Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 11 12 13 14 15 ... 27

#301 29-05-2016 o 21h09

Miss'Super Saiyen
Pineapple
vanoe canon!!
Miejsce: gdzieś, lecz nie wiadomo, gdzie

Numerek 31 - zainspirowanie!
//photo.missfashion.pl/pl/1/80/moy/63401.jpg
...Czyli ostatnio nie mam weny na stylizacje. Nie czuję się na nie zainspirowana! XD Nawet jak coś fajnego mi wypada, nie potrafię zrobić ładnej stylizacji. :< Chyba sobie następnym razem odpuszczę loteriadę. xDD
Ale tym razem stylizację zrobiłam od początku do końca na wasz konkursik, cud! O: I NIE NA OSTATNIĄ CHWILĘ, JESZCZE WIĘKSZY CUD! O:
Ogółem to początkowo miała być personifikacja zainspirowania, ale nie chciały mi się elementy dobrać, toteż jest jak jest. Malarka próbująca zainspirować się smokiem przy tworzeniu jakiegoś dzieła. Upaprała się farbami, i ma wrażenie, że coś jej nie wychodzi. Ale nie jest niezadowolona. Najwyżej jeszcze zamaże trochę to coś farbami, i sprzeda swoje dzieło jako sztukę nowoczesną, dodając, że tak miało być. xD

Ostatnio zmieniony przez Pineapple (29-05-2016 o 21h10)

/modules/forum/img/smilies/bimbo/amoureuse.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/bave.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/bisous.gif /modules/forum/img/smilies/bimbo/en-colere.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/clein-d-oeil.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/gros-sourire.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/langue.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/malheureuse.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/smile.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/rougie.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/mdr.gif 

#302 30-05-2016 o 03h54

Miss'nałogowa
Likoris
HWAITING MINEŁO!!!
Miejsce: Byle były żelki!!!

No to i ja :3

Nr. 3 SMUTEK

Oto personifikacja smutku w moim wykonaniu!

//photo.missfashion.pl/pl/1/80/moy/63403.jpg

Nie wszystkie elementy są oczywiste, więc oto krótkie tłumaczenie:
Pośród wszelakich emocji smutek jest specyficzny, nie tak skrajny jak rozpacz, czy depresja ale wystarczy aby skwasić nam nastrój stąd czerń i odcień indygo (aby nie było zbyt dołująco) :>
Wiem, że normalnie mówi się kłębek nerwów ale googlując kłębek smutku też wyświetla się sporo stron zawierających to wyrażenie, dlatego walnełam kłębek :>
Rogi, bo dla mnie smutek jest takim małym potworem, który zjawia się nieproszony.
Latające lampiony mają symbolizować te smutne myśli, które nas napastują :>
W stylizacji jest dużo więcej odniesień do smutku i tego co się z nim wiążę ale widziałam post Darczu i też nie chcę was tak męczyć, więć tu zakończę mój opis. Mam nadzieję, że zrozumiecię resztę aluzji, a jak nie to w ciort z tym, bo jest dekolt XD

//photo.missfashion.pl/pl/1/80/moy/63505.jpg

#303 30-05-2016 o 13h39

Miss'Żółtodziób
...

Nr 27 Irytacja

//photo.missfashion.pl/pl/1/80/moy/63416.jpg

Co to słowo znaczy każdy wie, więc się nie będę rozpisywała na ten temat.
Dól stylizacji pokazuje klatkę z której powoli zaczyna uwalniać się żółć, która może być zalążkiem tego stanu.
Kolory czerwone, żółto-seledynowe kojarzą mi się głownie z tym stanem.Przyjmujemy pozę agresywną i obronną i jeśli irytacja się nasila zaczynamy się "jeżyć". Robimy się wredni, nerwowi, pobudzeni a gdy iskra zaskoczy irytacja przechodzi w to co jest za miss czyli kotłującą się burze w której są siostry irytacji gniew, złość nietłumioną agresje itp zachowania.Czarne elementy to już wypalenie ale tego nie miałam do końca przedstawić więc są elementami dodatkowymi.
Twarz miss w połowie jest już zmieniona w mocniejsza fazę irytacji z której do wściekłości jest tylko krok.

#304 30-05-2016 o 20h50

Miss'na całego
Assiya
...

