Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 2 3 4

#26 28-02-2014 o 21h31

Miss'OK
Sniezyczka
...

Link do zewnętrznego obrazka
Rose powoli szła korytarzem stawiając niepewne kroki i starając się nie potknąć i nie upaść na twarz co na obecną chwilę wychodziło jej perfekcyjnie. Nie zatrzymała się dopóki nie wpadła na znajome dziewczyny. Przez chwilę zastanawiała się, czy powinna się przywitać, bo bardzo bała się odrzucenia. W końcu zdecydowała się podejść. Wzięła głęboki oddech...
-Cześć dziewczyny.-Powiedziała uśmiechając się do nich. Nie była zbyt towarzyską osobą, ale w pobliżu koleżanek czuła się pewniej.
-Dni otwarte...-Powiedziała tylko, wiedząc, że zrozumieją. Westchnęła cicho a jej ruda grzywka opadła na oczy.

Jeśli masz niższy poziom MN bardzo proszę rzuć mi dwa wyzwania bez zakładu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#27 28-02-2014 o 21h43

Miss'gadułka
Sszyszka
...
Miejsce: Okolice Jeleniej Góry

Link do zewnętrznego obrazkac
Próbowałam się domyślić o jakiej plotce może on mówić jednak nic nie kojarzyłam. Może mówił coś o tym w klubie kiedy mnie nie było bo byłam na próbie.
-Skoro to plotka to musi być ciekawa. Opowiadaj o co chodzi.
Powiedziałam z zapałem. On i te jego historie są nieraz naprawdę niesamowite. Patrzyłam na niego jak na nie wiadomo co, czekając aż odpowie.
Może jakaś mroczna historia sprzed lat. Jeżeli tak to z pewnością sama również zacznę prowadzić śledztwo. To musi być coś naprawdę intrygującego skoro mówi "tym" tonem głosu.
Zresztą nawet jeśli to coś ciekawego to mam jeszcze kilka spraw na głowie. Chyba nie będę zajmować się cały czas dochodzeniem. Chociaż kto wie? Będę na pewno świetnie wyglądać w stroju detektywa. Tak to będzie świetnie.

|Ask|Blog|Instagram|

WRÓCIŁAM~~

https://45.media.tumblr.com/5e1ed6549c0d6ceeb4a08a5434504f7b/tumblr_nxw2qxPJIa1up7gxfo5_400.gifhttps://45.media.tumblr.com/57397f448f8e7f4e15ba1dba6d386309/tumblr_nxw2qxPJIa1up7gxfo1_400.gif

#28 28-02-2014 o 22h37

Miss'Sensei
dortnana
T.T
Miejsce: Czarna dziura...

Shun Ihara
- Klątwa czarnej Fujiko - Powiedziałem jej do ucha z grozą w głosie.
Nie chciałem wszystkiego wyjawiać bo wiem jak bardzo się nakręci choć nie powiem, że to mi odpowiadało. Chciałem rozwiązać tą zagadkę sam jeżeli w ogóle jest prawdziwa. Na samą myśl o niej napawało mnie energią niesłychaną.
Kiedyś przeglądając książki w klubie zauważyłem pewne notatki dawnego klubowicza. Uwielbiałem takie rzeczy. Historie innych ludzi miały wspaniały charakter a jeżeli jeszcze dodać do tego jakąś tajemnicę. Ciarki same przeszły mi po plecach, ale wracając do tematu. Widziałem w tych notatkach wpis o wydarzeniu, które przeżył sam klubowicz. Teraz mam nadzieje przekonać się na własną rękę czy to co napisał jest prawdą.

#29 28-02-2014 o 22h44

Miss'gadułka
Sszyszka
...

