KuroSHITsuji -> Podoba mi się miejsce akcji, podobają czasy, ale nie podobają główne postacie. Nie cierpię idealnego Sebastiana i nienawidzę Ciela. Nie będę potrafiła polubić mangi chociaż próbowałam się za nią zabrać T^T
Jedne z moich ulubionych mang to
-> Blood Parade *^*
-> Are you Alice.
->Katetyo Hitman Reborn!
Dużo by tego było, ale Love Monster - komedia jest całkiem, całkiem chociaż bystrość głównej bohaterki powala xD
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
#26 31-05-2013 o 14h57
#27 31-05-2013 o 21h19
dziewczyno obejrzyj SERVANT OF EVIL - mroczna historia
#28 01-06-2013 o 02h31
Ririanne - Mangi się czyta, a nie ogląda.
#29 01-06-2013 o 10h11
Hyorin napisał
Ło matko, mang to ja czytam 928374654378293874 i jeszcze więcej. Głupio przyznać, ale uwielbiam słodziaśne szojce xD Romanse (Jousei'e i Shoujo) i dramaty to moje ulubione gatunki. Podam kilka (ech, żeby tylko) ulubionych tytułów:
-Nineteen, Twenty-one - manhwa, naprawdę sympatyczna i urocza. Z kociakami w tle~ Czytałam ją miliardy razy i nigdy mi się nie nudzi.
-Watashitachi no shiawase na jikan - Jedna z nielicznych mang, która naprawdę mnie wzruszyła. Co bym o niej nie powiedziała, może okazać się spoilerem. SPOILER: dodam tylko, że do samego końca liczyłam na happy end T_T
- Koizora - Podobnie jak z tytułem wyżej. Oglądałam również dramę.
- Sakamichi no Apollon - Mam do niej jakiś sentyment. Istnieje również anime.
- Annarasumanara - Manhwa, naprawdę magiczna. Zakochałam się od samego początku.
- Savage Garden - Czytałam online, teraz jest zlicencjonowana
- Teen Spirit - manhwa, historia urwana z powodu śmierci autora.
- Noblesse - manhwa, tyyyyyyle bishounenów.
- Ao haru ride - ulubiony szojec. Z niecierpliwością czekam na kolejne rozdziały, bo jestem na bieżąco.
- Forever Honey - śliczny, wzruszający one-shot
- Immortal Rain
- Hapi Mari - genialny jousei, komedia, romans. Cud miód i orzeszki
- Dengeki Daisy - czekam aż 10 tomik dołączy do mojej kolekcji *^*
- Ouran Highschool Host Club - genialna komedia
- Kagen no Tsuki
I mogłabym wymieniać naprawdę bez końca. Częściej czytam mangi niż oglądam anime. Trudno mi wymienić ulubione tytuły, żadnego nie pomijając
Mam podobnie jak Ty tego są setki zaczynając os oneshot'ów do tasiemców a wszystkie mangi które tu wymieniłaś czytałam jak widać jestem no life'em
a tak jeszcze moje to
-onepunch man
iris zero
Arisa
five
beauty pop
black bird i jeszcze wiele innych ale mi sie nie chce wymieniać
#30 01-06-2013 o 16h42
Zapytam się - kupujecie mangi czy wypożyczacie? Ja, na moje nieszczęście, nie mam w pobliżu żadnej biblioteki z choćby jednym tomem mangi, więc muszę kupować. A co za tym idzie - kupuję rzadko. I teraz wiadomo, czemu w realu czytałam tylko "Kuroshitsuji" - brak kasy. :c
#31 01-06-2013 o 17h17
Ja najczęściej kupuję, lub pożyczam od koleżanki ^^ Ale rzadko kiedy kupuję w księgarniach,( bo najczęściej nie ma akurat tego tomu, na którym mi zależy -,-') ; zamawiam hurtowo przez internet, po kilka tomów XD
W mojej rejonowej bibliotece, jakoś krzywo się na mnie popatrzyli jak się o mangi zapytałam...
A tak swoją drogą, to (pytanie dla yaoistek), wie ktoś może, jakiż to konflikt się pojawił między autorką JR, a wydawnictwem, przez co w Polsce trzeba jeszcze czekać na wydanie?
#32 01-06-2013 o 19h46
Ja mam kupione w całości tylko paradise kiss i kagen no tsuki,a dengeki daisy mam 8 tomów. Zazwyczaj czytam na centrum-mangi i najchętniej czytam shojo lub jakieś szkolne ^^ Jednymi z moich ulubionych są strobe edge, Vitamin i L-DK.