19: szaleństwo

Przyznaję od razu i bez bicia, że stylizacja zrobiona z lekka na odczepnego, bo chcę zdążyć przed terminem co by na listę wstydu nie trafić a z inspiracją tym razem jakoś tak średnio .
  //photo.missfashion.pl/pl/1/80/moy/63441.jpg
W końcu zdecydowałam się na zainspirowanie się angielską frazą "it's bedlam in here" określającą sytuację  ogólnego chaosu i kiedy rzeczy zaczynają się wymykać spod kontroli. A jako że bedlam to najsłynniejsze angielskie wariatkowo....(tak, wiem inspiracja godna "śpiewających fortepianów")
a zatem przedstawiam moją miss która próbuje wyszykować się do wyjścia ale nic jej się nie udaje jak powinno (bliżej nieokreślona dzieciarnia jest zamieszana ). a zatem jest:
- jest niedomalowana
- w bluzce od piżamy
- nieuczesana
- w kolczykach nie do pary
- zgubiła jeden kontakt
- obsypana konfetti(przez pomocną dzieciarnię)
- oblała się kawą próbując pić w pośpiechu
a o skarpetkach to lepiej w ogóle nie wspominać
dodatkowo  gdy wróciła do kuchni nalać sobie drugą kawę , zastała pewne dzieło dzieciarni, które sprawiła że w szoku aż upuściła dzbanek.
Słowem, istne wariatkowo.

//photo.missfashion.pl/pl/1/94/moy/75120.jpg

#305 30-05-2016 o 21h09

Miss'towarzyska
serowakanapka
(ノ・ω・)ノ・゜゜・
Miejsce: W snach kouhaiow ;>

Jutro kończy się loteriada a brak jeszcze 10 zgłoszeń!

i są jeszcze 2 wolne numerki 30 i 24 dla sprawnych graczy

Ostatnio zmieniony przez serowakanapka (30-05-2016 o 21h10)

#306 30-05-2016 o 22h05

Miss'na całego
HankaPL
...
Miejsce: I tak znajdę Twoje kaczki!

21. Panika

http://i66.tinypic.com/zydhcm.png

Pani, która uprzykrza każdemu życie. Pojawia się nagle i przejmuje nad nami kontrolę. Niczym jej z umysłu nie wypędzisz, musi sama dać sobie spokój. Bardzo ogranicza i zamyka nas w emocjonalnej klatce. Taki rzep xD

#307 30-05-2016 o 23h08

Miss'na całego
inna137
:3
Miejsce: Nevereverland

Numer 13 zdenerwowanie:
http://i64.tinypic.com/w8nejp.png
Dla mnie zdenerwowanie to uczucie podobne to grzmotu który uderza z dużą siłą.

https://media.giphy.com/media/pPdxU3VZ1uNk3nBDXW/giphy.gif     

#308 31-05-2016 o 09h13

Miss'wow
hmurka444
♡♡♡...

Numerek 12 - Spokój

//photo.missfashion.pl/pl/1/80/moy/63442.jpg

Mi spokój kojarzy się z delikatnością i zwiewnością. Kolor biały jest moim zdaniem personifikacją spokoju. Kazałyście się nie rozpisywać, więc to już koniec mojej wypowiedzi.

#309 31-05-2016 o 15h37

Miss'Sensei
Rainbow
Ban(an) ^^

//photo.missfashion.pl/pl/1/80/moy/63470.jpg
Nie wiedziałam co wykombinować z trafioną nienawiścią ;_;. W końcu skleiłam coś takiego, coby nie zostać zapisanym w przypał nocie. Opisu nie będzie, bo na telefonie trudno się pisze >.<>

#310 31-05-2016 o 16h51

Miss'ok
Mike565553
"I'm not just a picture, I'm a daughter and a sister..."

Przygnębienie

Stylizację którą zaraz zobaczycie można interpretować na dwa sposoby. Pierwszym sposobem bardziej rzucającym się w oczy jest interpretacja stylizacji jako "księżniczka na polowaniu". Biedna księżniczka. Musi zabić swoich zwierzęcych przyjaciół. Ale cóż takie są wymogi. Księżniczka powinna umieć o siebie zadbać. Jej mina wyraża wszystkie uczucia i myśli jakie kłębią się w jej główce.
Drugim sposobem na interpretację tej stylizacji jest po prostu to jak ja sobie wyobrażam przygnębienie. Przygnębienie według mnie ma kolor granatowy. Nie do końca czarny (smutek) i nie di końca niebieski (radość). Szal jaki miss trzyma w rękach symbolizuje to, że często jak jesteśmy przygnębieni nie chcemy tego ujawnić przed innymi. Okrywamy się takim różowym szalem i myślimy że nikt nie wie że jesteśmy przygnębieni. Z łukiem chodzi o to że przygnębienie przychodzi do nas akurat wtedy kiedy się tego nie spodziewamy (cały dzień jesteśmy szczęśliwi a tu nagle puff i jesteśmy przygnębieni)

Myślę że się spodoba ^^

//photo.missfashion.pl/pl/1/80/gd/63474.jpg

#311 31-05-2016 o 17h30

Miss'Sensei
Rosette
And all that jazz...