Chwila gdzieś już słyszałam to imię. Tylko nie mogę skojarzyć gdzie. Fujiko, Fujiko...Kurczę nie pamiętam. Ale z tego co wiem to uczennica zabita w naszej szkole czy coś takiego.
-Sądzisz, że to prawda? Jak ty to chcesz sprawdzić?
Nadal patrzyłam na niego zaciekawiona. Takie rzeczy naprawdę wciągają. A jeszcze to, że nie mogę skojarzyć gdzie słyszałam to imię. Bardzo dziwne. Jestem pewna, że je już słyszałam. Kto to mi o tym mówił.
Westchnęłam. Chyba sobie nie przypomnę. Ah ta moja pamięć.
-Pomóc ci w tym? Proszę.
Zrobiłam maślane oczka. Tak bardzo chcę w tym mu pomóc. Może być ciekawie.

|Ask|Blog|Instagram|

WRÓCIŁAM~~

https://45.media.tumblr.com/5e1ed6549c0d6ceeb4a08a5434504f7b/tumblr_nxw2qxPJIa1up7gxfo5_400.gifhttps://45.media.tumblr.com/57397f448f8e7f4e15ba1dba6d386309/tumblr_nxw2qxPJIa1up7gxfo1_400.gif

#30 28-02-2014 o 23h20

Miss'Sensei
dortnana
T.T

Shun Ihara
No i masz... Zaciekawiło ją i to bardzo. Uśmiechnąłem się pod nosem zastanawiając się dlaczego ona nie jest w klubie paranormalnym. Z taką osobą to jest o czym pogadać.
- Ta szkołą jest przeklęta. - Mówiłem starając się utrzymywać grozę w głosie. - Krążą plotki, że czarna Fujiko mści się a jej ofiarami są dziewczyny. Kiedy usłyszysz na korytarzu tajemnicze dźwięki i fortepian grający w sali muzycznej, kiedy w sali 6-A zobaczysz plamę krwi i też znikające krzesło w 3-B a na dodatek duch pojawi się w zachodnim skrzydle wiedz, że po tym stanie coś złego...
Przerwałem i spojrzałem na przewodniczącą robiąc pauzę by podać się większego napięcia i dokończyłem:
- Umiera dziewczyna...
Gdy skończyłem spojrzałem na nią i na koniec dodałem:
- To nie jest pewne, że coś takiego się stanie. Wiesz jak to jest. Ktoś coś napisze i zapewne doda swoje ciekawostki by było większe napięcie i dlatego chcę to sprawdzić.
Nie chciałem jej straszyć, ale nie mogłem się powstrzymać by to opowiedzieć.

#31 28-02-2014 o 23h28

Miss'gadułka
Sszyszka
...

Z uwagą wsłuchiwałam się w jego słowa. Ta historia jest niesamowita. Czyli jednak ciekawie się zapowiada.
-Niesamowite.
Stwierdziłam krótko. Już mnie to zaciekawiło. Przecież to musi być coś genialnego. Trzeba to sprawdzić.
-W takim razie z chęcią pomogę.
Powiedziałam z uśmiechem i puściłam mu oczko.
Dlaczego dowiaduję się o tym dopiero teraz. Gdybym wiedziała wcześniej już pewnie miałabym przyszykowany plan działania. Chyba muszę częściej wpadać do klubu paranormalnego. No bo takie wizyty raz na pół roku niezbyt poszerzają moją wiedzę na te tematy.
-Jak myślisz, spełni się ta klątwa?
Spytałam nadal zaciekawiona tą całą sytuacją. Przecież to taka ciekawa historia a ja jak zwykle dowiaduję się jako ostatnia.
Jeśli to co mówi stanie się naprawdę to szkoła będzie miała dość duży rozgłos. Być może dyrekcja to jakoś wykorzysta. W ogóle o czym ja myślę.
Potrząsnęłam głową i wróciłam do przyglądania się chłopakowi.

|Ask|Blog|Instagram|

WRÓCIŁAM~~

#32 28-02-2014 o 23h41

Miss'Sensei
dortnana
T.T

Shun Ihara
Myślałem, że będzie bardziej przerażona albo chociaż przejmie się, że ktoś może umrzeć.
- Tu nie ma co pomagać bo będę tylko obserwatorem. Nie za bardzo mnie interesuje rozwiązanie zagadki. Nie... interesuje mnie rozwiązanie, ale to nie jest najważniejsze. chce tylko wiedzieć jak to wygląda a jak przy okazji przypadkowo to rozwiąże to trudno.
Powiedziałem to obojętnym tonem, ale poważnym by za bardzo się nie angażowała. Znając ją to tak się zaciekawi, że na pewno coś zepsuje. Chociaż może od początku nie powinienem tego mówić? Teraz to na to za późno ważne by myślała o tym jako ciekawostkę i tylko się temu przyglądała.

