Marika223 napisał
Chciałam swój pokój stworzyć w stylu staroangielskim tak XIX wiek
Ja tylko wspomnę, że XIX wiek to kawał czasu. Aż sto lat. Byłoby lepiej, gdybyś mniej więcej zawęziła dekadę - niby różnice nie są wielkie, ale na przykład w epoce regencji całkiem modne były "tapety" malowane bezpośrednio na ścianach w formie krajobrazu - jak np. w filmie "Targowisko próżności" z.Reese Witherspoon. Udekorowanie w ten sposób ściany w epoce wiktoriańskiej byłoby już wybtnie niemodne, wtedy powszechnie stosowanotapety w drobne kwieciste badź pełne zawijasów wzory (coś w stylu twojej aktualnej).
Ogólnie polecam wpisać w google image hasło "victorian living room", ewentualnie "victorian dining room" (w zależności, czy chcesz zrobić salon czy jadalnię, bo patrząc na twoje wnętrze, doprawdy nie mam pojęcia) i posiłkowanie się zdjęciami :)
Weronika146 - czy dobrze mi się wydaje, że twoje wnętrze ma imitować pałac jakiegoś sułtana bądź radży? (Tak sądzę, bo i ten tygrys, i strój miss...) Jeśli tak, to w takim razie wyrzucić ławki, zapełnić podłogę najróżniejszymi poduchami i materiałami (przy odpowiednim ułożeniu półrzezroczysty obrus z Ike daje fajny efekt) i będzie świetnie.
Iremi - mnie się wydaje ciut pusto jednak w tym rogu (ale poza tym jest idealnie!). A jakby całkiem za mgłą upchąć coś, co udawałoby księżyc? Na przykład okrągłe srebrne lustro z białą ramką albo tarczę zegara (nie wiem, na ile mgła zasłoniłaby wskazówki). Lub pokombinować coś z krajobrazami, które już mają księżyc? Myślę, że mgła jest tak gęsta, że niechciane elementy i szczegóły da się zasłonić.
Ostatnio zmieniony przez Saeniver (13-07-2015 o 20h27)