Link do zewnętrznego obrazka
Krótkie ogłoszenia: nasza kochana @dyokira musiała z powodów prywatnych zrezygnować z pełnienia obowiązków grafika - od tej edycji dyplomami zajmie się DarkSeaweed. Z Solomona rozstałyśmy się w wyniku wewnętrznych nieporozumień. Jesteśmy w trakcie poszukiwania grafika. Prosimy o cierpliwość
.
WYNIKI XXXIX ALTERNATYWNYCH WYBORÓW MISS FASHION pt. Codzienny strój Polaka
Serdeczne gratulacje dla:

1 miejsce: Iremi
Średnia:9,2
Specjalny prezent!

2 miejsce: serowakanapka
Średnia:9,0

3 miejsce: hmurka444
Średnia:8,8
Na szczególne wyróżnienie zasłużyły:

Marly
bombka65
ZDANIEM JUROREK:
Faworytka Anixa:
Mimo że edycja była trudna i wymagała zupełnie innego spojrzenia oraz dużej kreatywności od uczestniczek, chciałabym powiedzieć, że stylizacje wyszły super. Nie spodziewałam się tak wielu pomysłów i różnego podejścia do codziennego ubioru Polaków. Najbardziej zachwyciła mnie stylizacja Hmurka444 i jej kochana babcia. Podziwiam sam pomysł i wykonanie. Patrząc na tę babcię, widzę tysiące takich samych babć. Wszystkie pielęgnujące kwiaty i dbające o swoje wnuki (może jeszcze jednego kotlecika?). Tylko taką ukochać! I ja tę stylizację także ubóstwiam 
Faworytka Evelyn:
W tłumie ‘’stereotypowych’’ wizerunków rodaków moje oko zawiesiło się dłużej na pracy Iremi. Przedstawiony okaz wiernie odzwierciedla (no może poza tymi śnieżnobiałymi spodniami – wszak powinny być przybrudzone od wysiadywania okolicznych ławek lub murków, bądź przystanków busowych) przedstawiciela gatunku, jaki często można spotkać pod sklepem. Klapeczki, skarpetki, uzębienie w stanie pozostawiającym wiele do życzenia pokazane w pełnej krasie, witające potencjalnych darczyńców ‘’dwóch zeta pięćdziesięciu groszy’’…no i to piękne, śliwkowe limo – obraz tak często spotykany, zwłaszcza na wsi polskiej, wsi pięknej. Nieszczerością byłoby powiedzieć, że zakochałam się w tej pracy (nie muszę chyba tłumaczyć dlaczego), lecz z całą pewnością zauroczyło mnie jej wykonanie. Gratulacje. Chciałabym także wspomnieć o cudownej pani Ziutce na wakacjach - a jakże! - w Grecji od Jula209. Ta wersja trafiła do mnie najbardziej spośród wszystkich przedstawionych ‘’pań po pięćdziesiątce’’ – jest absolutnie idealna 
Faworytka Ojsa:
Serowakanapka całkowicie niekonwencjonalnie podeszła do tematu - nie stawiając na stereotypy, a wyróżniając jednostkę na tle stereotypowej społeczności. I co najważniejsze, zrobiła to rewelacyjnie! Podobieństwo było niemal powalające, a i całość kompozycji była bardzo przyjemna dla oka <3
Faworytka Rainbow - w roli jurora gościnnego:
Prawda jest taka, że jestem wybredną osóbką, lecz złego słowa nie powiem o stylizacji Hetalia. Aż przypominają się te czasy, gdy w drugiej klasie podstawówki nie różniłam się specjalnie od przedstawionej miss (piszę to, pomimo nienajlepszego przedstawienia "córeczki"). Brałam porady modowe z W.I.T.C.H. Pamiętam, z jaką dumą nosiłam koszulkę dołączoną do jednego egzemplarza, w której teraz bym wyszła chyba dopiero za milion dolarów. W każdym razie nie mam zamiaru się specjalnie o tym rozpisywać. Krótko, zwięźle i na temat śmiało mogę powiedzieć, że stylizacja nie jest pod żadnym względem przesadzona (dla wyjaśnienia: chodzi mi o takie: "O Boże, przecież tak nie jest w nawet ułamku procenta, dlaczego w takim złym świetle to stawiasz!"), a wręcz realistyczna (i dzisiaj spotykam takie dzieci - chociaż jak już wspominałam, sama takim wkurzającym i dziwnym brzdącem byłam), jaki był cel. Córeczka podbiła moje serducho. Bez wątpienia to moja faworytka.