#33 28-02-2014 o 23h50

Miss'gadułka
Sszyszka
...

Kiwnęłam głową na jego słowa. To może być naprawdę ciekawe.
-Informuj mnie o wszystkim czego się dowiesz w tej sprawie. Jako przewodnicząca powinnam wiedzieć. Prawda?
Nie będę się zbyt w to wtrącać co wcale nie oznacza, że sama nie będę próbowała się czegoś dowiedzieć. To zbyt ciekawe aby nie maczać w tym palców.
-Ty to masz oko do ciekawych rzeczy.
No bo w końcu chyba należy do klubu paranormalnego. Ale ta historia musi mieć drugie dno. Tylko jakie? Znając mnie na bank na coś wpadnę.
-Mogę dzisiaj przyjść do klubu po lekcjach i czegoś na ten temat poszukać?
Sama nie pójdę tam bez zgody. A i przydałoby się towarzystwo. Później zapytam dziewczyny czy nie poszły by ze mną ale znając Rose to ona na pewno sobie to odpuści.
Trudno to będzie jej strata. Ja nie mam zamiaru marnować czasu i jak najszybciej się czegoś dowiedzieć. 

|Ask|Blog|Instagram|

WRÓCIŁAM~~

#34 01-03-2014 o 08h58

Miss'OK
Sniezyczka
...

Naprawde zignorowalyscie moja biedna Rose? :< Wiem, ze jest sierota, ale zeby czesc nie powiedziec :<

Rose stała tak przez chwilę obok dziewczyn, które nie zwróciły na nią najmniejszej uwagi. Westchnęła cichutko i odeszła tak szybko jak przyszła. Stanęła pod swoją szafką i otworzyła ją za pomocą szyfru. 8294 Schowała książki i wyciągnęła z szafki słuchawki. Podłączyła je do telefonu i ze zasmuconą miną, ze słuchawkami w uszach poszła w kierunku wolnej ławki. Może to i dobrze, że nie chciały ze mną rozmawiać? W końcu mówiły o tych okropieństwach, których nie chciałam słuchać... Starała sobie wmówić, że wszystko jest w porządku powstrzymując drganie nogi, która zawsze dawała o sobie znać, kiedy dziewczyna się bała.

Jeśli masz niższy poziom MN bardzo proszę rzuć mi dwa wyzwania bez zakładu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#35 01-03-2014 o 12h33

Miss'Sensei
dortnana
T.T

Blissa12 jak doszłaś aż do tego działu to pewnie zauważyłaś coś takiego jak FAQ, więc tu nie pisz rzeczy nie na temat.
Snizyczka ty podeszłaś do nas? Szun nie jest dziewczyną, więc nie zrozumiałam tego. Przepraszam....

Shun Ihara
Widząc jej zaciekawienie tylko skinąłem głową wiedząc, że i tak będzie mnie męczyć aż się zgodzę, ale na drugie pytanie to już musiałem się wysilić.
- Nie masz roboty dzisiaj, przecież jesteś przewodniczącą i jeszcze chcesz wpaść do klubu? Niby nie mam nic przeciwko, ale jeżeli przez to zawalisz swoje obowiązki to potem nie wiń mnie.
Uznałem, że uprzedzę ją już jeżeli z ciekawości ma popsuć swoje plany. Nie chcę potem mieć problemów.
Schyliłem się do torby by sprawdzić czy mam zeszyt specjalnie przyszykowany na tę okazję. Rano nawet nie miałem czasu pomyśleć co za dzień mamy. Na szczęście był tam najwyraźniej leżał na wiechu a ja po prostu zgarnąłem go. Teraz mogę wybadać wszystko.

#36 01-03-2014 o 13h11

Miss'gadułka
Sszyszka
...

