Link do zewnętrznego obrazka
WYNIKI XXXVIII ALTERNATYWNYCH WYBORÓW MISS FASHION pt. Egipt - bogowie
Serdeczne gratulacje dla:
1 miejsce: Rainbow
Średnia: 9,5
Specjalny prezent!
2 miejsce: Ragnarook
Średnia: 9,3
3 miejsce: Anime5867
Średnia: 9,2
Na szczególne wyróżnienie zasłużyła:
Lajna
ZDANIEM JUROREK:
Faworytka Anixa:
W obecnej edycji najbardziej zaskoczyła mnie swoją pomysłowością Lajna i jej żaba Jeszcze nie widziałam, żeby ktoś stworzył coś bliskiego temu pomysłowi, a ten jest wręcz genialny! To jedna z tych stylizacji, które teoretycznie nie wymagają zbyt wiele wysiłku, a jednak jest zupełnie na odwrót. Za spójne i oryginalne dopasowanie wszystkich elementów ode mnie same dyszki i mój podziw
Faworytka Evelyn:
W tych wyborach szczególną uwagę zwróciłam na dwie prace. Obie posiadają iście ‘’egipskiego ducha’’. Pierwszą z nich była stylizacja Yubin - prosta, lecz efektownie wykonana. Całkowicie urzekł mnie świetnie wykonany makijaż oraz dobór fryzury i nakrycia głowy. Całość prezentuje się niemal tak samo jak na kamiennym rycie. Zgłoszeniem, które bez wątpienia się wybijało, była również Izyda Rainbow. Praca jest cudownie kolorowa – zdecydowanie przywodzi na myśl płodność i obfitość, które Izyda reprezentuje, a skrzydła fantastycznie wkomponowują się w ten obrazek. Jedyne czego mi brakuje to charakterystyczny dysk pomiędzy rogami, ale zdaję sobie sprawę, jak ciężko byłoby stworzyć takie nakrycie głowy, gdyż możliwości gry są ograniczone. Gratulacje!
Faworytka Ojsa:
Mało zgłoszeń? Okazało się, że to wcale nie zmniejsza dylematu przy wyborze faworytki, bo i tak pojawiło się „kilka” perełek, których wielką szkodą byłoby nie docenić. Nie będę wymieniać, bo musiałabym wymienić prawie wszystkich ^^ Przede wszystkim chciałabym wyróżnić pracę KimKas, która poza przedstawieniem bogini samej w sobie, stylizacją starała się również po części przedstawić jej dzieje. Stylizacja wydaje się być prosta, a jednak praktycznie każdy element ma symboliczne znaczenie - dziękuję za to i życzę powodzenia w kolejnych edycjach!
Faworytka Sartani - w roli jurora gościnnego:
Co ja mogę powiedzieć… Przede wszystkim cieszę się, że mogę głosować jako juror gościnny Patrząc na wszystkie stylizacje, które tutaj zostały zamieszczone powiem szczerze, że miałam problem z wyborem między jednym Anubisem Ragnarook a drugim od anime5867 bo, obie stylizacje są pokazane z odmiennej strony - czarna anime5867 jako sierść naszego Anubisa i szara Ragnarook. Bardzo podobało mi się wykorzystanie rąk od gwiazdy Dinozaura, świetne ujęcie do tematu. Jednakże Ragnarook zawładnęła moim serduszkiem od razu , tworząc szarego Anubisa, niekoniecznie z twarzą szakala (przyznam szczerze, że też chciałam go zrobić . Uwielbiam szarości, nie pokazują dokładnie kolorów, ale można się domyślić, jakie tam być powinny. Głowa świetnie ozdobiona - tak samo jak i waga - cieszę się, że ją dodałaś ;] Stawiam na Ragnarook
ZDANIEM GRAFICZEK:
Faworytka @dyokira:
Lajna. Poradziłaś sobie cudnie z przedstawieniem bogini – żaby. To nakrycie głowy idealnie pasuje do koncepcji. Brawa za wyrwanie się nieco z nurtu bogato ubranych bóstw
Mini - nagroda (pikselowa ikonka):
Faworytka Solomona:
Moją faworytką został Anubis od anime5867. No cóż, mam po prostu słabość do Anubisa. W dodatku widzę tu dużo starań, by jak najbardziej przypominał psa, choć to trudne i bardziej kota, aniżeli psa przypomina. Doceniam jednak wysiłek. Wygląda mrocznie i majestatycznie, jak przystało na Anubisa.
Mini - nagroda (chibi) :
Gratulujemy!
Serdeczne podziękowania za oprawę graficzną dla @dyokira i Solomona.
Anixa/ Evelyn/ Ojsa
Zastanawiałaś się kiedyś, jak właściwie wygląda stereotypowy Polak? Jeśli nie, to czas najwyższy, bowiem następny temat to... strój typowego Polaka, czyli coś, za co obcokrajowcy kochają nas najbardziej. Zainspiruj się obrazkiem, jaki codziennie widzisz na polskich ulicach. Puść wodze fantazji i pozwól sobie na odrobinę przesady. Powodzenia!
Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy!
Zgłoszenia przyjmujemy do 4 września (piątek), godz. 23:59.
Wyniki pojawią się w ciągu 2 tygodni od daty zakończenia składania zgłoszeń, tj. 18 września.
Jury (w składzie: Ojsa, Evelyn, Anixa) będzie oceniać prace zgodnie z poniższymi kryteriami:
- zgodność z tematem (0/10)
- kreatywność (0/10)
- ogólne wrażenie (0/10), liczone podwójnie
- dopasowanie makijażu (0/10)
- dopasowanie włosów (0/10)
- dodatki (0/10)
i wyłaniać zwyciężczynie na podstawie średniej.
Przewidujemy trzyosobowe podium - a w przypadku szczególnych stylizacji - wyróżnienia.
Podium otrzyma od nas trofea i dyplomy.Pierwsze miejsce dodatkowo zostanie nagrodzone rysunkiem - niespodzianką oraz możliwością bycia jurorem gościnnym w następnej edycji wyborów, zaś miejsca 2 i 3 sygnaturami na życzenie (poza kolejką).
Nagrody sponsorują: DarkSeaweed, Solomona, Charlotte5
REGULAMIN:
W konkursie może brać udział tylko jedna stylizacja.
Niedopuszczalna jest zmiana stylizacji w trakcie trwania konkursu.
Prac nie można poddawać obróbce w programach graficznych.
Niedozwolone są pełne komplety od Nine oraz stroje, w których ubrania od danej gwiazdy stanowią zdecydowaną większość całej stylizacji.
Obowiązują ogólne i intuicyjne zasady współżycia społecznego i fair play (w razie pytań lub skarg należy zgłosić się do jury drogą pw).
Zgłoszenia należy składać w postaci zdjęcia miss w odpowiednim stroju.
Krótkie historie postaci, które mogą ułatwić odbiór stylizacji, mile widziane.
Kto tym razem stanie na podium?
Życzymy miłej zabawy! Powodzenia!
Ekipa AWMF
Ostatnio zmieniony przez Evelyn (22-08-2015 o 21h51)