kiedy będzie podany nowy temat?
..prawdziwa sztuka?..być sobą w dzisiejszych czasach..
Strony : 1 ... 5 6 7 8 9 ... 66
kiedy będzie podany nowy temat?
Ja myślałam o jakiś postaciach Holywood i starożytnych, a może po prostu zwykłych. Będzie można opisać swoją, czym zasłynęła itd PROSZĘ CHCE TO. ♥
WYNIKI III WYBORÓW MissFashion ,,SPORT"
Link do zewnętrznego obrazka
1 miejsce - Lillien
Średnia głosów wynosi 9,6
2 miejsce - Foxglove
Średnia głosów wynosi 9,45
3 miejsce - Prettyzuza
Średnia głosów wynosi 9,25
Na szczególne wyróżnienie zasłużyła
Nivata
Gratulujemy i zapraszamy do dalszej zabawy!
Rkwcz / Aiamate / Aria
Serdeczne podziękowania dla Masakry za nagrody w formie chibi! (WKRÓTCE) Oraz Verite - naszej poprzedniej zwyciężczyni za bycie jurorem w tym temacie! Dziękujemy pięknie!
Obiecane Chibi!
NOWY TEMAT!
Tematem kolejnej edycji Alternatywnych Wyborów Miss Fashion jest...
Czyli panie domu! Idealne gospodynie, zmęczone matki-polki, czy typowe "żony domowe" z lat 50, oraz wszelkie inne, możliwe interpretacje słowa HOUSEWIFE!
Zapraszamy do zgłaszania się w temacie "Desperate Housewife"
Zasady:
Jury będzie wyłaniać zwyciężczynie, zgodnie z podanymi kryteriami:
zgodność z tematem (1/10)
kreatywność (1/10)
ogólne wrażenie (1/10)
dopasowanie makijażu i włosów (1/10)
dodatki (1/10)
średnia, która będzie oceną główną.
Nagrody sponsorują: rkwcz oraz Masakra!
Wyłonimy w ten sposób trzyoosobowe podium oraz w przypadku szczególnych stylizacji, wyróżnienie. Podium otrzyma od nas trofeum, chibi w konkursowym stroju oraz dyplom. Wyróżnienie dyplom.
Można zgłaszać się do każdego tematu, ale tylko raz na temat. Zgłoszenia składamy w postaci wklejenia zdjęcia z miss w odpowiednim stroju. Można dodać krótką historię postaci, jeśli taką wymyślimy, a może ona ułatwić odbiór stylizacji.
Zgłoszenia przyjmujemy do poniedziałku, do godziny 10, wyniki zostaną opublikowane najpóźniej we wtorek.
Powodzenia i miłej zabawy!
Ostatnio zmieniony przez Aria (11-09-2013 o 15h16)
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Łooł, dzięki za wyróżnienie! No i gratulacje zwyciężczyniom, wszystkie pomysły zasłużyły na podium.
Postanowiłam znów zgłosić swoją Miss i spróbować sił
Typowa żona z lat 50. Niechlujny strój i bagietka w ręku. Moja miss nie pracuje. Jej mąż cały czas spędza na farmie lub w ogródku. Obowiązkiem typowej żony jest oczywiście gotowanie
Postanowiłam użyć tego co mam w szafie i dołączyć do tego odpowiednią fryzurę, mam nadzieję, że dobrze wyszło
Wschód też miał swoje lata 50.! Lata 50. na wsi, gdzie życie kręciło się wokół gospodarstwa i pola, a zadaniem żony było nie tylko dbanie o dom, ale i o gromadkę dzieci. Młoda słowianka, świeża żoneczka, której długie pukle nie mogą już powiewać na wietrze, ale muszą być schludnie upięte i schowane pod chustką, wzdryga się z chłodu. Jest żoną poważanego człowieka, posiada więc barwione ubrania haftowane w najpiękniejsze znane ludziom kwiaty, a ciepła narzuta ogrzewa nieco wątłe ramiona. Oderwana od przygotowywania ciepłej strawy stoi w progu domu i wypatruje męża, który niedługo już powinien wrócić z pola i kto wie, może ofiaruje jej bukiet świeżych kwiatów na powitanie...