Ja i problemy? Idealna para jak z romansów. Co chwila jakieś mam.
-Spokojnie, nic się nie stanie. A teraz lecę. Spotkamy się w klubie. Do zobaczenia.
Pomachałam mu ręką na pożegnanie i odeszłam. Ale ta sprawa mnie kręci.
Wyszłam na korytarz i zobaczyłam małą Rose. Podbiegłam do niej i usiadłam na ławce.
-Hejka Rose. Dowiedziałam się właśnie bardzo ciekawej rzeczy, chcesz posłuchać?
Wyszczerzyłam się. Żeby mi tylko za złe nie miała, że się będzie później bać. No bo ta historia ma w sobie taki dreszczyk emocji. Normanie nie normalna. Shun już mnie nakręcił na to.
Patrzyłam na dziewczynę. Ona żyje czy nie? Jakoś tak bidnie wygląda. No ale w końcu to Rose, ona chyba zawsze jest taka.

|Ask|Blog|Instagram|

WRÓCIŁAM~~

#37 01-03-2014 o 14h09

Miss'OK
Sniezyczka
...

Kurcze, sorki, zle napisalam wtedy ;c

Rose wciąż z zamkniętymi oczami wsłuchiwała się w tekst i melodię piosenki kiedy usłyszała powitanie podskoczyła gwałtownie i wyjęła słuchawki z pośpiechem.
-C-cześć Y-Yui.-Wymamrotała z trudem i uspokoiła się nieco. Miała nadzieję, że koleżanka nie słyszała bicia jej serca.
-Pewnie, z chęcią... Ale mam nadzieję, że nie dotyczą... szkoły...-Słowo szkoła wypowiedziała "tym" tonem. Obejrzała się za siebie, sprawdzając czy nikt ich nie słyszy i skinęła głową na dziewczynę. Ujęła w dłonie materiał bluzki, którą zaczęła ugniatać z przejęcia.

#38 01-03-2014 o 14h26

Miss'gadułka
Sszyszka
...

Uśmiechnęłam się widząc minę Rose. Taka przerażona.
-Nasza szkoła jest nawiedzona. Duch Czarnej Fujiko chce się zemścić. Umrze dziewczyna jednak przed tym stanie się kilka nieprawdopodobnych rzeczy.
Przerwałam na chwile, próbując przypomnieć sobie kolejność tego wszystkiego.
-Najpierw słychać dziwne dźwięki a fortepian w sali muzycznej sam zaczyna grać. W sali 6-A pojawi się plama krwi a w 3-B zniknie krzesło. Do tego w zachodnim skrzydle pojawi się duch. Po tym wszystkim umrze dziewczyna.
Mówiłam jak najbardziej poważnym tonem aby dodać dramatu temu wszystkiemu. Słychać było nutkę pasji w moim głosie. Mała Rose chyba się przestraszyła. Przybrałam uśmiech i odsunęłam się od niej zakładając nogę na nogę.
-To jeszcze nic pewnego ale razem z Shunem postanowiliśmy, to znaczy on postanowił to sprawdzić. Może być ciekawie.
Oby tylko dziewczyny się później nie darły tak jak kiedyś za nastraszenie Rose. To był wtedy tylko niewinny żarcik. Ciekawe jak zareaguje tym razem.

|Ask|Blog|Instagram|

WRÓCIŁAM~~

#39 01-03-2014 o 14h33

Moderator
ErinBlack
...
Miejsce: Częstochowa

KAI TSUKIYO

Po usłyszeniu słów dziewczyny uniosłem brwi zdziwiony, ej no to już jest przesada.
-Przyszedłem w momencie, w którym dopiero wychodziłaś z domu, to nie spóźnienie.-odpyskowałem stwierdzając, że kobiety naprawdę mają ogromne skłonności do przesady, ale mimo wszystko bez większego spierania się ruszyłem z nią w kierunku szkoły.
-Z resztą po co ci się tam śpieszy? To tylko początek dni otwartych.-prychnąłem cicho, ja na jej miejscu darowałbym sobie w ogóle pójście do szkoły w dni dzisiejszym. Nie żebym jakoś specjalnie wierzył w ten pogłoski o klątwie czy coś... No ale przezorny zawsze ubezpieczony. Po kilkunastu minutach w końcu byliśmy na miejscu.

"Do not take life too seriously, you will never get out of it alive."