#33 02-06-2013 o 13h18
Miuokazaki, piątka! Jak wspominałam - tez czytam na centrum-mangi i ogólnie w internecie. ^^ Znasz jeszcze jakieś strony z mangami, po polsku najlepiej? :3
#34 02-06-2013 o 13h50
Jeśli po polsku to najlepiej manga-lib.pl, ale ja zazwyczaj czytam na mangafox.me. Wszystkie fajne, przetłumaczone mangi już przeczytałam/czytam, a tam można znaleźć wiele zapomnianych perełek. Polecam również mangahead.com, gdzie bardzo szybko pojawiają się rawy popularnych mang i ich angielskie tłumaczenia.
#35 02-06-2013 o 14h02
Manga-lib znam. :] A po angielsku nie dam rady, but jestem w tym jezyku (jak i w innych).
W realu nie moge czytac mang, wiec musze szukac w internecie i wypytwac wszystkich. XD
#36 03-06-2013 o 22h13
Hmm, a ja najbardziej lubię czytać (no i w sumie najczęściej to robię) shoujo, shounen-ai i shouneny. Raczej czytam po polsku, przeważnie na centrum-mangi albo ze stron grup skanlacyjnych. ^^ Chociaż po angielsku też się zdarza jak już wytrzymać nie mogę, albo czegoś nie tłumaczą.
Ulubione, to może zacznę od
* Seven Days
* Nineteen, Twenty-One
* Katekyo Hitman Reborn!
* Shingeki no Kyojin
* Watashitachi no Shiawase na Jikan
* Dengeki Daisy
* 07 Ghost
* Naruto / Bleach / Beelzebub
* Orange
* Kuroshitsuji / Pandora Hearts
Nie sugerujcie się kolejnością.
#37 04-06-2013 o 20h46
Pod avatarem mam odnośnik do mojego profilu na MY ANIME LIST.
Chętnych zapraszam do pooglądania / rozmowy na forum bądź prywatnie (napisz wiadomość) / oraz chętnie dodam do znajomych na MALu.
Mam ponad 500 zlukanych anime i sporo mang.
Lista moich mang, które zbieram i są w biblioteczce:
Neon Genesis Evangelion, Death Note, Balsamista, GTO, Paradise Kiss, Kagen no Tsuki, Chobits Angel Sanctuary, Wspomneinai demona, Wish, Liberty!Liberty, Battle Angel Alita, Dynia z majonezem, Nawiedziny dom, Kuroshitusji, Dengeki Daisy, Alicja w kranie serc, Pandora Hearts, Vampie Knight, Ouran High School Host Club, Drug-on, Vassalord, SKIP BEAT (po ang zbieram bo moja ukochana manga), Keep out, Grimms, Doubt, GYO, Dogs, Beautiful Days - no chyba tyle
#38 05-06-2013 o 19h46
Solomona, Liberty! Liberty jest ciekawe?... Mam możliwość wygrania w konkursie, więc się pytać. Z daleka wygląda na shounen-ai?... Jeśli wygram - nikt z rodziny się nie może dowiedzieć, więc się pytam. :] Zabiliby mnie. D:
#39 05-06-2013 o 20h01
Ja czytuję polskie wydania:
Doubt- te króliki są zabójczo(dosłownie) słodziutkie
-Kuroshitsuji - z przyzwyczajenia
-Death Note-na zamówienie manga jak anime genialna nic dodać nic ująć
Spice and Wolf - Ale ta manga była dla mnie średnia romans jest ciekawy i handel też ale pooglądałam anime i teraz to przynudza.
Prenumerata Psychonercy czy jakoś tak D: (Te nazwy doprowadzą mnie do szału)
-Pandora Hearts - specjalnie nie oglądam anime aby mieć niespodziankę ^.^
A na Manga Libary
-Higschool DxD - to ma fabułę! Co w tym gatunku mnie tak zdziwiło że aż spadłam z krzesła siedząc na kanapie xD (A fabuła w tym gatunku nie jest taka oczywista)
-Psycho-pass - Utopijne społeczeństwo zawsze mnie przywoływało
-Attack on Titan miłość od pierwszego rozdziału
A no i One shoty!
Strażniczka Orleanu
Rappa
i coś jeszcze ale nie pamiętam
Ostatnio zmieniony przez Lizzie (05-06-2013 o 20h03)
#40 07-06-2013 o 15h52
Moja kolekcja mang pokaźna nie jest, raptem pięć tomów Kuroshitsuji i dwa Hetalii, jednakże czytam nieco mang w internecie. Nie tłumaczenia, tylko mangi udostępniane za darmo przez początkujących artystów ^^
Przy wyborze mangi kieruję się przede wszystkim tematyką. Uwielbiam wszelką fantastykę i kryminały, a najlepiej wszystko w jednym ^^ Poza tym nie mam zbyt wielkich wymagań ;D
Ostatnio zmieniony przez Bacardie (07-06-2013 o 15h55)
#41 07-06-2013 o 23h00
Namacalnie posiadam jedynie Kuroshitsuji. Czytam dużo skanlacji, uwielbiam Kimi no Iru Machi <3. No i oczywiście nieśmiertelnego Shaman Kinga .
