Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 47 48 49 50 51 ... 56

#1201 01-05-2015 o 15h22

Miss'OK
Sniezyczka
...

Pineapple, obrocilabym krzesla i troche przesunela "na dol"
Dzieci wisza w powietrzu.
Ogolnie jest zla skala. (Krzeslo "na gorze" jest wielkosci dziecka)

Link do zewnętrznego obrazka
Jeśli masz niższy poziom MN bardzo proszę rzuć mi dwa wyzwania bez zakładu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1202 01-05-2015 o 15h53

Miss'Super Saiyen
Pineapple
vanoe canon!!
Miejsce: gdzieś, lecz nie wiadomo, gdzie

Sniezyczka, jeśli Ci chodzi o to, by je obrócić, by były wszystkie od tyłu, to po prostu się nie da. Dzieci nie wiszą w powietrzu - jedno jest na podłodze, a drugie na krześle... I opiera się łokciem na bracie xD. Myślałam, że to widać xD Może spróbuję je powiększyć, bo krzesła niestety się nie da już zmniejszyć.

A w założeniu to pomieszczenie miało przedstawiać przygotowania do bożonarodzeniowego przedstawienia teatralnego w pierwszej klasie podstawówki... Bądź w przedszkolu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png A jako, że przygotowania - taki lekki nieład ^^

EDYTA:

//photo.missfashion.pl/pl/1/53/moy/41705.jpg

Lekko zmienione, z nauczycielką do kompletu... może jeszcze coś zmienić? xD

EDYTA2: WIEM! Te krzesełka mi nie pasują, są zbyt nowoczesne! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

EDYTA3: Z innymi krzesłami... Nie wiem, czy lepiej xD

//photo.missfashion.pl/pl/1/53/moy/41707.jpg

Ostatnio zmieniony przez Pineapple (01-05-2015 o 20h33)

/modules/forum/img/smilies/bimbo/amoureuse.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/bave.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/bisous.gif /modules/forum/img/smilies/bimbo/en-colere.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/clein-d-oeil.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/gros-sourire.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/langue.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/malheureuse.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/smile.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/rougie.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/mdr.gif 

#1203 14-05-2015 o 19h43

Miss'Superstar
Majerankowa
Beemoov ogarnij się

Pineapple i się podobała wersja 2. xD Te ostatnie krzesła nie pasują. Trochę nie rozumiem tej śpiącej za choinką dziewczynki, bo wisi w powietrzu...

Ja przychodzę z pewnym zapytaniem - co mogłabym jeszcze dodać do tego pomieszczenia? Bo na razie jest tu niebo, dużo mgły i czarna podłoga tą mgłą przykryta. xD Chciałam dać może jakieś ptaki lecące w oddali, ale nie namierzyłam czegoś takiego w ikelandzie... Może wy macie jakiś pomysł na ten pokój?
//photo.missfashion.pl/pl/1/54/moy/42546.jpg

https://66.media.tumblr.com/a79585b15b7fc52ce6d27f2f9814a19b/tumblr_inline_op9jh0YOA71t67szg_540.gif

#1204 14-05-2015 o 21h52

Miss'Żółtodziób
...

Majerankowa nie zmieniaj nic !!!!
Te przeplatające się szarości są cudne /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Obrazek nasuwa mi tone skojarzeń i niebo jest jednym z nich ale może być to również woda, burza piaskowa w czarno-białym ujęciu itd ^^.Na prawdę akurat tutaj prostota dopełnia całość obrazka, więc nie ruszałabym już nic w nim raczej /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png.
Pineapple

Zmniejszyłabym podest pod scenę dałoby to większą możliwość do dodania detali. Na razie przeliczając przestrzeń miedzy scena a sufitem to to jest fakt może scena dla dzieci i tylko dla nich. Ciut większe "rzeczy", osoby by zaburzały perspektywę. Co i tak już jest ona przekręcona i może to ci nie odpowiada w obrazku^^.
Lewitująca dziewczynka pod choinka na scenie jest dziwna /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png. Dziewczynka na drabinie nie do końca ustawiona na stopniu. Nauczycielka jest dobrym posunięciem. Krzesła ani jedne ani drugie poszukałabym czegoś innego dalej /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png. Stół z tą wielka maszyną do pisania nie wiem jaką scenę miałby przedstawiać ale wyglądałoby to jakby dziecko z przedszkola bawiło się już w dorosłego i zapoznało się z możliwością maszyny do pisania. Są to detale z opcji dość realistycznej ode mnie i jak uważasz, że się doszukuję dziury w całym to możesz zignorować moją wypowiedź śmiało /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Jednak albo tworzysz scenerie na scenie pokoju dla dzieci albo dla dorosłych bardziej. Mieszanina tapety jak z pokoju dla dziecka plus stolik miniaturka i wielki misiek a maszyna do pisania i wytworny fotel jakoś mi nie grają spójnie ze sobą.Ostatecznie zwal to na nieodczytanie zamysłu z mojej strony /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