Gdzie możesz mnie znaleźć?
ASK || SF

#40 01-03-2014 o 15h15

Miss'wtajemniczona
Oliwkaa
Czuje moc~
Miejsce: Pomocnik Moderatora

Mei Yasujiro

Westchnęłam ciężko, on chyba inaczej nie umiał. Ale i tak lubię tego wiecznie wkurzającego osobnika.
-Po pierwsze Kai, spóźniłeś się bo jak ja zamykałam drzwi dopiero przyszedłeś, co znaczy że wszystko robiłeś w biegu i pewnie znowu czegoś zapomniałeś. A po drugie, to jest początek dni otwartych co oznacza że niedługo będzie rocznica śmierci Fu.-odparłam mu smętnie i poprawiłam torbę na ramieniu. Dziwne, mało pamiętam Fu, mimo że była moją siostrą. Choć co się dziwić, miałam około 7lat gdy umarła. Poprawiłam opaskę i łapiąc go za rękę przyśpieszyłam kroku, nie chciałam się spóźnić do szkoły.
-Kai, a tak właściwie dlaczego ty zawsze się spóźniasz? Budzika nie masz? Czy może rano stoisz przed lustrem i się stroisz?-zapytałam chcąc pozbyć się przeklętej ciszy. Nie żeby była ona niezręczna, przy Kai'u nigdy nie miałam czegoś takiego jak "niezręczna cisza" wystarczyła sama jego obecność.

Ostatnio zmieniony przez Oliwkaa (01-03-2014 o 15h16)

#41 01-03-2014 o 15h30

Moderator
ErinBlack
...

KAI TSUKIYO

-Okej rozumiem, przepraszam.-westchnąłem cicho. No tak znowu zapomniałem o Fu. Pomimo tego, iż przecież ją znałem, co prawda tylko trochę, bo to z jej siostra się przyjaźniłem a nie z nią, to w rozmowach z Mei ciągle zapominałem o jej siostrze. Co raczej można uznać za niezła wtopę, biorąc pod uwagę sytuację. Słysząc jej pytanie uśmiechnąłem się z lekka kpiąco.
-Mam budzik... Ale go ignoruję. Poza tym czy ja wyglądam jakbym się stroił przed lustrem?-zapytałem wskazując na siebie. Cóż włosy miałem zapewne w totalnym nieładzie, koszule zapiąłem tylko do połowy, mało tego połowa połowę miała schowaną w spodnie a połowę nie i jakby tego było mało widać mi było kawałek brzucha. No ale jak na tak małą ilość czasu jaką dysponowałem i tak byłem nieźle ogarnięty, do walki z dniem dzisiejszym.

ASK || SF

#42 01-03-2014 o 15h55

Miss'OK
Sniezyczka
...

Plotki o szkole.. Nawet biedna Rose o nich wiedziała. Z resztą i bez tych opowieści wszędzie widziała cienie i podskakiwała przy każdym szeleście. Rose słuchając historii, opowiadanej przez jej koleżankę stawała się coraz bardziej przejęta.   Wytarła spocone dłonie o jeansy i przygryzła wargę.
-Dlaczego zawsze próbujecie mnie przestraszyć? Wiecie, że boję się takich historii...-Powiedziała z wyrzutem, starając się nie wierzyć w tą historię. Z całej tej historii najgorszy był chyba samogrający fortepian
-Naprawdę w to wierzysz? I nie boisz się... No wiesz... Szukać większej ilości informacji?-Zapytała z niekrytym zdziwieniem

#43 01-03-2014 o 16h05

Miss'wtajemniczona
Oliwkaa
Czuje moc~
Miejsce: Pomocnik Moderatora

Mei Yasujiro

Machnęłam ręką gdy mnie przepraszał, przyzwyczaiłam sie do tego że o niej zapomina, skoro ja ledwie ją pamiętam to co dopiero on. Zmierzyłam go wzrokiem, rzeczywiście. Wyglądał jak siedem nieszczęść, zrobiłam tak zwanego facepalma i zatrzymałam go. Zapięłam mu normalnie koszulę, włożyłam tam gdzie trzeba było do spodni i poprawiam mu włosy.
-No, teraz wyglądasz jak człowiek.-skomentowałam zadowolona podziwiając swoje dzieło.- Postaw sobie ich kilka, albo zacznę do ciebie rano wydzwaniać żebyś przestał go ignorować. Po coś on dzwoni jednak rano.-wytknęłam mu i pokazałam mu język. Pociągnęłam do "więzienia dla młodzieży".

