Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 93 94 95 96 97 ... 161

#2351 16-10-2013 o 19h27

Miss'OK
Evelyn
陶磁器人形
Miejsce: Kraków

Też dostałam wiadomość z prośbą o głosy.

#2352 16-10-2013 o 19h50

Miss'Żółtodziób
...

Z deco oczywiście myszki na wyspie mnie zachwyciły i jeszcze parę innych mieszkań, ale zbyt wiele ich nie było... Przeważnie to co jest co tydzień w finałach.

Z miss te wpadły mi jakoś w oko. Życzę im powodzenia /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

//photo.missfashion.pl/pl/1/12/moy/9089.jpg

#2353 16-10-2013 o 20h11

Miss'Żółtodziób
...

Misa, też kibicuję przedostatniej.

Ale babuleńka z króliczkiem wygrywa, chcę ją na podium <3

#2354 16-10-2013 o 23h39

Miss'wow
Lillien
They call me The Vigilante

Szczerze mówiąc, nie potrafię zrozumieć powszechnego uwielbienia dla użytkowniczki Mikacz. Może jestem zgrzybiałą tradycjonalistką, ale kompletnie nie odpowiada mi ten styl, zaczynając na strojach a na makijażu i połączeniu ciemnej karnacji z rudymi włosami kończąc. Moim zdaniem jej stylizacja jest strasznie tandetna, za dużo się w niej dzieje. Ale to moje zdanie, podium przecież bywa kapryśne a w wielu wypadkach nawet niezrozumiałe /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Finalistki na dziś już ocenione i na daną chwilę najbardziej przypadły mi do gustu stylizacje Lucrecii i Kaprala /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png trzymam za nie kciuki!
Co do deco, pomimo niedociągnięć, o których kiedyś już z Fox pisałyśmy, nadal podoba mi się oszklony taras z mopsikiem na krześle. Myszy na bezludnej wyspie urocze, ale jednak na podium chętnie obejrzałabym nowe, dopracowane pomieszczenia, zamiast samych pomysłów z tzw. "jajem". To było fajne w przypadku Hildee, bo pierwsze i świeże - i może niech tak pozostanie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

//photo.missfashion.pl/pl/1/71/moy/56702.jpg

#2355 17-10-2013 o 00h38

Miss'wow
CharlotteYork
Wyzwanie to ubranie...
Miejsce: Ciemna strona księżyca

Link do zewnętrznego obrazka

A oto moja faworytka, podoba mi się kolorystyka i dbałość o szczegóły.

Ostatnio zmieniony przez CharlotteYork (17-10-2013 o 00h46)

#2356 17-10-2013 o 01h40

Miss'Sensei
dortnana
T.T
Miejsce: Czarna dziura...

Misa nie zauważyłam tej kolorowej pani. Czyżby się przebrała a może ja nie zauważyłam i przeleciałam? Ladnie dobrane ciuszki trzeba zajżeć i ją zobaczyć.

Lillien coż jak wspomniałąś to twoje zdanie, ale ja tam nie widzę by to było tandetne. Czarny do wszystkiego pasuje a szczegulności do takich żywych kolorów. Niektórzy lubią gdy coś się dzieje w kreacji. Może było by fajnie kiedy w stroju pojawił się jakiś kolor, ale to wszysko zależy od gustu.

#2357 17-10-2013 o 10h35

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

Dortnana, pal sześć kolory, ale chodzi też o fason. Który tu nie wiem czemu wywołał taki zachwyt, nic w tym szczególnie ciekawego. Poza tym abstrahując od stylizacji, która moim zdaniem odwłoka nie urywa, to naprawdę, rude włosy do ciemnej karnacji? How about "no"? XD

Lepsze stylizacje są w finale. Przykładowo Lucrecia jak zwykle świeci pięknym, wyważonym stylem. Ja z całego serca jej życzę podium, bo komu jak komu, ale jej się ono naprawdę należy za to jak konsekwentnie ubiera swoją miss /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#2358 17-10-2013 o 11h50

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Rude włosy do ciemnej karnacji pasują dokładnie tak samo, jak rude włosy do pastelowych sweterków. Czyli bardzo. <3

Mikacz wygląda czadowo, zgadzam się z Hildee. Kontrasty są świetne i ciężkie do ogrania, a ja lubię kontrasty.

Ostatnio zmieniony przez nivata (17-10-2013 o 11h51)

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#2359 17-10-2013 o 11h56

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Moim zdaniem absolutnie wcale. To jest mniej więcej taki sam poziom braku wyczucia jak walnięcie sobie jasnego różu do policzków na ciemną karnację. Po prostu nie nie i jeszcze raz nie. Po pierwsze w naturze nie uświadczy się osoby ciemnoskórej z naturalnymi rudościami, po drugie jak się już taki zafarbuje to w 100% przypadków wygląda to co najmniej śmiesznie.