#1205 05-06-2015 o 22h26

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

Majerankowa - nawet głosowałam na ten pokój. Jest naprawdę cudny. Tutaj prostota najlepiej się sprawdza  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ja nie mogłam się powstrzymać przed wydawaniem MM i zrobiłam wodnego smoka w swojej łazience /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Już od jakiegoś czasu mi po głowie chodziły głębiny, ale smutny brak ryb w Ike jest smutny. (proszę docenić moją ławicę pędzelków do pudru XD)
Tak się chwalę, a co.
Link do zewnętrznego obrazka

Ostatnio zmieniony przez Foxglove (06-06-2015 o 13h05)

#1206 05-06-2015 o 22h29

Miss'wtajemniczona
Dasharia
...

Smok wodny! Słodziaczek :3 Pomieszczenie wygląda tak mrocznie i tajemniczo, jak powinny wyglądać oceaniczne głębiny.

A co do ławicy z pędzelków - powalająco kreatywne! Jakbyś nie napisała, że to pędzelki, to nie domyśliłabym się (i pewnie przekopywałabym Ike w poszukiwaniu rybek... ^^)

Ostatnio zmieniony przez Dasharia (05-06-2015 o 22h29)

https://cdn.shopify.com/s/files/1/1158/9490/collections/pennywise-collection-banner_1400x_e89e2ea8-cdda-4b5c-9467-fd50e5b47012_1400x.jpg?v=1509661904

#1207 06-06-2015 o 12h04

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Aww Dasharia, dziękuję bardzo za mile słowa ^^ Właśnie nie rozumiem dlaczego Nine w tym ogromie dekoracji jeszcze nie wpadła na jakieś ryby. Taka strata! D: Długo siedziałam w ike zastanawiając się co tu pasuje, bo absolutnie nic tam nie przypomina nawet ryby. Pędzelki wydały się jedyną opcją XD

#1208 17-06-2015 o 17h48

Miss'całkiem całkiem
Yumeka
...

Gdybyś nie powiedziała, nawet bym nie zauważyła, że to pędzelki.
Weszłam w temat zupełnie bezrefleksyjnie i normalnie aż się zawiesiłam, ta głębia z wodorostami i ten smok są po prostu fenomenalne! Gdyby nie to, że od dwóch już prawie lat masz złote trofeum, na pewno zdobyłabyś je teraz.

Ostatnio zmieniony przez Yumeka (17-06-2015 o 17h56)

#1209 18-06-2015 o 11h53

Miss'Żółtodziób
...

Gdyby nie wpis Yumeki to przegapiłabym dodanie pomieszczenia wręcz genialnego. Urok zaznacz jako przeczytane opcji xD

Nie mam co dużo się rozpisywać Foxglove bo jak przedmówczynie po prostu uważam ten podwodny zakątek za idealny. Rozwodziłaś się nad zabawą jaką zrobiłam w moim ogrodzie dawno temu do waszego konkursu a sama nie oszczędzałaś w elementach. Nie wątpię, że zajęło  ci to sporo czasu z ustawieniem tej flory ale warto było na prawdę. Kolumna o dziwo mi bardzo pasuję do tego obrazka i raczej bym nie pomyślała o takim detalu uzupełniającym.
Co do rybek zawsze masz oko do wymyślenia alternatywy jak brakuję w sklepie odpowiedniego przedmiotu więc tu w pełni sobie poradziłaś i z tym. Może tym samym zainspirujesz Nine, aby stworzyła wodny krajobraz w końcu i dodała nam trochę elementów bo nie raz też bym pobawiła się w zwykłe morze z ławicą ryb np ale tu już pędzle raczej by się mało sprawdziły. Liczę, że jeśli wprowadziła już w strojach modyfikację do zabawy w "przedmioty" to i w deko coś wmyśli niebawem i w tym temacie. Gratuluję kolejnego udanego pomysłu i wykończenia /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1210 18-06-2015 o 12h17

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Aww <3
Yumeka - Az sie zarumienilam na Twoje slowa <3 O dziwo moja podiumowa lazienka byla malo spektakularna, wiec postanowilam ja wymienic na cos, co mi chodzilo po glowie od jakiegos czasu ^^ Strasznie Ci dziekuje za takie mile slowa.