#44 01-03-2014 o 16h59

Moderator
ErinBlack
...

KAI TSUKIYO

Wiedziałem, że to zrobi... Zupełnie jakby mój niechlujny wygląd był jej największym problemem, ech kobiety... Ale co tam niech sobie robi co chce.
-Tak jest Kapitanie, postaram się nie spóźniać.-zasalutowałem z rozbawieniem, doskonale zdając sobie sprawę z tego, że ona mi nie uwierzy. Sam sobie w tej kwestii nie wierzyłem. Rozejrzałem się dookoła.
-Idziemy do sali na przemówienie dyrektora, czy wolisz sobie to darować?-zapytałem, choć i tak znalem odpowiedź. Ona na pewno nie ominie tej nudnej paplaniny staruszka, a ja osobiście wolałbym zaszyć się na dachu szkoły i jeszcze trochę pospać. No ewentualnie po prostu poszukać kogoś znajomego.

ASK || SF

#45 01-03-2014 o 19h48

Miss'gadułka
Sszyszka
...

Rose jak zwykle przerażona. To jest trochę śmieszne.
-Może wierzę, może nie. Tak czy siak bardzo mnie to ciekawi. A na sama nic nie szukam, zrobię to z Shunem.
Teraz mówiłam już lekko. Bez tego tonu, który miałam przed chwilą.
Uśmiechnęłam się do siebie i założyłam ręce za głowę. To naprawdę wydaje się być ciekawe. Może i dowiem się jeszcze czegoś przy okazji. W końcu przewodnicząca musi wiedzieć o wszystkim.
-A ty, boisz się?
Powiedziałam znacznie się do niej przybliżając. Zaraz jednak odsunęłam się z uśmiechem. Rose jest taka naiwna i bojaźliwa.

|Ask|Blog|Instagram|

WRÓCIŁAM~~

#46 02-03-2014 o 14h58

Miss'gadułka
Lynn
Powinni zrobić anime o ojcu Boruto!
Miejsce: Gdzieś między sadyzmem a przerwą obiadową

W sumie, to zmiana tematu była tu jak najbardziej pożądana, skoro mowa była o dniach otwartych. Wystarczyło, że od tej pory przez następny tydzień zamierzają nas zamęczać tymi pierdołami i zmuszać nas do zanudzania się na śmierć. To powinno być karane, moim zdaniem. Zwłaszcza w ostatniej klasie, nie wystarczą im egzaminy?!
A co do budzika, to jakoś mnie to nie zdziwiło. Ona potrzebowała nowego co chwilę. Co prawda, niegdyś może i by mnie to wystraszyło (ale tylko trochę oczywiście, bo co to nie ja!), ale teraz jakoś mnie to nie zaskoczyło. Stało się tak naturalne, jak moje spóźnianie się, ale przy niej udawać trzeba było, iż jest to tak zaskakujące, jak moja punktualność.
- Co ty?! No cóż, jak widać ciężko dziś o porządny budzik... - powiedziałem, jednak już raczej tak trochę nieobecny, gdyż teraz przysłuchiwałem się rozmowie ludzi obok, znaczy temu co mówili przed chwilą. Klątwa? Pff, co za głupota. Nie wierzę w takie pierdoły, pewnie to jedni z tych świrów co biegają po szkole z wykrywaczem duchów.

https://data.whicdn.com/images/302401948/original.gif

#47 02-03-2014 o 15h52

Miss'Żółtodziób
...

Widać, że moja bardzo potrzebna paplanina, strasznie go zainteresowała. No cóż, w końcu nie każdy lubi słuchać o budzikach. A zwłaszcza takie lenie jak on.
- Twoje zainteresowanie tym tematem, jest godne podziwu. - westchnęłam, rozkładając się na krześle. W tej chwili, ktoś mógłby pomylić mnie z jakąś galaretą, albo zwyczajnie ja się tak czułam.
Dopiero teraz zwróciłam uwagę, co zainteresowało mojego towarzysza. Straszne historie. Horrorki.
Sama się tym zainteresowałam i zmieniając się znów w ludzką postać, szepnęłam do niego.
- Myślisz, że to prawda? - syknęłam mu do ucha. Ciekawe czy się przestraszy?

