Heeei, czowieczątka~ Mam nowy pomysł na RPG, ale od razu ostrzegam, nawet zanim zaczniecie czytać poniższe: on jest chory .-. Mianowicie:
Postać książkowa o sławie na miarę Harry'ego Pottera, a jednak wywodząca się z zupełnie innego kanonu - świata grozy i izolacji przed ludźmi, których szczerze nienawidzi.
"Lubię patrzeć, jak ludzie cierpią."
Krwawa historia pewnej niebezpiecznej persony, która jak sama twierdzi, nienawidzi ludzi, a kocha wręcz zadawać im cierpienie, w głowie mając mnóstwo mniej lub bardziej (z reguły bardziej) brutalnych pomysłów na zadawaniu bólu osobie, na którą właśnie patrzy.
Psychopata, ściśle rzecz ujmując.
I zachwycający się tą postacią pisarz, przelewający wszystkie swe chore, bezlitosne pomysły, tak bardzo nie pasujące do jego zwykle miłej i uprzejmej osoby, na arkusz papieru. Przyniosło mu to ogromny sukces, naprawdę wielki. Dotąd bowiem wiódł jedynie życie popychadła, które zamiast zemsty - opisywało metody tortur w swojej powieści. Seria książek przyniosła mu dużo, dużo zysków, dzięki czemu mógł wreszcie porzucić znienawidzoną pracę, jak i żyć, jak mu się podoba. Powoli zatracając samego siebie.
A co, jeśli nagle w jego drzwiach pojawi się nowa, nieznana osoba, a jednak z kimś mu się kojarząca? Zaprosi ją do siebie, a pewno. I wtedy zobaczy jej wizerunek w telewizji, z dopiskiem "Niebezpieczny psychopata na wolności".
Psychopata, istny sadysta. Czerpiący radość ze zniszczenia, bólu, cierpienia innych.
Wypisz wymaluj jego ukochana, książkowa postać. Wytwór jego wyobraźni, który wydawał mu się znacznie mniej niebezpieczny, gdy go opisywał.
Co teraz? Czy życie tej osoby stanie się istnym piekłem, czy może też właśnie uda mu się dogadać z ów człowiekiem? Nie zapominajmy jednak - opinie będą dwie, a ta druga osoba może mieć zupełnie inne zdanie...
Płeć postaci dla mnie dowolna, ale wiadomo, wzorem dziewczę und chłopaczątko. Mnie to wszystko jedno, ale wiedzcie jednak, że ja od razu zostaję psycho-uciekinierem, czy tam uciekinierką~