Dramy- koreańskie, tajwańskie lub japońskie seriale, zwykle składające się z 16-24 odc.
Ogląda ktoś? Macie swoje ulubione?
Moje to you're beautiful, personal taste, hi my sweetheart, my husband got a family i high kick 3
Pozwoliłam sobie doprecyzować tytuł wątku/Kouki
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
#1 25-05-2013 o 12h13
#2 25-05-2013 o 12h19
Oglądałam tylko you're beautifull i ouran high school host club.
Gdyby nie to, że jeden odcinek trwa około godziny to obejrzałabym więcej. Tak to strasznie się męczę. ^ ^
#3 25-05-2013 o 12h30
Jej , moją ulubioną jest K-Pop Extreme Survival , jak skończyłam ją oglądać moje życie straciło sens . Lubisz K-Pop ?
#4 25-05-2013 o 12h33
K-pop extreme survival... czy z chłopakiem o imieniu Kon Ji Woo czy jakoś tak? (z przyjaciółką mówimy, że po polsku to Kondziu XD) i z tą dziewczyną, co myśleli, że jest chłopakiem, i ona zwymiotowała na jakiegoś piosenkarza? Ta drama? XD
#5 25-05-2013 o 12h37
Dramy oglądam z pasją, a moimi ulubionymi są zdecydowanie ' Devil beside you ' oraz ' Hi mi Sweetheart '. Nie wiedzieć czemu to właśnie za tajwańskimi najbardziej przepadam.
Nie ukrywam jednak, że wolę oglądać pojedyncze filmy niż seriale. Te drugie często trwają zbyt długo i wgłębianie się w nie na dłuższą metę bywa po prostu męczące. Długa drama, żebym ją obejrzała, naprawdę musi mieć w sobie to coś inaczej nic z tego nie będzie.
Ostatnio zmieniony przez HyunAe (25-05-2013 o 12h38)
#6 25-05-2013 o 12h58
bardzo ciekawy film koreański ;
O-ssak-han Yeon-ae
angielski tytuł; Chilling Romance
boskie wpadłam ze śmiechu komedia romantyczna z horrorem w tle
#7 25-05-2013 o 12h59
K-pop extreme survival mam zamiar obejrzeć, ale dopiero jak skończę you're my destiny i goong
Chilling romance oglądałam, uwielbiam aktorkę Ye-jin Son
Ostatnio zmieniony przez miuokazaki (25-05-2013 o 13h01)
#8 25-05-2013 o 13h06
Też oglądałam ' Chilling Romance ' ! Strasznie mi się podobał! To naprawdę dobra i przyjemna komedia na długie nocne wieczory.
Kama - +100 pkt do fajności. Nigdy w życiu nie zapamiętałabym koreańskiego tytułu.
#9 25-05-2013 o 13h52
dzięki HyunAe
jeśli już o tym mowa ostatnio z Vixą się zgadałyśmy i poleciła mi taki jeden film
Jakalyi Onda
angielski tytuł Jackal Is Coming
boskie zakochasz się w tym oglądałam go 2 razy świetna komedia romantyczna, tylko to zakończenie obraziłam się na twórców
#10 25-05-2013 o 14h33
Co tydzień oglądam "You're the best LSS" na KBS World, a dopiero co dzisiaj skończyłam "Rich Man, Poor Woman" i nie wiem za co się zabrać, choć powinnam się położyć i odespać tą dramową noc.
