Aha, dziękuje bo wszędzie szukałam. To muszę poczekać.
EDIT:
Teraz jakoś to tak wygląda.
Ostatnio zmieniony przez jula209 (06-12-2014 o 12h36)
Strony : 1 ... 45 46 47 48 49 ... 56
Aha, dziękuje bo wszędzie szukałam. To muszę poczekać.
EDIT:
Teraz jakoś to tak wygląda.
Ostatnio zmieniony przez jula209 (06-12-2014 o 12h36)
Nieco mi pusto na tych ścianach... Polecicie coś do nich? ^^
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
jula209 - Przypomniała mi się "Dziewczynka z zapałkami" Andersena...
Rainbow - Szachownica! Genialne!
Na twoim miejscu wyrzuciłabym serduszka i kanji miłości, a ścianę wstawiła pojedynczą na wprost, żeby nie ucinać parkietu. Sam parkiet dać trochę wyżej, może powiększyć.
Ściany... Może użyj w ogóle jakiegoś nieba i elementu Deszcz Jesień? Jeśli figury będą lepiej widoczne, to dobrze będzie nie zawalając tła, żeby nie odciągało uwagi.
Co powiecie na taki pokoik?
Link do zewnętrznego obrazka
Ostatnio zmieniony przez Yumeka (10-01-2015 o 22h58)
przerażający, ale fajny skąd wzięłaś tą ręke?
Anixa - Dzięki. Była w krainie Halloween. ^^
Ta poduszka trochę nienaturalnie wygląda. Osobiście bym się jej pozbyła ;-; Poza tym koncepcja ciekawa.
Poduszka opiera się o podłokietniki, jest "nabita" i sztywno leży na zgięciach, jest naturalnie przechylona. Szczerze mówiąc nie wiem, o co chodzi. Już bardziej myślałam, że zwrócicie uwagę za niepotrzebną plamę krwi na podłodze... x)
Anixa - świetne wykorzystanie śpiącego dziecka. Przy takiej koncepcji łatwo przeładować, ale wyszło ciekawie. Tylko tę fruwającą ciuchcię dałabym wyżej, żeby nie wjeżdżała na łóżko albo w ogóle ją usunęła, bo nijak ma się do lasu.
Są jakieś gąsienice w Ike? Na tego grzyba byłaby idealna. (Tematu nie rozwijam, bo zaraz wejdę w koncept lasu Alicji.)
A propos Alicji - aranżacja "Zjedz mnie, wypij mnie"
Ostatnio zmieniony przez Yumeka (11-01-2015 o 17h17)
jest biedronka co najwyżej lub ślimak xD Co to ciuchci to w sumie chciałam, żeby był efekt takiego zagmatwania w snach, jak to zazwyczaj jest, że jest ileś elementów, które dopiero po przebudzeniu widzimy, że totalnie do siebie nie pasują, a w śnie wydawało się wszystko naturalne
A poduszka, faktycznie jest niby ładnie oparta o te podłokietniki, ale jakoś i tak nie do końca mi leży. Plama mi się podoba, bo nadaję dodatkowego klimatu
Ostatnio zmieniony przez Anixa (11-01-2015 o 17h22)
Anixa - W sumie prawda. Ciuchcia w lesie, czemu nie? Tylko kapkę wyżej, bo zahacza o łóżko.
Poduszkę mogę zwalić na ziemię... cóż, skoro jest krew, to i musiała być szarpanina...
Ciuchcia już poprawiona i mam nadzieję, że wygląda lepiej. Niestety ślimak nie wpasowuje się ładnie w grzybka
Ja bym na Twoim miejscu chyba zostawiła. Nie rzuca się, aż tak to w oczy. Przynajmniej mnie nie gryzie
Może gdyby była odrobinkę wyżej to wyglądałaby bardziej naturalnie? Nie jestem najmocniejsza w perspektywie, więc to taki luźny strzał.
A co powiecie o moim pokoju? (Pod tym linkiem, kryje mój pokój)
Co o nim myślicie. Narazie pracuję nad ozdobami na choinkę. Ale warto je kupować? Acha! Jeszcze zamierzam kupić szary dywanik pomiedzy fortepianem, krzesełkiem, a choinką. Co jeszcze dodać? (ewent. ująć?)
Dywanik:
Ostatnio zmieniony przez karolcia67 (11-01-2015 o 21h18)
Szczerze to zabrałabym tą choinkę i babeczki. klimat pokoju podoba mi się bez świątecznych elementów. oczywiście musiałabyś coś tam innego dodać
Hm... w innych pokojach widziałam rycerską zbroję. Wiecie jak się nazywa? Mozna ją dostać w zwykłym ikelandzie?
Ach! Jeszcze coś mi pusto na ścianach. Dodać jakiś obraz czy może być bez?
