Świetne podium! Moje 2 faworytki! *O*
Gratulacje!
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1 ... 6 7 8 9 10 ... 27
#176 22-03-2016 o 20h50
#177 23-03-2016 o 00h33
Numerek 18(+)=Wierzę W Rzecz Którą Zwą Miłością
Nie jest to cosplay, raczej inspiracja piosenką i teledyskiem (w głównej mierze tym drugim).
* Ogólnie jest tu wszystko - gitara, macki kosmicznego głowonoga (przerobione na pasek), miłosne serduszka, prześwitująca bluzka, kolorowe dzwony i pastelowa peleryna z gwiezdnym motywem - taki trochę misz-masz, który udało mi się skomponować w jedną i w miarę spójną całość. Misska ma nieco androgeniczne rysy twarzy, ale to kobieta chyba *
Ostatnio zmieniony przez KimKas (23-03-2016 o 00h35)
#178 23-03-2016 o 17h31
Nr 6 -> Inspiracja/cosplay Banshee (… nie, nie tej youtuberki)
Stylizacja przedstawia Gryla, pratchettowskiego banshee, występującego w "Piekle pocztowym". Tworząc cosplay najwięcej uwagi poświęciłam wersji filmowej książki, mniej samemu dziełu.
Kilka zdjęć i zdanie dobrej ciotki w spoilerze.Co mówi ciocia Wikipedia?
#179 23-03-2016 o 22h29
Oh, Pratchett! *zazdro*
#180 24-03-2016 o 13h21
No cóż. Dostałam od Serowej super kolorowego pajączka. Ja jako że nie cierpię pająków nie dałam się zwieźć pięknymi oczami ani żywymi kolorami i popełniłam moją własną stylizację tego potwora.
Pająk:
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Ma nikczeminą, złowieszczą minę, poplątane włosy, świdrujące oczy, creepy odnóża, tłuste włosy i małe pajączki - potomstwo. bleh.
#181 24-03-2016 o 17h53
nr 8. Inspiracja kulturą Azteków
Krótko powiedziawszy inspirowałam się ich kapłanem , rytuałem zabijania , wyrywania serca , ofiary dla bogów. Tak więc jest to inspirowany kulturą Azteków kapłan .
"Rozebranego i związanego jeńca wrzucano do ogniska, gdzie przez chwilę piekł się żywcem. Następnie kapłani wyciągali jeszcze żywą ofiarę i nożem otwierali klatkę piersiową, by z jej piersi wyrwać wciąż bijące serce. Opis wyjątkowo sadystycznej egzekucji? Też. Ale przede wszystkim typowy obrzęd składania ofiary ku czci azteckiego boga ognia Xihuatecuhtli."
#182 24-03-2016 o 18h55
Lista numerków opublikowana w 1 poście :>
#183 26-03-2016 o 12h12
Numerek 27. Kolorowe Kakadu.
Było ciężko, nawet bardzo ciężko. Z efektu jestem średnio zadowolona. Mimo to inspiracja bardzo mi się podobała. Starałam się moją miss jak najbardziej przekształcić w papugę...wymagało to kilku operacji plastycznych i tony makijażu, ale efekt mi się podoba, twarz wygląda śmiesznie.
#184 26-03-2016 o 13h24
Jak zobaczyłam swoją inspirację, przez moją głowę przewinęły się dwie myśli:
1. oeżu hardcore ;__;
2. Wygląda jak logo zespołu deathmetalowego...
No bo sami spójrzcie na ten obrazek:
29.Inspiracja logiem zespołu
Link do zewnętrznego obrazka
A następnie znajdźcie w nim nazwę kapeli "Prosanctus Inferi". Aż mi się przypomina taki jeden memowy żarcik na temat...
Anyway, zrobienie czegokolwiek pod to logo było dla mnie olbrzymim wyzwaniem i dość długo łamałam sobie głowę co z tym zrobić. Ostatecznie poszłam na żywioł i klikałam w szafie po kolei wszystko, co jakoś pasowało do tego obrazka xD na koniec nadałam jakiś taki ogólno-demoniczny charakter całości, czarną kolorystykę i trochę chaosu z luźno plątającymi się sznurkami, wypustkami, kolcami, itp. Close enough.
BTW, ten zespół wypuścił z siebie dwa albumy, o nazwach "Noctambulous Jaws Within Sempiternal Night" oraz "Pandemonic Ululations of Vesperic Palpitations". I don't even XD
Na koniec, tu macie linka do przykładowego kawałka tego zespołu, oraz kilka memów, na które się natknęłam przy szperaniu za tym zespołem w sieci, a które mnie serdecznie ubawiły.