STRACH

Link do zewnętrznego obrazka

Strach ma wielkie oczy /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png I jest otoczony obrzydliwym robactwem, wijącym się, brzęczącym w mroku, przebierającym pajęczymi odnóżami. W tle nadchodzą grzmoty i pioruny, a w ręce trzyma zakrwawiony nóż (nawiązanie do lęku przed mordercami) oraz latarnię, by odpędzać przerażającą ciemność. Na policzku widnieją gorejące szramy po ataku bestii, a na łydce otwarte rany po torturach. Całość ma gotycki wydźwięk, because...This.

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

https://i.imgur.com/FCQgZyV.png

#312 31-05-2016 o 22h28

Miss'Electronic
Setarah
♥ "i teraz przypominała sobie, jak ten dotyk grzał ją" ♥
Miejsce: Pomocnik moderatora

//photo.missfashion.pl/pl/1/80/moy/63492.jpg

Numerek 25 krył w sobie zdołowanie. Dlatego właśnie moja miss, ubrana cała na czarno, rozkłada bezradnie ręce, nie wiedząc co zrobić. Jej zaciśnięte usta i oczy umalowane na czarno podkreślają, jak bardzo źle się czuje. Woalką chciałaby zakryć swą umęczoną twarzyczkę.

"kiedy człowiek pierwszy raz się zakochuje, jego życie nieodwracalnie się zmienia i choćby nie wiedzieć jak się próbowało, to uczucie nigdy nie zniknie."

"twoja wartość jest bezcenna"

#313 01-06-2016 o 19h06

Miss'towarzyska
serowakanapka
(ノ・ω・)ノ・゜゜・

//photo.missfashion.pl/pl/1/80/moy/63501.jpg

Karniaków brak... bo zabrakło nam słów na niektóre style :c

Podium, standardowo bez podziału na miejsca:

Likoris

Zostałaś trochę na siłę wepchnięta, ale no cóż,
przynajmniej byłaś najlepszą kandydatką na dopełnienie xD
Twarz naprawdę pasuje do tematu, jednak strój jest trochę słaby.
Gz. Kolejny art ode mnie xDD

@Oleńka118

Mina wymiata, oraz sytuacja bardzo życiowa.
Strój mógł by być lepszy :<
Art w stylu Jojo XDDD

Eira144

Strój + Mina są prześwietne
podium zostało przyznane bez dyskusji.

Naprodukowałam tym razem aż 3 odznaki...
nie wiem dlaczego ale lubię je robić xD

Dryad

Makijaż leży i płacze, za ostre kolory w stosunku do stylizacji,
ale co poradzić jak wyszło kałai xD

KimKwas ( KimKas )

Pls

Pineapple

Odznaka mówi sama za siebie xD

Komenty dla reszty, a bo co!

Ostatnio zmieniony przez serowakanapka (01-06-2016 o 20h37)

#314 01-06-2016 o 20h15

Miss'nałogowa
Likoris
HWAITING MINEŁO!!!
Miejsce: Byle były żelki!!!

Hahahaha /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
Jestem zaszczycona spełniając rolę dopełniacza XD
Czuję się jak soja w żywności XDDD
Art jest przepiękny i dziękuję za opinie, fakt, że po wykonaniu makijażu wena mnie opuściła i męczyłam się aby skleić coś na siłe -_- może następnym razem będzie mi bardziej przychylna /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

//photo.missfashion.pl/pl/1/80/moy/63505.jpg

#315 01-06-2016 o 20h38

Miss'towarzyska
serowakanapka
(ノ・ω・)ノ・゜゜・

Dorobiłam jeszcze ,,komentarze'' jakby komuś chciało się poznać moją opinie XD

Ostatnio zmieniony przez serowakanapka (01-06-2016 o 21h33)

#316 01-06-2016 o 22h18

Miss'Fuzja
KimKas
^ Avatar od Namae :-) Kot kochający wolność... i wiecznie zalatana studentka Miejsce? Pewno WNPiD

Nie spodziewałam się odznaki, dziękuję bardzo :3 Naprawdę wygląda jak pani od matmy? A postać wzorowałam na (obecnie emerytki) anglistce z mojego LO xD
Gratuluję podiumowiczkom i pozostałym odznakom /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
No, to teraz pozostaje tylko zaklepać swój ulubiony numerek w kolejnej edycji :>

#317 01-06-2016 o 22h36

Miss'wow
hmurka444
♡♡♡...

