WYNIKI XXXVI ALTERNATYWNYCH WYBORÓW MISS FASHION pt. Zjawiska paranormalne
Link do zewnętrznego obrazka
Serdeczne gratulacje dla:
1 miejsce: noriko1999x
Średnia:8,8
Specjalny prezent!
2 miejsce: Sartani
Średnia:8,67
3 miejsce: Ragnarook
Średnia:8,62
Na szczególne wyróżnienie zasłużyły:
Tsukiaisuishou
oraz
Iremi
ZDANIEM JUROREK:
Faworytka Anixa:
Moją faworytką tym razem została psychokineza Sartani. Super wykonanie i pomysł. Świetnie opisana stylizacja i opracowany każdy szczegół - gratulacje genialnej stylizacji!
Pracą, która najbardziej spodobała mi się ze względu na swoją oryginalność i wykorzystanie legendy jest za to Lewiatan Ragnorook. Ciekawe połączenie dwóch nowych strojów ze starymi dodatkami. Oczy Lewiatana są chyba kluczowe w tej stylizacji. Widzę, jak dosłownie zagląda mi w duszę
Gratuluję wszystkim dziewczynom, które podjęły się tematu obecnej edycji. Wasze stylizacje bardzo nam się podobają
Faworytka Evelyn:
Z tłumu zjaw i duchów niezaprzeczalnie wyróżnił się (między innymi ) Lewiatan stworzony przez Ragnarook. Praca wydała mi się ciekawa ze względu na pomysł, jak i wykonanie. Gdy pierwszy raz zobaczyłam wykorzystany w stylizacji ogon w ''U Nine'', w mojej głowie zrodziły się myśli związane z mitologią i ''ciemną stroną mocy''. Ogon - niby syreni, ale jakby gadzi. Skąd zatem płetwy? Mam wrażenie, że element ten został stworzony po to, by wykorzystać go w stylizacji właśnie takiej jak twoja. Najbardziej spodobał mi się jednak makijaż, który zamyka w sobie cały charakter legendarnego Lewiatana oraz detal w postaci chmurki, imitującej spienione morskie fale.
Faworytka Ojsa:
Moją faworytką została Iremi. Swoją błotnistą jasnowidzką/cyganką/wiedźmą idealnie odzwierciedliła moje wyobrażenie czarownic. Szczególnie tych z bardziej odległych czasów. Pierwsze skojarzenie? Stara, spróchniała, drewniana chata w środku lasu, w którym żyje sobie wiedźma-zielarka, do której okoliczni mieszkańcy przychodzą po zioła,maści,rady, wróżby...Przepraszam najmocniej, ale po prostu uwielbiam takie klimaty! Te leśne stonowane kolory... Po prostu arcydzieło. Amulety i rytualny nóż? Na wszystko znalazło się miejsce, bez efektu jakiegokolwiek przeładowania. No i ten make-up. Po prostu odejmujący słowa. Lekko przybrudzona twarz z wypiekami. Serdecznie gratuluję stworzenia tak cudownej stylizacji. Żałuję tylko, że nie zapewniła ci ona miejsca na podium.
Faworytka Saeniver - w roli jurora gościnnego:
Wspaniałych stylizacji było wiele. Na pierwszy rzut oka widać, że dziewczyny włożyły w nie dużo serca, wyobraźni i wysiłku. Po przydługim zastanawianiu się i klikaniu ze strony na stronę w celach poglądowych, stwierdziłam, że najbardziej podoba mi się ''Maggy Żaba'' od Iremi. Stylizacja jest świetna na kilku płaszczyznach. Po pierwsze - jako postać przedstawiającą jasnowidzkę, czarownicę. Iremi bardzo przekonująco wstrzeliła się w temat. Potargane włosy, złowieszcze spojrzenie, tajemniczy medalion u pasa, sztylet w ręce, pióra, chusta - to jest to. Po drugie - jako cosplay. Jest wyjątkowo udany. Po trzecie - ze względu na uniwersalność. Postać przedstawia Maggy, ale mnie skojarzyła się też z czarownicami z trzeciego sezonu American Horror Story. Poza tym stylizacja jest tak bagienna, że nawet nie będąc Murzynką, może robić za czarownicę voodoo - bądź za inną pomyloną kobietę mieszkającą samotnie w lesie, wróżącą z kuli, z ręki i zwierzęcych wnętrzności, rozmawiającą z duchami, wskrzeszającą zmarłych, rąbiącą drwa na opał nie za pomocą siły rąk, lecz telekinezy, dokarmiającą Nessie czy co tam sobie jeszcze wymyślicie.