Samira - Ty nawet nie wiesz jak mi milo sie zrobilo po przeczytaniu Twojego posta ^^ Jesli chodzi o wnetrza to jednak Ty tutaj jestes ekspertem i naprawde przyjemnie jest uslyszec, ze Ci sie moje pomieszczenie podoba ^^
Ja strasznie ubolewam nad brakiem morskich elementow w Ike. Jednak jedyne co mamy to rysowane dosc stara kreska muszle i kraby, ale to za malo zeby poszalec z oceanem. Naprawde licze, ze sie MF rozwinie w te strone ^^ Porzadne ryby z rafy koralowej czy inny rekin to by bylo spelnienie marzen *w* (bo mnie smutne tlo do bulaju ze Steampunk Town nie satysfakcjonuje XD)

#1211 19-06-2015 o 00h13

Miss'Żółtodziób
...

Foxglove
Nie mam na prawdę pojęcia czemu dostaję tą łatkę eksperta bo nim nie jestem i nie jedna osoba z tobą włącznie pokazała tutaj nie raz, że stworzenie pokoju jak się już siądzie do niego nie jest aż tak trudne. No ale miło mi w jakimś tam zakamarku próżności czytając takie słowa a więc i dziękuję ^^.
Co do morskich potworków z ikelandu, nie dziękuję. Może i da się coś z tych starych kresek stworzyć, ale to nie na moje oczy i moją drobiazgowość xD Raz próbowałam i poległam. Może za szybko się poddałam ale jakoś mi te stare elementy nie leżą. Zwłaszcza do aktualnej roślinności która ma miękką kreskę i wręcz nadaję mocnej przepaści jak się umieści przy niej te prehistoryczne elementy /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png
Cóż od czegoś trzeba zacząć jak już za tło się wzięła to może i złapie bakcyla na plaże i jej elementy morskie jak i samo morze. Jak i ty trzymam kciuki aby coś zaskoczyło jej w tym temacie i dostała weny.Bo na wątek ze zgłaszaniem propozycji nowości raczej nie mamy co liczyć. Patrząc, że to nie polska strona jest docelową xD

#1212 20-06-2015 o 11h18

Miss'Fuzja
Iremi
Pojawiam się i znikam~
Miejsce: #teamFriś

Nad pokojem Foxglove chyba zachwycałam się już w innym wątku (nie pamiętam którym XD), ale że zachwytów nad tym pomieszczeniem nigdy za wiele, napiszę jeszcze raz! ;D Po tych wszystkich magicznych lasach, które ciągle mamy okazję oglądać, Twój pomysł jest tak świeży i tak oryginalny, że aż mnie zatkało, gdy go zobaczyłam! I przysięgam z ręka na sercu, że nie zauważyłam, że te ryby, to tak naprawdę pędzelki! Dowiedziałam się o tym dopiero teraz i zatkało mnie p raz drugi XD Jak byłam mała, to grałam w taką grę, gdzie biegało się po głębinach i zbierało diamenty i artefakty, a Twoje pomieszczenie mi o tej grze przypomniało ;D Jeszcze raz chylę czoła ♥

A sama przychodzę z zapytaniem, jak prezentuje się ten pokój. Początkowo miała być to ciasna izdebka jakiejś starszej pani, z wyjściem na podwórko (stąd kura i kwiaty), ale koniec końców jak zwykle skończyłam na domku czarownicy z widokiem na płonący (podpalony XD) dworek panów, którzy gnębili okoliczną ludność, w tym czarownicę, a jak wiadomo z czarownicami się nie zadziera XD No i nie wiem jak to wygląda, bo zamysł był inny, a i efekt końcowy inny... Do tego przez to, że początkowo miała być to ciasna izdebka, jest tu mało miejsca i wydaje mi się jakoś tak... pusto?

