiłam zastąpić je po prostu białymi spódnicami. Jestem mega szczęśliwa, że jako fanka Sleepy Hollow uważasz, że wyszło aż tak dobrze! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Fox mnie też szczerze mówiąc zachwyciła wykorzystaniem tej opaski, w połączeniu z okularami wygląda naprawdę jak szkło powiększające!
Pozdrawiamy cieplutko - my, również fanki Sleepy Hollow ^^

#604 26-10-2013 o 01h13

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Faktycznie, ciuchy dobrane i połączone genialnie... Ale nie to mnie zachwyca, tylko makijaż i  włosy! No Katarina wygląda jak wyciągnięta z filmu, just wow! Oo

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#605 26-10-2013 o 01h42

Miss'wow
Lillien

Wow, Nivata, dziękuję! <3 Ciuchy mnie wymęczyły, ale układanie makijażu i włosów to była już sama przyjemność - fajnie, że takie małe rzeczy dają tak dużo w odwzorowaniu postaci :D bo szczerze mówiąc martwił mnie ten brak pasków. Też dlatego, że wprost uwielbiam Katrinę. Ona jest taka obok :D

Ostatnio zmieniony przez Lillien (26-10-2013 o 01h42)

#606 26-10-2013 o 15h06

Miss'wow
KimDallas
...

Pierwszy raz upodabniam moją misskę do jakieś innej postaci, więc proszę o wyrozumiałość /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png w założeniu miała wyjść Morticia Addams, ale to wam zostawiam głos w tejże sprawie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

//photo.missfashion.pl/pl/1/13/moy/9834.jpg //photo.missfashion.pl/pl/1/13/moy/9843.jpg

Ostatnio zmieniony przez KimDallas (26-10-2013 o 21h18)

#607 26-10-2013 o 15h45

Miss'wow
MariaANTONINA
...

Bardzo fajna Mortycja, od razu widać, za kogo się przebrałaś. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Moze dałabym tylko super krwistą szminkę, bardziej w kolorze ciemnego wina, ale i tak jest fajnie. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

//photo.missfashion.pl/pl/1/64/gd/50864.jpg

#608 26-10-2013 o 15h55

Miss'wow
Lillien

KimDallas, dokładnie, tylko bardziej krwista szminka i będzie już w ogóle wiadomo o kogo chodzi! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Myślałaś może o szponach czerwonych ze sklepu w miasteczku? idealnie by pasowały!

#609 26-10-2013 o 16h24

Miss'Żółtodziób
Nivrity
...

U mnie natomiast mniej mroczno dla odmiany /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png jak zobaczyłam te spiczaste niebieskie uszy w hallonine - nie mogłam się powstrzymać :

Neytiri z filmu Avatar:

//photo.missfashion.pl/pl/1/13/moy/9862.jpg

Niestety brak ogona... był wybór albo ogon albo niebieska skóra /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#610 26-10-2013 o 17h04

Miss'wow
Lillien

Ale świetny pomysł! Co prawda nie lubię tego filmu, ale faktycznie wyglądasz jak avatar /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#611 26-10-2013 o 18h58

Miss'towarzyska
YooSti
Don't judge a book by its cover...

//photo.missfashion.pl/pl/1/13/moy/9882.jpg

Spróbowałam swoich sił i stworzyłam cosplay Hauru.

http://i65.tinypic.com/x4kd4g.gif

#612 26-10-2013 o 19h08

Miss'Sensei
dortnana
T.T
Miejsce: Czarna dziura...

jejciu, pięknie. Świetnie powychodziły wasze cosplay`e aż miło ogląda się je.

#613 26-10-2013 o 19h36

Miss'wow
Lillien

HAURU! <33 Wyszedł pięknie, jestem zachwycona! Nawet taki piękniś z niego jak w filmie! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Ma wyraz twarzy dokładnie tak poczciwy jak on.

#614 26-10-2013 o 19h42

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

O kurde, Hauru jak malowany! : OOO Od razu widać, kto to, brawo!!

#615 26-10-2013 o 19h43

Miss'towarzyska
YooSti

Lil nawet nie wiesz jak się cieszę,że udało mi się go tak dobrze odwzorować i podoba się. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#616 26-10-2013 o 20h12

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

YooSti, Hauru jest idealny! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Od razu go poznałam bez oglądania reference obrazków. Naprawdę udało Ci się go oddać. I tak jak Lil mówiła, nawet buźka dobrana ^^ Naprawdę świetny cosplay.

//photo.missfashion.pl/pl/1/13/moy/10152.jpg
Ja natomiast uznałam, że skoro mają rogi w sklepie, to zrobię Wendigo. Wendigo to demon, który silnie powiązany jest z kanibalizmem. Przedstawiano go na ogół jako hybrydę człowieka i jelenia, z długimi szponami i czarną skórą. Wierzenia Indian mówią, że człowiek może zamienić się w Wendigo gdy zaczyna jeść ludzkie mięso. Wendigo kryją się w lasach i atakują ludzi, którym wyrywają serca i pożerają je.
Poza tym postać Wendigo pojawiła się w serialu "Hannibal", którego jestem gorącym fanem i właśnie reprezentacja Wendigo, którą w swoich delirycznych majakach widzi Will Graham była dla mnie inspiracją /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Dlatego to jest właśnie mój Hannibal-Wendigo, z zakrwawionym nożem w jednej z łap ;]

Ostatnio zmieniony przez Foxglove (29-10-2013 o 12h31)

#617 26-10-2013 o 20h17

Miss'towarzyska
YooSti

Fox jak dla mnie jest idealnie. A zdjęć się wystraszyłam (naprawdę)

#618 26-10-2013 o 20h48

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Dziękuję ^^ Jak zdjęcia Cię przeraziły, to nie oglądaj serialu ;] Jak on się pojawia to dopiero robi się strasznie D: W ogóle cała atmosfera jest przerażająca, a im dalej, tym gorzej /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

#619 26-10-2013 o 20h57

Miss'towarzyska
YooSti

Ojj zaciekawiłaś mnie z tym serialem,aż z ciekawości go obejrzę jeżeli jest dostępny na internecie. A że uwielbiam horrory,a ten wydaje się straszny-to nic innego nie pozostaje jak go obejrzeć.