Kontrasty są super, ale poza nimi w tej stylizacji nic nie ma. Fason jest co najmniej nudny.

Ostatnio zmieniony przez Foxglove (17-10-2013 o 11h59)

#2360 17-10-2013 o 12h15

Miss'wow
Lillien

Kontrasty są ciężkie do ogrania i dlatego ta stylizacja jest takim niewypałem - wszystko tutaj jest zaakcentowane, a wiadomo, jak wszystko krzyczy, to w efekcie nie krzyczy nic i nie wiadomo, na czym powinno się skupić wzrok :)

Ostatnio zmieniony przez Lillien (17-10-2013 o 12h19)

#2361 17-10-2013 o 12h22

Miss'wow
MariaANTONINA
...

Ja nie uważam, żeby stylizacja Mikacz była niewypałem, widziałam gorsze koszmarki (na przykład moje pierwsze kroki tutaj /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png). Mi również podobają się rude włosy do ciemnej skóry, tak samo przyciągają uwagę i dobrze wyglądają jak białe czy blond włosy dla mulatki. Mi się bardzo podoba. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

//photo.missfashion.pl/pl/1/64/gd/50864.jpg

#2362 17-10-2013 o 12h27

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Ależ oczywiście, nikt nie neguje, że pojawiają się gorsze koszmary w finałach XD Przykładowo moja spalona na wiór ulubienica z różowymi włosami i w różowym, prześwitującym wdzianku XD Ale ja zawsze uważałam, że powinno się porównywać do najlepszych, a nie szukać czy był ktoś gorszy ;]

#2363 17-10-2013 o 12h29

Miss'Sensei
Rosette
And all that jazz...

Ja osobiście uważam, że rude włosy o niebo gorzej wyglądają przy różowych stylizacjach. C'mon, kto nie czytał Ani z Zielonego Wzgórza i jej bolesnych przeżyć na temat sukni, która nie mogła być różowa, bo wyglądała okropnie? I nie tylko, bardzo głupi przykład: Disney, Mała Syrenka. Gdy Ariel zostaje przemieniona w człowieka, pierwszy ciuch, jaki zakłada, to ogromna, balowa RÓŻOWA suknia. Całe morze oburzonych fanów zjechało wtedy Disneya za to okropne połączenie, ze wszystkich kolorów, jakie mogli wybrać, wybrali akurat najgorszy możliwy...
http://images1.fanpop.com/images/photos/1400000/Ariel-classic-disney-1425185-700-648.jpg

^^ Więc wszystko jest kwestią osobistego smaku, a złośliwe wyśmiewanie się z kogoś za to, że lubi taki kolor włosów, do takiej a nie innej karnacji, jest godne pożałowania. Co do samego stylu Mikacz, to wypowiadać się nie będę, bo nie zaznajomiłam się z nim.

// PS zanim ktoś odpowie: wiem, że Ariel ma czerwone włosy /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Po prostu chodzi o przywołanie przykładu, który powinien trafić do większości, ze względu na popularny temat.

Ostatnio zmieniony przez Rosette (17-10-2013 o 12h32)

https://i.imgur.com/FCQgZyV.png

#2364 17-10-2013 o 12h29

Miss'OK
Aria
...

Foxglove napisał

Ależ oczywiście, nikt nie neguje, że pojawiają się gorsze koszmary w finałach XD Przykładowo moja spalona na wiór ulubienica z różowymi włosami i w różowym, prześwitującym wdzianku XD Ale ja zawsze uważałam, że powinno się porównywać do najlepszych, a nie szukać czy był ktoś gorszy ;]

Co? Gdzie? Kiedy? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

#2365 17-10-2013 o 12h29

Miss'wow
Lillien

Maria, bo to widać rzecz jak najbardziej zależna od gustu. Jednym to pasuje, innym nie, a mnie akurat kojarzy się to z guru kiczu i tandety Nicki Minaj, i nijak nie jestem w stanie przeskoczyć mojej awersji do takiego stylu ;)

Szczerze mówiąc Rosette, ja od zawsze byłam odmiennego zdania co do tej sukni Arielki i nigdy nie rozumiałam, o co ludzie się tak oburzają. Jeden z dziwniejszych wymysłów tumblra i innych serwisów w necie. Różowy bosko idzie z rudościami i będę przy tym obstawać! Poza tym nie musicie tak brać do siebie cudzego zdania, skoro na samym początku swojego posta zaznaczyłam, że to jest MOJE zdanie ;) Skrytykowałam, dałam argumenty czemu mi się nie podoba i nie uważam, by potrzebne było atakowanie mnie personalnie za sam fakt, że mam własne zdanie :)

Ostatnio zmieniony przez Lillien (17-10-2013 o 12h37)

#2366 17-10-2013 o 12h36

Miss'Żółtodziób
...