//photo.missfashion.pl/pl/1/56/moy/44326.jpg

Ostatnio zmieniony przez Iremi (20-06-2015 o 11h19)

#1213 20-06-2015 o 13h43

Miss'ujdzie
zabeczka1948
...
Miejsce: L-ny

Iremi jest cudowny <3

To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

#1214 20-06-2015 o 22h48

Miss'Fuzja
Jessica23
...
Miejsce: Wrocław

Jejku cudownie, co za wyobraźnia /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Moim zdaniem nie jest pusto.

http://i60.tinypic.com/2m7uio7.gif

#1215 20-06-2015 o 23h41

Miss'Super Saiyen
Pineapple
vanoe canon!!

Iryś, napchaj czegoś do szafek, napchaj czegoś na ściany, może trochę ''nabałagań'' na podłodze, uczucie pustki zniknie, i będzie idealnie! <3

/modules/forum/img/smilies/bimbo/amoureuse.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/bave.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/bisous.gif /modules/forum/img/smilies/bimbo/en-colere.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/clein-d-oeil.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/gros-sourire.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/langue.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/malheureuse.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/smile.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/rougie.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/mdr.gif 

#1216 21-06-2015 o 10h42

Miss'Żółtodziób
...

To ja mam z kolei dylemat, zawsze lubiłam eteryczne klimaty, bo łatwiej mi było je zrobić, niż jakieś piękne chatki, domy, ale muszę się zastanowić, co lepiej by pasowało. Nie wiem, która góra lepiej się prezentuje.

//photo.missfashion.pl/pl/1/56/moy/44380.jpg

czy

//photo.missfashion.pl/pl/1/56/moy/44381.jpg

No, i nie jestem pewna, czy coś zrobić dalej. Nie wiem, ubogacić? Urozmaicić wnętrze?
Co myślicie?

Poza tym, myślałam jeszcze o innych rozwiązaniach:

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

#1217 21-06-2015 o 11h00

Miss'Sensei
Saeniver
...

Iremi - jest idealnie! Wcale nie jest pusto, jak dla mnie. Poza tym cudowny pomysł :)

Lucia33 - ja jestem za fioletowym niebem, ślicznie to wygląda (tylko zastanawiam się, czy dałoby się więcej tych oparów dać, bo linia styku dwóch teł jest jeszcze trochę widoczna) i tworzy jedną całość - wersja ze złotymi chmurami przedstawia dla mnie dwa osobne światy.
Wersja z tęczą dla mnie odpada zupełnie, jest jakaś taka sztuczna. Za to wersja z ptakami mnie chwyciła za serce (deszcz, mgła, mokry od wilgoci pień drzewa), ale jak dla mnie one latają zbyt nisko - nie da się zmniejszyć drzewa, żeby wydawało się, że latają wyżej?

https://photo.missfashion.pl/pl/1/104/moy/82627.jpg

#1218 21-06-2015 o 15h09

Miss'Fuzja
Jessica23
...

@Lucia33 mi się podoba 1 i 4 /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1219 21-06-2015 o 19h02

Miss'Super Saiyen
Pineapple
vanoe canon!!

Oneoneone, Lucia! *w* To wnętrze kojarzy mi się tak: niebo, a nad nim... Niebo! *w* No dobra, dziwnie to brzmi. XD No, ewentualnie to z drzewem. Też fajne, ale już mniej.

We wnętrzu z fioletowym czymś nie mam pojęcia, o co chodzi. A tęcza tandetna jest.

#1220 21-06-2015 o 22h15

Miss'Żółtodziób
...

To pierwsze jest oryginalne i... pierwsze, które zrobiłam teraz. I miało przedstawiać te dwa światy, a raczej nieba. Myślę, że kiedyś będę chciała zrobić odwzorowanie Nieba i Ziemi, albo Nieba i Piekła. Ale to kiedyś....

#1221 22-06-2015 o 13h46

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Iremi, zaprezentowalas chyba najlepszy pokoj jaki ostatnio widzialam. : O

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#1222 24-06-2015 o 08h17

Miss'nałogowa
Podoina
Umarłam?
Miejsce: Zimowy pałac Doni

Niedawno zmieniłam sobie wystrój salonu. W sumie zrobiłam to pod wpływem nagłego natchnienia po obejrzeniu pewnego teledysku i niby wtedy wszystko mi pasowało, ale teraz wydaje mi się jakoś pusto. Jak myślicie co mogłabym dodać w tej pustej przestrzeni żeby nie zepsuć przy okazji do końca? Dodam że próbowałam już nietoperze i drzewa i zbyt się odcinały i trochę taka załama x.x

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

http://i65.tinypic.com/2mqru4x.gif

#1223 24-06-2015 o 19h33

Miss'Fuzja
Jessica23
...