Szkoda, że nie ma karniaczków /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/hmm.png Śliczne podium i nagrody. Gratulacje ♡

#318 02-06-2016 o 06h46

Miss'na poziomie
Solomona
...
Miejsce: Wonderland

Gratulacje wygranym. Szkoda, że dyplomów nie ma. Dla nich gram.

Co do maski mojej miss. Właśnie tutaj kwintesencją stylówki jest ten  makijaż. Bo miss ta staje się taką tapeciarą. A wtedy przesadza się z makijażem. Maska zupełnie nie pasuje. Z desperacji chce mieć faceta, więc w masce gościa nie poderwie. Nałożyła tonę pudrów, cieni, szminki by się "upiększyć".

https://78.media.tumblr.com/tumblr_mdmrytUnPJ1qimfrko1_500.gif

#319 02-06-2016 o 11h31

Miss'całkiem całkiem
Yuya
...
Miejsce: Kwidzyn

Dziękuję za bardzo miły komentarz XD Cieszę się <3

#320 02-06-2016 o 11h58

Miss'całkiem całkiem
Eira144
...

Ja na podium...aż nie wierzę, bardzo dziękuję za miłe słowa i gratuluję pozostałym dziewczynom /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png  Portret mojej misski jest prześliczny, jeszcze raz dziękuję /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

dreamwhim.blogspot.com

#321 02-06-2016 o 15h26

Miss'ujdzie
Alexalovvee
( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
Miejsce: Kraina, w której panuje lenny face ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Gratulację wszystkim na podium ;D Szkoda, że nie ma kochanych przez nas <chyba> wszystkich karniaczków :v Rysunki są jak zwykle piękne ^^
( ͡° ͜ʖ ͡°)

//photo.missfashion.pl/pl/1/81/gd/64379.jpg

#322 02-06-2016 o 19h02

Miss'Electronic
Setarah
♥ "i teraz przypominała sobie, jak ten dotyk grzał ją" ♥
Miejsce: Pomocnik moderatora

Hahah, ja to wiedziałam!! xD Nie ma to jak mobilny net </3

"kiedy człowiek pierwszy raz się zakochuje, jego życie nieodwracalnie się zmienia i choćby nie wiedzieć jak się próbowało, to uczucie nigdy nie zniknie."

"twoja wartość jest bezcenna"

#323 02-06-2016 o 19h41

Miss'ujdzie
Oleńka118
...

Podium??? Matko i córko nie wierzę. Liczyłam na co najwyżej karniaka (bo jak same wspomniałyście-strój nie wymiata) a tu taka niespodzianka. Art przepiękny; po prostu cudo. Dziękuję i gratuluję pozostałym dziewczynom ^^

#324 03-06-2016 o 18h30

Miss'Sensei
Rosette
And all that jazz...

Eira144 wymiotła konkurencję, bezbłędne przedstawienie stresu! Ale spodziewałam się, że koszmarnie przerażające "politowanie" KimKas też się znajdzie na podium /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Co za okropną babę stworzyłaś, aż mnie bezsilna złość zbiera, jak na nią patrzę, takiej nauczycielce, to aż się ciśnie na usta, by wypyszczyć i powiedzieć kilka ciepłych słów, ale musisz się powstrzymać, bo jeszcze Cię usadzi i będzie się mściła do końca roku...
No i spodziewałam się przynajmniej wyróżnienia dla Yuya, bo ta "furia" jest genialna /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png mina idealna, nie muszę się zastanawiać jaką emocję przedstawia, to widać od razu!

....Gdzie mój karniak ._____.

Ostatnio zmieniony przez Rosette (03-06-2016 o 18h33)

https://i.imgur.com/FCQgZyV.png

#325 03-06-2016 o 22h05

Miss'całkiem całkiem
Dryad
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Miejsce: Fantazja

Dziękuję wielce za odznakę (szczęście, że to nie kolejny karniak)! :3 A efekt "kałaii" nie był zamierzony, samo tak wyszło...
szczerze to jestem uzależniona już od Waszych konkursów i czekam na uda w co ja tu widzę xD

Ostatnio zmieniony przez Dryad (03-06-2016 o 22h11)

Strony : 1 ... 11 12 13 14 15 ... 27