BONUS:
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Ostatnio zmieniony przez nivata (04-09-2013 o 01h57)
Cudnie! Lil na I miejscu, dokładnie jak miałam nadzieję ^^ I szalenie mi miło, że otrzymałam II miejsce
No to teraz czas na mnie. Temat Pań Domu jest dla mnie zupełną, czarną magią, bo niewiele mam z takową wspólnego. Ponieważ dosłownie wszystko co przychodziło mi do głowy wydawało mi się od razu zbyt stereotypowe i nieciekawe sięgnęłam do... Lśnienia XD Pomyślałam, że co by było gdyby to nie Jack oszalał, a jego żona by biegała z siekierą po hotelu chcąc wymordować rodzinę. I takim oto sposobem moja miss jest ewidentnie krwiożercza i upiorna, trzymając w ręce topór i czekając aż mąż wróci do domu. Zapobiegawczo założyła fartuszek oraz gumowe rękawiczki i upięła włosy, żeby się potem łatwiej krew zmywało z posadzki. W końcu nadal jest Perfekcyjną Panią Domu i nie może mieć brudnego mieszkania ;]
Jak to się mówi - all work and no play makes Jackie a dull girl ;]
Ostatnio zmieniony przez Foxglove (03-09-2013 o 16h41)
A oto i moja HouseWife, sprząta przed przyjściem męża z pracy
Ostatnio zmieniony przez YooSti (03-09-2013 o 16h46)
Panie i Panowie przedstawiam Wam młodą Sol, któraniedawno wyszła za mąż. Panienka dopiero co uczy się prac domowych, ale przed opuszczeniem domu otrzymała stosowne nauki swej matki. Pierwsze dotyczyły sprzątania, drugie tego jakie ubrania zakładać do sprzątania, ale to wie każda młoda panienka. Nic, czego nie założyłoby się na spacer, ubrań szkoda, nie dopierze się. Włosy powinny być spięte, ale Sol jest młoda. Przekona się jeszcze, że lepiej nosić włosy pod czepkiem, niźli ich nie posiadać. Na stópkę przyodziała buty na płaski. Jak wiadomo żadna Pani Domu nie założy szpilek do pracy w gospodarstwie domowym. Na HouseWife może się wystylizować każdy, ale nie każdy zrozumie, że to praca ciężka, a o dziwo, nawiasem mówiąc, Sol mieszka obecnie sama. Od pół roku opiekuje się córeczką, co tylko motywuje jej osóbkę do sprzątania. Mąż pracuj na nocnej zmianie, a gdy wraca rano, czeka na niego pyszne ciasto. S jest bezrobotna przez co ma więcej czasu na domowe obowiązki.
Obecnie podczas wycierania kurzy:
Ostatnio zmieniony przez Solelei (03-09-2013 o 17h22)
Zgłaszam moją miss
Moja miss jest TOP SZEF lubi gotować,piec i smażyć różne dobre smakołyki dla męża i dzieci.Wszyscy w rodzinie lubią jej wypieki.
Ma nadzieję że wystąpi kiedyś w programie kulinarnym np w takim jak Top Szef,
to jej wielkie marzenie.
Ostatnio zmieniony przez Zorma (03-09-2013 o 17h36)
Ten kto ma ogródek musi się zmierzyć z chwastami! W tym moja miss! Nasza pani ogrodniczka ubrała pierwsze lepsze spodnie, fartuch, odpowiednie buty i do roboty!
Cśś! Jak powszechnie wiadomo, każda perfekcyjna żona ma swoje sekrety! Nasza, aby uprzyjemnić sobie ogrom pracy w domu, podczas nieobecności męża zdejmuje swe piękne szpilki, a w ich miejsce zakłada... niekoniecznie estetyczne, lecz bardzo wygodne - i przede wszystkim - nieuciskające pantofle. Teraz ani sprzątanie, ani pranie, prasowanie, czy gotowanie nie stanowią dla niej najmniejszego problemu!
A mąż... cóż, nim powróci do domu, Pani Perfekcyjna zdąży zmienić buty!
Kto powiedział że dużo pracy jest tylko w domu i wokół ? Ta miss jest w połowie kurą domową. W tygodniu ma ona inne zadanie jak opieka nad dziećmi i gotowanie, woli ona pracę w biurze więc jej strój jest czysty i schludny a szyję tradycyjnie zdobią białe perły. Jej fryzura jest zadbana a szminka wyrazista, oczy jak zawsze podkreślone czarną kredką. Po pracy jednak zawsze idzie na zakupy aby przygotować kolację i obiad na następny dzień więc w jej dłoni widnieje koszyk z zakupami zamiast eleganckiej torebki. Link do zewnętrznego obrazka
Oto i moja miss. Żona z 9 letnim stażem. Właśnie przyjmuje gości to szef jej męża oraz jego żona. Ubrała ona najlepsze ciuchy aby tylko jak najlepiej wypaść przed gośćmi. Właśnie zręcznie otworzyła i nalała szampana do kieliszków. Jej mąż zajęty był rozmową z szefem, więc to ona musiała zagadać piękną żonę jej szefa. Zaczęły one rozmowę o sposobach na pranie ciężkich plam. Kiedy goście poszli wreszcie odetchnęła i jak zwykle zaczęła sprzątać.
