Tym razem bardziej przyłożyłam się do tematu.
35-art ,który miał być wzorem.
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
W butiku niestety nie było żadnego kapelusza do ręki,ale uważam że bez niego lepiej,nie majsterkowałam też jakoś z ręką.
Ja powiem szczerzenie ejstem zadowolona z efektu. Nie postarałam się, ale nic nie mogę juz wymyślić. Ale jest to taka inpiracja. Nawet mi sie podoba.
Link do zewnętrznego obrazka
3
Więc oto art który miał być inspiracją:
Ja wylosowałam sobie arta numer 18 (chyba od Stocking)
art
A ja wylosowałam taki rysunek, z numerem 10, który zinterpretowałam jako dekadencką tancerkę kabaretową.
Wreszcie, doczłapałam się!
Pracuje nad stylizacją trzy dni i co 1h coś zminiam bo wciąż jakiś element mi nie pasował ale nareszcie jestem jako tako zadowolona XD
Miałam radoche robiąc to!
Oto rysunek, którym się kierowałam:
2.Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Gdy go zobaczyłam, pierwsze co pomyślałam to "matko jak wdepłam" -_- ale po chwili dziękowałam losowi, że trafiłam na pracę w, której będe mogła sama dobrać kolor.
Jest to w dużej części cosplay ale i (co chyba nieuniknione) inspiracja.
Nie mogłam wyszperać czegoś co mogło by robić za uszy więc dałam spore kolczyki (których nie widać ale spoko )
Co do ozdoby na ręce miss to brałam pod uwagę ręke po lewej stronie rysunku gdzie jest ona troche niżej.
Muszę się przyznać też (żeby być całkowicie uczciwym), że wykorzystałam aż 3 elementy z 1 kompletu. Standardem są od 2 do 3 więc ryzyk fizyk XD
Warstwy na kroczu miss (wyglądające coś ala pasek lub pancerne majtki) mają za zadanie wykonać te linie anatomiczne, które są w rysunku (haha jak to zgrabnie ubrałam w słowa XD)
Co do dziwnego wzorka na policzku to ma być to w ramach tych linii pod oczami, które są na pracy. Jednak niestety jak na upartego nie jest w tym miejscu co trza >_<
Piękne nie jest ale ładniejsze w moim wykonie ni bedzie :3
Czas już na mnie, żebym przyczłapała tutaj ze swoją stylizacją. Dostałam obrazek czarodziejki bodajże, która strasznie kojarzy mi się z LeBlanc z League of Legends, Dlatego też bardzo mi się spodobał proces tworzenia cosplay'u do tego arta.
Dodałam różdżkę od siebie bo łyso było bez czegokowiek w ręce. i ten kruk wąchający włosy
Ostatnio zmieniony przez Suiseiseki (20-01-2016 o 21h58)
UWAGA, UWAGA!
Czy to losowanie nie wyglądało przypadkiem jakoś tak?
"Ej! To ile mamy numerków?"
"Prawie 40"
"To zdałoby się jeszcze coś oczo>ciach< dla Osy zrobić, nie?"
Aż kurcze rozważałam znów zrobić coś prawie tak jaskrawego jak ostatnio, ale tym razem nie chować w spoiler, żebyście cierpieć bardziej musiały T^T
Nie powiem. Stylizacja była wyzwaniem, zwłaszcza na fantazyjne linie kanapki, których nine nie ma w repertuarze. To cuś na głowę jest prawie idealne, ale nie było koloru, itp... Więc w ogólnym rozrachunku - przykro mi, ale wyszła luuuuuźna inspiracja zamiast cosplayu. I raczej nie zachwycająca. Ale tak to jest, jak daltoniście każesz bawić się w kolory x'D
Ale macie przynajmniej biust jak lubicie. Polecam i pozdrawiam x'DSerowa twórczość
Fotka do inspiracji. Jak zobaczyłam tego arta to moje pierwsze skojarzenia były takie: Freezer (Dragon ball), UFO i robot. A potem, że mam przekichane.
numer 30 inspirowane obrazkiem pielęgniarki inspirowane dla tego że pielęgniarka na obrazku raczej nie wygląda jakby chciała komuś zrobić krzywdę ale pozwoliłam sobie dodać trochę więcej dramaturgi i przerobić ją na bardzo piekielnie złą pielęgniarkę
Wraz z numerem szóstym zawitał do mnie rysunek z ubraną skąpo panią rodem z okładek czasopism dla mężczyzn z dużymi problemami. A w każdym razie tak ja odebrałam. Stylizacja jest po części inspiracją. *ubolewa nad brakiem kocich uszu*
Oczywiście, jak to ja, nie mogłam się opanować i krótki opis w formie mało suchej musiał się znaleźć.Okładka playboya, tfu, znaczy się rysunek
Czy byłeś grzecznym chłopcem?
Oczywiście, że nie byłeś. Przecież ta gazeta nie leżałaby teraz w Twoich rękach, gdyby ani razu nie przeszły Ci przez głowę grzeszne myśli. W dodatku to jak patrzysz się na panią z okładki... Kolego, Twój problem domaga się uwagi.
Rozumiem, gdybyś teraz przestał i odniósł gazetę ojcu. To normalne, ciekawość, wszyscy rozumiemy. Wybaczamy. Ale Ty wkraczasz w progi zakazanego świata. Powiedzenie, że nieśmiało zerkasz na przewracane strony to jawne kłamstwo. Podoba Ci się niewinna twarz czarnowłosej? Nie dziwne. Musisz jednak uważać, to diabeł w ludzkiej skórze. Może myślisz, że bat to tylko ozdoba? Nic bardziej mylnego. Zajrzyj w te oczy. Czy błękit nie błyska psotnie?