#42 08-06-2013 o 15h16
Ja jestem wielką fanką mangi i anime ;3 Na swojej półce kompletuję:
- Alicja w Krainie Serc
- Grimms Manga (baśnie braci Grimm zaadaptowanie w formie mangi, lecz nieco w zmienionej aczkolwiek uroczej formie)
- Cześć Michael (malutkie książeczki o przezabawnym rudym kocie)
- Death Note
- Degeneki Daisy
- Doubt
- Hatsukoi (takie tam ecchi)
- Kagen no Tsuki (przecudowna manga o duchu dziewczyny uwięzionym w opuszczonym domu)
- Wampirzyca Karin
- Nie, dziękuję
- Kuroshitsuji
- Ouran
- Pandora Hearts
Do tego jestem dumną właścicielką dwóch przeuroczych tomików Croquis oraz Liberty Liberty z gatunku shounen-ai ;3
U mojego chłopaka są jeszcze (bo mangi mamy wspólne):
- Resident Evil
- Spice and Wolf
- Drug on.
Oprócz tego czytam mangi w Internecie. Głównie DJ, chociaż ma też przeczytanych parę oryginalnych wersji.
Ostatnio zmieniony przez Nyanpire (08-06-2013 o 15h19)
#43 08-06-2013 o 21h24
Ja mam pierwszy tom Resident Evil, nie spodobał mi się. :c Spice & Wolf pożyczyła mi koleżanka, też... Takie sobie.
#44 09-06-2013 o 12h38
Ja mangi czytam głównie online po angielsku - nie mam cierpliwości czekać na tłumaczenia polskie "D W tej chwili mam zaczęte aż 15 tytułów x.X
Głównie jak już czytam to są to jakieś słodkie romanse, wolę jednak skupiać się na anime bo mam netbooka a co za tym idzie mały ekran i ciężko czyta się online, a w mojej mieścinie nie sposób znaleźć jakiejś wypożyczalni ani pożyczyć od kogoś...
No, a same polskie mangi są niebotycznie drogie! 20 złotych za tom wygląda na mało, ale 5 tomów na półce miejsca nie zajmuje za bardzo a już 100zł poszło x.X
#45 09-06-2013 o 13h28
Tasiek, ja mam 10 tomów mangi, 20-19 złotych za tom, jak mam tą serię kiedykolwiek skończyć to chyba wydam z tysiaka. >_<
#46 09-06-2013 o 14h55
Bardzo ale to bardzo polecam Dengeki Daisy
idealna manga dla fanów romansów i kryminału XD
prosto się czyta i nie ma problemu by zrozumieć co się dzieje w danej sytuacji. A chumor po prostu boski
#47 09-06-2013 o 14h58
Dużo czytam i trudno mi wybrać jakiś najbardziej ulubiony tytuł. Zazwyczaj na centrum-mangi, ale wolę trzymać tomik w łapkach i powoli powiększam swoją kolekcję. Na tą chwilę posiadam całą Alicję, 1 tom Ourana i Hetalii oraz prenumeratę na Pandorę Hearts <3 Pocztą idzie jeszcze 1 tom Grimms Manga i zamierzam w lipcu kupić (bo teraz kasy brak) Strażniczkę Orelianu (czytał ktoś może?). No i z niecierpliwością wyczekuję momentu, gdy J.P.F. zacznie wydawać Fairy Tail
#48 15-06-2013 o 14h22
Zapomniałam wspomnieć o mangach Nakamury Asumiko. Jedna z najlepszych! :>
#49 15-06-2013 o 18h45
Leslie-chan napisał
Zapomniałam wspomnieć o mangach Nakamury Asumiko. Jedna z najlepszych! :>
Rekomendejszyn mode on >D w sumie to same one-shoty do magazynu Blue Gothic Lolita, ale niezłe ^^
#50 15-06-2013 o 19h51
Zastanawia mnie, czy ktoś tu może czytał Angel Densatsu?
Jak dla mnie była to jedna z najśmieszniejszych mang, jakie czytałam w życiu. Pamiętam nawet, że po jej lekturze miałam zakwasy na brzuchu... Humor różni się tam szczególnie tym, że nie jest wymuszony, co można spotkać w 80% innych mang. Wszystko zdaje się naturalne i powodowane zwykłymi nieporozumieniami.