Alternatywna wersja Roszpunki, którą wszyscy znamy (lecz niekoniecznie każdy lubi).
Młody książę ma dość życia w zamku. Krępuje go dworska etykieta, obowiązki i wymagania ojca. Podczas gdy jego starszy brat szykuje się do przejęcia tronu, książę coraz bardziej pragnie się wyrwać. Napędza go myśl o tym, że w Mrocznym Lesie ponoć kryje się Wieża Czarownicy, którą on zamierza odnaleźć. Pewnego dnia, podczas polowania, nadarza się sposobność i młodzieniec ucieka spod ręki ojca.
Roszpunka to dziewczyna, która od narodzenia żyje w odosobnieniu. Zamknięta w Wieży Czarownicy dzieli czas między rysowanie, a czytanie przyniesionych przez "mamę" książek. Marzy o kimś, kto zamieszka z nią. Nie ma zamiaru wydostawać się z Wieży, bo czarownica wmówiła jej, że ludzkość jest zła. Wierzy jednak w to, że trafi się ktoś, kto będzie dla niej miły. Gdy pewnego dnia pod oknem jej wieży zjawia się książę, dziewczyna pragnie czegoś więcej niż dało jej dotychczasowe życie.
Za księciem rusza w pościg kilku zwiadowców. Sprawy komplikują się, gdy znudzony służbą mężczyzna idąc po śladach księcia dociera do wieży...
Czy młodzi zakochają się w sobie? A może wręcz przeciwnie, znienawidzą się? I co na to wszystko Czarownica?
Przede wszystkim, przestrzegamy regulaminu forum.
Narracja ze strony księcia zaczyna się od polowania. Zwiadowcy za to odkąd król pośle go na misję odnalezienia księcia. Czarownica pojawiać się będzie co wieczór w Wieży, lecz ten, kto wybierze tą postać, będzie mógł poruszać nią trochę po świecie poza miejscem zamieszkania Roszpunki.
Miło by było, gdyby posty były umieszczane w ciągu 24 godzin, jednak wiem, że czasem trudno jest coś wymyślić, więc daję wam 48 godzin.
Co do wyglądu postaci - zdaję się na was. Róbcie z nimi co chcecie. A nuż komuś przyjdzie do głowy narysować kogoś samemu?
Akcja dzieje się w świecie alternatywnym, lecz myślę, że imiona i nazwiska możecie dać angielskie.
Scen 18+ na Pw nie będzie, bo nie
Władcą Wątku będę ja.
Roszpunka - Ja, Majerankowa
Książę - Misa-Chan1906
Zwiadowca - Ojsa
Czarownica - Paululusia
KP wstawiamy w ciągu 24 godzin od "zaklepania"
Ostatnio zmieniony przez Majerankowa (01-10-2014 o 19h35)