Pasują te poduszki i książki na podłodze?
Kupić inny stół np. drewniany?
Proszę pomóżcie. Nie zabardzo się znam na wystroju wnętrz, ale miałam jakiś pomysł, ale wiem, że potrzebuje on udoskonaleń. Ale jakich?
karolcia67 Podoba mi się naprzemienność granatu i czerwieni, ale ogólnie mam wrażenie, że brak ci pomysłu. Bo ani ta choinka, ani ta waga z tymi poduchami, ani lukrowane babeczki na nowoczesny stoliku przy fortepianie... Nie widzę sensu zawalać tego bibelotami, jeśli nie wiesz, co chcesz osiągnąć.
Ostatnio zmieniony przez Yumeka (21-01-2015 o 16h46)
Aby nie pominąć nikogo bo niestety chciałam na bieżąco pisać ale tak bywa przy zagonieniu
Rainbow
Pokój bardzo fajny ale tylko jak zauważyłaś dołem. Ściany psują cały urok tej szachownicy.
Opcji jest kilka jeśli chcesz podkreślić tylko dół to jak wspomniano postaw na jednolitą ścianę. Dodaj np drzwi ,wiszące lampiony a jak jeszcze pobawisz się z głębiom i kolejnym planem to powinno wyjść jeszcze klimatyczniej
Inna opcja partia szachów na polanie/ wzgórzu/jaskini bądź inna mroczna sceneria ^^
Yumeka
Poduszka jest nienaturalnie ułożona jak wspominają inne użytkowniczki z małego powodu.Prawy górny róg z nawet i lewym lewitują. Nie jest do końca oparty o fotel co daje efekt jakby była właśnie sztywno przybita kijkiem po środku do oparcia. Mniejsza bądź bardziej wymiętoszona poduszka odpowiadałaby tam może bardziej ale ciężko przy takim narysowaniu tego fotela coś tam wetknąć dużego ^^. Bardziej na siedzenie bym coś dodała ze sceny mordu.
Świeczka może i by mogła tam stać bo daje ładny efekt ale naprawdę czysta świeczka bez talerzyka na podłodze ? prosisz się o pożar xD?
Prosty pokój przykuwa uwagę ale też i elementy są mocno do przemyślenia przy takich koncepcjach Co prawda to moje czepianie się i może zamysł pożaru po zbrodni miałaś w głowie dlatego to tylko sugestie i pytania czy tak miało być?
Co do alicji nie mam zastrzeżeń ^^ Podoba mi się gra świateł na podłodze jak i rozchodząca mgła po pomieszczeniu. Czaszka mi trochę za bardzo nachodzi za drzwi i jest duża ale to twój wybór jej ułożenia. Chociaż czy ona jest tam potrzebna albo może daj ją za mgłę?Podejrzewam, że chowasz łączenie drzwi a parkietu za nią jeśli przyjdzie mi coś do głowy w zastępstwie to dam znać.
Anixa
Nie przepadam za tym grzybem bo ma stare obrysowanie no ale jak wszystko ma być z innej bajki to przełknę to xD Masz może łóżko w tym samym odcieniu turkusa co lampka nocna ^^?
W śnie można wybaczyć wszystko ale takie moje uwagi, jeśli były dane efekty zamierzone to pomiń
Wiewiórka na ogół jest wielkości hmm ręki do dwóch ta u ciebie jest wielkości połowy dziewczynki nawet jeśli jest na bliższym planie ^^.Grzyb już pomijając jego kreski stoi na mgle czyli jakby nie był związany z ziemią. Przesuń ciut mgłę w lewo może? Przy szafie jest pustawo patrząc na całą gamę tych wszystkich elementów. Może jakąś pnąca się róże albo pełzającę owady po niej też daj? Czarna dziura/galaktyka do stworzenia też może być ale to nie pasuję mi pod dziecięce sny xD
Ciuchcie da się jeszcze pomniejszyć? Jeśli tak to polecam zrobić tak i umieścić ja z jakieś kilka centymetrów wyżej. Najlepiej to schowałabym ten ostatni wagon i tak większą część następnego za grzybem, co dałoby efekt jakby ona wyjeżdżała z tego mieniącego się obłoku.