Ja nie wiem czemu ale jak ogladam te wszystkie 'codzienne' stylizacje to mam wrazenie ze są inspirowane Ashanti i jej strojami w finałów. Czapki torebki spodniczki itp. Tą miss którą pokazała CharlotteYork jako faworytkę od razu skojarzyło mi się z Ashanti tylko innne kolory.

#2367 17-10-2013 o 12h37

Miss'Sensei
Rosette
And all that jazz...

Nie neguję osobistego zdania, spokojnie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png bardziej chodziło mi o napiętnowanie kogoś za to, że lubi połączenie, które nie trafia do większości (opalona karnacja-rude włosy). Na tej samej zasadzie właśnie i ty mogłabyś być wyśmiewana, bo przecież jesteś niekwestionowaną redhead od samego początku Twojej gry na MF, a zawsze otaczałaś się pastelowymi kolorami, w tym bez wyjątku dla różowego.

https://i.imgur.com/FCQgZyV.png

#2368 17-10-2013 o 12h41

Miss'wow
Lillien

Ja nie napiętnuję, rozróżnijmy. Napisałam, że to moje zdanie i że nie rozumiem ogólnego zachwytu. To spora różnica.

#2369 17-10-2013 o 12h42

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Rosette litości. Złośliwe wyśmiewanie się? Ja bym raczej nazwała to dyskusją gdzie każdy przedstawia swoje poglądy. Jeśli się z kimś nie zgadzasz od razu mu nie zarzucaj, że jest godny pożałowania, bo TO dopiero jest godne pożałowania ;]
Mniej więcej jak skarpetki do sandałów, pastelowy makeup do cery po solarium i białe kozaczki, ciemna karnacja i rude/blond włosy to dla mnie będzie synonim dziuń z dyskotek, które akurat swoją wiedzę o stylu czerpią z takich wyznaczników trendów jak "Bravo" czy "Poradnik Tapeciarza". Nie wiem jakim trzeba by było być bóstwem żeby z ciemną karnacją i rudymi włosami nie wyglądać jak z plastiku /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png
Poza tym dokładnie, Arielka miała czerwone włosy. Pomówmy o pięknym, miedzianym rudym i jak się ładnie komponuje z porcelanową cerą, pastelowymi kolorami i dziewczęcymi dodatkami ;] Zdecydowanie pasuje ;]

Aria - mówisz masz XD
//photo.missfashion.pl/pl/1/12/moy/9145.jpg
NA PODIUM Z NIĄ!

Ostatnio zmieniony przez Foxglove (17-10-2013 o 12h42)

#2370 17-10-2013 o 12h43

Miss'na całego
Ashanti
...
Miejsce: Poznań

CharolotteYork- Ta miss którą tutaj pokazałaś jako Twoją faworytkę doprowadza mnie do szału ! to Lusia289 i dostała się do niego będąc ubrana przez cały tydzien identycznie jak ja gdy wygrałam. Miała na sobie identyczne buty torebke spodniczke rajstopy no po prostu wszystko jak do niej wyszłam czułam się jakbym patrzyła na siebie. Napisałam do niej i jak widać się przebrała jednak ja i tak widze mocną inspiracje, Mam szczerą nadzieję, że nie stanie ona na podium, przykro mi.

#2371 17-10-2013 o 12h44

Miss'wow
MariaANTONINA
...

Lillien Wydaje mi się, że pisząc "nie rozumiem ogólnego zachwytu" możesz być odbierana jako osoba, która daje do zrozumienia, że jej zdanie jest inne, bo lepsze od zdania masy. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Niefortunny dobór słów po prostu.

Ostatnio zmieniony przez MariaANTONINA (17-10-2013 o 12h45)

//photo.missfashion.pl/pl/1/64/gd/50864.jpg

#2372 17-10-2013 o 12h45

Miss'OK
Hildee
I is the greatest! - No, you ain't! WE IS!
Miejsce: ToonTown

No nie wiem, Fox, jakby nie patrzeć, zarzuca się Mikaczowi totalny brak gustu w tej dyskusji, a co za tym idzie - brak gusty u tych osób, które tę stylówkę lubią. A to z pewnością nie jest miłe i może kogoś obrazić /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

#2373 17-10-2013 o 12h46

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Czepialstwo osiągnęło nowy level na tym forum. Ok, czyli teraz mamy pisać swoje zdanie tak zawoalowane, żeby przypadkiem nie wyszło, że się wywyższamy? XD Litooooooościiiii ludzie. Każdy ma swoją opinię i co jak co, ale teraz popełnię tą samą zbrodnię i powiem, że... nie rozumiem tego ogólnego zachwytu nad tą stylizacją XD Bo nie rozumiem no. Jak mam inaczej Wam to przekazać? XD

I matko święta, nie oceniam niczyjego gustu, tylko stylizację. Weźcie wyciągnijcie głowy z tyłków D:

Ostatnio zmieniony przez Foxglove (17-10-2013 o 12h48)

#2374 17-10-2013 o 12h47

Miss'OK
Aria
...