#620 26-10-2013 o 21h13

Miss'wow
Lillien

YooSti, no pewnie, że się Hauru podoba - jest genialny! :D a że ja bardzo lubię filmy Miyazakiego, to nie mogę nie kochać Twojego cosplaya.
Co do Hannibala, jest straszny, w obrzydliwy sposób i taki psychologiczny - to, co dzieję się z Willem jest naprawdę okropne. Nam serial się podobał bardzo, ale kto wie, czy Tobie również przypadnie do gustu. Dużo zbrodni, jeszcze więcej zbrodni, dwa razy więcej morderstw ;)

Fox - Ty wiesz, że ja kocham Hannibala, a Wendigo jest creepy... świetnie Ci wyszło, nawet ta skóra jest przez przypadek taka lśniąca i o dziwnej fakturze.

Skoro dziś jesteśmy nie do pary, postanowiłam zilustrować opis z jednej z moich ulubionych książek, który zmroził mi krew w żyłach.

Meluzyna

Bruno Schulz "Sklepy Cynamonowe", Traktat o manekinach: Dokończenie :

" Znałem pewnego kapitana, który miał w swej kajucie lampę-meluzynę, zrobioną przez malajskich balsamistów z jego zamordowanej kochanki. Na głowie miała ogromne rogi jelenie.
W ciszy kajuty głowa ta, rozpięta między gałęziami rogów u stropu, powoli otwierała rzęsy oczu; na rozchylonych ustach lśniła błonka śliny, pękająca od cichego szeptu. Głowonogi, żółwie i ogromne kraby, zawieszone na belkach sufitu jako kandelabry i pająki, przebierały w tej ciszy bez końca nogami, szły i szły na miejscu... "

//photo.missfashion.pl/pl/1/13/moy/9906.jpg

Meluzyna była niegdysiejszą formą świecznika-lampy, którą wieszało się nad stołem w jadalni. Ponieważ miałam do dyspozycji tylko jedną pozę, postanowiłam z mojej misski zrobić stojącą lampę, zamiast wiszącej. Do czegoś też przydała się w ten sposób laska Maleficenty, której już myślałam, że do niczego nie wykorzystam ;)

Poniżej zamieszczam mój bardzo stary rysunek meluzyny z liceum, który wykonałam na użytek prezentacji maturalnej o baśniowych światach w literaturze.

Ostatnio zmieniony przez Lillien (26-10-2013 o 21h32)

#621 26-10-2013 o 21h36

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

Ale się zrobiło creepy. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Świetna Meluzyna i Wendigo, interpretacja własna jest imo dużo lepsza i bardziej przeze mnie doceniana, niż typowy cosplay. Atmosfera Halloween zagościła na dobre. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#622 26-10-2013 o 21h48

Miss'wow
Lillien

Dzięki Niv :D zaplanowałam dużo ciekawych pomysłów na całe Halloween i część z nich jest faktycznie interpretacją własną :) bardzo lubię bawić się w wyszukiwanie podobnych ciuszków, by cosplay był udany, ale chyba jeszcze większy challenge jest, gdy muszę jedynie w oparciu o pisany reference odwzorować daną postać. Faktycznie, dość creepy nam to dzisiaj wyszło... jutro będzie bardziej fabulous ;D

Ostatnio zmieniony przez Lillien (26-10-2013 o 21h49)

#623 26-10-2013 o 23h51

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

Are you ready? ARE YOU REEEEADY?!

Jeden z lepszych Czarnych Charakterów, które wypełzły z fabryki Disneya. To on namieszał w życiu przystojnego, hulaszczo żyjącego księcia i zamieni go w parchate żabsko. To on ma przyjaciół "po drugiej stronie" i to on śpiewa tak, że chce się poderwań do tańca! Moi państwo, przed wami Człowiek Cień, absolutnie przewspaniały (i totalnie Nie-Szarlatan) DOKTOR FACILIER.

//photo.missfashion.pl/pl/1/13/moy/9914.jpg

Koniecznie obejrzyjcie klip z filmu z jego piosenką - wymiata! http://www.youtube.com/watch?v=yZAY-78zhmw

#624 26-10-2013 o 23h56

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

CZEKAŁAM NA TO JAK KANIA NA DESZCZ.
Boże, to jest piękne. Niv wiedziałam, że dasz czadu i nie myliłam się. Twój Doktor Facilier jest bezbłędny, genialny, zabójczy, cudny <3 Jakbym mogła to bym go jak na tumblr zreblogowała, bo to jest czysta perfekcja cosplaya.
Padłam i już dziś nie wstanę. Jeden z lepszych czarnych charakterów Disneya <3

#625 26-10-2013 o 23h58

Miss'wow
Lillien

Matko kochana, genialny!! :D Uwielbiam "Księżniczkę i Żabę", w tym filmie wszystko jest takie nieszablonowe, plus, moje absolutnie ulubione bluesowe klimaty! <33 Doktor Facilier zgadzam się z Tobą w pełni, że jest jedną z najlepszych villains u Disneya :D
Genialnie Ci wyszedł! Nawet ma duchy za sobą! I tę genialną przykrótką kamizelkę! Zachwyciłam się <33

Ostatnio zmieniony przez Lillien (27-10-2013 o 00h03)

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 ... 23 24 25 26 27 ... 71