Wybrałam sobie numerek 32, którym okazał się być taki oto rysunek
Bałam się wziąć szczęśliwą 8-kę, więc wzięłam 9 Art Darczu
A oto i miss, która sprawia, że autor [Darczu] może już płakać, bo zawaliłam xD
Starałam się jak mogłam, przewaliłam wszystkie strony w U Nine i (część) szafę, ale nic lepszego nie było. Nie, była świetna bluzka, ale popełniłabym niewybaczalny błąd ,, niewyeksponowanie tak cudownego biustu (lub coś podobnego) "
Makijaż już nie jest taki opłakany, chyba...
Prosz, nie trać wzroku.
art Stocking
W pierwszych słowach tego listu, chciałabym najmocniej wszystkich przeprosić za znalezienie luki odnośnie informacji, o niemożności wstawienia drugiej stylizacji. Jako, że jestem dociekliwym człowiekiem i dostałam tak pięknego arta
tak, to właśnie ten art
Oto cosplay, który był wzorowany na tym oto rysunku:
Nie potrafiłam dobrać lepszej opaski, ale myślę, że i ta fajnie współgra
! UWAGA !
Z okazji, że dużo osób dopytuje się ,,czy to już koniec, czy są numerki''
Oraz z faktu, że lubię pełne liczby, postanowiłyśmy rozszerzyć zakres losów do 40.
Tak więc, można dobierać jeszcze
38, 39, 40.
Ps: Nie zapomnijcie sprawdzać 1 posta w którym będę
aktualizowała ich dostępność.
To było dla mnie wielkie wyzwanie o.O .
Najpierw pokażę stylizacje:
A teraz co miałam stworzyć :
Mam nadzieję że się spodoba. A wylosowałam numerek 38.
Ostatnio zmieniony przez hchzh (07-02-2016 o 21h43)
Długo pracowałam nad stylizacją i trudno było dobrać odpowiednie ciuchy a jeszcze trudniej kolory które są bardzo żywe na oryginalnym arcie ale ogólnie bardzo mi się podoba
Makijaż robiłam od nowa aby był bardziej ''naturalny'' i nawet zmieniałam karnacje na ciemniejszą ponieważ mojej miss daje najjaśniejszą jaka jest.
Butów nie było za bardzo widać więc wybrałam pasujące do stylizacji.
Oryginalny art:
http://pre05.deviantart.net/93ba/th/pre/f/2014/241/3/8/phoenix_by_welume-d7x5rbv.jpg
Wreszcie skończyłam ^^
Na wstępie zaznaczam, że bardzo starałam się zrobić cosplay ale można też traktować to jak inspirację ponieważ za żadne skarby nie mogłam znaleźć jednego z elementów...
Oto art:
(nie umiem robić spoilerów sorki)
A oto stylizacja:
Ups... chyba zwierzaczki uciekły... świadczą o tym zerwane łańcuchy na rękach...
Zauważyłam błąd nie zmieniam stylizacji!
Ostatnio zmieniony przez Mike565553 (24-01-2016 o 18h50)
Walczyłam ze sobą, czy znów wybrać swoją ukochaną 13, czy może inny numerek, ale w końcu wybrałam trzynastkę i oto, co się pod nią kryło:
Celowo nie wstawiłam w spoiler, żeby wszyscy podziwiali tego arta XD
Kiedy po raz pierwszy spojrzałam na rysunek pomyśłałam sobie "No, powinno być dość łatwo!".Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Bowiem kiedy już zabrałam się za tworzenie styli, mogłam tylko zapłakać nad brakiem odpowiednich elementów u Niny (i to we wszystkich butikach! ;-;) i improwizować. Najbardziej boli mnie brak broni, przez co musiałam się zadowolić sztyletem. No i paska, który lepiej udawałby brzuch XD Uznajmy, że te fałdy materiału to blizny XDD
Sporo czasu poświęciłam też włosom, bo wszystkie pasujące zasłaniały futerko przy bluzce, a tego chciałam uniknąć.
NIe jestem dobra w cosplay'ach XDD
Tak wybrałam ostatni numerek 40.Bałam się co mi się trafi i się trafiło to coś.
Miałam się wzorować na tym czymś, co było ciężkie do zrealizowania. Na szczeście nie ograniczał mnie kolor i mogłam się pobawić. Ale chyba mi nie wyszło. miałam dobre plany, no ale oczywiście brak elementów u Nine, szczególnie żal mi jest tych nóg. Dlaczego?! to jest moja miss jako ten potwór.
Ostatnio zmieniony przez Vanessa138 (25-01-2016 o 11h05)
Tym razem i ja zdecydowałam się wziąć udział w loterii. Muszę przyznać, że trochę się bałam, co wylosuję, ale ostatecznie jestem zadowolona, że się odważyłam
Wylosowałam taki oto obrazek:
Oczywiście najpierw pomyślałam ,,A co tam, taki cosplay to ja zjadam na śniadanie..." No cóż, można powiedzieć, że nieźle dał mi w kość i z wielu elementów musiałam zrezygnować, w związku z czym zrobiłam coś na kształt luźnego cosplayu z wyraźną inspiracją mitami Cthulhu :p Czemu właśnie wrzuciłam tu macki Wielkiego Przedwiecznego? A czemu nie?! Medżik is medżik! xD
Art