Karolcia67
Fortepian/fotel/stolik można te elementy wkomponować w pomieszczenie tak aby do siebie pasowały ale całą resztę bym pominęła.Na razie masz misz masz jak zauważyła Yumeka. Jeśli nie znasz się na wystrój wnętrz to ok ale nie pomożemy za wiele nie znając koncepcji i stylu w jakim być chciała coś sobie stworzyć. Wybrałaś dość ciężkie kolor więc stawiałabym coś pod połączenie starodawnego wiktoriańskiego stylu może z nutką czegoś nowego. Jednak to tylko mój wniosek nie wiem czy w ogóle takie klimaty cie ciekawią i podobają ci się
Podaj z lekka jaki miałaś pomysł bo sami tego nie odgadniemy patrząc po pokoju ^^
Chyba tyle bo nie wiem czy Jula209 szuka jeszcze jakiś propozycji patrząc po dacie posta xDD
Ogólnie każdy pokój jest ciekawy bo inny kolorystycznie/ przesłaniowo czy tam klimatycznie jednak pewne małe drobne detale jak na moje oko można dopracować jeszcze ^^
@Samira dziękuję za rady. Skorzystałam ze wszystkich Ciuchci nie da się już pomniejszyć zaraz pokombinuję coś z tą szafą. Łóżka niestety nie mam w tym kolorze, a chyba było w krainie, więc przepadło. Ciuchcia ma sprawiać efekt jakby kręcącej się centralnie nad głową dziewczynki, jakby imitując dokładnie co jej się śni, ale przesunęłam ją trochę bardziej tak jak mówiłaś. Dzięki jeszcze raz
EDIT: dodałam jeszcze jedną gałąź i naszło mnie na dziewczynkę, czyli teraz są pełne dwie różne rzeczywistości: śniąca dziewczynka i dziewczynka, która właśnie w tym śnionym marzeniu chodzi
Ostatnio zmieniony przez Anixa (14-01-2015 o 12h10)
Im dłużej patrzę na tę poduchę, tym bardziej nie wiem, w czym problem. Jednocześnie im bardziej się zapieram, że wszystko z nią w porządku, coraz więcej osób stara mi się udowodnić, że oślepłam... No nic, zostawmy to.
Świeczka miała jedynie usprawiedliwić, że cokolwiek widać w ciemnym pokoju. Nie pomyślałam o podstawce. Zresztą sam wosk się nie pali, coś musiałoby świeczkę przewrócić... Szczegóły, szczegóły. Kto się przejmuje świeczką, kiedy zombie dobija ci się do okna?
Te drzwi są na wprost, a umieściłam je na bocznej ścianie. Czaszka zasłania futrynę zachodzącą na podłogę. Kiedyś próbowałam wsadzić ją za mgłę, nie pamiętam czemu z tego zrezygnowałam. Coś z drzwiami mi nie pasowało. Jest taka duża, bo Alicja była duża, gdy trafiła do pokoiku... i cóż, jak widać poczęstunek jest nietknięty!
...klucz. Zapomniałam o kluczu. W Ike był jakiś klucz?...
Obecna defilada: Sekretne studio
Ostatnio zmieniony przez Yumeka (20-01-2015 o 21h37)
Co myślicie?
Hej, już kiedyś dałam tu post, bo potrzebowałam pomocy. Macie rację- totalnie nie mialam pomysłu. Teraz coś wymyśliłam i myślę, że jest owiele lepiej. Naprpwadzenie (historyjkę) ro tematu pokoju dałam pod profilem. Mam nadzieję, że mi pomożecie i podacie jakieś sugestie itd. (Pod tym linkiem, kryje się mój pokój)
A teraz.... jula209
W sumie to nie wiem co mśleć o tym pokoju... niezbyt mi się podoba. Jakoś te elementy różu i czerwieni do siebie nie pasują. Pokój wg mnie sprawia wrażenie pustego... Plus za ładne ułożenie na stoliku
Ostatnio zmieniony przez karolcia67 (28-02-2015 o 11h39)
jula209 - Osobiście nie jestem fanką pokoi z progiem, bo przeważnie i tak sprowadza się do zastawiania tej przestrzeni stolikami albo fortecą z poduszek, a twoja wersja tego ustawienia jest jakby kwintesencją tego IMO błędu. A tej sztalugi na puchowym dywanie zwyczajnie nie potrafię pojąć.
karolcia67 - Widziałam ten pokój na defiladzie i pamiętam wcześniejszą wersję. Rozwijasz się, to bardzo fajnie. Nadal potrafiłabym wskazać elementy niepasujące/zbędne (jak np. napisy z kredy, krwawe łapki i duch w tym zestawieniu wyglądają dla mnie dziwnie), ale podoba mi się kierunek, w którym idziesz.
jula209 - zamieniłabym kolejność i ustawiła stolik (nakrycie stolika powinno być różowe, białe lub czerwone, nie wiem skąd tu się wziął ten niebieski) na dywanie, uprzednio wywalając niebieską poduszkę, a sztalugi na pierwszym planie. Poza tym odwróciłabym wszystkie poduszki w lewą stronę. Ale ogólnie to jest nie najgorzej.
karolcia67 - napisy na ścianach są zbędne i wystarczyłby jeden krwawy odcisk dłoni, ale poza tym wygląda to coraz lepiej
Ostatnio zmieniony przez KimKas (01-03-2015 o 00h21)
Moja obecna defilada: grobowiec