Dziękuję bardzo. Też ubolewałam nad tą kokardą do warkocza, ale trudno skoro nie ma takiej opcji. ^ ^''
Foxglove, dla mnie cosplay jest świetny. Odwzorowałaś jego żeńską wersję. To tak jakbyś pokazała - "Gdyby Gary był kobietą..."
Taka jest moja opinia.
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1 ... 8 9 10 11 12 ... 71
#226 07-08-2013 o 22h54
#227 07-08-2013 o 22h55
Tak właściwie to ja zobaczyłam płaszcz i cylinder i pomyślałam - To jest to! A jak już znalazłam fryzurę (którą nota bene uwielbiam), to mojemu zachwytowi nie było końca
Wtóruję Małej. Pomysł rękawa z tyłu jako kołnierzyka świetny (myślałam, że po prostu gdzieś w grze jest taki kołnierzyk do kupienia ^^)
Mała - haha, bardzo mi miło
Ostatnio zmieniony przez Foxglove (07-08-2013 o 22h56)
#228 07-08-2013 o 23h00
No, ewentualnie gdyby miał to być pełny cosplay Draculi, przydałyby mu się jakieś spodnie, ale bez nich też wygląda nieźle A kapelutek świetnie do tych włosów pasuje i przyznam, że ten strój podoba mi się najbardziej ze wszystkich Twoich stylizacji
#229 07-08-2013 o 23h03
A próbowałam ze spodniami i niestety wyglądało źle (a nakupiłam ich jak psychopatka i teraz mam pół szafy szarych spodni ). Więc uznałam, że babska wersja też przejdzie.
A dziękuję ^^ Dandysowaty styl strasznie lubię, ale gra ogranicza mnie żałosnym wyborem żakietów i żabotów :C Więc kombinuję inne style jakie lubię i sama noszę ;]
#230 07-08-2013 o 23h07
Mnie przygnębia mała ilość porządnych spodni, a też mam mnóstwo w szafie I od początku gry marzę, żeby zrobić cosplay Ulquiorry z "Bleach", ale ze środkami tu dostępnymi jest to awykonalne Chyba, że dadzą na gwiazdę jakiegoś satyra z czarnym futerkiem, to wtedy Drugi Etap Odrodzenia mogłabym zrobić xD
#231 09-08-2013 o 15h20
Nowość! Jeszcze jedna bohaterka Magic Knight Rayearth. Lubiana dość przeze mnie Presea:
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Link do zewnętrznego obrazka
Gołąbki są prosto ze krainy Cephiro, chociaż nie wiem czemu wybrałam limonkowe.
Ostatnio zmieniony przez Misa (09-08-2013 o 15h21)
#232 09-08-2013 o 15h31
Bardzo fajnie wyszło!
#233 09-08-2013 o 16h01
Świetne te cosplaye z MKR, Misa! Oglądałam to bodaj w gimnazjum na rtl 7, każdą jedną dziewczynę rozpoznałam bez zerkania na fotki porównawcze Ekstra!
#234 10-08-2013 o 02h08
Mój cosplay - ciekawe, czy ktoś rozpozna klasykę
Ostatnio zmieniony przez Kagira (10-08-2013 o 02h08)
#235 10-08-2013 o 13h06
Misa wygląda arcygenialnie *.*
It was a cold September,
Before the Indian summer,
That's the thing I remember,
When she gave me her number,
Went from station to station,
On a train 'cross the nation,
And the rain of November,
That's the time that we ended...<333
#236 10-08-2013 o 13h15
Serku, świetnie ci wyszło ^__^ Mimo wszystko jak będziesz w chinach to sprawdź tam dostępne szale, może któryś będzie jeszcze lepiej pasował. A jak zechcesz to ci nawet sprzedam patent na założenie dwóch na raz z tej samej kategorii x)
Kagira, pojęcia nie mam, daj obrazek jakiś xD
Ostatnio zmieniony przez Masakra (10-08-2013 o 13h16)
#238 10-08-2013 o 16h12
Nie kojarzę anime (mało oglądałam z taką kreską ;=; ) Ale podobieństwo widać duże. Cosplay śliczny :3
#239 10-08-2013 o 16h30
No jak można! Toż to Revolutionary Girl Utena, po samym cosplayu poznałam! Świetna robota Kagira. Zaiste klasyka, stare jak świat. Pamiętam jak jakiś czas temu chciałam sobie ją "odświeżyć" i makabrycznie denerwowała mnie scena wyciągania miecza z jej klatki piersiowej, powtarzana na upartego odcinek w odcinek ><
Ostatnio zmieniony przez Rosette (10-08-2013 o 16h31)
#240 10-08-2013 o 16h40
Hmmm... pomimo minispojleru chętnie się zapoznam z Anime
A cosplay świetny- jak zresztą wszystkie w tym wątku.