O to Ty jesteś autorką tego cudnego pokoju z finałów /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1224 27-06-2015 o 22h33

Miss'Żółtodziób
...

To ja może po kolei chociaż jedno już dostało swoją nagrodę to może będzie zbędny komentarz /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Iremi

Pusto nie jest. Jest wręcz idealnie. Podoba mi się bardzo jak dobrałaś realistyczne meble do siebie tworząc na prawdę stare pomieszczenie. Nie przesadzone ale widać, że używane i ciasnawe. Jedyne do czego bym się na siłę doczepiła to te walizki za komodom. Jakoś psują mi przejście miedzy tą wyrwą w ścianie a wnętrzem.Jedna chyba wystarczy ta mniejsza jeśli już albo tą większą jakoś głębiej schowaj /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Krajobraz w wyrwie bardzo mi się podoba ze względu chyba na kolorystykę najbardziej. Trawa jest wręcz nienaturalnie zielona przez dodanie ognia i odcień nieba ale mi się osobiście podoba.Palący dworek ok ale dodaj trochę realności może temu dodając dym ^^? Bo na razie wygląda jakby dom był kociołkiem pod którym się pali ale on sam się nie pali.I to chyba by było na tyle z mojego gderania /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png. Sam pomysł jak i sceneria mnie po prostu urzekły na całego. Klimat wiejski na dodatek to coś co łatwo zepsuć a tobie się udało wyważyć detale pod obrazek /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Lucia33

Jestem za 1 screenem ale jest to praca do zmienienia z lekka czy tam do dopracowania /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
"Niebo" ma podziały czy jak kto woli warstwy atmosfery w ogólnej nazwie. Więc twoje niebo nad niebem ma sens ale przejścia bym bardziej dopracowała /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Pobawiłabym się mgłami tymi mniejszymi i chyba dodała odcieni w kolorach żółtego,pomarańczowego,różowego pomiędzy aby te trzy poziomy nie były tak widoczne a przechodziły delikatnie od jednego do drugiego. Oczywiście środek jako warstwa przecinająca jeden poziom od drugiego bym zostawiła tylko jak sugeruję dopieścić kontury i boki aby były przejścia i jeden kolor nie odcinał się od drugiego aż tak dając efekt dwóch różnych miejsc. No ale to sugestie jeśli chcesz abstrakcyjny krajobraz to jak najbardziej może tak zostać.

Podoina

Mgła jest za duża jak dla mnie może to ten efekt który nie pasuję /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png? Można dodać mgłę kilkoma innymi elementami i ją poumieszczać tak jak dusza zapragnie aby nadać głębi w odpowiednich miejscach a odsłonić skrawki czy tam elementy które wyeksponowane dodadzą urok. Projekt jest minimalistyczny więc za dużo nie ma co tu dodawać, popraw jedynie świeczki bo są one wręcz ogromne patrząc na pulpit i cały fortepian /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png. Masz może te fruwające kartki z krainy hallowenowej bodajże ? Możesz spróbować umieścić je za fortepianem tak aby "nuty odlatywały" przez wiatr.Chociaż nie wiem czy ten pomysł się sprawdzi bo na razie masz klimat bardziej zamarły w scenerii.

Wszystkie pokoje mi się podobają chociaż jak na razie Iremi ma chyba najmniej z mojej strony do modzenia w nim /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Dwa pozostałe mogą uzyskać niesamowity efekt ale to kwestia czy właścicielką chce się czy są zadowolone z obecnego stanu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1225 02-07-2015 o 18h38

Miss'wtajemniczona
Dessdemona
I'm so UGLY, that's ok 'cause so are YOU.
Miejsce: War-saw

Iremi - ten pokój jest genialny! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Chylę czoła przed Twoją kreatywnością /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Ja się mogę schować ze swoimi pokojami, są na razie biedne. Ale też postawiłam na niebo ostatnio. Niestety jestem upośledzona informatycznie i nie wstawię obrazka, więc jeśli macie ochotę zobaczyć, zapraszam do swojej kuchni /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ostatnio zmieniony przez Dessdemona (02-07-2015 o 18h41)

Strony : 1 ... 47 48 49 50 51 ... 56