Ostatnio zmieniony przez Rosette (26-03-2016 o 13h25)
#185 26-03-2016 o 21h09
Numerek 2. Na początku myślałam, łatwizna. ALe patrząc na to, to chyba aż nie chcę się na to patrzeć./ xdd Jak co, tokukurydza, tak, wiem, wygląda jak przeżółkniety wojownik :')
#186 28-03-2016 o 15h32
Moją inspiracją był motor.
numer 17
Motocykle kojarzą mi się z kolorowymi, chitynowymi pancerzami żuków, dlatego moja miss nawiązuje odrobinę do owada. Wielkie oczy to światła, dzięki którym motor może poruszać się w nocy. Z całej maszyny wystają celowo kable prezentujące skomplikowane wnętrze i konstrukcję, nie może też zabraknąć antenek i łańcuchów.
#187 28-03-2016 o 20h58
10. Inspiracja morskimi falami
Stylizacja przedstawia córkę oceanu, która zsyła nieprzychylne fale na statki, które wypłynęły w pełne morze. Byłam bardzo zainspirowana morskimi falami XD
PS:statki chyba zatonęły, bo ich nie widać ;-;
#189 01-04-2016 o 18h49
Wylosowałam numerek 14. Inspiracja latte macchiato z dietetyczna pianką i posypką z gorzkiej czekolady
Na początku myślę sobie że temat fajny, łatwy i prosty. A potem zajrzałam do swojej szafy, zauważyłam tragiczny brak białych ubrań dla mojej miss i... eghhhhh....
Stylizacja jest bardziej biała niż brązowa, bo latte to bardziej mleko niż kawa. Konfetti to gorzka czekolada, a te śmieszne fałdki to pianka. Oczywiście dietetyczna. Do tego bezglutenowa, beztłuszczowa, eco i bio, z mleka od szczęśliwych krów
Garść Inspiracji
#190 02-04-2016 o 18h44
#191 03-04-2016 o 16h45
Numerek 12 - damska wersja zielonej latarni. Oto moja wizja:
Ucieszyłam się, gdy dowiedziałam co się kryje pod 12. Ryan Reynolds jest jednym z moich ulubionych aktorów. Poza tym kilka dni wcześniej (przed losowaniem) byłam w kinie na "Deadpoolu". I Ryan tak mnie zachwycił w roli Deadpoola. Szkoda, że to nie jego cosplay mogłam zrobić tylko zielonej latarni. Niemniej i tak byłam uradowana.
Co do kreacji. Ponieważ miałam przedstawić damską wersję to obowiązkowo długie włosy i szpilki. Postanowiłam uwydatnić białe oczy, więc wersja bez maski. (Nie każdy potrafi bawić się warstwami). Oczywiście magiczny pierścień. Najwięcej problemu sprawiło mi to kółko na torsie. Zastanawiałam się jak z tego wybrnąć. I znalazłam tę cudną bluzkę XD. Pięknie wyeksponowałam i przedstawiłam to koło. Tak po kobiecemu.
Ostatnio zmieniony przez Solomona (03-04-2016 o 16h46)
#192 03-04-2016 o 19h10
Z numerku 11 wypadło mi coś takiego
Za bardzo nawet nie wiem co mam na jej temat napisać.A o oto sama stylizacja w spoilerze żeby nie było i nie raziła oczu.
"Przyszłość potrafi być bardziej świetlna niż mroczna przeszłość"
#193 05-04-2016 o 21h32
No to i ja
Miałam nr 13 i wylosowałam to prze wspaniałe i majestatyczne zdjęcie Smardza :3
Oczywiście dostając go pierw spanikowałam, póżniej spadłam z krzesła ze śmiechu, a na koniec stwierdziłam, że choć brak mi talentu aby tego nie zepsuć to zabawa będzie przednia.
Stylizacja miała być czym w rodzaju inspiracji jednak mi wyszło coś między inspiracją, a cosplayem
Nie będe wam się za bardzo tutaj rozpisywać i was mędzyć pozwolę wam na trochę zabawy w domyślanie się dlatego tak, a nie inaczej.
Napomknę tylko, że pióra , są tylko po to aby zrobić cień we wnętrzu spódnicy, a pasek jest taki, a nie inny ba jako jedyny pasował, a ta przedziwna spódnica brzydko się odcina i musiałam czymś zakryć.
