Misa napisał
Czo ja widzę.... O_O
//photo.missfashion.pl/pl/1/12/moy/9170.jpg
Jak wielkie są szanse na to, że to są bliźniacze przyjaciółeczki?
kiedyś zrobiłam takiego trolla z Foxglove, może o to chodzi?
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Misa napisał
Czo ja widzę.... O_O
//photo.missfashion.pl/pl/1/12/moy/9170.jpg
Jak wielkie są szanse na to, że to są bliźniacze przyjaciółeczki?
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
i to nie bug?
po wejściu na profile dalej takie same są?
Yuki18 napisał
i to nie bug?
po wejściu na profile dalej takie same są?
Yuki18 nie bug. Również je widziałam w owym momencie i aż ze zdziwienia sprawdziłam profile c:
Trzeba by się zapytać czy to nie zacny troll jak ten co z Arią zrobiłyśmy. Gdzieś w Defiladzie screeny tego wiszą XD
czy do plagiatu moge zaliczyc avatar ?
Posiadam go od dawna i dzisiaj znalazlam na forum osobe ktora ma dokladnie taki sam!!!!!
fifi2 napisał
czy do plagiatu moge zaliczyc avatar ?
Posiadam go od dawna i dzisiaj znalazlam na forum osobe ktora ma dokladnie taki sam!!!!!
Ostatnio zmieniony przez Crewedka (19-10-2013 o 19h15)
Dziekuje Ci Crewedko za odpowiedz
fifi2 napisał
Dziekuje Ci Crewedko za odpowiedz
Chciałabym wyjaśnić całą tą sytuacje . Bo widzę, że doszło do wielu nieporozumień. A więc zatem .. Któregoś dnia napisałam do YooSti czy nie będzie jej przeszkadzać fakt, że będę inspirować się jej stylizacjami, YooSti wyraziła zgodę, jedna ze stylizacji przypadła mi do gustu więc postanowiłam zrobić coś "podobnego" zmieniłam kolory i kilka detali (typu buciki, skarpetki,makijaż itp). Nie zdawałam sobie jednak sprawy z tego, że wyjdzie jak wyszło, nie miałam złych zamiarów i w żadnym wypadku nie chciałam nikogo kopiować. Użytkowniczkę PRZEPROSIŁAM i beż żadnych problemów stylizację zmieniłam, obiecując, że to nigdy więcej się nie powtórzy. Wyjaśniłyśmy sobie wszystko i myślę, że ten temat można zakończyć Również wydaje mi się, że mam nauczkę na przyszłość.
lemonka napisał
Chciałabym wyjaśnić całą tą sytuacje . Bo widzę, że doszło do wielu nieporozumień. A więc zatem .. Któregoś dnia napisałam do YooSti czy nie będzie jej przeszkadzać fakt, że będę inspirować się jej stylizacjami, YooSti wyraziła zgodę, jedna ze stylizacji przypadła mi do gustu więc postanowiłam zrobić coś "podobnego" zmieniłam kolory i kilka detali (typu buciki, skarpetki,makijaż itp). Nie zdawałam sobie jednak sprawy z tego, że wyjdzie jak wyszło, nie miałam złych zamiarów i w żadnym wypadku nie chciałam nikogo kopiować. Użytkowniczkę PRZEPROSIŁAM i beż żadnych problemów stylizację zmieniłam, obiecując, że to nigdy więcej się nie powtórzy. Wyjaśniłyśmy sobie wszystko i myślę, że ten temat można zakończyć Również wydaje mi się, że mam nauczkę na przyszłość.
Misa napisał
Wiem, że jak już wspomniano, avatary nie powinny być brane pod uwagę, bo to raczej nie są dzieła użytkowniczek, tylko obrazki brane z Internetu, ale może wstawisz coś innego, bo bije po oczach, że kolejny raz coś podpatrujesz i tym razem to jest od Evelyn. Chyba, że wyraziła na to zgodę. Tylko uprzedzam.