Link do zewnętrznego obrazka
#11 25-05-2013 o 17h54
Prawdę powiedziawszy jeżeli lubicie wyciskacze łez to mogę wam polecić: "Tajemnicę, której nie można zdradzić.". Jest to krótki film, który oglądałam już z pięć razy, ale naprawdę warto. Historia w nim przedstawiona jest po prostu śliczna. Gdybyście były nim zainteresowane to jest na L-D. Osobiście, za każdym razem płaczę przy zakończeniu. ~.~`
#12 25-05-2013 o 18h20
Ooo, dramy... *-* Kiedyś oglądałam je znacznie częściej, był okres, że oglądałam tylko to. ^^ Teraz jednak oglądam sporadycznie, jak coś mnie naprawdę zainteresuję. You're beautiful bardzo mi się podobało, ale jeszcze lepsze są "49 days" i "The Woman Who Still Wants To Marry", no prostu cudeńka. <3 Obecnie oglądam "Scent of a woman" i też na razie jest świetne. ^^
Ogólnie wolę dramy koreańskie, nie wiedzieć czemu język tajwański mnie denerwuję, a jak czasem widzę grę aktorską Japończyków, to zaczynam wątpić... xD
#13 25-05-2013 o 20h36
Kama napisał
bardzo ciekawy film koreański ;
O-ssak-han Yeon-ae
angielski tytuł; Chilling Romance
boskie wpadłam ze śmiechu komedia romantyczna z horrorem w tle
O tak, tak, tak ! Już na drugi dzień włączyłam go jeszcze raz, bo nie mogłam przestać o tym filmie myśleć. Czasem to aż żal się robi, że nie ma więcej odcinków.
A jeśli o dramy chodzi, to będzie kłopot... Bo jest ich za dużo, każda ma coś w sobie, a przecież nie będę wymieniać całej listy...
... No dobra. Według tego, co ustawiłam na mydramalist, to top5 wygląda tak: Mars, Silence, 1 Litre of Tears, Love Rain, Hi My Sweetheart *czuje się tak, jakby zdradziła pozostałą część dram*.
Ostatnio zmieniony przez Hyorim (25-05-2013 o 20h38)
#14 25-05-2013 o 20h47
fajne były:
oh!my lady
you're beatiful
14 sai no haha
heartstrings
#15 25-05-2013 o 21h24
Suiko98 napisał
fajne były:
oh!my lady
you're beatiful
14 sai no haha
heartstrings
14 sai no haha jest boskie Pomimo, że w oh my lady jest mega ciacho czyli Siwon, to wytrzymałam tylko do 5 odc. Główna bohaterka nie podobała mi się w ogóle, historia też nie przypadła mi do gustu
#16 26-05-2013 o 11h33
miuokazaki napisał
Suiko98 napisał
fajne były:
oh!my lady
you're beatiful
14 sai no haha
heartstrings
14 sai no haha jest boskie Pomimo, że w oh my lady jest mega ciacho czyli Siwon, to wytrzymałam tylko do 5 odc. Główna bohaterka nie podobała mi się w ogóle, historia też nie przypadła mi do gustu
I tak jesteś dobra. Ja przy "Oh!My Lady" wytrzymałam do połowy trzeciego odcinka i wyłączyłam. Wszystko przez główną bohaterkę
#17 26-05-2013 o 16h52
Ja nie oglądam zbyt dużo dram, wolę filmy (sądzę, że dramy są za długie, i dla mnie obejrzenie czegoś co ma więcej niż 11 odcinków - a jeden odcinek często trwa koło godziny - to katorga).
Moje ulubione dramy: My Boss My Hero, Oh! My Lady, Hanazakari no Kimitachi e, Atashinchi no Danshi. Kiedyś byłam fanką Coffe Prince.
Ogólnie gustuję w komediach, romanse ledwo przełknę ^^.
#18 26-05-2013 o 17h14
Dram było wiele już nie pamiętam tytułów, ale z tych fajnych co oglądałam to:
Atashinchi no Danshi
BECK
Dareka ga Watashi ni Kiss wo Shita (to film, ale przepiekny)
Dragon Zakura (świetne)
Hana Yori Dango
Hanazakari no Kimitachi e
Jotei
Koizora
Ouran High School Club (choć anime jest o wiele, wiele lepsze)
Antique Bakery
The 1st shop of Coffee Prince
Do Re Mi Fa Sol La Si Do
Baby and me
Happy Life
Kgotboda namja
Mary stayed out all night
My girl
Oh! My Lady
Wonderful Life
You're Beautiful
o matko troche sie tego nazbierało szczegulnoiści koreańskich
uwielbiam oglądać w dramach Jang Keun-Suk. Jak znacie jakieś dramy z nim związane to ja bardzo chętnie
Na jakich stronach oglądacie dramy?
