MIEJSCE AKCJI | Londyn
CZAS AKCJI | Lato 2015
Link do zewnętrznego obrazka
Moda w magicznym świecie z pewnością mogłaby być dla nas niemałą zagadką – czy ktoś w ogóle się nią przejmuje? A może istnieją tam tylko stałe szablony? Nie, to niemożliwe! W końcu tam też musi się tym zajmować – jej tworzeniem, wprowadzaniem na rynek. Nie może to być tylko jedna osoba, prawda? A może to w ogóle nie jest tylko jeden Dom Mody?
To magia! Z pewnością te stroje również muszą być magiczne.
~ Słyszeliście już o nim? O tym magicznym Domu Mody, który choć zaledwie ma kilka lat, już przoduje na magicznym rynku mody? Z pewnością się wyróżnia wśród pozostałych. Każde magiczne stworzenie znajdzie tu coś dla siebie, jak i każde z nich mogłoby dołączyć do rodziny, jaką stworzyli wszyscy pracownicy. Nie ma osoby, która nie wyczułaby w nim pulsującej, żywej niemal, magii, która wypełnia powietrze niczym jego najważniejszy składnik. A życie toczy się tu własnym rytmem, jakby nikt nie przejmował się upływającym czasem... No dobrze, może z jedna, czy dwie osóbki nim się przejmujące, się tu znajdą! Ale nawet one nie byłyby w stanie zniszczyć idealnej, ciepłej, wręcz nierzeczywistej, atmosfery.
~ Wiesz, widziałam tam mnóstwo roślin. Były niemal wszędzie, jak wróżki które latały, pomagając wszystkim klientom. A za ladą stała wampirzyca, jestem tego niemal pewna! Ich sklep był naprawdę dziwny. Nie widziałam w żadnym takiej swobody, w końcu to nie jest naturalne, by czarodzieje mieszali się z innymi stworzeniami!
~ W tym okrutnym świecie jest miejsce, gdzie pasjonaci mody, niezależnie od rasy, mogą stworzyć coś wspólnie. I właśnie to sprawia, że ten jeden Dom Mody odróżnia się od reszty. Bo znikają tu niesnaski, i choć nadal otacza go cały magiczny świat, z niesnaskami między rasami, gdy wejdziesz do środkach trafiasz do innej rzeczywistości.
Więc wejdź, dołącz do naszej rodziny... Zapraszamy!
Postacie
Jakby nie patrzeć Domy Mody to tak naprawdę zespoły osób. Projektanci, konstruktorzy i technologowie odzieży, krawcowe, modele, styliści, konsultanci, doradcy, czy choćby dekoratorzy do pokazów mody. A to wszystko to tylko ogólny zarys osób, które w takim miejscu pracują, bo nie sposób ich wszystkich wyliczyć.
Właściciel/Główny Projektant ~ Joe Taylor ~ Nieve
Wizażystka/Asystentka właściciela ~ Ginger Fox ~ majkel325
Projektant ~ Mike Fox ~ majkel325
Modelka ~ Julie Violin ~ Sszyszka
Stylistka ~ Victoria King ~ Asuu
Modelka ~ Elizabeth King ~ Asuu
Krawiec ~ Patric Mooner ~ Asuu
Regulamin
1) Jeśli się zgłaszasz, to piszesz do końca.
2) Karty postaci dodajemy w ciągu 48h od zgłoszenia. Wymagam tylko podstawowych danych, typu godność, wiek, orientacja, wygląd, rola, rasa... Zdjęcia realne. Proste, nie?
3) Wszelkie uwagi, jak i pytania, proszę kierować do mnie na PW.
4) Znamy regulamin forum i go przestrzegamy.
5) Zachowujemy pełną kulturę. Rozumiem niesnaski między postaciami, lecz nie u współtwórców tego opowiadania.
6) Nad postami ma się znajdować godność postaci.
7) Miłej zabawy!
Ostatnio zmieniony przez Nieve (15-02-2015 o 17h37)