ZDANIEM GRAFICZEK:
Faworytka Charlotte5:
Moją faworytką jest HankaPL. Historia i sama stylizacja bardzo mnie zachwyciły. Podoba mi się świetne odwzorowanie postaci, bo wiem, że nie zawsze można wszystko "przedstawić" na naszej miss. Skrzydła bardzo pasują do rogów. Zawsze lubiłam to połączenie w stylizacjach. Nie mogłabym sobie tego lepiej wyobrazić.. Dodatkowy plus jest za to, że odkryta noga zaczyna zmieniać się w kamień, zgodnie z historią.
Mini-nagroda:
Faworytka @dyokira:
Noriko1999x. To mnie zabiło - dosłownie, bo przywołało miłe wspomnienia, gdy się miało 16 lat (nie pytaj, o co chodzi) . Monochromatyczność przełamana czerwienią oczu wygrała u mnie, od początku Ci kibicowałam i cieszę się, że jesteś na podium, bo szczerze mówiąc obawiałam się, że Twoja - tak prosta stylizacja - zginie wśród "wymyślnej" reszty. Brawo! ♥
Mini - nagroda (pikselowa ikonka):
Faworytka Solomona:
Zacznę od tego, że Chupacabra Noriko1999x idealnie wpasowała się w temat i najlepsze wykonanie. Ze zjawisk paranormalnych moim ulubionym działem jest kryptozoologia, a ulubionym zwierzęciem potwór z Loch Ness, czyli Nessie. Od zawsze fascynowała mnie ta historia. Nessie jest bliska memu sercu, gdyż imię Nessie jest inną formą mego imienia. Także Lilithia trafiła idealnie w mój gust. A na koniec chciałam dodać, że spodziewałam się kreacji UFO, Yeti czy Wielkiej Stopy. Zabrakło mi tego.
Mini - nagroda (chibi) :
Gratulujemy!
Serdeczne podziękowania za oprawę graficzną dla @dyokira, Solomona i Charlotte5
Anixa/ Evelyn/ Ojsa
Psychika ludzka wciąż skrywa wiele tajemnic. W tym zawiłym labiryncie czai się coś, co spędza Wam sen z powiek. Nie ważne czy to lęk wysokości, klaustrofobia czy arachnofobia...strach ma wielkie oczy, a licho nie śpi! Każdy z nas się czegoś lęka. A jak wygląda Twój strach?
Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy!
Zgłoszenia przyjmujemy do 12 czerwca (piątek), godz. 23:59.
Wyniki pojawią się w ciągu 2 tygodni od daty zakończenia składania zgłoszeń, tj.26 czerwca.
Jury (w składzie: Ojsa, Evelyn, Anixa) będzie oceniać prace zgodnie z poniższymi kryteriami:
- zgodność z tematem (0/10)
- kreatywność (0/10)
- ogólne wrażenie (0/10), liczone podwójnie
- dopasowanie makijażu (0/10)
- dopasowanie włosów (0/10)
- dodatki (0/10)
i wyłaniać zwyciężczynie na podstawie średniej.
Przewidujemy trzyosobowe podium - a w przypadku szczególnych stylizacji - wyróżnienia.
Podium otrzyma od nas trofea i dyplomy.Pierwsze miejsce dodatkowo zostanie nagrodzone rysunkiem - niespodzianką oraz możliwością bycia jurorem gościnnym w następnej edycji wyborów, zaś miejsca 2 i 3 sygnaturami na życzenie (poza kolejką).
Nagrody sponsorują: @dyokira, Solomona, Charlotte5.
REGULAMIN:
W konkursie może brać udział tylko jedna stylizacja.
Niedopuszczalna jest zmiana stylizacji w trakcie trwania konkursu.
Prac nie można poddawać obróbce w programach graficznych.
Niedozwolone są pełne komplety od Nine oraz stroje, w których ubrania od danej gwiazdy stanowią zdecydowaną większość całej stylizacji.
Obowiązują ogólne i intuicyjne zasady współżycia społecznego i fair play ( w razie pytań lub skarg należy zgłosić się do jury drogą pw).
Zgłoszenia należy składać w postaci zdjęcia miss w odpowiednim stroju.
Krótkie historie postaci, które mogą ułatwić odbiór stylizacji, mile widziane.
Kto tym razem stanie na podium?
Życzymy miłej zabawy! Powodzenia!
Ekipa AWMF
Ostatnio zmieniony przez Evelyn (28-05-2015 o 00h26)