Ja na love-drama.pl choć nie polecam i na viki.com
#19 26-05-2013 o 20h37
A czy ktoś może mi polecić jakąś dramę z trójkątem w tle? xD Albo z "zakazaną miłością", hmm, no wiecie, on biedak-ona bogata, ona cicha mysz-on podrywacz, Romeo i Julia i te sprawy?
Ja jak dotąd oglądałam Love rain (nie polecam, nudne) i Nanę, więc dopiero wchodzę w świat dram
#20 27-05-2013 o 02h48
Love rain, Faith, City Hunter i Secret Garden, jak dla mnie, bezkonkurencyjne
" Na wojnie, zwycięstwo. W pokoju, czuwanie. W śmierci, ofiara. "
#21 27-05-2013 o 11h33
a ja zaszaleję kolejnym filmem pełnometrażowym
Neoneun Pet
angielski tytuł You're My Pet
to trzeba zobaczyć, no cóż takie zwierzątko tez bym chciała
#22 27-05-2013 o 17h57
Kama napisał
a ja zaszaleję kolejnym filmem pełnometrażowym
Neoneun Pet
angielski tytuł You're My Pet
to trzeba zobaczyć, no cóż takie zwierzątko tez bym chciała
Suki...wiem co czujesz
Przygarnęłabym go bez zastanowienia ^^
" Na wojnie, zwycięstwo. W pokoju, czuwanie. W śmierci, ofiara. "
#23 27-05-2013 o 18h59
Nie, nie oglądam ... : c
#24 27-05-2013 o 20h53
Tais napisał
A czy ktoś może mi polecić jakąś dramę z trójkątem w tle? xD Albo z "zakazaną miłością", hmm, no wiecie, on biedak-ona bogata, ona cicha mysz-on podrywacz, Romeo i Julia i te sprawy?
Ja jak dotąd oglądałam Love rain (nie polecam, nudne) i Nanę, więc dopiero wchodzę w świat dram
Znam kilka te pierwsze są najlepsze:
Mary stayed out all night ( to jest o dziewczynie gdzie jej ojciec jest bankrutem i dłużnikiem. Ojciec chcąc ją wyciągnąć z tego bałaganu zmusza ją do poślubienia bogatego dawanego przyjaciela syna. Ona chąc tego uniknąć zawiera pakt z innym chłopakiem dalej ci nie opowiem zama zobacz, ale naprawde warto)
My girl (ona biędna on bogaty i przyokazjii pojawia się konkurencja. To zabawna drama )
Devil beside You (miłośc między bratem a siostrą)
The naked kitchen ( tu też trujkącik)
znam jeszcze wiele jak sobie przypomne to napisze
#25 28-05-2013 o 14h50
dortnana napisał
Tais napisał
Znam kilka te pierwsze są najlepsze:
Mary stayed out all night ( to jest o dziewczynie gdzie jej ojciec jest bankrutem i dłużnikiem. Ojciec chcąc ją wyciągnąć z tego bałaganu zmusza ją do poślubienia bogatego dawanego przyjaciela syna. Ona chąc tego uniknąć zawiera pakt z innym chłopakiem dalej ci nie opowiem zama zobacz, ale naprawde warto)
My girl (ona biędna on bogaty i przyokazjii pojawia się konkurencja. To zabawna drama )
Devil beside You (miłośc między bratem a siostrą)
The naked kitchen ( tu też trujkącik)
znam jeszcze wiele jak sobie przypomne to napisze
Mary stayed out all night oglądałam. Ja kibicowałam temu bogatemu Ogólnie drama mi się nie podobała, aktorka straaasznie wkurzająca </3