(Apropo tej spódnicy jak dla mnie niby brzydka ale można przepbrać miss za ser, niech jeszcze zrobiom coś co robić mogło by za chleb i byłby komplet z patronatem serowakanapka)
#194 08-04-2016 o 13h58
NUMEREK 25 - Inspiracja półpustynią
Półpustynia - jest to obszar o bardzo ubogiej roślinności, ale bujniej rozwiniętej, niż na pustyniach.
Moja stylizacja przedstawia fragment krajobrazu pustynnego: spódnica, włosy i to coś na szyi to piasek, a bluzka nawiązuje do róży pustyni, minerału występującego na obszarach pustynnych (podobnie jak małe różyczki na klatce).
Gałęzie na głowie to drzewo (specjalnie dodałam tego zielonego warkoczyka, żeby układał się z gałęziami w serce xD), a zielone elementy na twarzy i głowie symbolizują liście i zieleń, których na zwyczajnych pustyniach brakuje.
Ten brokat i brązowa mgła to burza piaskowa. Sama klatka oznacza... uczucie zamknięcia. Kiedy jesteśmy w małym pomieszczeniu, mówimy, że jest nam duszno, co powodowane jest małą wilgotnością powietrza. Na pustyniach i półpustyniach temperatura sięga nawet 50°C, w dodatku czasami nie pada nawet przez kilkanaście lat, a więc powietrze zazwyczaj jest naprawdę suche i wyobrażam sobie, jak bardzo tam jest duszno xD
Ta myszka na ręku misski to jakieś małe zwierzątko typu skoczek pustynny.
Ułożenie nóg ma nadawać efekt delikatności i lekkości piasku (bo jak wiadomo, piasku na pustyniach nie brakuje).
No, to chyba wszystko
#195 09-04-2016 o 19h28
Na początku chciałabym bardzo podziękować za III miejsce w poprzedniej loteriadzie (remont bardzo ograniczył mi dostęp do internetu). Na pewno się tego nie spodziewałam, ponieważ byłam pewna, że moja stylizacja się niczym szczególnym nie wyróżnia. A rączki zacierałam, oj zacierałam...
Nie przedłużając, w tej loteriadzie wybrałam numer 21.
A oto co uzyskałam po zainspirowaniu się obrazkiem -.-"
Nie chce mi się rozpisywać nad stylizacją... ja widzę podobieństwo do tej nieszczęsnej rafy... Wy też musicie...
#196 10-04-2016 o 12h59
Numerek 30
Inspiracja tym czymś:
Zainspirowałam się tą całą animcową słodkością i powstało TO. Taka jakby mieszkanka tego świata z teledysku. Dużo tam było galaktyki więc tło z Davida Bowiego jak najbardziej. W sumie to też tak sobie wyobraziłam dziewczynę, która to śpiewa.
Takie słodkie, że aż rzygam.
Kwasem.
Chlebowym.
Po terminie.
FUJ.
~
#197 10-04-2016 o 23h01
nr.5 Połączenie ryby z jakimś futrzastym stworzeniem.
Z twarzy jestem zaskakująco zadowolona ,ale było mało do wybierania w ciuchach i trochę ubogo to wygląda.
#198 11-04-2016 o 11h53
Inspiracja spaghetti
jest to spaghetti z pomidorem:) długo nad tym myślałam aż wkońcu wyszło coś takiego xd
Ostatnio zmieniony przez sandy123 (11-04-2016 o 11h55)
#199 11-04-2016 o 17h20
28. Inspiracja DNA – kodem genetycznym
Proszę nie obwiniać mnie o ewentualny uszczerbek na zdrowiu ^^ Jak moja misska ma pojawić się w Twoim koszmarze...to nie paczaj C=
Niegdyś ta oto postać była zwyczajną kobietą. Niestety...pewnego dnia pojawiła się w złym miejscu o złej porze. Została schwytana i bardzo długo prowadzono na niej eksperymenty. Efektem jest zmiana zwykłej osoby w chimerę. Paznokcie zmieniły się w ostre jak sztylety szpony, zmysły wyostrzyły się, pojawiły się skrzydła oraz ogon...Już nie będzie taka jak dawniej...
Kolorowe ,,kule" krążące obok postaci symbolizują elementy DNA.
Może i (jak zwykle) zmarnowałam ciekawy temat, ale tak ja się tym zainspirowałam ^^ (U mnie inspiracja = zabawa kodem genetycznym) Niczym piosenką, którą moja koleżanka śpiewa już trzeci dzień,,Twoja babcia wciska kapcia xD" inspirejszyn
#200 11-04-2016 o 17h37
Ogłaszam, że dziś jest ostatni dzień na oddawanie numerków.
Chciałabym to uczcić porcją memów o naszej Loteriadzie xD