Foxglove napisał

Rosette litości. Złośliwe wyśmiewanie się? Ja bym raczej nazwała to dyskusją gdzie każdy przedstawia swoje poglądy. Jeśli się z kimś nie zgadzasz od razu mu nie zarzucaj, że jest godny pożałowania, bo TO dopiero jest godne pożałowania ;]
Mniej więcej jak skarpetki do sandałów, pastelowy makeup do cery po solarium i białe kozaczki, ciemna karnacja i rude/blond włosy to dla mnie będzie synonim dziuń z dyskotek, które akurat swoją wiedzę o stylu czerpią z takich wyznaczników trendów jak "Bravo" czy "Poradnik Tapeciarza". Nie wiem jakim trzeba by było być bóstwem żeby z ciemną karnacją i rudymi włosami nie wyglądać jak z plastiku /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png
Poza tym dokładnie, Arielka miała czerwone włosy. Pomówmy o pięknym, miedzianym rudym i jak się ładnie komponuje z porcelanową cerą, pastelowymi kolorami i dziewczęcymi dodatkami ;] Zdecydowanie pasuje ;]

Aria - mówisz masz XD
//photo.missfashion.pl/pl/1/12/moy/9145.jpg
NA PODIUM Z NIĄ!

Ej nawet nie powiem, że mi się nie podoba. Przypomina mi styl Yamamba, którym się kiedyś interesowałam (ale nie praktykowałam) tylko makijaż inny... Hmm aż mnie naszło na zrobienie takiej stylizacji, yamambowatej, ale szkoda mi miss opalać...

IMO można wyglądać nieźle z ciemną cerą i rudymi włosami: http://s3.amazonaws.com/ths_assets_production/attachment_resources/attachments/4790/original/perfect-hair-color-hue-dark-skin-tone-tyra-banks-red.jpg

Ostatnio zmieniony przez Aria (17-10-2013 o 12h49)

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

#2375 17-10-2013 o 12h50

Miss'Żółtodziób
...

Ale dyskusja xD dobrze, że mi się na tyle udzieliło znudzenie,że mało ambitnie podchodzę do obecnych finałów.
Jeśli mogę wyrazić opinię względem ubioru z "kontrastem", łączenie tego nie jest jakąś trudną sprawą. Ogólnie jak wiesz jakie są zasady łączenia 2 albo 3 do 4 kolorów to to wyczynu nie robi. Plus za mocne barwy bo w finałach na ogół jest czerń,zieleń bądź odmiany innego przytłumionego koloru.Spodnie,spódnica+bluzka ok w tej stylizacji reszta dla mnie średnia. Pasek odstaje kreską, motyl,rękawiczki i bransoletki są dobrane pod względem kreski i matowości też tak sobie.Co do koloru fryzury nie mam nic przeciwko tej rudej barwie ale nie daje takiego efektu jak jak by miała z inna karnacją. Jakbym już kładła nacisk na stylizacje tak mocno podkreśloną to bym starała się ją utrzymać w tym zarysie w innym przypadku jak Lilliem zauważyła strój stonowany ale dodatki wybijające się w w kontrastujących barwach jako efekt.
Może to wina lekkiego znudzenia grą bo brak mi mm na zajęcie się nowym pokojem a ciuchy nie bawią mnie tak mocno jak większość tu graczy jednak w tych finałach nic ciekawego nie znalazłam do podziwiania. Babcia Kasydy chyba jako jedyna przypadła mi do gustu za pomysł stworzenia "starszej" osoby w grze. Lucrecia to standard ale to już chętnie ja widzę za całokształt. Erin jeszcze w połączeniu bieli i czerwieni na początku mi się podobała ale zmieniła stylizację /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png tyle z missek
W deco nagradzanie pomysłów, eh cóż muszę przeboleć. Zbliża się okres w którym w finałach będą gościć pokoje mało dopracowane więc muszę obniżyć trochę wymagania /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Jednak i w tej edycji mało znalazłam ciekawych pomieszczeń co mnie trochę smuci. Mam nadzieję, że graczki się trochę wezmą do tego a nie wystawią pokój i będą zgarniać podium z braku lepszego kandydata.

Strony : 1 ... 93 94 95 96 97 ... 161