Ostatnio zmieniony przez Daichi (19-10-2013 o 20h36)
Popieram Daichi, nie popadajmy w paranoję ^-^""
Gdybym ja zobaczyła mój avek u kogoś innego to cóż, poza tym, że by mnie to zdziwiło, bo sama go wycinałam z rysunku autorki *były tam jeszcze głowy całej masy innych postaci* nie byłabym zła. Nie ja rysowałam, więc i nie mam praw uznawać avka za swój.
Więc to, że Lemonka ma ten sam avek co Evelyn... Cóż obu się podoba i tyle, koniec dyskusji
Nie popadajcie w paranoję (hahaha, ErinBlack nieświadomie cię powtórzyłam) - jeśli na ulicy spotkacie dziewczynę w tej samej sukience/w tym samym płaszczu, to będziecie oskarżać ją o plagiat? Płaszcz/sukienka są dostępne we wszystkich sklepach danej sieci i każdy może z nich korzystać, chyba, że zamawialiście u projektanta.
@Crewedka doskonale wyjaśniła sytuację, więc trochę nie rozumiem takiego czepiania się zaraz pod jej postem.
Być może lemonka zrobiła to nieświadomie, a jeśli celowo... cóż, na to niewiele można poradzić, poza ewentualną uprzejmą prośbą o zmianę.
Ostatnio zmieniony przez Kasyda (19-10-2013 o 20h40)
To raczej tutaj rzadkość, ale weźcie pod uwagę, że niektórzy sobie avatar sami mogą narysować. W takich przypadkach chyba jednak autor ma prawo żądać zmiany obrazka :<
Ostatnio zmieniony przez Masakra (19-10-2013 o 20h43)
Masakro Crewedka w swojej wypowiedzi napisała, że jeśli ktoś nie stworzył własnego avka nie może żądać zmiany od innej osoby. Więc o wiele wcześniej wzięłyśmy pod uwagę to, o czym chciałaś nam przypomnieć.
Jeśli jesteś autorem - masz prawo żądać zmiany.
Jeśli nie jesteś autorem - nie masz żadnych praw do avka.
Ostatnio zmieniony przez ErinBlack (19-10-2013 o 20h53)
Chryste Panie .. Avek mam odkąd zaczęłam grę. I faktycznie jakis czas temu widziałam użytkowniczkę która ma taki sam. Czy to dziwne? Wątpię! Bardzo łatwo go znaleźć, a to, że akurat mi się spodobał ..no cóź..paranoja.
Oj dobrze, dobrze. Przepraszam. To wszystko moja wina, że jest taki rozgarniasz. Nikt nie zawinił w sprawie avka. Po prostu jestem niedokształcona w tej sprawie i już będę siedzieć cicho.
Temat ten zamknięty.
Juu,koniec
ErinBlack napisał
Masakro Crewedka w swojej wypowiedzi napisała, że jeśli ktoś nie stworzył własnego avka nie może żądać zmiany od innej osoby. Więc o wiele wcześniej wzięłyśmy pod uwagę to, o czym chciałaś nam przypomnieć.
Jeśli jesteś autorem - masz prawo żądać zmiany.
Jeśli nie jesteś autorem - nie masz żadnych praw do avka.
Masakra napisał
Jednak sądzę, że niekoniecznie, bo jeśli ja komuś narysowałam avatar to mogę sobie nie życzyć używania go przez inne osoby niż ta jedna dla której jest
O ile pamiętam, sprawa została wyjaśniona. Plagiat to nie jest, a autorka polskiej wersji przyznała, że inspirowała się francuskim zwycięzcą. Może pozostał lekki niesmak, ale zapewne nie jest to sprawa na ban czy utratę nagrody
ErinBlack napisał
Masakra napisał
Jednak sądzę, że niekoniecznie, bo jeśli ja komuś narysowałam avatar to mogę sobie nie życzyć używania go przez inne osoby niż ta jedna dla której jest
Sądzę, że w tym wypadku faktycznie byłby to plagiat, bo ty nie chcesz by ktoś inny go używał, a ty jesteś autorem, więc masz prawo żądać zmiany