#48 02-03-2014 o 18h58

Miss'gadułka
Lynn
Powinni zrobić anime o ojcu Boruto!
Miejsce: Gdzieś między sadyzmem a przerwą obiadową

Usłyszałem tylko, że coś jest "godne podziwu", coś związane ze mną. Pf. Godne podziwu. Dziwne to?! Mnie całego winno się podziwiać! ...Jako, że wytrzymuję z kimś takim, jak moje przyjaciółka. Do tego trzeba wytrwałości, kasy do pożyczania na budziki co by się rodzice nie zorientowali, że zepsuła kolejny, i wytrwałości jeszcze raz.
A teraz jeszcze próbowała mnie nastraszyć, haha. Kiedy wie, że się nie da! Toteż oczywiście nie wystraszyłem się... No, może trochę mnie to zaskoczyło i stąd ten cichy, zduszony okrzyk. Zaraz jednak dotarł do mnie sens jej słów. Zaśmiałem się cicho i szyderczo.
- Błagam, w co tu wierzyć? W starą i głupią, szkolną legendę czy słowa tych oszołomów z koła paranormalnego? - powiedziałem, wywracając oczami. Błagam, wzięliby się za coś normalnego, a nie włóczą się po okolicy i zachowują tak, jakby domagali się umieszczenia w pokojach bez klamek.

https://data.whicdn.com/images/302401948/original.gif

#49 02-03-2014 o 19h31

Miss'Żółtodziób
...

A jednak, zaczął piszczeć. Może i jego wrzaski, były ciche i zdławione, ale jednak były. Oparłam głowę o jego ramię.
- Przestań piszczeć. - dotarł do mnie jego śmiech. Nawet, nie może zaśmiać się głośno jak prawdziwy facet, tylko jak mała dziewczynka, która boi się swojego własnego cienia. Zupełnie jak Rose. - Mam dla ciebie idealną kandydatkę na najlepszą przyjaciółkę.
Podniosłam swoją głowę i oparłam się o krzesło, które było niezwykle wygodne.
- No wiesz, wierzyć można. Każdy wierzy w co innego. Ty wierzysz w coś, co dla innego głupotą. - filozofka pierwszej klasy. Normalnie niczym Sokrates. - Ale jeżeli to prawda, a nawet jeśli ludzie z kółka paranormalnego sami zatroszczą się o spełnienie tych wszystkich głupot, to będzie ciekawie, nie? Może zrobimy sobie dzisiaj maraton horrorów. Tylko nie mów, że nie masz czasu, Yuki. - dodałam ze zgryźliwym uśmiechem.

Ostatnio zmieniony przez Maruki (02-03-2014 o 19h31)

#50 02-03-2014 o 19h50

Miss'Sensei
dortnana
T.T

Shun Ihara
Gdy tylko zauważyłem przewodniczącą rozmawiającą z Rose od razu musiałem zareagować. niestety nie udało mi się na czas już zdążyła wszystko powiedzieć. Walnąłem ja w głowę przypierając postawę zdenerwowanego człowieka. Co jak co, ale mogła odpuścić jej opowiadanie tej historii. Znam Rose na tyle by wiedzieć, że takie rzeczy jej na pewno nie spodobają.
- Co ty do jasnej anielki wyprawiasz Yui. Nie strasz Rose... - Byłem zły bo choć uwielbiam rozmawiać tylko o duchach to jednak wiem, że nie wszyscy to tolerują. - Nie ma się czym przejmować. To stara legenda i pewnie nie prawdziwa, ale jako członek klubu paranormalnego muszę to sprawdzić
Nie wierzę, że mówię takie rzeczy, ale widząc wystraszoną Rose nie mogłem inaczej zareagować. Przecież nie ma nic gorszego jak przerażona kobieta.

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 2 3 4