Muszę chyba coś przygotować bo to świetna zabawa
#241 10-08-2013 o 19h57
Super są te cosplay'e poszukam coś i może też takie coś zrobię ;D
#242 10-08-2013 o 22h08
Patrzę, podziwiam... ale kiedy chcę zrobić własny to zawsze czegoś nie mogę znaleźć : <
Dzisiaj i tak zaszłam daleko, bo to co mam teraz na sobie to wszystko co udało mi się zrobić żeby jak najbardziej upodobnić się do Vai'a w Yankee Rose. Tzn. sekwencję makeupową też wybrałam, ale nie zrobiłam, bo skoro i tak nie wyszedł mi cosplay... : ) Doh. Koszul nie ma, gitar nie ma...
Jak Wy to robicie, że zawsze widać tak ogromne podobieństwo? : D
#243 10-08-2013 o 22h11
Seeryouslee napisał
Patrzę, podziwiam... ale kiedy chcę zrobić własny to zawsze czegoś nie mogę znaleźć : <
Dzisiaj i tak zaszłam daleko, bo to co mam teraz na sobie to wszystko co udało mi się zrobić żeby jak najbardziej upodobnić się do Vai'a w Yankee Rose. Tzn. sekwencję makeupową też wybrałam, ale nie zrobiłam, bo skoro i tak nie wyszedł mi cosplay... : ) Doh. Koszul nie ma, gitar nie ma...
Jak Wy to robicie, że zawsze widać tak ogromne podobieństwo? : D
To nie do końca tak. Ja mam w zanadrzu cosplay, który jest tylko leciutko podobny do oryginału. Zależy od tego czy strój postaci jest typowy, codzienny lub spotykany w życiu przynajmniej raz. Wtedy i coś podobnego tworzy się dla takiej gry i robimy z tego mieszankę. Jeśli twoja postać ma taki wymagający strój, to się nie dziwię, że ci nie wychodzi, ale nie martw się. Pomyśl nad kimś innym kogo lubisz.
#244 10-08-2013 o 22h49
Faktycznie Misa... bo ja wychodzę z założenia, że jak już robię jakiś cosplay to musi on być w 100% zgodny z oryginałem i chyba za dużo oczekuję od całego tutejszego asortymentu : D ...I nie potrafiłabym, tak jak Wy, z pozornie mało pasujących rzeczy, zrobić czegoś co idealnie wkomponuje się w cały strój.
Posłucham jednak Twojej rady i popróbuję z innymi : ) Jak na razie wszyscy, których próbowałam zrobić, mają w swoim wizerunku jakiś szczegół, którego tutaj nie da się odwzorować: D
#245 10-08-2013 o 23h06
Jak już wyżej wspomniałam, niczym nie przypomina jej, ale i tak ją uwielbiam i chciałam ją upodobnić tak dobrze jak tylko mogłam. ^ ^'''
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Tak, ta słynna Sakura, która pogubiła swe pióra ze skrzydeł swoich wspomnień.
#246 11-08-2013 o 12h21
Misa co prawda poznałam bez spoilera ale myślę, że byłoby lepiej gdyby wszystko w jednym kolorze tzn.spódnica, spodnie itd.
Też chciałam wcześniej zrobić ten cosplay jednak wydaje mi się, że ta postać należy do tych, których nie da się idealnie odwzorować
#247 11-08-2013 o 13h03
nika2 napisał
Misa co prawda poznałam bez spoilera ale myślę, że byłoby lepiej gdyby wszystko w jednym kolorze tzn.spódnica, spodnie itd.
Też chciałam wcześniej zrobić ten cosplay jednak wydaje mi się, że ta postać należy do tych, których nie da się idealnie odwzorować
Już jedna osoba pisała, że lepiej dać spodnie w innym kolorze, bo będą się strasznie zlewać i ciężko będzie poznać, że ma je na sobie. Tak to jest, jak strój jest słabo odwzorowany, ale jestem fanką anime a te skrzydła idealnie pasują do cosplay'u, więc... jako tako wyszło. Ważne by robić coś z czegoś co się kocha i dobrze się bawić.
#248 11-08-2013 o 13h14
Spodnie były tego samego koloru wcześniej ale się zlewały ze spódnicą c:
Postać nie musi być idealnie odwzorowana , ważne jest to żeby dało się ją rozpoznać po stylu ubioru jaki nosiła, dodatków i ogólnie całokształtu :>
#249 11-08-2013 o 13h23
nelumi napisał
Spodnie były tego samego koloru wcześniej ale się zlewały ze spódnicą c:
Postać nie musi być idealnie odwzorowana , ważne jest to żeby dało się ją rozpoznać po stylu ubioru jaki nosiła, dodatków i ogólnie całokształtu :>
Szczególnie, jeśli strój jest tak nietypowy, że nawet w tej grze nikt nie wymyśli podobnego do zrobienia i wstawienia do sklepu. I jeszcze jest kwestia znajomości lub chociaż rozpoznania anime a więc i postaci. Swoją drogą anime nie należy do najbardziej znanych.
#250 11-08-2013 o 13h32
No właśnie c: W cosplay'ach tutaj właśnie to jest zabawą, że musisz się naszukać z wielu ubrań żeby w miarę dopasować do postaci. Tyle kompletów a wybrać trzeba 1 najbardziej pasującą rzecz.