ZDANIEM GRAFICZEK:
Faworytka DarkSeaweed:
Zawsze jak muszę wybrać faworytkę, daję sobie krótką chwilę na przejrzenie stylizacji. Potem przez dzień lub dwa chodzę i myślę o nich wszystkich, a faworytką zostaje ta, która najbardziej zapada mi w pamięć. Tym razem padło na Marly, dlaczego? Może dlatego, że sama miałam w życiu kilka nauczycielek, które swym ubiorem zabijały, a może dlatego, że mimo niemiłego opisu stylizacji, sama "nauczycielka" wydała mi się mimo tandetnego stroju bardzo sympatyczna, a moje nauczycielki, które zawsze musiały mieć spódnicę, marynarkę i biżuterię do kompletu, sympatyczne nie były. Tak czy inaczej stylizacja Marly spodobała mi się najbardziej, moim zdaniem wybijała się spomiędzy innych, dlaczego? Sama nie wiem.
Mini – nagroda:
Faworytka Solomona:
Długo zastanawiałam się nad moją faworytką. I niestety nie jestem w stanie żadnej wybrać. Wszystkie prace są na równym poziomie. Przepraszam za brak obrazka i proszę o uszanowanie decyzji. To taki temat – troll, więc i z mojej strony taki żarcik. Pozdrawiam.
Gratulujemy!
Serdeczne podziękowania za oprawę graficzną dla DarkSeaweed i Solomona.
Anixa/ Evelyn/ Ojsa
Czym byłaby historia bez przysłowiowych czarnych charakterów? Z kim walczyłby Batman, gdyby nie było Jokera? Co zrobiłby Spiderman, gdyby nie pojawił sie dr Octopus i Zielony Goblin? Cóż ciekawego mogłoby się wydarzyć w świecie Jedi bez ciemnej strony mocy? Nikt nie potrzebowałby bohaterów gdyby nie ich przeciwnicy! Waszym zadaniem jest stworzenie kreacji czarnego charakteru. Może być to zarówno postać istniejąca jak i wytwór waszej wyobraźni. A może ktoś pokusi się o stworzenie zła samego w sobie? Powodzenia. I niech moc tworzenia będzie z Wami 
Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy!
Zgłoszenia przyjmujemy do 9 października (piątek), godz. 23:59.
Wyniki pojawią się w ciągu 2 tygodni od daty zakończenia składania zgłoszeń, tj. 23 października.
Jury (w składzie: Ojsa, Evelyn, Anixa) będzie oceniać prace zgodnie z poniższymi kryteriami:
- zgodność z tematem (0/10)
- kreatywność (0/10)
- ogólne wrażenie (0/10), liczone podwójnie
- dopasowanie makijażu (0/10)
- dopasowanie włosów (0/10)
- dodatki (0/10)
i wyłaniać zwyciężczynie na podstawie średniej.
Przewidujemy trzyosobowe podium - a w przypadku szczególnych stylizacji - wyróżnienia.
Podium otrzyma od nas trofea i dyplomy. Pierwsze miejsce dodatkowo zostanie nagrodzone rysunkiem - niespodzianką oraz możliwością bycia jurorem gościnnym w następnej edycji wyborów, zaś miejsca 2 i 3 sygnaturami na życzenie (poza kolejką).
Nagrody sponsorują: DarkSeaweed, NN (na razie
), Charlotte5
REGULAMIN:
W konkursie może brać udział tylko jedna stylizacja.
Niedopuszczalna jest zmiana stylizacji w trakcie trwania konkursu.
Prac nie można poddawać obróbce w programach graficznych.
Niedozwolone są pełne komplety od Nine oraz stroje, w których ubrania od danej gwiazdy stanowią zdecydowaną większość całej stylizacji.
Obowiązują ogólne i intuicyjne zasady współżycia społecznego oraz fair play (w razie pytań lub skarg należy zgłosić się do jury drogą pw).
Zgłoszenia należy składać w postaci zdjęcia miss w odpowiednim stroju.
Krótkie historie postaci, które mogą ułatwić odbiór stylizacji, mile widziane.
Kto tym razem stanie na podium?
Życzymy miłej zabawy! Powodzenia!

Ekipa AWMF
Ostatnio zmieniony przez Evelyn (05-10-2015 o 23h56)