Ciężko być żoną w czasach, gdy wojna dopiero co ucichła i rodzi się mnóstwo potomstwa. Przekonała się o tym Scarlet, która całymi dniami pilnuje swoich maluchów i sprząta swoje cztery kąty. Gdy mąż przychodzi zmęczony po pracy, ona z zapałem mu podaje ciepły posiłek i krząta się po całej kuchni. Taki żywot, jest codziennością.
Ostatnio zmieniony przez ScarletWitch (03-09-2013 o 21h03)
Wow, o rany, dziękuję serdecznie!! *-* Czuję się autentycznie zaszczycona, w ogóle się nie spodziewałam! Byłam pewna, że wiele stylizacji mnie przegoni... a tu taka niespodzianka! To dla mnie OGROMNE wyróżnienie. Gratuluję wszystkim nagrodzonym i wyróżnionym, liczyłam na Was gorąco! Cieszę się, widząc Wasze stylizacje na podium ^^
W tym tygodniu również nie brak świetnych stylizacji, a to zaledwie pierwszy dzień od ogłoszenia tematu! Już nie mogę się doczekać, by zobaczyć kolejne zgłoszenia :)
Życzę wszystkim powodzenia!
Ostatnio zmieniony przez Lillien (03-09-2013 o 22h13)
Za bardzo się nie znam na tych latach, ale coś tam zrobiłam, mało ciekawego...
Proste mocno i słodkie. Lekka elegancja zakryta pod fartuszkiem typowej pani domu z tamtych lat, siedzącej wiecznie w kuchni, by wykarmić mężusia i dzieci. Kieruje się oddaniem przyrządzając różnorodne, smaczne posiłki, ale chodzi wiecznie ze swoją drewnianą łyżką mając ochotę pewnego dnia ją użyć i to solidnie. x3
Lola jest uosobieniem stereotypu o idealnej zonie i pani domu..
Ma kilka przyjaciolek, z ktorymi nalezy do kola gospodyn. Jest mistrzynia jesli chodzi o domowe wypieki i hodowanie pieknych kwiatow w ogrodku.
Choc w domowym zaciszu jest wciaz ponizana i niedoceniana przez meza despote to nigdy nie okazuje otoczeniu swego smutku i rozterek..
Dbajac o dom i meza tyrana, uchodzi za perfekcyjna gospodynie a skrycie marzy o wielkiej karierze aktorskiej..
P.S. przepraszam, ze bez polskich znakow, awaria klawiatury..
Czemu dodajesz post pod postem i to z tym samym zgłoszeniem? XD
Hildee, JESTEŚ TAKĄ SEKSOWNĄ KOCICĄ!
Primo - zgłoszeń nie można zmieniać, o czym było już pisane. Secundo - prościej byłoby chyba edytować post, zamiast dodawać jeden pod drugim. No jak to wygląda. :>
Przepraszam..klawiatura i modem mi wariują od wczoraj..PRZEPRASZAM JEŚLI AŻ TAK STRASZNIE KOGOŚ TO URAZIŁO..NIE BYŁO TO ZAMIERZONE DZIAŁANIE:(
Też się zgłaszam!
Moja miss chciałaby móc narzekać na głośne dzieci i na męża. Chciałaby móc mu gotować i rozpieszczać. Ale nie może. Niedługo po ślubie jej mąż zginął, a ona została wdową w bardzo młodym wieku. Teraz jedyne obowiązki żony, jakie może wypełniać to codzienne odwiedzanie grobu ukochanego, czyszczenie go z zeschłych liści i ozdabianie kwiatami, które ich połączyły - granatowymi różami. Z palca nie zdejmuje pierścionka zaręczynowego z rubinem, który mąż ofiarował jej na drugą rocznicę, a czarna woalka skrywa wiecznie zapłakaną, nieszczęśliwą twarz młodziutkiej wdowy.